Dodaj do ulubionych

Meryl Streep

12.08.12, 18:02
To jest watek balwochwalczy wink
MS jest genialna, wspaniala, nigdy nie zawodzi i w ogole klekajcie narody! Obejrzalam w piatek wieczorem ostatnie takie niby-nic cacuszko z nia i Tommy Lee Jones "Hope Springs" i nie moge przestac wspominac jej wszystkich wysmienitych rol ... No, jest ona the best i juz.
I wiem, wiem, sa jeszcze inne panie, ktore tez nigdy nie zawodza, ktore doceniam nieslychanie (Judy Dench, Maggie Smith, Susan Sarandon, Helen Mirren, Catherine Deneuve, Kathy Bates etc.) ale jakos tak MS jest dla mnie on the top tej piramidki "wielkich i wspanialych" smile
Tak sie chcialam podzielic zachwytem ...
https://www.chicagoreader.com/binary/1d4b/1344617445-hopesprings_hero-1344276838.jpg
Obserwuj wątek
    • e-milia1 zgadzam sie z toba 12.08.12, 18:10
      i do tego nie wyglada jak plastikowa lalka. nie wiem czy sie operowala, ale wyglada normalnie i z godnoscia sie starzeje. za to ja szanuje. do tego jest dobra w swoim fachu.
      • bovirag Re: zgadzam sie z toba 12.08.12, 18:26
        uwielbiam ja. Jest genialna w tym co robi. A "the bridges of the Madison county" moge ogladac bez konca.
    • angazetka Re: Meryl Streep 12.08.12, 18:29
      A udane to "Hope springs"? smile
      I, oczywiście, się zgadzam. Aktorką jest niesamowitą i niezawodną. Z młodszego pokolenia do tego samego gatunku należy też Kate Winslet.
      • bi_scotti Re: Meryl Streep 12.08.12, 20:11
        angazetka napisała:

> A udane to "Hope Springs"? smile

Kino bylo prawie pelne co mnie raczej zaskoczylo, bo to nie ten typ filmu, na ktory chadza "letnia publicznosc". I reakcje byly prawidlowe wink Nie jest to arcydzielo (chyba nikt nial takich ambicji przy kreceniu) ale zobaczyc warto, szczegolnie warto pewnie polecic niektorym "starszym" parom (niekoniecznie wiekiem, wystarczy stazem). Bylam mile zaskoczona dosc uczciwym podejsciem do amerykanskiego reality, w jakim zyje zwyczajna middle class - skapstwo (frugality? wink ) Arnolda (Tommy Lee Jones) wysoce uzasadnione, zrozumiale i nie tak rzadkie. Ogolnie - nie zaluje wydanych $$$ na bilet smile
      • aandzia43 Re: Meryl Streep 12.08.12, 22:07
        Kate Winslet już jest niezła i na miano wielkiej aktorki zasłużyć kiedyś może smile
    • thorgalla Re: Meryl Streep 12.08.12, 18:38
      Uwielbiam MS na równi z Emmą Thompson.
      A zaczęło się to od Sprawy Kramerów.
      Nawet w Diabeł ubiera się u Prady była świetna,choć zupełnie różniła się od mojego wyobrażenia Mirandy.
    • duola77 Re: Meryl Streep 12.08.12, 18:48
      Na mojej prywatnej liście Meryl Streep też jest on the top.
      Uwielbiam za całokształt i szczegóły w postaci : "Falling in love" , "Heartburn", "The bridges of Madison County" , "Julie i Julia" .
    • anel_ma Re: Meryl Streep 12.08.12, 20:36
      też ją uwielbiam, boska jest we wszystkim smile
      -
      • fifiriffi Re: Meryl Streep 12.08.12, 21:01
        Uwielbiam ją równiez i ja,al najbardziej lubię ją z Mamma Mia"smile
        • zoja.pl Re: Meryl Streep 12.08.12, 21:06
          To zdjęcie skojarzyło mi się z innym filmem z Meryl, "To skomplikowane":
          https://www.canalpluscyfrowy.pl/thumbnails/www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/34812_c.jpg&656&w
          też polecam!
          • wioskowy_glupek Re: Meryl Streep 12.08.12, 21:15
            Do listy z pierwszego postu dopisuję jeszcze Glenn Close smile co do Meryl Streep to jest oczywiście świetna
    • a.va Re: Meryl Streep 12.08.12, 21:33
      O tak, MS jest genialna, dla mnie to ścisła czołówka światowa. Najbardziej zaimponowała mi w Diable, który ubiera się u Prady - nawet z tak jednoznacznej, szablonowej bohaterki potrafiła zrobić wieloznaczną, intrygującą postać z tajemnicą. Duża rzecz.
    • rosapulchra-0 Re: Meryl Streep 12.08.12, 21:44
      Uwielbiam ją. Jest moją idolką.
    • aandzia43 Re: Meryl Streep 12.08.12, 22:05
      Zachwyt podzielam i łączę się w bałwochwalstwie smile
      Chociaż z gromadki wymienionych przez ciebie pań chyba większą sympatią darzę Helen Mirren i Judy Dench.
      • bi_scotti Re: Meryl Streep 12.08.12, 22:16
        aandzia43 napisała:

> z gromadki wymienionych przez ciebie pań chyba większą sympatią darzę Helen Mirren i Judy Dench.

Oh, Dame Dench ... to moja Wielka Non-Lesbian Milosc Zycia wink Jak ja rozumiem Daniel Craig, ze nie mogl od niej oderwac oczu jak krecili pierwszego Bonda razem - tez bym nie mogla big_grin
        Smutne wiesci, bo JD traci wzrok (www.people.com/people/article/0,,20572008,00.html) ale wciaz gra i wciaz jest Ah i Oh, i w ogole One & Only smile
        No i w listopdzie chyba ma byc kolejny Bond wiec "M" znow sie pojawi!
        A wracajac do Meryl Streep to ona ponoc znow grywa w teatrze w NY - musze to posprawdzac, bo bardzo, bardzo bym ja chciala zobaczyc na scenie. No i w NY dawno sie nie bylo - bylby WAZNY powod smile
        • katus118 Re: Meryl Streep 13.08.12, 11:45
          Lubię ją jako aktorkę smile. W ogole sprawia wrażenie pozytywnej, normalnej, takiej, która starzeje się z godnością. Pozytywna babeczka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka