Dodaj do ulubionych

Pytanie do kociar!

23.10.12, 16:49
Mam w domu ok. 2 miesięczną kociczkę. Kilka razy zauważyłam w domu, na kocach i narzutach na których spała ślady moczu. Myślałam, że może znaczy teren/ nie zdążyła do kuwety/ jest złośliwa wink Ale dziś zobaczyłam, że kotka przysypiała i nagle zerwała się do ucieczki a w miejscu gdzie leżała była mokra plamka. Kotka bardzo duże pije, dużo więcej niż dwa pozostałe moje koty. Czy małe koty 'popuszczają' tak jak małe dzieci? Czy może to świadczyć o problemach z pęcherzem albo nerkami?
Obserwuj wątek
    • gato.domestico Re: Pytanie do kociar! 23.10.12, 16:52
      zabierz ja do weta i zrob podst badanie moczu na poczatek
    • amonette Re: Pytanie do kociar! 23.10.12, 17:03
      Może. Do weta.
      • poppy_pi Re: Pytanie do kociar! 23.10.12, 17:05
        Cholera, zmartwiłyście mnie sad Dzięki za odpowiedzi, skontaktuje się z weterynarzem.
        • amonette Re: Pytanie do kociar! 23.10.12, 17:09
          To nie musi być coś bardzo poważnego - być może mała się zwyczajnie podziębiła smile.
          • drzewachmuryziemia Re: Pytanie do kociar! 23.10.12, 21:28
            ale małe koty popuszczają własnie jak małe dzieci, moze im sie zwyczajnie zapomniec np. z powodu zabawy, moja robiła to samo czasami, była zdrowa
    • princesswhitewolf Re: Pytanie do kociar! 23.10.12, 21:41
      male robia gdzie chca niestety czasami. ale juz polroczne sa grzeczniutkie jesli chodzi o toalete
    • deszcz.ryb Re: Pytanie do kociar! 24.10.12, 10:09
      To jest maluśki kociak, coś jak ludzkie dziecko [nie powinno się zabierać kotów od matki zanim nie skończą przynajmniej 10 tygodni, a najlepiej 12-14]. Być może kotek po prostu nie umie trafić do kuwety [albo boi się do niej sama chodzić] - spróbuj postawić więcej kuwet w domu, w pomieszczeniach, w których najczęściej przebywa.

Ale niepokojące jest też to, że ona bardzo dużo pije - idź koniecznie do weterynarza, bo to może być wiele rzeczy.
    • mw144 Re: Pytanie do kociar! 24.10.12, 10:36
      Moja znajda ma ok 4 tygodni, nie popuszcza. Poszłabym do weta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka