Dodaj do ulubionych

Co Wam z tym wyrzucaniem z forum?

19.06.12, 00:01
Jedno (a? y? God knows ...) chce wyrzucac z powodu adresu (emigrantki), druga z powodu zainteresowan (pilka nozna)? Kto nastepny za drzwi? Wlascicielki psow, kotow, swinek morskich, rybek? Zamilowane kucharki? Bo tez bez bidetow to juz chyba same sobie poszly okryte rumiencem wstydu ... Naprawde tak sie tu ciasno zrobilo czy co?
Tu prosze troche poezji na ucywilizowanie nastrojow:

A jeśli dom będę miał,
To będzie bukowy koniecznie,
Pachnący i słoneczny.
Wieczorem usiądę - wiatr gra,
A zegar na ścianie gwarzy.
Dobrze się idzie panie zegarze,
Tik tak, tik tak, tik tak.
Świeca skwierczy i mruga przewrotnie,
Więc puszczam oko do niej,
Dobry humor dziś pani ma, / x2

ref.
Szukam, szukania mi trzeba,
Domu gitarą i piórem,
A góry nade mną jak niebo,
A niebo nade mną jak góry.

Gdy głosy usłyszę u drzwi
Czyjekolwiek, wejdźcie, poproszę
Jestem zbieraczem głosów,
A dom mój bardzo lubi, gdy
Śmiech ściany mu rozjaśnia
I gędźby lubi pieśni,
Wpadnijcie na parę chwil
Kiedy los was zawiedzie w te strony,
Bo dom mój otworem stoi
Dla takich jak wy
, /x2

Zaproszę dzień i noc,
Zaproszę cztery wiatry.
Dla wszystkich drzwi otwarte,
Ktoś poda pierwszy ton,
Zagramy na góry koncert.
Buków porą pachnącą
Nasiąkną ściany grą,
A zmęczonym wędrownikom
Odpocząć pozwolą muzyką,
Bo taki będzie mój dom,/x3
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:08
      inne, zapomnialas, z powodu braku entuzjamu tongue_out
      • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:14
        Zmien repertuar.Jakbym byla twoim mezem i dzien w dzien sluchala tej samej zdartej plyty to uslyszalabys magiczne slowa.
        • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:20
          coz, napisalabym cos Tobie, edel smile
          ale pomna rady, zeby nie rozmawiac z takimi tam, bo najpierw oni cos tam do poziomu, a potem cos tam doświadczeniem wink - to odpuszcze wink
          • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:51
            Napisalabys gdybys miala cos do napisania,tylko argumenty ci sie skonczyly jakis dzien po rozpoczeciu Eurotongue_out
            • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:04
              edel, nie, no tak sobie pomyslalam, ze moze glodna jestes, ze ci te flaki po glowie chodza
              na mnie flaki nie robia wrazenia
              a jak mi sie pies wyflaczy, toi nie zyje na koszt pabnstwa (bo z tego, co mi sie kolebie, Ty zyjesz)

i a propos docinkow odnosnie meza - wez najpierw przemysl wlasne nieudane malzenstwo zanim sie do cudzego z brudnymi buciorami wpakujesz

i tak, dilera tez radzilabym jednak przestac odwiedzac, bo wyraznie masz omamy, jak Ci te flaki lataja przed oczami.
              • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:11
                Jednak zmien dilera,bo zaliczylas wiecej pudel niz Hankabig_grin
                • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:15
                  wątpie big_grin big_grin big_grin
                  • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:24
                    Ciesze sie niezmiernie,ze uwazasz Niemcy za tak cudowny krajbig_grin
                    • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:30
                      do Niemiec nic nie mam, kraj jak kraj - nie podniecaj sie tak bardzo smile
                      to jakis Twoj fetysz czy jak? big_grin
                      • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:31
                        czy kompleks masz, ze sie w kraju odnalezc nie umialas?
                      • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:38
                        Niestety fetyszystka tu jest tylko jedna(od tygodnia na dragach)ustepuje jej pola,bo potrzebuje 4godzin snu.
                        • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:45
                          edel, nie musisz mierzyc ludzi swoja miarka
                          niektorzy nie potrzebuja dragow, serio smile
                          • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:49
                            no i jeszcze jedno - edel, Ty musisz czerpac z tego seksualna przyjemnosc, ze sie tak męczysz, a jednak czytasz big_grin big_grin big_grin

zastosuj sie do swojej rady - jak cos nie pasi, to nie czytaj big_grin
                            • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:18
                              Alez mi pasi wszystko,z przyjemnoscia czytam twoje glupkowate wywody,mozna sie posmiacbig_grin chociaz co raz bardziej idzie to w strone bycia zalosbym,ale wychodzi na to,ze ty lubisz byc zalosnabig_grin
                          • antyideal Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:51
                            No co Ty Yenna
                            teraz takie ciezkie czasy, ze trzeba na czyms leciec big_grin
                            • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:53
                              cholera, na paralotni se polatam wobec tego big_grin jak juz koniecznie latac trzeba wink
                              • antyideal Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:59
                                O, na przykład!
                                To przyjemnego latania big_grin

www.youtube.com/watch?v=2g1bdjHuzqQ&feature=related

• a.va Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:09
      Ojej, jak dawno nie słyszałam tej piosenki, bardzo ją lubiłam. Jak byłam na studiach, to się to śpiewało w górach na jesiennych wypadach przy ogniskach.
    • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:12
      Szarogesza sie.
      Gazeta nie ma naturalnie nic do roboty to probuje nieudolnie za moderatora robic,a yenna,no coz,podejrzewam,ze maz sie panoszy przed telewizorem i ona cierpi na brak dopukania.Zdarza sietongue_out
      • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:17
        edel, puknij sie w glowe wink mloteczkiem big_grin bo tylko glodnemu chleb na mysli big_grin
        (mąż olewa takie imprezy tongue_out )
        • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:36
          Ale czy to musi byc az tak exclusive? Albo-albo? Nie moze byc i to - i to? Yenna, my juz naprawde WSZYSTKIE wiemy bardzo dobrze, ze brak Ci entuzjazmu dla Euro i nikt Ci na to nic nie moze poradzic, sama musisz poniesc ten krzyz wink Zaczynam jednak podejrzewac, ze koniecznie chcesz nam popsuc zabawe tylko dlatego, ze Ty sie nie bawisz - no przeciez to nie ma sensu! Omijaj nasze watki, to jeszcze tylko 2 tygodnie - dasz rade smile A potem juz bedzie sportowa cisza spokoj .... az do Olimpiady w Londynie - kiepski poczatek lata dla niekibicujacych. Sorry smile
          To forum daltego jest takie zywe i zywotne, ze everything goes, ze mozna i o kluskach na parze, i o czerwonych biustonoszach, i o hokeistach czy tenisistach, o bidetach, Kaczynskim, muzulmanach i maseczce z ogorkow. I pisza panny, rozwodki, faceci, z Mlawy, z Singapuru i z kazdego miejsca in between. I tak trzymac, nie wyrzucac. Cheers smile
          • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:49
            bi, ale dokladnie sama sobie kisisz te zabawe zakladajac pierdylion pierwszy z kolei wątek na ten temat

jak sie ktos dobrze bawi to sie dobrze bawi

jak komu przeszkadza - pisalam juz pare dni temu - jest opcja wygaś
            bardzo przydatna
            tez uzywam w przypadku niektorych jednostek wink

poza tym zdabadz sie tez troche na odrobine uczciwosci

ja sie nie ciesze, a Wy jak ci napastnicy z piana na ustach wink

napisalam juz wczoraj: sobie spongebobujcie jak musicie
            ale ja se skalmarzyc bede, bo nie znosze takich imprez z komisjami sledczymi w tle big_grin

(tvnu sie dzis naogladalam big_grin big_grin big_grin)
            • goodnightmoon Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:39
              yenna_m napisała:

> jak komu przeszkadza - pisalam juz pare dni temu - jest opcja wygaś
              > bardzo przydatna
              > tez uzywam w przypadku niektorych jednostek wink

Których, których? wink
              Dlaczego nikt, w żadnym wątku, nie chce powiedzieć kogo wygasza? sad
              • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:46
                a po co?
                szkoda palcow przeciez smile
                jak sie jednostka dorobila wygaszenia, to musiala zapracowac big_grin
              • nangaparbat3 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 02:22
                goodnightmoon napisała:

> Dlaczego nikt, w żadnym wątku, nie chce powiedzieć kogo wygasza? sad

To chyba wynika z istoty wygaszania? wygaszam, bo nie chcę o niej/nim gadac, myśleć, wiedzieć.
                Swoja drogą umarlabym z ciekawosci wygasiwszy kogoś.
          • asia_i_p Bezczelny off-topic 19.06.12, 06:55
            Kiedy Olimpiada?
            • bi_scotti Re: Bezczelny off-topic 19.06.12, 13:38
              asia_i_p napisała:

> Kiedy Olimpiada?

Zyczenie wyrazone, zyczenie spelnione smile
              Tu masz wszystkie daty lacznie z tym kiedy, ktora dyscyplina etc. Milej zabawy: www.london2012.com/schedule-and-results/
              • asia_i_p Re: Bezczelny off-topic 19.06.12, 16:32
                Dzięki.
            • krejzimama Re: Bezczelny off-topic 19.06.12, 14:30
              Olimpiada właśnie trwa w tej chwili.
        • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:49
          Jeszcze pierdylion razy podkresl zes ponadto,a potem wez ten mloteczek,puknij sie,moze plyta ci sie odblokuje,a jak sie nie odblokuje to ratuja nas tylko flaki twojego psa,odkleisz sie wreszcie od kompa wtedy.
          • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:50
            zasilek przyszedl, ze tyle przy kompie jestes? wink
            • edelstein Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 00:55
              Zmien dilera,albo dzialki,bo majaczysz.
    • nangaparbat3 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 01:19
      Aleś mnie zażyła tą piosenką. 79, rajd Beskid Niski, i jedna z najwiekszych milości calego zycia.

Co do meritum - caly urok tego forum, że pogadac mozna o wszystkim.
      wyrzucanie emigrantek (juz chyba kiedys bylo) - prowokacja gazety, moze naprawdę mu placa za chodliwe watki? w ogole fuj.
      Ale jednak cos jest na rzeczy. Mam wrażenie, ze przynajmniej w telewizorni wykluczanie stało sie ulubiona formą zabawy. otrzasam sie z obrzydzenia, ale tez chyba troche trzesę ze strachu - za duzo tego, za bardzo, za mocno.
      Jestem niewierząca, ale ostatnio nabylam droga kupna bransoletke dla dzieci z napisami: love, hope, faith. I noszę.
      • olena.s Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 06:30
        > Ale jednak cos jest na rzeczy. Mam wrażenie, ze przynajmniej w telewizorni wykl
        > uczanie stało sie ulubiona formą zabawy. otrzasam sie z obrzydzenia, ale tez ch
        > yba troche trzesę ze strachu - za duzo tego, za bardzo, za mocno.

Masz nosa do trendów. I nie mam tu na myśli forum, niestety, ale całą resztę.
      • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:05
        Nanga, ale ty się ciągle trzęsiesz.

Świat nie jest taki straszny jak ci się wydaje.
        Świat jest różny, to że ktoś się na kogoś złości to jeszcze nie znaczy, że go zabije.

Gazeta może trochę przesadza, ale nie tylko jemu pewne rzeczy leżą na wątrobie.
        Dobrze, że taki temat został poruszony, bo wystarczy spojrzeć co wypisuje dosia w wątkach
        na temat jedzenie, żeby nie zauważyć, że coś jest na rzeczy.

I cieszy mnie, że coraz częściej Polacy zamiast przyłączać się do chóru narzekarzy i dołowników, jak to kiedyś bywało, coraz częściej buntują się przeciwko dyskredytowaniu naszego kraju.

Emigranci są różni, tacy jak bi_scotti, (no była chyba jakaś plama z zamarzaniem, ale generalnie jest ok), ale są również tacy, którzy prawie wyłącznie dołują.
        • nangaparbat3 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:30
          Ja sie rzeczywiscie trzesę, bo widze, co sie dzieje, i wiem, ze nie trzeba zlościc się na czlowieka, by go zabić.
          Za to sie nie dołuje i w sumie lekko mi to zwisa co kto o mnie mowi.
          Czas pokaze, kto ma racje, mam nadzieje, ze nie ja.
          • nangaparbat3 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 19:17
            I umknelo mi meritum: miedzy zloszczeniem sie na kogoś a wykluczaniem go jest jest roznica zasadnicza. Złosci sie nie boje.
            • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 20:15
              No ale jak ktoś może FAKTYCZNIE doprowadzić do wykluczenia z forum jakiś ludzi, dlatego że piszą o piłce nożnej, albo krytykują naszą kochaną ojczyznę smile ? Ja to odbieram w kategorii złości, to jakby powiedzenie "zaraz cię zamorduję" traktować zawsze w 100% dosłownie.
              • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 20:22
                sniyg napisał:

> No ale jak ktoś może FAKTYCZNIE doprowadzić do wykluczenia z forum jakiś ludzi,
                > dlatego że piszą o piłce nożnej, albo krytykują naszą kochaną ojczyznę smile ? Ja
                > to odbieram w kategorii złości, to jakby powiedzenie "zaraz cię zamorduję" tr
                > aktować zawsze w 100% dosłownie.

Pewnie masz racje, ja np. w ogole nie reaguje na wiekszosc osobistych wycieczek, bo wlasnie nie moge traktowac powaznie jakichs tam komentarzy "z powietrza". Niemniej zaskakujacym jest, ze takie pomysly "wykluczenia/wyrzucenia" w ogole sie pojawiaja. W obliczu istnienia tylu for prywatnych, pozamykanych i scisle-tajnych, kazdy moze sobie miec swoje kolko znajomych, z ktorymi wymienia poglady bez niebezpieczenstwa natkniecia sie na emigranta, kibica, bezdzietnego, bezbidetowego, otylego czy zziebnietego bytu wirtualnego wink Publiczne, otwarte forum powinno, moim zdaniem, pozostac wolne od tego typu nawolywan! Ale wiem, ze w zyciu wiele byc powinno i nie jest, stad i moja lekka frustracja dokumentowana tym watkiem tongue_out
                • nangaparbat3 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:13
                  Dla mnie problem w tym, ze wykluczenie staje sie u nas receptą na wszystko. W realu.
                  • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:16
                    Konkrety. Kto kogo i w jaki sposób wyklucza?
                  • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:30
                    nangaparbat3 napisała:

> Dla mnie problem w tym, ze wykluczenie staje sie u nas receptą na wszystko. W r
                    > ealu.

U nas odwrotnie (w realu) - zdanie kazdego musi byc wysluchane i omowione na 1000 sposobow i z 100 stron, co tez bywa przegieciem. Tak trudno o zloty srodek, eh suspicious
        • kropkacom Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:26
          sniyg, generalnie nie kapuje czemu forumki mieszkające za granicą mają być mistrzami dyplomacji. smile No naprawdę, gazeta nie musi, moofka nie musi, kalipso nie musiałabig_grin, kawka nie musi... Czuję tu dyskryminację z deka. Ja kraju żadnego nie dyskredytuje. Fakty są faktami. Tyle.
          • nangaparbat3 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 19:21
            Popatrz, to co napisalaś jest chyba oczywiste, ale czarne na bialym nagle ujawnia cos waznego - nasze polskie kompleksy, nasze przekonanie o beznadziejnej Polsce i cudownej "zagranicy", napisalabym że komunistycznej proweniencji, ale to nie za komuny ktos pisal "pawiem narodow bylas i papugą".
            Polska jest taka, jaka MY ją tworzymy, codziennie i w każdej chwili. Kropka smile
            • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 20:39
              Ja nie mam kompleksów, że jestem Polakiem. Już nie, ale kiedyś miałem. Przez takich ludzi, którzy wiecznie narzekali, krytykowali i dołowali.
              Pamietam jak byłem bardzo młody i wyjechałem do Szwajcarii, spałem na polu namiotowym
              a rano skorzystałem z klamerek do prania bo sądziłem, że są na wyposażeniu pola.
              Okazało się jednak, że są pary mieszkających obok Holendrów, którzy w miłych słowach poprosili o zwrot. Pomyślałem sobie, no tak, pomyślą, że przyjechał Polak i kradnie. Bo każdy Polak to złodziej. Tymczasem okazało się, że Holendrzy są bardzo zadowoleni z mojego sąsiedztwa, ciekawi mojego kraju, ba nawet o Katowicach słyszeli smile
              I tak stopniowo jeżdząc po świecie odkryłem, że nikt nie traktuje mnie jak złodzieja, pijaka, brudasa, antysemitę, rasistę, nieudacznika, nawiedzonego katolika - to moi bracia rodacy tak mnie ciągle dołowali, powtarzali jacy jesteśmy do doopy, kiepscy i źli, jak to w tej Polsce nic nie ma, a jak to zagranicą wszystko jest.
              Że tak faktycznie nie jesteśmy brudasami, leniami, złodziejami i pijakami, ale największymi narzekaczami jakich znam. I to nas dołuje i ciągnie w dół - kultura narzekania.

Marzę o tym, żeby moje dzieci i wnuki wychowywały się wreszcie w innym klimacie.
              Ja nie mam kompleksów, ja dążę do zmiany świadomości, że wcale nie jesteśmy gorsi, wcale nie jesteśmy lepsi - jesteśmy jak wszyscy, bo wszyscy jesteśmy ludźmi i tyle.
              • pade Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:01
                Mam nadzieję, że po Euro (normalnie boję sie wymawiać to słowosmile) choć odrobinę zmieni się nasza mentalność. Młode pokolenie ma zdecydowanie mniej kompleksów niz my.

Co do meritum wątku:
                Mnie osobiście było bardzo przykro kiedy Yenna naskakiwała na mnie za każdym razem, gdy pisałam coś na temat E. Poważnie piszę- psuła mi humor (tak, tak, głupia jestem, że przejmuję sie forum, wiem, że to nie real, ale mimo wszystko), nie dlatego, że mnie nie lubi-bo ma przecież prawo, ja nie zupa pomidorowasmile, ale dlatego, że z uporem maniaka "gasiła" każdy mój spontaniczny wpis. Nie wiem jaki jej cel przyświecał, na pewno nie ten, którym się zasłaniała, bo przecież mleko sie już rozlało. Póki się dobrze bawila bylo ok, nieważne, że kosztem innych. Gdy tylko okazało się, że bawi się sama, poprosiła o nie zaśmiecanie forum-poczuła się wykluczona...to naprawdę zalatuje hipokryzją!

Co do emigranteksmile Naprawdę ważne jest JAK się krytykuje czy tez opisuje sytuację.
                Z uwagą i przyjemnością czytam Bi_scotti, Olenę, Azję, w ich postach nie ma wyższości, nie ma wyśmiewania, jest inne spojrzenie na sprawę, merytoryczne argumenty.
                Takich osób powinno być na forum jak najwięcejsmile
                • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:17
                  pade napisała:

> Mnie osobiście było bardzo przykro kiedy Yenna naskakiwała na mnie za każdym ra
                  > zem, gdy pisałam coś na temat E. Poważnie piszę- psuła mi humor (tak, tak, głup
                  > ia jestem, że przejmuję sie forum, wiem, że to nie real, ale mimo wszystko),

Nie jesteś głupiasmile Głupie jest to gadanie, że to tylko internet, nie real.
                  W klawiaturę stukają konkretni ludzi, a nie wirtualne byty.
                  To normalne, że jak ktoś dołuje, narzeka i stara się popsuć nastrój to ci się to będzie jakoś udzielać, człowiek jest tak właśnie skonstruowany i tak reaguje.

I co innego wyrażenie swojego zdania, a co innego uporczywe psucie innym dobrego nastroju.
                  To jakby przyjść na wesele i co pięć minut mówić do mikrofonu, że para młodych i ich rodzice to idioci, bo robią przyjęcie, a przecież, ich biedaków, nie stać.
                  • pade Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:28
                    Głupie jest to gadanie, że to tylko internet, nie real.
                    > W klawiaturę stukają konkretni ludzi, a nie wirtualne byty.

Masz rację. I cieszę się, że mnie rozumiesz.

Poza tym o ile rozumiałabym zakładanie wątków anty- zanim coś się wydarzyło, tak za chiny nie rozumiem "walki" z czymś, co już się zaczęło. Długo tego Euro nie zapomnęsmile Tyyyle emocjismile
                  • gazeta_mi_placi Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:18
                    Świetnie to ujęłaś.
                    • pade Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:25
                      Gazeta, Synig to facet.
                      Pisze jak byk: jestem Polakiembig_grin
          • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 20:45
            Kropka, wiesz co, ja wiem, że ty masz taką tendencję do wywoływania pewnych klimatów, a potem robienia słodkich minek, że niby nie wiesz o co chodzi.

Jak sądzisz, czemu nikt nie czepia się azjiodkuchni, albo bi_scotti? Może dlatego, że nie krytykują i nie dołują bez przerwy.

I sorry, ale jakoś nie kojarzę, żeby kalipso czy kawka jakoś szczególnie narzekały jak to w tej Polsce jest źle, w odróżnieniu od twoich bardzo częstych aluzji.
            • kawka74 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:29
              > I sorry, ale jakoś nie kojarzę, żeby kalipso czy kawka jakoś szczególnie narzek
              > ały jak to w tej Polsce jest źle,

Cholera, ja też nie kojarzę, żeby Kawka jakoś szczególnie narzekała, że w Polsce jest źle.
              • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:37
                kawka, ale na nauczycieli pewnie narzekasz tongue_out wink
    • soczek_bez_gazu Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 03:58
      Ja tak z przyziemniejszej strony.

Ja tam generalnie, jeśli chodzi o forumy, to jestem za cięższą ręką moderatora, gdyż czyni to wątki czytelniejszymi i milszymi dla oka. Zwłaszcza w przypadku postów hardkorowo (biorę pod uwagę specyfikę, i tych lekko-średnich nawet nie biorę pod uwagę) rasistowskich, homofobicznych i antysemickich. Ponadto (czym wzbudzę chyba większe kontrowersje) zachodzi czasem sytuacja, kiedy forumka X napisze w jakimś wątku że forumka Y źle potraktowala szwagierką, natomiast w drugim wątku Y odpłaci się stwierdzeniem, że mąż X to patafian (przykłady fikcyjne). Potem w wątku "jaka kapusta najlepsza na bigos" X i Y się spotykają i rozpoczynają 100-postowy podwątek-pyskówkę, i tak to potem w co drugim wątku się to powtarza. W tych przypadkach puściłabym moderację w ruch.

Natomiast wątek o emigrantkach zaczął nasz forumowy troll, który pewnie gdzieś ma emigrantki. Tym bardziej się dziwię, że znalazł pożywkę, bo emigrantki kontra mieszkający w Polsce to tak durny konflikt... że nawet słów nie znajduję.
      Natomiast kibicki, no może mogłyby się ograniczyć do paru wątków, ale po pierwsze taka okazja jak Euro usprawiedliwa entuzjazm i paręnaście nawet wątków, po drugie moderacja (chyba) oficjalnego dictum nie narzuciła.

Oba powody z **** wzięte, tyle powiem.
    • krolowa_online Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 04:08
      odnosnie watku o psioczeniu na PL, to jest tak:
      Polacy maja bardzo wysokie mniemanie o sobie - polskie szkoly sa najlepsze, polskie kobiety najpiekniejsze, jedzenie tez najlepsze itp i nagle przychodza tu takie i burza to mniemanie o kraju, ktory juz od zarania jest tym "wybranym" wink
      • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:08
        krolowa_online napisał:

> odnosnie watku o psioczeniu na PL, to jest tak:
        > Polacy maja bardzo wysokie mniemanie o sobie - polskie szkoly sa najlepsze, pol
        > skie kobiety najpiekniejsze, jedzenie tez najlepsze itp i nagle przychodza tu t
        > akie i burza to mniemanie o kraju, ktory juz od zarania jest tym "wybranym" wink

Bzdura, jest dokładnie odwrotnie, Polacy mają mnóstwo kompleksów a narzekanie jest naszym kodem kulturowym.
        Mój ojciec i wielu znajomych na pytanie co słychać odpowiadają - stara bieda.
        To raczej nie jest zawołanie optymistów.
        Czas zacząć sie zmieniać, brak przykład z innych, którzy się cenią, a nie wiecznie dołować, tym bardziej, że faktycznie wiele rzeczy funkcjonuje coraz lepiej.
      • olena.s Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:25
        Polacy mają schizofreniczne połączenie kompleksu wyższości i niższości. Taka historia. Ze dwa pokolenia będzie się to jeszcze najmarniej przegryzać, zanim się jakoś ustabilizuje.
        Ale cichutko i na uszko ci powiem, że jeszcze nie natrafiłam na taką nację, która by nie uważała, że ma najpiękniejsze kobiety i najdzielniejszych mężczyzn... Podobnie jak nie natrafiłam jeszcze na taki biały pasek we fladze, który nie byłby symbolem szlachetności, czystości i naszej najsłuszniejszej racji.....Tylko ciiiiiii.
        • sniyg Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:39
          A ja trafiłem - oczywiście, nie mogę mówić za cały naród, ale za moich znajomych Niemców i Szwedów, którzy twierdzą, że Polski i Ukrainki to najpiękniejsze kobiety Europy.
          Podkreślają zadbanie i szczupłość.
          Sam jak patrzę na działaczki FEMENU to nie mam wątpliwości, szkoda, że w Polsce takich działaczek nie ma, też by było na co popatrzeć.
          • olena.s Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 15:57
            Przybierasz strasznie obronną postawę, cały czas walczysz z prawdziwymi czy urojonymi ocenami, których wszędzie się dopatrujesz, i które uważasz za krzywdzące. Męczące chyba, nie?
        • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 16:22
          olena.s napisała:

> > Podobnie jak nie natrafiłam jeszcze na taki biały pasek we fladze, który nie b
          > yłby symbolem szlachetności, czystości i naszej najsłuszniejszej racji.....Tylk
          > o ciiiiiii.

Eeee ... u nas to po prostu bialy snieg smile Choc, oczywiscie, czysty i szlachetny tongue_out
          • angazetka Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 16:33
            big_grin
          • olena.s Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 16:39
            Przykro mi, bi, ale ty w tej konkurencji nie startujesz: flagę dostaliście od króla Jerzego i biały najprawdopodobniej jest po prostu wzięty z Union Jack. Ale i tak jest śliczna i łatwo rozpoznawalna.
            • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:03
              Wrong, Ty masz na mysli (podarowany) Red Ensing, ktory w 1965 zostal oficjalnie zdjety z masztu i powiala nasza obecna flaga smile Nikt nic juz Kanadyjczykom wtedy nie dal tylko ten pan - Dr. George Stanley - zaprojektowal i sie spieszyl zeby zdarzyc przed 1967 rokiem kiedy to Kanada obchodzila 100 lat powstania.

To byl Red Ensing:

https://users.eastlink.ca/~charleswarner/wpimages/wp203282d5_06.png

A to jest flaga od 1965 roku (od 15 lutego 1965 roku smile ):

https://www.teeswater.ca/tswwp1/wp-content/uploads/flag_canadian_maple_leaf.jpg
              • olena.s Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:45
                Dzięki za wyjaśnienia, nie miałam pojęcia!
        • gazeta_mi_placi Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:23
          Jednakże trzeba przyznać (żeby nie było: ja to przyznałam dopiero jak zaczęłam wyjeżdżać za granicę i obserwować inne nacje) że Polki i Rosjanki, Ukrainki są na ogół szczuplejsze i bardziej atrakcyjne od innych Europejek.
    • dzoaann Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 13:43
      piekna piosenka, ach....
    • agata_abbott Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 13:46
      Lubię tę piosenkęsmile Jak byłam mała, to mama często mi ją śpiewałasmile
      • agata_abbott Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 13:48
        I jeszcze taką:

kiedy góral umiera
        to góry z żalu sine
        pochylają nad nim głowy
        jak nad swoim synem
        las w oddali szumi mu
        odwieczną pieśń bukową
        a on długo sposobi się
        przed najdalszą drogą

kiedy góral umiera
        to nikt nie układa baśni
        tylko w niebie roziskrzonym
        mała gwiazdka gaśnie
        głowę jeszcze raz uniesie
        do góry do nieba
        by pożegnać góry swe
        by im coś zaśpiewać

góry moje wierchy moje
        otwórzcie swe ramiona
        niech na miekkim z mchu posłaniu
        cichuteńko skonam
        ojcze mój halny wietrze
        powiej ku północy
        ciepłą drżącą swoją ręką
        zamknij zgasłe oczy

kiedy góral umiera
        to nikt nad nim nie płacze
        siedzi czeka aż kostucha
        W okno zakołacze
        ziemia twardą szorstką ręką
        tuli go do siebie
        by na zawsze zostać mógł
        pod góralskim niebem

góry moje wierchy moje
        otwórzcie swe ramiona
        niech na miekkim z mchu posłaniu
        cichuteńko skonam
        ojcze mój halny wietrze
        powiej ku północy
        ciepłą drżącą swoją ręką
        zamknij zgasłe oczy

bym mógł w ziemię wrosnąć
        strzelić potem do słońca smreczyną
        i na zawsze szumieć już
        nad swoją dziedziną

smile
        • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 13:55
          Tez spiewalam moim dzieciom smile
          I jeszcze Majstra Biede, Bukowine ... duzo, duzo piosenek. Spiewajcie swoim dzieciom smile
          • agata_abbott Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 15:44
            Ja swoich jeszcze nie mam. Ale śpiewać będę - pewnie te same piosenkismile
            Moja Mama śpiewała mi też dużo szant (w liceum była harcerką, należała do klubu żeglarskiego, jeździła na rajdy i rejsy) - najbardziej pamiętam "Stary bryg": "Hej, ho, na umrzyka skrzyni, i butelka rumu" smile Wiele lat zastanawiałam się, co to jest "naumrzyka" i co oznacza, że "skrzyni" big_grin
            • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 16:24
              Gdy wyruszal z portu stary bryg
              jego dalszych losow nie znal nikt,
              nikt nie wiedzial o tym, ze
              statkiem widmem stanie sie
              stary bryg ...

OMG - gdzie ja mam rozpalic to ognisko zeby sobie pospiewac tu teraz, zaraz, natychmiast wink
              • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 16:38
                Usta Twe Mario są takie namiętne
                Takie mięsiste i twórcze
                Gdy patrzę na nie z miłości aż więdnę
                I szarpią rozkoszy mnie skurcze,
                Wargi rozpięte od ucha do ucha
                Dyndając rozkosznie pod nosem
                Sprawiają, że w żyłach gotuje się jucha i kipi, jak pasza w silosie
                Lecz jeszcze bardziej od Twoich ust ja kocham Mario Twój…
                Oczy Twe Mario są takie zmysłowe
                I zbieżne jak szprychy w rowerze
                Przejrzyste jak Bałtyk, czerwone jak Morze
                Głębokie jak dziury na serze
                Ma miłość do Twych oczodołów tak wielka
                Jak byk, co się pasie pod płotem
                Z miłości ja do nich se sznytów nadziergam
                I żyły se przetnę brzeszczotem…
                Więc spójrz proszę na mnie bo chwycę za nóż, i wezmę nadziergam i już
                Włosy Twe Mario jak snopy na rżysku
                Tak żółte, jak żółtko, co w jaju
                I możesz mnie Mario wytrzaskać po pysku:
                Masz włosy jak Ewa – ta z raju
                Na kosy Twych włosów mi nie brak ochoty
                (wszak Boga Miłości jam uczniem)
                I konam z tęsknoty, by snopów Twych sploty ukochać – nie ważne, że sztuczne…
                I wszystko masz piękne, lecz niech broni Bóg, popatrzeć w kierunku Twych nóg…
                Bo nogi Twe Mario są krzywe jak beczka
                Gdy staniesz na baczność, to luka
                jest taka, że może przejść przez nią wycieczka
                i walec, i Nowa Huta
                I chociaż blask włosów i ust Twych maliny,
                choć serce me kwili i szlocha
                To za ze właśnie rapciaste kończyny
                ja wcale Cię Mario nie kocham…
                Rodziców to sprawa, żeś taka koślawa
                Żeś wcześniak – ja za to ich winię.
                No nie mogli zaczekać?
                Nie, oni musieli oddać Cię przed terminem…

(żeby nie bylo - j. Maan to popelnil big_grin )
                • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:09
                  Marzyla mi sie ta dziewczyna jak sie po pracy marzy swieto,
                  nade mna blekit sie rozpinal, pachnialo wrzosem i pachnialo mieta.

Przybiegla do mnie rozesmiana po niesprzatnietych z pola klosach,
                  przybiegla lekka i zdyszana, i calkiem bossa, i zupelnie bossa.

Szukali jej w brygadzie zniwnej wszyscy dzialacze, wszyscy zence
                  a ona miala oczy piwne i duzo wlosow, i nic wiecej.

Mierzwil sie lan jak morska fala gdy poludniowy wiatr sie zrywal,
                  okrzyki zencow cichly w dali i byly zniwa, byly piekne zniwa.

Odeszla sobie ta dziewczyna, odeszla w dal przez lan nie zzenty,
                  nade mna blekit sie rozpinal, pachnialo wrzosem i pachnialo mieta.

Bardzo cieszyli sie w brygadzie wszyscy dzialacze, wszyscy zence
                  a ona miala wlos w nieladzie i troche wspomnien, i nic wiecej.

Ja takze bede ja wspominal az do tej pory gdy bez slowa
                  wsrod zboza zjawi sie dziewczyna zupelnie bosa i zupelnie nowa ... bossanowa ...

Ato akurat pan Mlynarski na lato smile
                  • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:24
                    Panno Beskidzka Zielonooka
                    Wiesz na co czekam wiesz za czym tęsknię
                    Przyjdź kiedy do mnie Pani z daleka
                    Weź mnie pod swoją opiekę
                    Weź mnie w kraje dalekie
                    Weź mnie w góry ogromne
                    Może będzie tak lepiej
                    Gdy o tamtych zapomnę może nie
                    A kiedy przyjdzie chwila pożegnań
                    Wtedy ci powiem mą wolę ostatnią
                    Weź mnie o Pani na Czarną Połoninę
                    Obróć me oczy na wschód
                    Niech się nade mną pochylą
                    Pop Iwan ze swą Popedyją
                    Niech nade mną zapłaczą
                    Żem dopiero zobaczył tamten świat
                    Panno Beskidzka Zielonooka
                    Wiesz na co czekam wiesz za czym tęsknię
                    Przyjdź kiedy do mnie Pani z daleka
                    Weź mnie na wielką włóczęgę...
                    • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:33
                      Bieglas zboczem brazowo-zielona
                      zielonoscia i brazem strzelista
                      gdy cie wital cien lasu znajomy
                      twoje wlosy targal gorski wiatr.

Zanurzylas swoje dlonie w potoku,
                      ktory glazy w poszumie omijal,
                      fala kropel w srebrzystej pogoni
                      obraz twoj porwala wartko w dal.

I wracalas do gory powoli
                      zieloscia i brazem strzelista
                      gdy cie wital cien lasu znajomy
                      znow twe wlosy, sosno, targal wiatr ...
                      • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 17:38
                        Czwarta nad ranem
                        Może sen przyjdzie
                        Może mnie odwiedzisz

Czwarta nad ranem
                        Może sen przyjdzie
                        Może mnie odwiedzisz

Czemu cię nie ma na odległość ręki?
                        Czemu mówimy do siebie listami?
                        Gdy ci to śpiewam - u mnie pełnia lata
                        Gdy to usłyszysz - będzie środek zimy

Czemu się budzę o czwartej nad ranem
                        I włosy twoje próbuję ugłaskać
                        Lecz nigdzie nie ma twoich włosów
                        Jest tylko blada nocna lampka
                        Łysa śpiewaczka

Śpiewamy bluesa, bo czwarta nad ranem
                        Tak cicho, żeby nie zbudzić sąsiadów
                        Czajnik z gwizdkiem świruje na gazie
                        Myślałby kto, że rodem z Manhattanu

Czwarta nad ranem...

Herbata czarna myśli rozjaśnia
                        A list twój sam się czyta
                        Że można go śpiewać
                        Za oknem mruczą bluesa
                        Topole z Krupniczej

I jeszcze strażak wszedł na solo
                        Ten z Mariackiej Wieży
                        Jego trąbka jak księżyc
                        Biegnie nad topolą
                        Nigdzie się jej nie spieszy

Już piąta
                        Może sen przyjdzie
                        Może mnie odwiedzisz

• bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 18:00
                          Gdy nie zostanie po mnie nic oprocz pozolklych fotografii,
                          blekitny mnie przywita swit w miejcu, co nie ma go na mapie.
                          A kiedy sypna na mnie piach, gdy mnie przykryja cztery deski,
                          to pojde tam, gdzie wiedzie szlak, na poloniny, na niebieskie.

Powiezie mnie blekitny woz ciagniety przez blekitne konie,
                          przez swiat blekitny bedzie wiozl az zaniebieszcza w dali blonie.

Od zmartwien wolny i od trosk pojde wygrzewac sie na trawie
                          i czasem gdy mi przyjdzie chec, z gory na ziemie sie pogapie.
                          Popatrze jak wsrod smuklych malw wiatr w przedwieczornej ciszy kona,
                          czasem mi tylko bedzie zal, ze trawa u was tak zielona ...
                            • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 18:31
                              To ja moze historycznie (napisane w 1935 roku!) smile

Pod żaglami Zawiszy, życie płynie jak w bajce.
                              Czy to w sztormie, czy w ciszy,
                              Czy w noc ciemną, dzień jasny.

Chociaż grot ma dwie refy, fala pokład zakrywa,
                              To załoga Zawiszy, czuje wtedy, że pływa.

Białe żagle na masztach, jest to widok mocarny,
                              W sercu radość i siła, to Zawisza nasz Czarny!

Więc popłyńmy raz jeszcze, w te dal siną bez końca,
                              Aby zażyć swobody, wiatru, morza i słońca

• aniorek Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:00
      Masz racje, bi_scotti. Celuja w tym osoby, ktore na tym forum praktycznie mieszkaja, zapewne z braku atrakcji w rzeczywistosci niewirtualnej. Nie wspolczuje, bo pewnie taki sposob na zycie maja i im to odpowiada.
    • menodo Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:05
      bi_scotti napisała:

> Jedno (a? y? God knows ...) chce wyrzucac z powodu adresu (emigrantki), druga z
      > powodu zainteresowan (pilka nozna)? Kto nastepny za drzwi?
      Może za dużo pijesz? "

Mam wielu znajomych - emigrantów. Głównie - np. FB opisują swoje traumy w Polsce. Nadal też uważają, że w Polsce syf, antysemitizm, rasizm itd.

Od czasu do czasu proszą, aby jednak nie zrywać z nimi kontaktu i wtedy przesyłają pierdy w stylu " o dobra rzeko, o dobra wodo...", bo mają takie fajne wspomnienia z młodości big_grin

• gazeta_mi_placi Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:21
        Dobre big_grin
    • peggy_su Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:22
      A jeszcze wczoraj ktoś chciał wyrzucać nie-matki. Poczułam się urażona wink

A tak w ogóle uwielbiałam tę piosenkę.... smile
    • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 14:54
      a tak swoją drogą - w temacie (bo lubilam zacytowana w glownym poscie piosenke)

Idzie sobie wiosna, słychać świergot ptaka
      Ładna to piosenka, tylko głupia taka
      Już przyleciał bocian i w kałuży grzebie
      Mnie to nie przeszkadza, dalej będzie głupiej

O...o... idzie wiosna, idzie wiosna
      O...o... dłuższe dnie, dłuższe dnie
      O...o... kwiatki rosną, kwiatki rosną
      O...o... głupie, nie?

Rozmarzają rzeki, płynie kra do morza
      Zwrotka nie najgorsza, tylko rymu nie ma
      Budzi się przyroda, już wesoło wszędzie
      Bać się nie ma czego, znowu refren będzie

O...o... idzie wiosna...

Słońce raźniej świeci, dym się w polu snuje
      Zupełnie bez sensu, ale się rymuje
      Stokrotki na polach, już się cieszą dzieci
      Bo dla nich jest wiosna - dla nas refren trzeci

O...o... idzie wiosna...

Rosną sobie kwiatki, w gniazdach są pisklęta
      Przyroda jak zwrotka niedorozwinięta

O...o... idzie wiosna...

Wiosna już po zimie, w myśl ludowych przysłów
      Ja już nie mam zdrowia do tych idiotyzmów
      Kończy się piosenka, śniegu nie ma prawie
      Głosić głupie teksty nawet ja potrafię

O...o... idzie wiosna...

wink

jedna z najlepsych, moim zdaniem, polskich piosenek kabaretowych (brakuje Potemów na polskiej scenie, oj brakuje : ( )
      ino zamiast "wiosna" chcialoby się ryknąć "wakacje"!

• angazetka Święto! 19.06.12, 15:52
        Polubiam to, co Yenna napisała - albowiem kocham Potem, a piosenkę o wiośnie wielbię oraz czczę.
        • yenna_m Re: Święto! 19.06.12, 16:01
          dla mnie najbardziej wakacyjne jest to smile

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CSGCR5VMJUU

(spiewa zakolegowany zespol z akademika smile świetni są smile tak w okolicach czerwca, zamiast sie uczyc do egzaminow wink , do rana potrafilismy spiewac... ehhhh... piekne czasy smile )
    • kawka74 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:26
      > Jedno (a? y? God knows ...) chce wyrzucac z powodu adresu (emigrantki), druga z
      > powodu zainteresowan (pilka nozna)? Kto nastepny za drzwi? Wlascicielki psow,
      > kotow, swinek morskich, rybek? Zamilowane kucharki?

Wszyscy.
      Zostaną tylko matki, ale to też nie na długo, bo w końcu po coś są fora "Niemowlę" i "Małe dziecko" oraz "Wychowanie".
      A - przyznam się bez bicia - na piosenkę ogniskową, szczególnie tę z "Bukowiną", "Beskidem", "Bieszczadami" i "wędrówką" mam alergię do wstrząsu anafilaktycznego włącznie ;p
      • yenna_m Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 21:36
        a tom Ci dobrze zrobiła wink
      • bi_scotti Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:22
        kawka74 napisała:

> A - przyznam się bez bicia - na piosenkę ogniskową, szczególnie tę z "Bukowiną"
        > , "Beskidem", "Bieszczadami" i "wędrówką" mam alergię do wstrząsu anafilaktyczn
        > ego włącznie ;p

Nie bylo moim zamierzeniem zmuszenie Cie do wyciagniecia z torebki epipen tongue_out Sorry.
        Przez wiele lat moglam zapamietac tylko slowo rymowane - tak sie uczylam wiekszosci przedmiotow, przy pomocy tatusia rymowalismy historie, biologie, chemie zeby dzieki rytmowi wystukiwanemu lyzka o garnek cos w ten moj pusty leb wchodzilo. I dopiero jak zaczelam jezdzic na rajdy to przekonalam sie, ze jest jeszcze inny pozytek z zapamietywania rymowanego - sa piosenki smile I tak mi zostalo. Jak wolisz partyzanckie albo przeboje Osieckiej czy Kabaretu Starszych Panow to ja anytime smile
        • kawka74 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:33
          > Nie bylo moim zamierzeniem zmuszenie Cie do wyciagniecia z torebki epipen tongue_out So
          > rry.

Jeszcze żyję ;p
          Ale prawdą jest, że ja też lepiej pamiętam słowo rymowane.
          Partyzanckich odmawiam z krzykiem (przypominam o ryzyku wstrząsu), Kabaret Starszych Panów - z wielką przyjemnością.
    • gazeta_mi_placi Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:20
      Jak ktoś jest na prawach gościach nie pluje gospodarzom do zupy.
      A jak pluje musi się liczyć z prośbą o opuszczenie domu.
    • rosapulchra-0 Re: Co Wam z tym wyrzucaniem z forum? 19.06.12, 22:26
      Bo najbardziej za wyrzucaniem z forum są ci, których forum nie toleruje, bo jest pospolitym trollem, obrzydłym dla wszystkich innych uczestników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka