imasumak 31.10.12, 10:56 Jak wam się podoba? Mnie bardzo Połączenie muzyki którą uwielbiam i śląskiej gwary. Miodzio [;PÓŁFINAŁ]; Oberschlesien - Must Be The Music 4 Edycja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:04 O rany... tak podrabiają Rammsteina, że aż przykro... no fajne to niby, ale kalka razi. Te melodeklamacje, gitary, nawet ognie nawet stoją nieruchomo na scenie jak Rammstein, i te płaszcze... oj, chłopcy, chłopcy... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:05 Jeszcze raz posłuchałam.. gitary to na granicy plagiatu wręcz Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:10 Racja, racja ale i tak są boscy Nawet mojemu "pop-owemu" małżonkowi się spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:15 Jest to ewidentna kalka ale jak na amatorów - rewelacja, oby potem razem zrobili już coś swojego nie koniecznie pod publiczkę konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:19 Nawet pomysł na język podobny - Rammstein postanowił śpiewać w ojczystym języku i oni również może jednak poczekam, aż wykażą się większą oryginalnością, bo na razie budzi to we mnie zażenowanie. Za dobrze znam Rammstein. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Zaraz mnie tu pewnie Morgen wyklnie, ale moim 31.10.12, 11:31 zdaniem, wokalista Oberschlesien jest lepszy od Tilla Lindemanna . Przy całym uwielbieniu dla Tilla tak twierdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zaraz mnie tu pewnie Morgen wyklnie, ale moim 31.10.12, 11:34 Powinnaś zlizać bitą śmietaną z kolan Rydzyka za te słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Zaraz mnie tu pewnie Morgen wyklnie, ale moim 31.10.12, 11:44 Zliżę z Twoich Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:17 Oj tam. Wiadomo, że muzycznie prochu nie wymyślili. Ale fajnie się ich słucha, no i ta śląska gwara Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:20 Ale jest różnica między graniem "w stylu", a ewidentnym zrzynaniem. Tu jest zrzynanie równo i bez żenady łącznie z imidżem. Odpowiedz Link Zgłoś
twinmama76 Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:39 tak, jak niecierpię śląskiej gwary słuchać, tak Oberschlesien słuchać uwielbiam Pewnie dlatego, że upajam się muzyką i barwą głosu wokalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:46 To tak jak u mnie niemiecki wzbudza odruch wymiotny a Rammstein mogę słuchać w kółko i na okrągło, i nie wyobrażam sobie by śpiewali w innym języku Odpowiedz Link Zgłoś
carmensitas Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:50 Całkowicie zgadzam się z morgen. Gdybym tego nie zobaczyła, a usłyszała z drugiego pokoju (nie słysząc dokładnie słów), to bym sobie rękę dała uciąć, że to Rammstein. I dlatego nie podoba mi się to, bo nie potrafię tego słuchać jako osobnego zespołu, osobnego utworu, tylko w głowie mam od razu nawiązanie. Tak samo mam na przykład z piosenką www.youtube.com/watch?v=mGcc9ZdRPaQ która od razu przywołuje mi w myśli www.youtube.com/watch?v=SM3rqOmWENE (od 2:18) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:56 Nawiasem mówiąc Rammstein też zgrzeszył - proces o tego riffa z Die Krupps przegrali www.youtube.com/watch?v=FuOzlY0XD4o Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak A to nie cover był? 31.10.12, 12:11 carmensitas napisała: Tak samo mam na przykład z piosenką www.youtube.com/watch?v=mGcc9ZdRPaQ > która od razu przywołuje mi w myśli www.youtube.com/watch?v=SM3rqOmWENE (od 2:18) Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: Oberschlesien 31.10.12, 12:00 Moje dziecko rzekło: śmieszna muzyka Wokalista ma głos nie pasujący do twarzy Ale fajny, teraz to mało takich, czasy kastratów psiakrew. Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Oberschlesien 31.10.12, 13:02 Uwielbiam gwary, a śląska jest niesamowita ! I z tego jedynego faktu mogę ich słuchać. Muzycznie mnie z lekka.... do samobójstwa by doprowadziło gdybym musiała tego słuchać dłużej niż godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Oberschlesien 31.10.12, 13:07 Zawarte kopalnie... No i dobrze; jeszcze trochę, a część Wyżyny Śląskiej znajdzie się poniżej poziomu morza Odpowiedz Link Zgłoś
shan_sa Re: Oberschlesien 31.10.12, 13:54 Słucha się całkiem, całkiem, ale gwary śląskiej nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś