Dodaj do ulubionych

Knowania 4-latki

29.06.12, 12:40
Być może nie jest to nic specjalnego i Ameryki nie odkryłem, ale skarpetki się nam obsunęły na placu zabaw niedawno. Pokrótce, mały (3 lata) siedzi na huśtawce a starsza oczywiście koniecznie musi na tej huśtawce usiąść, mimo że obok wisi identyczna. Tak więc słodkim głosikiem zwraca się do brata : "Adaś, a może chcesz pogonić gołębie?", no i mały gamoń zeskakuje na ziemię i leci gonić gołębie, a mała z triumfalną miną zasiada na huśtawce suspicious
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 12:48
      Eeee, mój nie miał jeszcze trzech lat. Chwilę popołożeniu do łóżka i odpracowaniu wszystkich rytuałów przedspaniowych, zanosi się paskudnym kaszlem, bardzo prawdziwie brzmiącym. Lecę do niego, oglądam z każdej strony mamrocząc "a skąd u ciebie taki kaszel?" a ten uśmiechnięty "Wcale nie mam kaszelu. Pitul mnie, a potem opowiedz jesce jedną bajeckę" (wiedział skubany, że na marudzenie nie reaguję, co najwyżej odkrzykuję "pora na spanie, przytul kotka i śpij")
      • sueellen Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 14:00
        Moja młoda (2 lata) potrafi tak zaniesć się (sztucznym) kaszlem że wywoła wymioty, zeby tylko nie iść spac.
    • piccola_donna Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 14:15
      Tak, dzieci są sprytne smile nawet bardzo.

Pamietam jak synek (miał wtedy może 3,5 roku) rozmawial ze swoim kuzynem mlodszym o pół roku.

Dostali obaj po dwa kruche ciasteczka- mój starszy zjadł szybko, tamtem zjadl jedno a drugie zostawil na poźniej.
      Syn tak patrzy na to ciastko i mowi:
      "Tomuś slodycze sa niezdrowe, czasem brzuch po nich boli. Tak cię kocham, nie chcę żeby cię bolal. Może nie jedz, co?"
      -T: "Dobla"
      Syn: "Ja juz jestem duży, mnie nic nie bedzie" i wszamał tamtemu ciacho.
    • deelandra Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 14:19
      łi tam, mój niespełna trzylatek zgonił z huśtawki gimnazjalistów tekstem
      - zejdź! teraz Binio!
      mało nie padłam trupem ze śmiechu, gimnazjaliści też, nawet go pohuśtali big_grin
    • lineczkaa Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 14:22
      Dobra jest big_grin.
      • eliszka25 Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 14:50
        hehe, niezla jest smile. u nas takie akcje praktycznie na codzien, ale starszy ma juz prawie 6 lat, wiec sprytu juz zdecydowanie wiecej. ja tam jestem zadowolona, ze probuje malego wziac sposobem, zamiast po prostu wyrwac mu zabawke, bo przeciez silniejszy. jak go tak podpusci, to osiagnie co chce, a mlodszy tez caly szczesliwy.
    • hamerykanka Re: Knowania 4-latki 29.06.12, 16:33
      Moja czterolatka jest drugi rok juz na etapie bycia ksiezniczka-chodzi wylacznie w sukienkach itp, spodnie nie wchodza w rachube nawet na mrozie (na szczescie tylko z domu do samochodu i z samochodu do drzwi przedszkola), przedstawia sie ludziom "jestem A.xxxxxx princess". Ostatnio powiedziala nam, ze jak bedzie miec 9 lat, to urosna jej skrzydla jak wrozkom, a jak bedzie miala 10 to jej odpadna...
      Typowe jest tez, jak widzi roboty drogowe oznakowane pomaranczowymi stozkami i zwezenie z tego powodu, mowi "Scotty, we're on the glide path". Ostatnio uznala ze Scotty (inzynier z Star Trek) jest czyms mieszkajacym pod maska samochodu i grzecznie sie z nim wita wsiadajac, a w czasie jazdy slysze z jej fotelika np " Scotty, I told you we're turning RIGHT!"
      Pare dni temu widzac samochod z podniesiona maska na poboczu ze wspolczuciem powiedziala, ze pewnie Scotty sie zepsul smile
    • kamea_chateau nie tylko dzieci 29.06.12, 19:59
      dzieci zawsze były cwane.. szczególnie jeśli chodzi o spanie bądz słodycze, ale......
      Beagle moich rodziców udaje kaszel żeby dostać kawałeczek masełka co niby ma mu pomóc.
      Moj osobisty PON mający 5 miesiecy albo zaczyna kuleć kiedy widzi że zostanie sam bądz udaje inne dolegliwości, np strasznie dyszy wywala jęży i pokłąda się jak flak na podłodze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka