Dodaj do ulubionych

przerobki krawieckie

07.05.12, 22:16
oddajecie ubranie do przerobek ? kusi mnie kupic np w ciuchu cos za duzego zle z dobrego materialy i w fajnym kroju a potem oddac do niedrogiego krawaca i tak zwezic alby mi pasowalo (zwlaszcza spodnie )
Obserwuj wątek
    • nanuk24 Re: przerobki krawieckie 07.05.12, 22:19
      nie. Bardziej oplaca mi sie kupic nowy ciuch, niz przerabiac u krawca.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: przerobki krawieckie 07.05.12, 22:22
        nawet jesli krawiec bierze z zwezenie czegokolwiek 5 zl ?
        • nanuk24 Re: przerobki krawieckie 07.05.12, 22:28
          Gdybym miala krawca pod nosem i przerobilby mi prawie za darmo, to pewnie bym sie nie szczypalawink
          A u mnie jest tak, ze kupie spodnie za 50, a krwiec przerobi mi je za 30 - 40, no to niech sie wypcha. pojde sobie do sklepu i kupie spodnie za 30wink
          • gryzelda71 Re: przerobki krawieckie 08.05.12, 07:41
            Kilka lat temu za wymianę zamka płaciłam dychę,a tu chcecie zwęzić za piątaka?
            • iwles Re: przerobki krawieckie 08.05.12, 12:03

wymiana suwaka w kurtce to dwie dychy (przynajmniej pół roku temu tak było).
    • dziennik-niecodziennik Re: przerobki krawieckie 07.05.12, 22:31
      nie oddaje. przerabiam sama smile
      zwężam i skracam spódnice i spodnie, pruję i przerabiam swetry. musze uwazac tylko na koszulki i bluzki z elastycznej tkaniny bo niesety nie mam mozliwosci obszywania elastycznego sad chyba ze zmienie maszyne...
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: przerobki krawieckie 08.05.12, 00:45
        dziennik da rade z prostych w kant zrobic lekko zwezane no i jeszcze w udach na gorze lekko zwezic aby nie dostawly? jak szpilkami nogawki pozaznaczac np po 2 cm z kadej strony nogawki zeby byl rowna odleglosc od kantu czy wystarczy z jednej a krawcowa sama po rowno zorbi ?
        • dziennik-niecodziennik Re: przerobki krawieckie 08.05.12, 10:33
          > dziennik da rade z prostych w kant zrobic lekko zwezane no i jeszcze w udach na
          > gorze lekko zwezic aby nie dostawly?

pewnie że da. tylko kant raczej zostanie. mozna by go spróbowa rozprasowac, ale to zalezy od materiału - nie zawsze dobrze wygląda.

> jak szpilkami nogawki pozaznaczac np po 2
          > cm z kadej strony nogawki zeby byl rowna odleglosc od kantu czy wystarczy z je
          > dnej a krawcowa sama po rowno zorbi ?

krawcowa zrobi, ale za efekt wtedy odpowiedzialnosci nie bierze. lepiej jak sama na Tobie przymierzy co i jak.
    • paartycja Re: przerobki krawieckie 08.05.12, 06:33
      moja mama jest krawcową więc bez przerwy coś mi przerabia-zwęża,podszywa,skraca
      tak ze dwie sztuki w tygodniu bo sporo kupuję ciuchów w lumpeksach właśnie z myślą o przerobieniu
    • suazi1 Re: przerobki krawieckie 08.05.12, 11:56
      W tym celu kupiłam sobie maszynę do szycia. Często zdarza mi się kupować coś z myślą o przeróbce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka