Dodaj do ulubionych

Eurowizja 2012

21.05.12, 17:29
Już jutro pierwszy półfinał.
Ogólnie bez Polski.
www.eurovision.tv/page/baku-2012
Będziecie oglądać?

PS.Tak,wiem ematkę zajmuje tylko kultura przez K i nie zniża się do poziomu eurowizji.
Obserwuj wątek
    • sadosia75 Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 17:52
      No ba! Pewnie, że będę oglądać! I kibicuję ( jak od lat ) Rosji i babuszkom smile
      A, że bez Polski? no cóż. może to i lepiej, że w tym roku ominie nas kompromitacja .
    • kawka74 Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 17:59
      Oglądam Eurowizję co roku, namiętnie i do bólu, ale jakoś przeoczyłam informację o rezygnacji Polski z udziału w konkursie.
      Sama nie wiem, czy to lepiej, czy gorzej - z jednej strony Kmicic miał rację i warto oszczędzić sobie wstydu, z drugiej może warto by było bardziej przyłożyć się do poszukiwań bardziej pasującego reprezentanta? (Nie ukrywam, że sama nie bardzo potrafię sprecyzować, co w przypadku Eurowizji oznacza "pasujący reprezentant", bo gusta europejskiej publiczności są dla mnie nie do rozszyfrowania.)

PS. Ematkę w mojej skromnej osobie zajmuje też xFactor, ale nie ma chętnych do obgadywania uczestników sad
      • thorgalla Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 18:18
        Właśnie sobie Ukrainkę obejrzałam i cholerka,podoba mi się.
      • pade Kawka 21.05.12, 19:29
        jak to nie ma, ja jestemsmile
        Podsiadłę lubisz?smile
        • kawka74 Re: Kawka 21.05.12, 19:48
          Jak nie lubię, jak lubię smile A od ostatniego faktora bardzo lubię ('Cry me a river' zaśpiewał bardzo pięknie, nie tak pięknie, jak Ella, ale to wiadomo, nie da rady) - gdyby tylko zaczął się trochę lepiej ruszać, to już byłoby miodowo.
          Żałuję tylko, że Asia Kwaśnik odpadła, tak bardzo żałowałam tylko Moniki Urlik w VoP.
          • pade Re: Kawka 21.05.12, 20:34
            Dla mnie ona jakaś taka drewniana była, mało sceniczna. To samo Ewelina, niby ma talent, ale nie przemawia do mnie. Żal mi Soul City, ich Jackson powalił mnie na lopatki, Mamona tez...
            A Dawid mnie rozbraja, no i glos ma cudnysmile
            • kawka74 Re: Kawka 21.05.12, 21:01
              Ja myślę, że Asia Kwaśnik nie dostała tej szansy, co Podsiadło - on zdążył się rozbujać, ona już nie.
              Spokojnie mógłby odpaść Spenner, jest nudny, Kwaśnik mogłaby zostać zamiast niego.
    • volta2 Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 18:48
      no, ja z tarasu będę widziała halę, może nawet usłyszymy jakieś melodie?

w sobotę było oficjalne otwarcie imprezy, fajerwerki furczały przez pół nocy, bo różnica czasowa, a oni aspriują do jewropy, więc żebyście sobie popatrzyli o 21 to my będziemy mieć o północy mega widowiskosmile

rok temu była niezła feta, o 3.30 po ogłoszeniu wyników miasto ogarnęła euforia, ludzie z radości wsiadali w auta i gnali do centrum na sygnale. miasto było jedną syreną, a ja budziłam męża, w emocjach i krzyczałam, że do eurowizji będzie musiał skończyć swój projekt.

no i nie zdążył, choć na pewno będzie widoczny w większości ujęć z baku.
      a wiecie na którym kanale w polsce będzie można zobaczyć? bo rodzice nigdy u nas nie byli i chcieliby sobie aze zobaczyć chociaż na widoczkach eurowizyjnych.

ja oglądać będę przez net na tym tarasie właśnie, z laptopem na kolanach, chyba że się okaże że mogę w tv.
      • thorgalla Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 18:59
        Sprawdziłam w necie ale jak się spodziewałam tvp nie transmituje.
        Może jakieś inne kanały.
    • angazetka Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 19:23
      Gdyby było w TVP, to bym popatrzyła - od zawsze uwielbiam patrzeć na głosowania big_grin
    • sueellen Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 19:40
      Chyba w tym roku nie, ale zobaczymy, w ostatnich latach ogladalam. Kibicowalam Polsce, a jak nie to WB, a jak nie to Hiszpanii i chyba nikt nie wygral sad
      • volta2 Re: Eurowizja 2012 21.05.12, 19:49
        to kibicowanie to w sumie fajna sprawa, szczególnie jak się wygrywa.

rok temu tul się nie dostała do finału, więc pozostało mi trzymać kciuki za azerbejdżan, piosenka mi się całkiem podobała, więc kibicowanie nie było trudne.

a jak wygrali to cieszyłam się bardzo, bardzo. i od razu na balkon zobaczyć reakcję miasta. czy też się cieszą.
        i pomyśleć że czas gdy górniakowa walczyła o wygraną zamieniłam na jakąś dyskotekę - wydawało mi się, że sukcesy mogą być prawie co roku...
    • thorgalla Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 08:57
      Rosyjskie babuszki zajęły drugie miejsce.A Polacy się wstydzą Jarzębinek i Koko spoko.
      Wygrała Szwecja i ta,która mi się z Lisbeth Salander kojarzy big_grin
      • wpak Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 09:03
        Babuszki mnie bawiły ale przy Turkach turlałam się ze śmiechu.
    • sueellen Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 10:06
      https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=VhE0-zzirgQ

Popatrzcie na komentarze:
      słodkie,
      cudowne
      uwielbiam je
      super pisenka (dlaczego Australia nie może glosować?)
      ooo, ile fajnych babć
      słodkie (pozdrowienia z Hiszpanii)
        • volta2 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 10:42
          babuszki zaszły naprawdę wysoko, ciekawe czy zapoczątkują dłuższą modę na folk? bo ja pamiętam takie eurowizjie, gdzie trochę tego bywało(a może to były interwizje dla bloku wschodniego?)

i wtedy nasza jarzębina jak znalazłsmile

co do samego konkursu, to mi w tym roku się całkiem podobało i parę piosenek z potencjałem wygrania było, aczkolwiek nie odzwierciedlało tego głosowanie, wszystko zgarnęła szwecja.

i to nawet ciekawe zjawisko, bo dziewczyna chyba była jedyna bez napompowanych ust, bez szminki, ubrana w namiot zamiast się rozebrać, i nie przepadła
          głosowanie jak zwykle nieuczciwe, społeczno-polityczne, i nie wiadomo jak to rozwiązać?

najgorzej ma wielka brytania, sąsiadów brak - zatem nikt im nie pomaga z grzeczności zdobyć paru punktów, a głosy emigrantów i tak idą w wiadomych kierunkachsmile
          kaje byłej jugosławii w głosowaniach - żenująco, miałam wrażenie że zagarnęli dla siebie półfinał, bo jakoś tak się złożyło, że wszyscy byli w tym samym dniu, i niemal wszyscy weszli na sobotę.
          • thorgalla Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 10:49
            Co roku można przewidzieć,kto na kogo najwyżej zagłosuje np.Grecja na Cypr i odwrotnie ale przecież wygrywa co roku inne państwo więc to nie jest do końca takie "głosowanie jak zwykle nieuczciwe, społeczno-polityczne,"
            • volta2 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 13:04
              ja wiem, że w sumie docelowe wybory są jakby najlepsze i pomyłek zazwyczaj nie ma, ale to jakoś mi zgrzyta, że ta grecja na cypry i odwrotnie. bo to nie dotyczy tylko tych 2 krajów ale całych grup.
    • paartycja Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 11:45
      po raz pierwszy od wielu,wielu lat nie oglądałam eurowizji
      zajrzałam na yt- te babuszki to jakiś żenujący żart?
      szwedka na kolana nie powala,turcy dziwni za to niemiec-super big_grin
      • nangaparbat3 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 12:06
        A co w babuszkach żenującego?
        • malwa51 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 12:54
          Kilku znanych mi Szwedow (w tym maz tongue_out) trzymalo kciuki za kazdego, tylko nie Szwecje big_grin I zeby nie bylo, ci inni Szwedzi nie typu Ahmed, tylko tez z dziada pradziada. Moze przez to, ze Loreen promowano nachalnie i niektorym zaczelo uszami wychodzic? Babuszki Szwedom sie podobaly smile
          Paru wyjcom wylaczylismy fonie i nawet nie wiem, co to za kraje sie nie popisaly wink
          Zdziwilo mnie, ze Ukraina nie zawedrowala wyzej. Nie podobala mi sie, ale potencjal hitu miala.
          Mnie najbardziej podeszla Serbia.
          Szwedzka piosenka nie podobala mi sie wcale. Choc przewidzialam po eliminacjach krajowych, ze albo wygra, albo bardzo wysoko zajdzie - bo chwytliwa i charakterystyczna.
          A maz wzdycha za czasami, kiedy wygrywalo Walking on Sunshine i ABBA...
          • volta2 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 13:02
            ale szwedka była rzeczywiście dobra.

w szwecji może była promowana i się opatrzyła, ale na euro powiało świeżością.

w sumie chyba lepiej tak, niż wygrana babuszek i finał w rosji?
            babuszki zawędrowały wysoko chyba też za inność ogólnie, i to dobrze, ale wygrana byłaby raczej skrzywdzeniem reszty uczestników?

a ze ukrainka komuś się podobała, to zdziwiona jestem. w/g mnie kompletnie bez pomysłu i wyrazu. głos - mocny i fajny, ale to za mało
          • cherry.coke Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 14:33
            Nie widzialam koncertu, tylko klip z wygrana piosenka i kurcze zrobila na mnie wrazenie. W swoim stylu naprawde dobry kawalek, ale Szwedzi chyba maja fachurow od pisania hiciorow smile A najbardziej zrobilo na mnie wrazenie to, ze spiewala na zywo, co bylo widac, jak sie zakrztusila platkiem sniegu big_grin Bo przedtem myslalam, ze playback...
        • volta2 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 12:57
          że są stare i pomarszczone
          i śmiały przyjechać na festival.

a tu babuszki europa pokochała, bo przecież przeszły do finału przechodząc przez sitko weryfikacyjne już w półfinale.

w/g mnie to był żart, ale się udał, i nie był wcale żenujący.
          choć z tego co pamiętam na eurovizji zawsze jest jakiś pajac - w tym roku ta rola przypadła babuszkom najwyraźniej.

inna sprawa, że czytałam, że faktycznie te babuszki to średnio czają o co chodzi, ktoś tam je w rosji doprowadził przed kamery i "wykorzytał" ich nieświadomość.
          no, ale żeby przyjechać do baku musiały w tej rosji wygrać.
          • paartycja Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 13:09
            volta2 napisała:

> że są stare i pomarszczone
            > i śmiały przyjechać na festival.
            >
            >
            ależ mnie zupełnie nie o to chodzi,że są stare
            po prostu poziom tego co zaprezentowały był żenujący-wg mnie ani to sztuka,ani śpiew-raczej żart,głupi żart
            mogę chyba mieć własne zdanie?
    • lafiorka2 szczerze? 27.05.12, 14:35
      to nawet nawet nie wiedziałam, że już jest eurowizjabig_grin

Chętnie bym oglądała i jest mi trochę smutno,że byłam tak zabiegana,że przeszło mi koło nosasmile
    • lafiorka2 Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 14:56
      Ale wiecie co.Znalazłam piosenkę,która baaardzo mi na tyle lat utkwiła w pamięci....Ostatnio zapomniana,ale....Az mi ciary przechodzą....Pamiętam ją nagrana na kasecie VHS ale bez tytułu i wykonowacy,a teraz dzięki internetowi znalazłam ja po tylu latach.Zaraz się posikamsmile wink

tongue_out
    • ywwy Re: Eurowizja 2012 27.05.12, 18:08
      Ja bym się chętnie wybrała na koncert tego Elfa z Albanii!
      Szwecja ok, ale Azerbejdżan zaskakuje!
      A Babuszki po prostu mnie wzruszają, są poza konkurencyjne smile
      Po za tym - norma eurowizyjna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka