eiwa_86 10.05.12, 11:44 Dziewczyny czy byłyście może w Sarbinowie. Wybieramy się tam na wakacje i jestem ciekawa czy warto tam jechać. Jestem ciekawa waszych spostrzeżeń po pobycie w tej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamama123 Re: Sarbinowo - był ktoś?? 10.05.12, 12:20 Taka fajna mała dziura my mieszkaliśmy za każdym razem w Jagodzie - rzut beretem od morza, jedzenie bardzo dobre. Generalnie - jeśli interesuje was leżenie na plaży - polecam. Większych atrakcji tam nie ma. Blisko jest do Gąsek - można zwiedzić latarnię morską - jakiś godzinny spacer plażą. Polecam też wyprawę do Pleśnej - jest tam przepiękna plaża z zieloną glinką - można przy okazji powalczyć z cellulitem Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sarbinowo - był ktoś?? 10.05.12, 12:35 Ponieważ nie chce mi się po raz setny pisać to wstawię linki forum.gazeta.pl/forum/w,595,122724642,,Wczasy_nad_Baltykiem_Chlopy_czy_Sarbinowo_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,595,133527178,133527514,Re_Urokliwe_miejsce_nad_samym_morzem_Sarbinowo.html Na forum "Podróże z dzieckiem" jest wątków od groma. Ja bym Sarbinowa małą mieściną nie nazwała Zwłaszcza w sezonie po południu na głównej ulicy Co nie znaczy, że nie polecam. Mam sentyment i pewnie jeszcze kiedyś wrócę, tak do Sarbinowa jak i do Chłopów. W Chłopach co roku u tych samych właścicieli spędzaliśmy miesiąc wakacji od połowy lipca do połowy sierpnia- było cudownie ale bardziej pusto. W jedynym sklepie były dwie kolejki- dla miejscowych i wczasowiczów Dawne czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_mariolki Re: Sarbinowo - był ktoś?? 11.05.12, 00:10 Hej Aga! Kliknęłam na linki, ale Cię nie kojarzę. Też jedźiłam do Sarbinowa ze stowarzyszenia dzieci niepełnosprawnych. Wygląda na to, że nadal są tam organizowane turnusy? Dzieci masz małe, więc pewnie jeździsz od niedawna? Kto to prowadzi teraz? Za moich czasów były to Pani Majewska i potem Sztechman. Daj znać co tam w stowarzyszeniu? Pewnie mamy wspólnych znajomych. Sarbinowo miło wspominam. Spokojna wioska z malutką promenadą i kilkoma knajpkami. Babcia Malina była bardzo fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Sarbinowo - był ktoś?? 10.05.12, 18:01 Jeździłam tam jako dziecko z rodzicami, była ze dwa lata temu, mnie tam podobało się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Sarbinowo - był ktoś?? 10.05.12, 23:57 Dziura nad dziurami. Byłam tam z 15 razy i mam sentyment do tego miejsca i mnóstwo wspomnien z młodości. Pierwsze piwo, pierwszy papieros, pierwsze dyskoteki, pierwszy chlopak. Wszystko co pierwsze tam było. I fajna jest Babcia Malina. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Sarbinowo - był ktoś?? 11.05.12, 08:05 O tak, Babcię Maline nalezy odwiedzić. Sarbinowo jest typową nadmorska miejscowością, która za kilkanaście lat może być niezłym kurortem. Jak na razie mają fatalna infrastrukturę i bardzo to przeszkadzało mi. Odpowiedz Link Zgłoś
lopezka26 Re: Sarbinowo - był ktoś?? 11.05.12, 08:18 Sarbinowo to idealna miejscowość na wczasy z małym dzieckiem- nie ma tam szpanerstwa, penerstwa etc... Bardzo spokojnie i przyjemnie. Są miłe knajpki i wiadomo Babcia Malina . Ogolnie polecam. Jestem tam od 15 lat co roku, kiedys z rodzicami na dluzej teraz z sentymentuchoć na kilka dni. Blisko Mielno,Gąski do Kolobrzegu ok 80km Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Sarbinowo - był ktoś?? 11.05.12, 08:41 Problemem moim zdaniem jest ta druga przelotowa ciągnąca się przez całą miejscowość. Byloby znacznie lepiej gdyby została przesunięta dalej od morza, a w tym miejscu powstał deptak i małe uliczki dojazdowe z mocno ograniczoną predkością. MIasteczko bardzo by na tym zyskało. No i promenada mogłaby zostać pociagnięta dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Sarbinowo - był ktoś?? 11.05.12, 08:21 ostatnie 4 lata jeździłam na rodzinne wczasy do Sarbinowa. Któraś wyżej wspomniała o Jagodzie - ja mieszkałam na przeciwko w Bursztynie Do plaży z 80m, więc idealnie na wybranie się na plażę z dziećmi, kocykiem, ręcznikiem i milionem pierdółek. Sama miejscowość moim zdaniem jest idealna dla rodzin z dziećmi. Nie ma tam głośnych dyskotek (to do CHłopów albo do Mielna na takie atrakcje), jest mnóstwo placyków zabaw dla dzieci - w sam raz na odwiedenie podczas wieczornych spacerów. Generalni polecam Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sarbinowo - był ktoś?? 11.05.12, 08:31 Turnusy dla dzieci niepełnosprawnych były też organizowane w "Kamyczku". Przynajmniej 3 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś