Dodaj do ulubionych

konsola PS2

06.10.12, 22:35
Dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie ewentualnie Wasze chłopy wink
mam konsole gier PS2 i pytanie : czy do tej konsoli można podłączyć kamerkę? Czy każda gra działa później na tej kamerce? Mam grę ze scooby doo na bagnach (jakoś tak) , tzn dzieci mają. I w necie znalazłam, że jest kamera do PS2. Ale teraz nie mam pojęcia czym to ugryźć. Może macie takie coś w domu???
Kupić w ciemno nie chcę , bo jak nie będzie działać, to szkoda kupować sad
a w sklepie to tak nie wytłumaczą jak e matki smile
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: konsola PS2 06.10.12, 22:48
      Kamera do PS2 nazywa sie Eye Toy.
      To były chyba pierwsze podejscie do gier wykorzystujących ruch gracza.
      Nie kojarze by zdobyła jakąś wielką popularność wtedy.
      Żeby gra działała z ET to musi być kompatybilna z tym urządzeniem. Jest to zapewnie oznaczone na pudełku. Lista gier działających z kamerką to:
      en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_compatible_with_EyeToy#S
      Chcesz grać w gierki z ruszaniem to musisz zanabyć PS3 z Muvem albo X360 z Kinectem.
      • kobieta306 Re: konsola PS2 06.10.12, 23:35
        Krejzi, wielkie dzięki za odpowiedź smile
        ta gra zatem, która mam nie jest kompatybilna z kamerką.
        Powiedz mi jeszcze proszę, czy PS2 da się "rozbudować", czy generalnie nic z nią się nie da zrobić?
        Dzisiaj dopiero odkryłam, że na tym można oglądać filmy.
        • krejzimama Re: konsola PS2 07.10.12, 00:15
          Nie da sięsmile To sprzęt już kompletnie przestarzały. Ba tak naprawdę przestarzała jest też PS3.
          PS2 to już historia choć wspaniała bo wyszło na ten sprzęt wiele niezapomnianych tytułów.
          Nie będe wymieniać bo jak nie grasz to nic Ci nie powiedzą.
          Jeśli wydawać kase to na PS3 albo Xboxa 360. Jednak jeśli nie grasz to nie wiem czy warto.
          • kobieta306 Re: konsola PS2 07.10.12, 00:54
            Krejzi, jesteś nieoceniona z Twymi odpowiedziami, bo mi rozświetlasz w głowie smile
            Kochana, powiedz mi jeszcze proszę co być radziła zakupić na tę konsolę, skoro już w domu jest. Ale nie dla mnie, tylko dla dzieci. Są może jakieś gry edukacyjne, albo może coś do nauki języka? Wiem, że atrakcyjniejsze są inne gry ale chciałabym aby choć trochę się przy tym uczyły. Jestem zielona w temacie kompletnie.
            Widziałam u sąsiadów natomiast tę kamerkę i to było super. Ale oni znowu mówili, że to xbox, czy coś. Ale fajne było to, że człowiek się poruszać musi.
            • krejzimama Re: konsola PS2 07.10.12, 01:10
              Konsole raczej nie służą edukacji jako takiej. To sprzęty dedykowane typowo rozrywce. Raczej takie tytuły znajdziesz na PS2. Dla mnie najwspanialsze gry jakie wyszły na tą maszyne to ICO , Shadow of the Colosus, Gran Turismo 4, Final Fantasy X i XII, God of War I i II, Silent Hill II.
              To są jednak gry, w które powinny grać co najmniej nastolatki.
              To co widziałaś u sąsiadów to Xbox 360 z kontrolerem Kinect. Jego odpowiednik na PS3 to Muve.
              Obie to fajne zabawki.
              • noname2002 Re: konsola PS2 07.10.12, 08:00
                Moje dziecko ma kamerkę ale szybko się znudziła-trudno się gra i nie można mieć nic zielonego w pokoju, bo reaguje na zielony kolor(macha się takim zielonym mieczem).
                Za to jest dużo rewelacyjnych gier dla dzieci, na opakowaniach masz napisane od jakiego wieku dziecko może grać. Nam się najbardziej podobały obie części "Kingdom Hearts".
                Fajne są też gry na dwóch graczy np. wyścigi, możecie zaprosić znajome dzieci i jest świetna zabawa.
                Jeśli chodzi o edukację,to nauczy się angielskiego-niemal wszystkie gry są w tym języku.
                • kobieta306 Re: konsola PS2 07.10.12, 10:47
                  Dzięki wielkie Dziewczyny to juz teraz wiem, że ta kamerka to byłaby strata pieniędzy w naszym przypadku. Ten xbox natomiast to fajna sprawa, bo autentycznie trzeba się poruszać. Dzieciaki grały w gry sportowe, kręgle, boks i tenis chyba, o ile pamiętam dobrze. Naszą konsolę dostaliśmy w spadku po lepszych graczach. Kupiłam na nią grę o scooby doo na bagnach. Tam faktycznie można dokupić drugi dzojstik i grać w dwie osoby. Spojrzałam w necie i to około 20 zł kosztuje. Swoją drogą to technika idzie tak do przodu, że dziś kupujesz, a jutro już przestarzałe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka