Dodaj do ulubionych

Dlaczego kierowcy

07.05.12, 14:55
wywieszaja reke przez okno albo wystawiaja lokiec?
Od lat nurtuje mnie to zjawisko.
Obserwuj wątek
    • mgla_jedwabna Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 14:59
      Zajmowanie własnym ciałem jak największej przestrzeni jest swego rodzaju arogancją, takim "ja obsikałem ten teren". To samo obserwuje się u osobników rozkładających nogi w komunikacji miejksiej jak kobieta na fotelu gin., u typów rozpychających się łokciami, u typów siedzących przy stole tak jakby na ukos, z łokciem na blacie i oparciem krzesła wjeżdżającym w osobę z tyłu.

Chamstwo, arogancja, pokazywanie się "co to nie ja".
      • beataj1 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:02
        U tych co szeroko rozkładają nogi w komunikacji miejskiej zawsze podejrzewam jakąś nieprzyjemną chorobę weneryczną która powoduje bolesność i opuchnięcie jąder. Biedni są i pewnie jakoś próbują to leczyć więc trzeba ich traktować jak lekko niepełnosprawnych (zwykle niestety umysłowo) wink ze zrozumieniem i ograniczonym zaufaniem.
        • mgla_jedwabna Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 16:01
          Jak nie ma wolnego miejsca nigdzie indziej, to siadam obok takiego osobnika, swoim szerokim kobiecym tyłkiem zajmując tyle miejsca, ile mi się należy, i kolan też specjalnie nie ściskając. Oznacza to zwykle dość ścisłe "przyklejenie się" biodrem i udem do pana rozkładającego. Jest to bliskośc zdecydowanie zbyt duża, jak na obce sobie osoby. Normalnie nie ścierpiałabym tego, ale przez kilka sekund mogę, bo - uwaga, uwaga! - zwykle tacy dresiarze potulnie zbierają kończyny do normalnego kąta rozwarcia. Też nie wytrzymują psychicznie wink

• beataj1 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 16:20
            Ale musisz przyznać że to ciekawe zjawisko. Facet nie wygląda na wysportowanego ale jest w stanie zrobić niemalże szpagat. taki paradoks - jakby mu ktoś kazał zrobić skłon to by dostał zapaści a takie rozkraczenie bez wysiłku smile
    • antyideal Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:00
      Jak Ci powiemy to nie bedziesz juz miala
      nad czym sie zastanawiac w bezsenne noce uncertain
      • kolpik124 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:07
        Jak kuupisz sobie samochód to zrozumiesz big_grin
    • thorgalla Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:07
      Kierowcy czyli faceci?
      Oni niestety już tak mają.
    • gazeta_mi_placi Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:22
      Gorzej, że często ta ręka wyrzuca peta po papierosku.
    • platki_sniadaniowe żeby pokazać całemu swiatu że, 07.05.12, 15:26

moje auto nie ma klimy.
    • adellante12 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:33
      Co jedna odpowiedź głupsza od poprzedniej....
      A później zdziwienie ze reklamy dla kobiet są jak dla kretynów....

• beataj1 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:48
        E tam, po prostu nie traktujemy poważnie tematu i tyle. To trochę tak jak zapytałam kilku znajomych facetów po co kopią opony samochodów które oglądają i co im to daje.
        Większość kopie ze skupioną miną która ma pokazywać że przeprowadzają poważną diagnostykę a jak sie potem ich zapyta po co to każdy odpowiada co innego z miną - rany co ja mam teraz powiedzieć smile
        • adellante12 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:52
          facetów po co kopią opony samochodów które oglądają

A to jest ciekawe zjawisko.
          Nawet nie musimy ogladać samochodu. Wystarczy że przy nim stoimy i zaraz któryś kopnie w koło, a po nim nastepny smile))))
          Głupie to i smieszne i totalnie bezsensownesmile
    • bri Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:43
      Wygodnie tak jest, ja też czasem łokieć wystawiam.
    • wuika Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:44
      Ja tam bardzo lubię jeździć z otwartym oknem (jak nie jest tak gorąco / zimno, że trzeba korzystać ze sztucznych systemów) i ręka jakoś sama tak ląduje. Ale to na krótkich trasach (typu podskoczyć 3km do tesco big_grin), nie wyobrażam sobie tak wystawiać ręki przez, dajmy na to, 300km.
    • cherry.coke Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:51
      Nie wiem, ale od lat kojarzy mi sie to z przeczytanym dawno temu niusem, jak to kierowcy w Australii masowo dostaja czerniaka na tej wlasnie rece big_grin
      • policjawkrainieczarow Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 16:06
        cherry.coke napisała:

> Nie wiem, ale od lat kojarzy mi sie to z przeczytanym dawno temu niusem, jak to
        > kierowcy w Australii masowo dostaja czerniaka na tej wlasnie rece big_grin

a mnei sie to kojarzy ze zdjeciem, ktore znajomy zrobil w Indiach, na zdjeciu dwa autobusy, w jednym z nich facet, co mial tak lokiec wystawiony i znajomy mowi, widzicie ten lokiec? no to zaraz po ty, jak zrobilem to zdjecie, te autobusy sie minely tak blisko, ze ten facet juz tego lokcia nie mial...
    • drinkit Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:54
      Ja łokieć czasem wywalam, bo mi tak wygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka