Dodaj do ulubionych

Oberschlesien

• adellante12 Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:01
      Jak dla mnie rewelacja.
    • morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:04
      O rany... tak podrabiają Rammsteina, że aż przykro... no fajne to niby, ale kalka razi. Te melodeklamacje, gitary, nawet ognie smile nawet stoją nieruchomo na scenie jak Rammstein, i te płaszcze... oj, chłopcy, chłopcy...
    • morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:05
      Jeszcze raz posłuchałam.. gitary to na granicy plagiatu wręcz smile
      • chipsi Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:10
        Racja, racja ale i tak są boscy smile Nawet mojemu "pop-owemu" małżonkowi się spodobało.
      • adellante12 Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:15
        Jest to ewidentna kalka ale jak na amatorów - rewelacja, oby potem razem zrobili już coś swojego nie koniecznie pod publiczkę konkursu.
        • morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:19
          Nawet pomysł na język podobny - Rammstein postanowił śpiewać w ojczystym języku i oni również smile może jednak poczekam, aż wykażą się większą oryginalnością, bo na razie budzi to we mnie zażenowanie. Za dobrze znam Rammstein.
          • imasumak Zaraz mnie tu pewnie Morgen wyklnie, ale moim 31.10.12, 11:31
            zdaniem, wokalista Oberschlesien jest lepszy od Tilla Lindemanna smile. Przy całym uwielbieniu dla Tilla tak twierdzę. smile
            • morgen_stern Re: Zaraz mnie tu pewnie Morgen wyklnie, ale moim 31.10.12, 11:34
              Powinnaś zlizać bitą śmietaną z kolan Rydzyka za te słowa...
              • imasumak Re: Zaraz mnie tu pewnie Morgen wyklnie, ale moim 31.10.12, 11:44
                tongue_out
                Zliżę z Twoich tongue_out
      • imasumak Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:17
        Oj tam. Wiadomo, że muzycznie prochu nie wymyślili. Ale fajnie się ich słucha, no i ta śląska gwara smile
        • morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:20
          Ale jest różnica między graniem "w stylu", a ewidentnym zrzynaniem. Tu jest zrzynanie równo i bez żenady wink łącznie z imidżem.
    • twinmama76 Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:39
      tak, jak niecierpię śląskiej gwary słuchać, tak Oberschlesien słuchać uwielbiam big_grin Pewnie dlatego, że upajam się muzyką i barwą głosu wokalisty.
      • chipsi Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:46
        To tak jak u mnie niemiecki wzbudza odruch wymiotny a Rammstein mogę słuchać w kółko i na okrągło, i nie wyobrażam sobie by śpiewali w innym języku smile
    • a.va Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:50
      Super. Ale ma gość głos, mniaaaam.
    • carmensitas Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:50
      Całkowicie zgadzam się z morgen. Gdybym tego nie zobaczyła, a usłyszała z drugiego pokoju (nie słysząc dokładnie słów), to bym sobie rękę dała uciąć, że to Rammstein. I dlatego nie podoba mi się to, bo nie potrafię tego słuchać jako osobnego zespołu, osobnego utworu, tylko w głowie mam od razu nawiązanie.

Tak samo mam na przykład z piosenką www.youtube.com/watch?v=mGcc9ZdRPaQ
      która od razu przywołuje mi w myśli www.youtube.com/watch?v=SM3rqOmWENE (od 2:18)
      • morgen_stern Re: Oberschlesien 31.10.12, 11:56
        Nawiasem mówiąc Rammstein też zgrzeszył - proces o tego riffa z Die Krupps przegrali wink
        www.youtube.com/watch?v=FuOzlY0XD4o
      • imasumak A to nie cover był? 31.10.12, 12:11
        carmensitas napisała:

Tak samo mam na przykład z piosenką www.youtube.com/watch?v=mGcc9ZdRPaQ
        > która od razu przywołuje mi w myśli www.youtube.com/watch?v=SM3rqOmWENE (od 2:18)
    • lelija05 Re: Oberschlesien 31.10.12, 12:00
      Moje dziecko rzekło: śmieszna muzyka big_grin

Wokalista ma głos nie pasujący do twarzy smile
      Ale fajny, teraz to mało takich, czasy kastratów psiakrew.
    • sadosia75 Re: Oberschlesien 31.10.12, 13:02
      Uwielbiam gwary, a śląska jest niesamowita ! I z tego jedynego faktu mogę ich słuchać. Muzycznie mnie z lekka.... do samobójstwa by doprowadziło gdybym musiała tego słuchać dłużej niż godzinę.
      • toxicity1 Re: Oberschlesien 31.10.12, 13:07
        Zawarte kopalnie...
        No i dobrze; jeszcze trochę, a część Wyżyny Śląskiej znajdzie się poniżej poziomu morzauncertain
      • shan_sa Re: Oberschlesien 31.10.12, 13:54
        Słucha się całkiem, całkiem, ale gwary śląskiej nie znoszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka