Dodaj do ulubionych

już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo)

28.05.12, 21:07
Piękny wczoraj był dzień! Wracałam sobie przez park z korków, towarzyszył mi chłopak. Podziwiałam emtaki i eojców z edziećmi na placu zabawowym. Nagle mój towarzysz zwrócił moją uwagę na kobietę po przeciwnej stronie parku.
"Ta pani jest nago"
"No co ty. To taki kolor topu"
Niestety, pani ubrana w dżinsy i rozebrana od pasa w górę (no topless!!!), siedziała na ławce i pochylała się do przodu. Obok dziecięcy wózek. Myślę sobie że pewnie karmi, ale żeby się tak aż rozbierać? Trochę przesada. Sto metrów od niej jeżdżą samochody.
"Wcale nie karmi" mówi luby mój. "Dziecko jest w wózku. Ona sobie ściąga pokarm".

Niech mi tylko kto napisze że to normalne, siedzieć w parku bez bluzki i stanika. Za to powinien być mandat-nie za karmienie, tylko za obnażanie się, bo inaczej tego nazwać nie można. O.
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:12
      Nie bardzo wierzę w tę historię, ale raczej przesada.
      Nieładnie aż tak się przyglądać.
      • kol.3 Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:26
        Ja tam wierzę. Niektórym się publiczne karminie tak na mózg rzuciło, że historia jest prawdopodobna.
    • dzoaann Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:16
      serio myslisz, ze ktos uwierzy?
      • wrednadziewucha Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:21
        Daję słowo, że to prawda.
      • chomiczkami Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:22
        Ja trochę wierzę. Widziałam raz panią, która odciągała pokarm w centrum handlowym, na ławeczce. Ale miała na sobie bluzkę.
        • dzoaann Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:27
          a w odciaganie wierze, ale nie wierze, ze jakakolwiek kobieta rozebrala sie od pasa w gore by karmic badz odciagac pokarm. Co mniej wstdliwe sie nie zaslaniaja, ale jednak znakomita wiekszosc czyni to dyskretnie. Zwykly trolling
    • chyba.ze Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:18
      Sto metrów od nie
      > j jeżdżą samochody.

Ja ze stu metrów nie odróżniam kobiety od mężczyzny, a jeszcze z pędzącego samochodu...
    • moty_lanoga Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:19
      A ja wczoraj widziałam pijaka, który stał przy przystanku autobusowym i sikał na ulicę. I wszyscy podziwiali jego "wdzięki".
      Wolałabym już tę nagą panią wink
    • antyideal Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:20
      Ekshibicjonizmem to trąci, jesli to prawda.
      Długo karmilam piersią, nie miałam jakiejs obsesji na punkcie ukrywania sie z tym,
      ale zawsze starałam sie to robic dyskretnie i na uboczu, chocby po to, zeby dziecko
      mialo komfort podczas jedzenia.
      Nie rozumiałam np.po co kobiety karmia wsrod tłumu ludzi w centrum handlowym,
      skoro mozna wejsc do przebieralni i miec cisze i spokoj.
      • wrednadziewucha Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:24
        Już samo karmienie-ok, ale czemu pani zdjęła bluzkę i stanik? Nie mogła np ubrać się jakoś inaczej, w coś obszerniejszego i rozpinanego? Jak już z tym się spotkałam, to już nic mnie nie zdziwi.
        • antyideal Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 28.05.12, 21:30
          Nie mam pojecia, moze dla pani paradowanie w obcislej bluzce
          bylo wazniejsze od komfortu karmienia i miala problem.
          Ludzie miewaja rożne pomysly wink
    • 18_lipcowa1 uahahaha 28.05.12, 21:27
      za obnażanie piersi mandat?????????????
      rozumiem, ze po plazy tez szalejesz i wołasz policje?
      czy tylko moze szlag cie trafia ze twoj stary patrzy na inne cyce?

kogo to ma gorszyc? dorosłe kobiety? mezczyzn? a moze dzieci cyckowe?
      chyba sie nimi nie onanizowała, co?

samo sciaganie pokarmu topless to fakt jakas przesada ale od razu mandat?
      • fasol-inka Re: uahahaha 28.05.12, 21:35
        wiesz co lipcowa, ja rozumiem szeroko pojętą tolerancję, ale jednak ściąganie pokarmu w moim mniemaniu, jak i również karmienie dziecka to czynności intymne i nie każdy musi mieć ochotę być na nie eksponowany
        • 18_lipcowa1 Re: uahahaha 29.05.12, 07:34
          fasol-inka napisała:

> wiesz co lipcowa, ja rozumiem szeroko pojętą tolerancję, ale jednak ściąganie p
          > okarmu w moim mniemaniu, jak i również karmienie dziecka to czynności intymne i
          > nie każdy musi mieć ochotę być na nie eksponowany

ale nie ma przymusu patrzenia
          • fasol-inka Re: uahahaha 29.05.12, 11:16
            oczywiście, ale idąc tym tokiem rozumowania - niech każdy kiedy ma ochotę też się bzyknie ze swoim partnerem w parku, bo przecież przechodnie nie muszą patrzeć
            no są granice intymności swojej i czyjejś jednak
      • wrednadziewucha Re: uahahaha 28.05.12, 21:38
        Brawo, lipcowa!!

Napiszę CI po Twojemu:
        Mnie szlag nie trafia, bo nie mam starego, ale mam za to cyce pierwsza klasa.

Mandat można dostać za brak koszuli czy butów w miejscu publicznym. Poza tym takie obnażenie może niepotrzebnie zwracać czyjąś uwagę, jest niestosowne i niekulturalne. Plaża jest tu specyficznym miejscem, przykład z pupy.

Pozdrawiam serdecznie.
        • franczii Re: uahahaha 29.05.12, 07:46
          Brak butow to obnazenie sie?big_grin
          • 18_lipcowa1 Re: uahahaha 29.05.12, 07:54
            nie sadzilam tez ze piersi sa takie obrazliwe
            • gonia28b Re: uahahaha 29.05.12, 09:34
              topless jest bardzo stosownym "strojem", ale na plażę. W parku już niekoniecznie...
              Tamta pani mocno przesadziła. Ale wlepianie mandatu za taki incydent też myślę byłoby przesadą.
          • katia.seitz Re: uahahaha 29.05.12, 11:57
            > Brak butow to obnazenie sie?big_grin

Bardzo interesujące big_grin Zdarzyło mi się popylać po mieście na bosaka - buty mnie baaardzo obcierały i już nie mogłam wytrzymać. Gdyby straż miejska w tym momencie chciała mi wlepić mandat, zabiłabym ich śmiechem. smile
        • afro.ninja Re: uahahaha 29.05.12, 12:06
          wrednadziewucha napisała:

> Brawo, lipcowa!!
          >
          > Napiszę CI po Twojemu:
          > Mnie szlag nie trafia, bo nie mam starego, ale mam za to cyce pierwsza klasa.
          >
          > Mandat można dostać za brak koszuli czy butów w miejscu publicznym. Poza tym t
          > akie obnażenie może niepotrzebnie zwracać czyjąś uwagę, jest niestosowne i niek
          > ulturalne.

Mam nadzieje, ze pietnujesz tak samo, a twoj partner nie moze zebrac szczeki z chodnika, kiedy widzicie polnagich dziadkow ktorzy wygrzewaja sie na lawkach w parku, albo mezczyzn, ktorzy chodza sobie po miescie bez koszuli.

• easyblue ekshibicjoniści mają cieżkie życie:))) 29.05.12, 07:55
      Nikt nie ma dla nich zrozumieniatongue_out
    • mdro Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 29.05.12, 08:02
      A Twój luby musiał się w tą panią wgapiać? (założywszy, że pani faktycznie bez bluzki i stanika była). To mało eleganckie jest.

Poa tym może Szwedka albo Dunka? Tam opalanie się topless w parku jest zdaje się na porządku dziennym.
    • koza_w_rajtuzach Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 29.05.12, 08:21
      Jeśli jest prawdą to, co opisujesz, to jest to gruba przesada. Nie jest to normalna sytuacja.
      • afro.ninja Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 29.05.12, 09:10
        koza_w_rajtuzach napisała:

> Jeśli jest prawdą to, co opisujesz, to jest to gruba przesada. Nie jest to norm
        > alna sytuacja.
        >

Moze i nienormalna, ale dlaczego nikt tu nie zaklada watku, ze widzial faceta, ktora sika w miejscu publicznym. Lato idzie, panowie pija i leja przy ludziach! No tak, widok panow lejacych w parkach, nikogo juz nie dziwi, nie obraza, nie szokuje. Ot wyjal facet swoj interes i leje w krzaki. Forum bardziej obrzydzaja male dzieci ktore robia na trawniki, niz dorosli faceci!

Kobieta obnazyla sie, zeby odciagnac pokarm, no i co? Ludzie mdleli, wymiotowali, czy zwyczajnie popukali sie w glowe?

Kiedys widzialam kobiete w tak krotkich spodenkach, ze bylo widac jej cala pupe. Normalnie dzinsowe stringi! Zadna plaza, centrum Warszawy. Straz miejska jej nie ganiala, nikt po policje nie dzwonil, pewnie kilka panow dostalo kreczu szyi. Czy to przesada, czy jeszcze nie?
        • niutaki Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 29.05.12, 11:22
          e jakos nie moge uwierzyc.
    • katia.seitz Re: już przesada czy jeszcze nie? (piersiowo) 29.05.12, 11:40
      1. Rozbieranie się do topless w miejscach publicznych jest zakazane w naszym kraju, pewne panie ze Szczecina zostały za to sądownie ukarane (mimo że chodziło o plażę!) i nic nie pomogło odwoływanie się;

2. Widok taki jak opisany przez ciebie zdziwiłby mnie w naszym kraju niemalże, niczym widok zielonego ufoludka. Zobaczyć w miejscu publicznym karmiącą kobietę to wystarczająca rzadkość;

3. Karmienie dziecka piersią NIE jest czynnością intymną. Nie wymaga chowania się po kątach. Nie wymaga, oczywiście, również zdejmowania bluzki w miejscu publicznym. Jednakże zdecydowanie większym problemem w naszym kraju jest pokutujące przekonanie, że matce tego i owego nie wypada, niż baby latające wszędzie dookoła z gołymi cycami.
      Jak się głosi tezy o "intymnym" charakterze karmienia, implikujące, iż karmić należy w domu-po kryjomu, to nie dziwne, że kobiety uważają karmienie za wielkie poświęcenie i kończą po trzech miesiącach.

Jak zwykle kobiety kobietom fundują opresyjną kulturę, niech je szlag suspicious
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka