taki-sobie-nick 04.05.18, 22:09 bo na forum to trzeba łopatologicznie. Jakiego rodzaju pianki krawieckiej (grubość, rodzaj) należy użyć do wszycia w maskę do spania? Moderacja będzie uprzejma skasować odnośny wątek poprzedni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aplle_2006 Re: Pytanie do szyjących... 05.05.18, 03:23 Jak wszyjesz piankę to nie będzie przepuszczać powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_z_lasu Re: Pytanie do szyjących... 05.05.18, 07:05 Taką zakrywającą oczy? Chcesz ją usztywnić czy skutecznie odizolować światło? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Pytanie do szyjących... 05.05.18, 21:37 anka_z_lasu napisała: > Taką zakrywającą oczy? Chcesz ją usztywnić czy skutecznie odizolować światło? > Skutecznie odizolować. Kupowałam maski do spania miękkie, z czymś w środku, nie z samej tkaniny, to co tam było? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Pytanie do szyjących... 05.05.18, 09:19 Ja bym w ogóle nie wszywała pianki (nigdy nie używałam) tylko dała do środka warstwę np. flaneli i może jeszcze fizeliny dla usztywnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Pytanie do szyjących... 05.05.18, 09:29 Pianka najcieńsza taka 0,3 lub 0,5cm grubosci Odpowiedz Link Zgłoś