mnb0 07.05.12, 14:55 wywieszaja reke przez okno albo wystawiaja lokiec? Od lat nurtuje mnie to zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgla_jedwabna Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 14:59 Zajmowanie własnym ciałem jak największej przestrzeni jest swego rodzaju arogancją, takim "ja obsikałem ten teren". To samo obserwuje się u osobników rozkładających nogi w komunikacji miejksiej jak kobieta na fotelu gin., u typów rozpychających się łokciami, u typów siedzących przy stole tak jakby na ukos, z łokciem na blacie i oparciem krzesła wjeżdżającym w osobę z tyłu. Chamstwo, arogancja, pokazywanie się "co to nie ja". Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:02 U tych co szeroko rozkładają nogi w komunikacji miejskiej zawsze podejrzewam jakąś nieprzyjemną chorobę weneryczną która powoduje bolesność i opuchnięcie jąder. Biedni są i pewnie jakoś próbują to leczyć więc trzeba ich traktować jak lekko niepełnosprawnych (zwykle niestety umysłowo) ze zrozumieniem i ograniczonym zaufaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 16:01 Jak nie ma wolnego miejsca nigdzie indziej, to siadam obok takiego osobnika, swoim szerokim kobiecym tyłkiem zajmując tyle miejsca, ile mi się należy, i kolan też specjalnie nie ściskając. Oznacza to zwykle dość ścisłe "przyklejenie się" biodrem i udem do pana rozkładającego. Jest to bliskośc zdecydowanie zbyt duża, jak na obce sobie osoby. Normalnie nie ścierpiałabym tego, ale przez kilka sekund mogę, bo - uwaga, uwaga! - zwykle tacy dresiarze potulnie zbierają kończyny do normalnego kąta rozwarcia. Też nie wytrzymują psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 16:20 Ale musisz przyznać że to ciekawe zjawisko. Facet nie wygląda na wysportowanego ale jest w stanie zrobić niemalże szpagat. taki paradoks - jakby mu ktoś kazał zrobić skłon to by dostał zapaści a takie rozkraczenie bez wysiłku Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:00 Jak Ci powiemy to nie bedziesz juz miala nad czym sie zastanawiac w bezsenne noce Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:07 Jak kuupisz sobie samochód to zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:07 Kierowcy czyli faceci? Oni niestety już tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:22 Gorzej, że często ta ręka wyrzuca peta po papierosku. Odpowiedz Link Zgłoś
platki_sniadaniowe żeby pokazać całemu swiatu że, 07.05.12, 15:26 moje auto nie ma klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:33 Co jedna odpowiedź głupsza od poprzedniej.... A później zdziwienie ze reklamy dla kobiet są jak dla kretynów.... Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:48 E tam, po prostu nie traktujemy poważnie tematu i tyle. To trochę tak jak zapytałam kilku znajomych facetów po co kopią opony samochodów które oglądają i co im to daje. Większość kopie ze skupioną miną która ma pokazywać że przeprowadzają poważną diagnostykę a jak sie potem ich zapyta po co to każdy odpowiada co innego z miną - rany co ja mam teraz powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:52 facetów po co kopią opony samochodów które oglądają A to jest ciekawe zjawisko. Nawet nie musimy ogladać samochodu. Wystarczy że przy nim stoimy i zaraz któryś kopnie w koło, a po nim nastepny )))) Głupie to i smieszne i totalnie bezsensowne Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:43 Wygodnie tak jest, ja też czasem łokieć wystawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:44 Ja tam bardzo lubię jeździć z otwartym oknem (jak nie jest tak gorąco / zimno, że trzeba korzystać ze sztucznych systemów) i ręka jakoś sama tak ląduje. Ale to na krótkich trasach (typu podskoczyć 3km do tesco ), nie wyobrażam sobie tak wystawiać ręki przez, dajmy na to, 300km. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:51 Nie wiem, ale od lat kojarzy mi sie to z przeczytanym dawno temu niusem, jak to kierowcy w Australii masowo dostaja czerniaka na tej wlasnie rece Odpowiedz Link Zgłoś
policjawkrainieczarow Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 16:06 cherry.coke napisała: > Nie wiem, ale od lat kojarzy mi sie to z przeczytanym dawno temu niusem, jak to > kierowcy w Australii masowo dostaja czerniaka na tej wlasnie rece a mnei sie to kojarzy ze zdjeciem, ktore znajomy zrobil w Indiach, na zdjeciu dwa autobusy, w jednym z nich facet, co mial tak lokiec wystawiony i znajomy mowi, widzicie ten lokiec? no to zaraz po ty, jak zrobilem to zdjecie, te autobusy sie minely tak blisko, ze ten facet juz tego lokcia nie mial... Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Dlaczego kierowcy 07.05.12, 15:54 Ja łokieć czasem wywalam, bo mi tak wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś