07.07.12, 00:11
Jak rozwiazujecie ta kwestie w waszych domach,wspolne konto,kazdy odzielne.
Zastanawiam sie bo dzisiaj w wypadku samochodowym zginal moj kolega od 10lat w zwiazku nieformalnym,moze to dziwne,ale jego kobieta z tych twardo stapajacych po ziemi,pierwsze pytanie o finanse co teraz,skoro wiekszosc ich kasy byla na jego koncie.
Przyznam,ze nie mam pojecia co teraz.
Obserwuj wątek
    • exina Re: Finanse. 07.07.12, 00:27
      Renta na dziecko, jesli pracował legalnie, tyle w temacie. A kobieta zdecydowanie nie stąpała twardfo po ziemi, chyba ze ma dobra prace/swój biznes.
      • jola-kotka Re: Finanse. 07.07.12, 00:34
        Dzieci nie mieli.
        Twardo stapajaca po ziemi,ty bys pytala o kase godzine po smierci twojego faceta ja nie i w tym kontekscie to napisalam.
        • exina Re: Finanse. 07.07.12, 00:56
          Jak mozna pytac o finanse po smierci partnera, jesli sie stąpa twardo po ziemi? Finanse to w takiej sytuacji rzecz trzeciorzędna, czyli taka, jaką była w związku, skoro go nie sformalizowali.
          • jola-kotka Re: Finanse. 07.07.12, 01:02
            Nie wiem nie moj zwiazek nie moja kasa,chodzi o to,zeby ustalic co dziewczyna powinna teraz zrobic,caly ich majatek jest na jego koncie,maja mieszkanie,ktorego tylko polowa jest jej.
            • riki_i Re: Finanse. 07.07.12, 01:20
              Co powinna zrobić? dogadać się z jego rodziną, która legalnie dziedziczy (rodzice, rodzeństwo - o ile jest takowe), a jeśli porozumienie z nimi będzie niemożliwe próbować udowodnić przed sądem na sprawie spadkowej konkubinat
        • z_lasu Re: Finanse. 07.07.12, 09:09
          > ty bys pytala o kase godzine po smierci twojego facet a ja nie

Jakbym nie miała z czego żyć to pewnie tak.
    • 19calineczka Re: Finanse. 07.07.12, 09:01
      Mamy w sumie 3 konta, jestesmy malzenstwem.
      Ja zarabiam przecietnie 3 razy tyle co moj maz, w razie czego reszte pieniedzy po mojej s mierci dostaje on i moja corka.
    • z_lasu Re: Finanse. 07.07.12, 09:08
      A nie spisał testamentu? Jeśli nie to rzeczywiście beztrosko podeszli do tematu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka