Dodaj do ulubionych

alfabet leminga

16.07.12, 10:59
Widzi któraś siebie ?

www.wykop.pl/ramka/1201799/alfabet-leminga/
Obserwuj wątek
    • papalaya Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:00
      moderatorka, bo tnie wątek big_grin
    • melancho_lia Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:03
      Upraszczający, ale celny tekst.
    • krejzimama Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:04
      Tak jak są ekhem pomiędzy nami pewne rozbieżności to nie rozumiem dlaczego tnie.
      Możliwe, że smiga białym aurisem do starbunia.
    • moofka Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:05
      probuje dojsc co tam takiego niezwyklego, ze trole sie podniecily big_grin
      • krejzimama Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:06
        Mnie zastanawia dlaczego modki cięły wątki zakładane przez papalaye z tym linkiem.
    • broceliande Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:07
      Ja z zadupia, pierwsze słyszę, że Starbuń w Polsce jestsad
      • papalaya Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:09
        no widzisz, już masz główna atrakcję zwiedzania jak pojedziesz na wycieczkę do wielkiego miasta
        • broceliande Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:21
          W amerykańskich rozmansidłach - typu Emily Griffin albo Meg Cabot - to już normalka. Nawet, że po co samemu robić albo chodzić na kawę gdziekolwiek, skoro jest Starbucks. Niewykluczone, że pójdę wobec tego.
    • thorgalla Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:09
      Nie rozumiem tej polskiej nowomowy
      • kolpik124 Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:12
        No co ty, na ematce 3/4 użytkowniczek co chwilę wstawia "boshe", "pliiiiz" i inne pidżyny big_grin
    • krejzimama Manifest lemingów 16.07.12, 11:19
      www.wprost.pl/ar/333800/Kobosko-Manifest-lemingow/?pg=1
    • pade Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:25
      Nie mam aurisa, nie piję kawy ze starbunia, nie mieszkam w wilanowie, nie pracuję w korpo...Chyba nie jestem lemingiemsmile
      • antyideal Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:34
        Ja w dodatku nie mam fejsa, zaprzyjaznionego geja,
        mamy mochera a w Ikei bylam tylko raz w zyciu wink
        • antyideal Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:36
          mohera tez* smile)
        • melancho_lia Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:37
          Też nie mam fejsa, ani nic w ten deseń. Geja też nie mam zaprzyjaźnionego...
          • kolpik124 Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:39
            Też nietypowe, na ematce pełno wpisów "moi znajomi geje..." big_grin
          • fifiriffi Re: alfabet leminga 16.07.12, 15:05
            A ja fejsa mam,to jestem już lemingiem?Bo wydawało mi się,że czytając ematkę bardziej podpadam pod moherywink
        • pade Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:51
          ja to samo, ale ikeę uwielbiamsad
          czyli leming ze mnie? ale jedna jaskółka wiosny nie czyni, co nie?
          aha sushi nie jadam, bleee
          • antyideal Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:01
            Cos tam obok Ikei pewnie by sie znalazlo,
            przyznaj sie tongue_out
            Ja, moze nie psychoterapia, ale chodze do
            pani psycholog, ktora przez 1,5 godziny mi przytakuje,
            w dodatku za darmo, nie zrezygnuje z tego, o nie smile))
            • pade Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:46
              no przyznaję, galeria handlowa jest, ale ja tylko do trzech sklepów zaglądam, przysięgam!
              nie jeżdżę w niedzielę bo nie cierpię tłoku, klopsiki sa ok, ale wolę łososia z brokułami
              no leming jak nic
              i jeszcze dyslektyka mam
              masakrasad
      • tezee Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:41
        ikea ok
        toyota jeśli już to land cruiser
        mam starbunia w mieście ale nigdy tam nie byłam bo podobno mleko z kawa tam podają a ja wolę jednak na odwrót...jeśli już sieciówka z kawą to ewentualnie mc cafe
        sushi a fe ,nie jadłam tego nigdy bo na samą mysl mi niedobrze
        mieszkanie wolę w starej klimatycznej przedwojennej kamienicy niż na strzeżonym osiedlu.
        Nie pracuje w korpo.
        tvn24 u mnie nadaje na okrągło , uwielbiam słuchać Staniszkis i Giertycha ten nawet jak gada o małej Madzi z Sosnowaca robi to cudownie .... poza tym nie wciągam tych tendencyjnch pierdów , nie zgadzam sie z mediami głownego nurtu takimi jak TVN, wybiórczej nie czytam ale zdanie mam jak wyżej.
        O pogladach politycznych nie bede pisała ale wiadomo do kogo mi bliżej ...
        • pade Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:50
          Giertycha tez lubię słuchaćsmile
          TVN 24 przypomina mi niekiedy fakt czy se, więc się na nich obrażam i w domu panuje błoga cisza
    • melancho_lia Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:36
      Kurczę, nie ma we mnie nic z leminga. To dobrze czy źle?
      • tosterowa Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:38
        to znaczy, ze nie jesteś z Warszawy. Z tego opisu wynika, ze lemingi są tylko w stolycy ;P
        • melancho_lia Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:42
          A jak jestem z Warszawy? Znowu nie istnieję?
          • deelandra Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:39
            a jak się wyprowadzilam ze stolicy to zmartwychwstalam spolecznie, czy wlasnie spolecznie padlam trupem?
    • mary_lu Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:41
      Niestety, nie spełniam żadnego z warunków poza czczeniem IKEI, a szkoda, raczej przyjemnie to brzmi.

Jak rozumiem, straszność bycia lemingiem polega na niezauważaniu zagrożenia i przedkładanie takiego głupiego, wygodnego zycia nad marsze protestacyjne, zbieranie podpisów pod apelem o koncesję dla mediów katolickich, stanie pod krzyżem i szukanie przodków w Wermachcie? Boję się, ze może to przynieść taki skutek, jak tekst Kaczyńskiego o Biedronce. Teraz wszyscy będą się przyznawać, ze są lemngami, a nawet jak nie są, to bedą planować zostanie nimi.
    • aagnes Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:44
      Nie wierze w istnienie takich idiotow, ktorzy laczyliby w sobie te wszystkie "cechy".

• lewapinger Re: alfabet leminga 16.07.12, 11:52
      Niom
      byłam taka przez 3 lata bo też zapierdzielałam ku chwale korpo, śmigałam białym jarisem, miałam darmowe ze służbowego, kartę do siłowni, luks medu, piłam kawę z cepeenowskich plastików, kopytka z barów mlecznych....

Ale była szczęśliwa
      bo
      portfel baaardzo tłusty 30 każdego miesiąca,
      nikt mnie nie ścigał,
      wolność we włosach i uśmiech jarzył się na gębie.
      Zwolniłam się sama,
      dobiłam do ściany, znudziło mi się.
      Fajnie było.
      A ten alfabet leminga to tekst zakompleksionego, zawistnego dooopka.
      Tak po mojemu.
    • frog1 Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:40
      Z tekstu wynika, że najbardziej kompromitujące jest posiadanie krewnych na wsi, bo ten zarzut obsesyjnie się tam powtarza. Najwyraźniej autor żyje fantazją, że cały elektorat PiS mieszka w przedwojennych kamienicach po dziadkach.
      • papalaya Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:58
        nie nievjest kompromitujące

kompromitujące jest nieprzyznawanie się do tego i robienie z siebie warsiafiaka z dziada pradziada

pełno tu takich oderwanych od pługa

frog1 napisała:

> Z tekstu wynika, że najbardziej kompromitujące jest posiadanie krewnych na wsi,
        > bo ten zarzut obsesyjnie się tam powtarza. Najwyraźniej autor żyje fantazją, ż
        > e cały elektorat PiS mieszka w przedwojennych kamienicach po dziadkach.
        • triss_merigold6 Re: alfabet leminga 16.07.12, 13:04
          Akurat mieszkaniem w miasteczku Wilanów bym się nie chwaliła. Zero sklepów i innej infrastruktury, taka betonowa wyspa w środku niczego. Reklamowano toto jako super ekskluzywne z okazyjnymi cenami po 10 tysięcy m2, a teraz miasteczko Wilanów wyskakuje z lodówki i atakuje bilbordami z info, że są mieszkania po 6 tysięcy, czyli w cenie wielkiej płyty na Kamionku.
          • prophetess.pl Re: alfabet leminga 16.07.12, 20:08
            E tam, na środku niczego... Na środku bagna, na terenie zalewowym. Jak wał pierdyknie to i Świątynia Opatrzności nie pomoże wink.
    • triss_merigold6 Re: alfabet leminga 16.07.12, 12:55
      Cóż, jakie czasy, takie drogi awansu społecznego.
    • kropkacom Re: alfabet leminga 16.07.12, 13:38
      O lemingach piszą ludzie z kompleksami. Tyle w temacie...
    • sanciasancia Re: alfabet leminga 16.07.12, 13:39
      > Widzi któraś siebie ?
      Nie. Przeczytałam za to w miarę obrzydliwy tekst wyśmiewający warszawską ludność napływową.
      ps. Poznasz trolla po prawicowej interpunkcji.
    • ola Re: alfabet leminga 16.07.12, 13:42
      Jakie to straszne!
      Ludzie wolą mieć spokój, zarabiać pieniądze, jeździć na wakacje i popijać kawę niż siedzieć w piwnicach w jednych majtkach podczas bombardowania i rzucać się z kijami od szczotki na niemieckie posterunki.
      Naród schodzi na psy!
      • heca7 Re: alfabet leminga 16.07.12, 13:53
        Nie.
        Nie mam do kogo jeździć na wieś a przydałoby się po jajka wink
        Kawy nienawidzę, nawet zapachu.
        Nie mieszkam w Wilanowie, tylko podobno po tej gorszej stronie Wawy tongue_out ( w życiu się nie przeprowadzę na lepszą wink )
        Nie mam kredytu we franku.
        Nie pracuję w korporacji ani mój mąż.
        Nigdy nie mieliśmy toyoty a Yarisa nie lubię.
        Sushi lubię jak sama zrobię wink
        Polsatu nie oglądam bo daje beznadziejne seriale.
        I co tam jeszcze....Jakieś uproszczenie smile
      • ilonka001988 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:39
        No dokładnie... niewiarygodne, ludzie polubili stałą pracę, wygodę, wakacje i zakupy. I nie chcą rozpamiętywać i świętować "sukcesów" w rodzaju powstania warszawckiego. Nie chcą także wzorem starszego pokolenia walczyć (nieważne, że teraz to z urojonym wrogiem) tylko wolą spokojne i dostatnie życie.
    • nangaparbat3 Re: alfabet leminga 16.07.12, 13:49
      Drukowany w ostatnim "Uważam rze". Zaciekawily mnie lemingi na okladce i nawet sobie kupilam. Tekst niestety nie byl zaskoczeniem - żenujaco prostacki i paskudny.
      Żeby bylo ciekawiej, o lemingach jest tez w zeszłotygoniowej "Polityce" (umawiaja się? wywiad mają? a jesli tak, to ktorzy?), jeszcze nie czytalam tylko rzucilam okiem, wydaje się ciekawy.
      • virtual_moth Re: alfabet leminga 16.07.12, 16:35
        W Polityce lemingi przedstawieni byli jako współczesna klasa średnia, politycznie ukierunkowana w stronę centrum, ideologicznie nie przywiązana do konkretnej partii, nicnierobiąca sobie z kpin "oszołomów".
    • d.o.s.i.a Re: alfabet leminga 16.07.12, 14:12
      Trzeba chyba byc kompletnym zerem o zerowym poczuciu wartosci, zeby napisac taka wypocine. Nic to innego, jak zwykly psychologiczny mechanizm obronny tych, ktorym sie nie udalo i zal im du.pe sciska, ze ktos ma lepiej. Zawsze mozna takiego wysmiac bo pije kawe w Starbucksie i juz czlowiekowi lepiej na duszy, he he. Tylko komu tak naprawde dopiekl autor artykulu, jak nie sobie samemu? Powysmiewal sobie NORMALNOSC innych, a jak byl zerem, tak zostal zerem big_grin Zal mi takich ludzi.
      • papalaya Re: alfabet leminga 16.07.12, 14:23
        "picie w Starbuksie" to "lepiej"

no to ci się poleszyło na emigracji, w rodzinnym ppwiecie pewnie starbuksa wciaz niet big_grin

przywieź dzieciakom kubki i puszki jak odwiedzisz rodzinne strony, na tacę rzuć 20 funtów, to zrobi wrażenie big_grin
        • konwalka Re: alfabet leminga 16.07.12, 14:52
          qrwa, oświećta prowinjonalną gęś ze zmywaka, o co lata ze starbucksem?
          dlaczego to jest wymieniane jako coś elitarnego? czy pseudoeliatrnego?
          • d.o.s.i.a Re: alfabet leminga 16.07.12, 15:36
            To ja Cie oswiece. Sa tacy dla niektorych elitarne jest codzienne mycie nog, albo zmienianie skarpet czesciej niz raz w tygodniu. I taki sie zawsze bedzie wysmiewal z "leminga", co to codziennie nie dosc, ze sie myje, to jeszcze skarpety czyste nosi.
            • abdullah_abdullah Re: alfabet leminga 16.07.12, 16:20
              > To ja Cie oswiece. Sa tacy dla niektorych elitarne jest codzienne mycie nog, al
              > bo zmienianie skarpet czesciej niz raz w tygodniu. I taki sie zawsze bedzie wys
              > miewal z "leminga", co to codziennie nie dosc, ze sie myje, to jeszcze skarpety
              > czyste nosi.

wiedzialem ze ludzie maja problemy ze zrozumieniem prosteko tekstu, ale zeby az takie?
          • fifiriffi Re: alfabet leminga 16.07.12, 15:42
            konwalka napisała:

> qrwa, oświećta prowinjonalną gęś ze zmywaka, o co lata ze starbucksem?

Lubię to!wink
            big_grin
      • shellerka ale czytałyście ten numer uważam rze? 16.07.12, 17:39
        bo ja tak i uważam, żesmile ten artykuł był żartem.
        i lemingiem jest wg mnie ktoś, kto wziął to na poważnie, odniósł do siebie i się obraził, a teraz "jedzie" na oszołomów
        • d.o.s.i.a Re: ale czytałyście ten numer uważam rze? 16.07.12, 17:46
          Nie czytalam w Rze, wiec w sumie nie moge oceniac, ale cos mi tu zalatuje dowcipem na miare "polskiego chama", czyli "mysmy zartowali, a ktos nie zrozumial konwencji"...
          • shellerka Re: ale czytałyście ten numer uważam rze? 16.07.12, 18:12
            no bez przesady...
        • sumire Re: ale czytałyście ten numer uważam rze? 16.07.12, 20:08
          a to się w prasie ukazało, ogólnopolskiej, z ambicjami?
          bo wygląda jak z portalu rozrywkowego...
          • shellerka Re: ale czytałyście ten numer uważam rze? 17.07.12, 11:00
            nie wiem, czy z ambicjami, ale przyznać muszę, że przeczytałam cały numer od deski do deski i przyjemnie mnie zaskoczyło, że nie jest ani przegięty w prawo ani w lewo, a kpi po równo z PO i PIS smile

chyba mam dość tvn 24 (zwłaszcza po konferencji Rutkowskiego) oraz chwilowo Polityki i Wprost

Odnoszę wrażenie, że faktycznie media przestają być czwartą władzą i są albo zwyczajnie stronnicze albo nastawione typowo na komercję, choćby odbywało się to pod płaszczykiem profesjonalizmu.

nie lubię, jak się ze mnie próbuje robić kretynkę.
    • zurawinka12 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:16
      Przeczytałam Wasze komentarze i zastanawia mnie jedno - dlaczego część z Was nie ma poczucia humoru? big_grin

Tekst śmieszny, fajny i momentami trafny wink I tak - jestem prawie lemingiem wink
      • przystanek_tramwajowy Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:23
        Bo to lemingi. W tekście nie było nic o tym, że mają poczucie humoru.
        Zabrakło mi w tej rozpisce bidetu - każdy leming na pewno ma bidet!
        • zurawinka12 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:27
          big_grin Cholera, czyli ja jednak nie leming? FOCH.
      • d.o.s.i.a Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:27
        Moze dlatego, ze obce jest mi "polskie" poczucie humoru polegajace na wysmiewaniu innych. Dla mnie intencja jest jednoznaczna i ta intencja przekresla ten tekst.
        • zurawinka12 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:34
          Ja tam się potrafię z siebie śmiać, trzeba mieć trochę dystansu.
        • duzeq Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:43
          A polskie to dlaczego w cudzyslowie?
      • ilonka001988 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:34
        Wiez co może i śmieszny by był jakby był opowiedziany przez właśnie takiego leminga co ma dystans do siebie i znajomych.A to pojęcie wywodzi się z jakże patriotycznych, prawicowych środowisk które... zarzucają innym, że bezmyslnie w coś wierzą big_grin
        Cała fronda czy rebelya jest w tych klimatach - wywyższania się na podstawie tego że ślepo się wierzy biskupom i terlikowskim a nie informacjom w TVN.
        • maminuk Re: alfabet leminga 16.07.12, 20:05
          O nie, nie. Na Rebelyi nikt nikomu ślepo nie wierzy i tym właśnie różnią się od lemingów.
          A informacje w TVN często bywają interpretacjami faktów, czasem ze szkodą dla faktów...
        • shellerka Re: alfabet leminga 17.07.12, 11:02
          wg mnie artykuł był pisany przez takiego "leminga"
        • lauren6 Re: alfabet leminga 17.07.12, 12:25
          To pojęcie leminga jest zarezerwowane li i wyłącznie dla środowisk Frondy?

Wg mnie tekst śmieszny, napisany w lekkim wakacyjnym klimacie. Kilka cech leminga widzę u siebie, trochę u moich znajomych.
      • mas.uka Re: alfabet leminga 16.07.12, 19:01
        najlepsze hasła to : CZIANTI i GNOCZCZI Piękne big_grin
    • inguszetia_2006 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:40
      Witam,
      Ubawiłam się. Ale nieśmiało zgaduję, że to jednak humor typowo warszawski, a słowo
      "słoik" zostało zastąpione słowem "leming";-P
      Pzdr.
      Ing
      • zurawinka12 Re: alfabet leminga 16.07.12, 18:49
        No właśnie ja nie słoik, a jednak...leming big_grin
    • xika_da_selva Re: alfabet leminga 16.07.12, 20:04
      uh, nawet nie doczytalam do konca, sstrasznie tendencyjne toto. Doszlam do miasteczka Wilanowwink czy ja wiem... bylam kilk tygodni temu na kolacji u znajomych w miasteczku wilanow, owszem, napackane blokow jest (ale z drugiej strony to taki piekny standard polskiej urbanistyki), ale infrastruktura az huczy; poczta, mnostwo sklepow i knajpki calkiem ok. Nie kazdy musi mieszkac w centrum, na saskiej kepie i jakiejs innej hot dzielnicy, gdzie infrastruktura od kilkudziesieciu lat wre. Poza tym drodzy panstwo, lemingi nie lemingi, caly ten system srutnie za rok- dwa i dopiero wtedy bedziemy sie cieszyc tym co naprawde mamy, czyli niczymsmile Albo tym, ze mamy co jesc.
      • triss_merigold6 Re: alfabet leminga 16.07.12, 20:14
        I wtedy wygrani będą posiadacze działek rekreacyjnych w środku miasta - emeryci i renciści na 300m2 są w stanie wyhodować płody rolne, które wyżywią kilkuosobową rodzinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka