marzeka1 18.06.12, 18:53 Sama mam synów, ale miałabym opory, aby córkę posłać na takie kolonie kolonie dla dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andaba Re: Kolonie dla córeczki??? 18.06.12, 19:01 No cóż, jaka mać, taka nać. Moim córkom nie przyszłoby cos takiego do głowy, nie mają w domu wzorca, że kobieta jest tyle warta, ile czasu poświęci na robienie sie na bóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mas.uka Re: Kolonie dla córeczki??? 18.06.12, 19:02 wróci wygolona we wszystkich możliwych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kolonie dla córeczki??? 18.06.12, 19:10 Wiem, źródło nikczemne bardzo , ale okazuje się, że można mieć takie marzenia o karierze córki kim będzie córka? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Jestem za 18.06.12, 22:08 Kurs profesjonalnego makijażu i zajęcia ze stylistami dziewczynkom nie tylko nie zaszkodzą, ale i bardzo pomogą. Dziewczynka po takich koloniach raczej nie stanie się maszkaronem wymalowanym jak klaun w cyrku i ubranym od czapy. Na warszawskiej Pradze cały czas łażą straszydła usmażone na solarium, brwi wyskubane i kreską pociągnięte, powieki pomalowane na kolor w naturze nie występujący, usta oczywiście w blado - perłowych tonacjach, na głowie tleniony blond z odrostami i myśli taka że jest piękna i każdy by ją chętnie puknął. Niczego złego nie widzę w uczeniu dziewczynek jak dbać o siebie. Kosmetyki są ogólnodostępne i stosowanie ich jest czymś normalnym. Tak bardzo chcecie wrócić do czasów, kiedy normą był nieogolony bóbr i pachy u kobiet, a depilacja nóg i rąk była fanaberią? Chcecie waty zamiast podpasek, a z dostępnych kosmetyków tylko mydło i szampon kiepskiej jakości, a jako szczyt luksusu to dezodorant BAC przywieziony z NRD? W tamtych czasach takie kolonie byłyby bez sensu, bo nie byłoby żadnego umocowania w rzeczywistości. Teraz jest. Tak samo i z dyskoteką. Czasy Puszka Okruszka już minęły. Dziś dzieci są z muzyką na bieżąco i słuchają tego, co dorośli. Ta różnica się zatarła. Co więc jest dziwnego i strasznego w dyskotece z DJ-em i najnowszymi przebojami? Co jest złego, że dzieciak wypije drink bezalkoholowy, czyli mieszaninę soków, kawałków owoców podaną w odpowiedniej szklance? I wreszcie co jest złego w uczeniu dziewczynek dobierania stroju do typu urody? Ile to ja się tego codziennie naoglądam w autobusie i na ulicach. krótkie, niezbyt proste i niezbyt szczupłe nogi i tyłek poukrywane pod swetrem 3/4, co sprawia wrażenie totalnej dysproporcji ciała, bo optycznie wydłuża plecy, a skraca nogi z pominięciem tyłka. Taki koszmar pokutuje niezmiennie od przynajmniej kilkunastu lat, bo pamiętam to ze szkoły i spotykam teraz. Albo fałdy tłuszczu wylewające się spod obcisłych biodrówek. Albo jakieś rachityczne panienki z buziami jak u aniołka pozujące na mrrrrroczne wampirzyce, co wygląda groteskowo. A pani psycholog Agnieszka Klimczak, która raczyła w tym artykule zabłysnąć swoim brakiem wiedzy, pojechała po bandzie. Co to za atrakcja dla dziewczynki w malowaniu paznokci bezbarwnym lakierem? Już w przedszkolu chcą na różowo, a najlepiej z wzorkami. Jeśli ona uważa, że babski dzień z mamusią, maseczką z ogóra i lakierem bezbarwnym zastąpi kolonie z profesjonalistami i dyskoteką z DJ-em, wyborami miss itp. atrakcjami, to gada od czapy i polegnie w pierwszym starciu z dziewczynką, która chce tam jechać, bo koleżanka jedzie, a druga była i tam fajnie i ona chce i musi, bo się udusi. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jestem za 19.06.12, 07:32 Nie mogło twojego głosu w wątku o dziewczynkach zabraknąć..... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kolonie dla córeczki??? 18.06.12, 22:14 Ale rany boskie, bo kolonie czy - rany boskie - do tego , co napisał Marianek?? Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: Kolonie dla córeczki??? 19.06.12, 07:39 marzeka1 napisała: > Ale rany boskie, bo kolonie czy - rany boskie - do tego , co napisał Marianek?? > łee, marianka nie czytałam, o tak późnej porze to bywa niezdrowe ale odnośnie samych kolonii o takim profilu - nawet nie wiem jak to skomentować. i jednocześnie czuję ulgę, że moje dziecko nie ma takich pomysłów.. Odpowiedz Link Zgłoś