pina_colada88 13.05.12, 20:41 Poszukuję pomyslu na coś co będzie dla mnie obiadem i kolacją- mam tak zawalony tydzuień, że nie będę miala czasu gotować. Pizza domowa odpada- za późno dziś robić. Zapiekanki makaronowej mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ni Re: Pomysl na obiady. 13.05.12, 22:28 co to za Wiktoria w twojej sygnaturce? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Pomysl na obiady. 13.05.12, 22:40 Na szybko to nie mam, ale fajny jest indyk z brzoskwiniami i pieczonymi ziemniakami. Jednego dnia zrobić, upiec, a następne dni można spokojnie jeść i na ciepło i na zimno ( roladę na kanapki sobie krojąc Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Pomysl na obiady. 13.05.12, 22:46 chyba chcialas zrobic inne wrazenie ta sygnaturka ... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pomysl na obiady. 13.05.12, 23:04 Spaghetti z sosem pomidorowym (robię bezczelnie i oszukańczo z przecieru pomidorowego, cebulki, śmietany i ziół).. Jak nie potrzebujesz ciepłego, to miska sałaty i bułka/chlebek. Ja kupuję torbę sałaty mieszanej, duży jogurt, który mieszam z sosem sałatkowym w proszku i wkrajam sobie pomidor/ cebulę/ rzodkiewkę/ oliwki/ ser/ mozarellę/ szynkę. Zaskakująco sycące. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Pomysl na obiady. 13.05.12, 23:41 a ten sos w proszku to jaki ? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Pomysl na obiady. 14.05.12, 00:13 Ja robię to, jak wracam strasznie zmęczona i strasznie głodna: pierś z kurczaka kroję w kostkę, nacieram przyprawami, podsmażam chwilkę, dosypuję do tego paczkę warzyw na patelnie (uwielbiam tę z suszonymi pomidorami), doprawiam. Praca przy daniu jakieś 2 min, całość gotowa po max 10. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Pomysl na obiady. 14.05.12, 00:28 Dr Oetker czosnkowy/ włoski/ grecki albo Culineo ziołowy. W zasadzie są przeznaczone do oliwy i wody, ale z jogurtem naturalnym też wypadają dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Pomysl na obiady. 14.05.12, 10:53 Bardzo szybkie: Makaron z pesto: Miksujesz pęczek bazylii, obrane ze skórki migdały (kupujesz gotowe), papryczkę chili, parmezan (może być grana padano), oliwę, możesz dodać anchois jeżeli lubisz. To wszystko do słoika i do lodówki. Później gotujesz tylko makaron, dodajesz łyżkę pesto i obiad gotowy. Makaron z sosem pomidorowym: Gotujesz makaron. Na patelni rozgrzewasz oliwę, wrzucasz ząbek czosnku, pomidory z puszki, odrobinę wody, redukujesz, doprawiasz solą, pieprzem, bazylią. Mieszasz z makaronem, możesz posypać parmezanem. Gotujesz makaron. Na patelni rozgrzewasz oliwę, dodajesz czosnek. Wrzucasz makaron, mieszasz, możesz dodać zieloną pietruszkę i posypać parmezanem. Gotujesz młode ziemniaki, podajesz z koperkiem i zsiadłym mlekiem (moje ulubione danie w dzieciństwie Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Pomysl na obiady. 14.05.12, 11:43 Przesmaż pierś z kurczaka w kawałkach, dodaj mrożone warzywa np. po toskańsku i gotowe Gdy brakuje mi czasu a mężowi obrzydł makaron (ja kocham) to kupuje mrożoną zupę lub jakiś "pomysł na" np. kurczaka w worku z piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya gulasz 14.05.12, 11:48 mięso, cebula, czosnek, pomidory/przecier, pieczarki, papryka robisz wielki gar i masz z bańki na kilka dni, możesz podawać z ziemniakami, kaszą, makaronem dobre i treściwe Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Pomysl na obiady. 14.05.12, 13:02 Pytanie jaką kuchnie lubisz Bo ja Ci wyskoczę np z kurakiem w kokosie a się okaże, że orientalnych dań nie tykasz Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Pomysl na obiady. 14.05.12, 13:32 Wszelkie zupy z mrożonki z wkładką mięsną (może być kawałek kiełbasy, jakiejś wędzonki) lub bez wkładki. A przy okazji, zapasy z zamrażalnika są jednak nieocenione Odpowiedz Link Zgłoś