Dodaj do ulubionych

Drobiazgi na poprawę humoru

13.11.12, 14:09
macie jakieś sposoby na podniesienie nastroju gdy plucha za oknem, stres w pracy, dzieci nie chcą się słuchać? od małych po większe. zaczynam:
- regularny fitness/ruch
- trochę czasu w samotności i ciszy, jak się da (ostatnio się nie da...)
-podobno sprawdzonym antydepresantem jest pomyślenie sobie codziennie za co można być wdzięcznym, mnie jakoś nie wychodzi
- wieczorem dobra herbata z imbirem i miodem
- masaż lub kosmetyczka
Obserwuj wątek
    • mstrzalka Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:13
      Mam cztery niezawodne sposoby:
      - bieganie
      - kąpiel koniecznie z olejkami zapachowymi
      - dobra książka
      - kawa wypita na spokojnie w ciszy ( ostatnio zamiast kawy pije yerbe)
      Odkąd mam drugie dziecko i czasu znacznie mniej, doceniam każdą z tych czynności smile
      • malazabka.de Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:19
        co to jest yerba (lub yerbe)?
        humor poprawia dobra herbata z mojego ulubionego kubka
        muzyka (najczesciej jakis hard core)
        lody (koniecznie waniliowe)
        zakupy (nie spozywcze)
        wyjscie meza z corka na spacer ;-P
        • tezee Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 09:29
          Mowią że ta yerba jest rakotwórcza, poza tym jest to uciązliwe w przygotowaniu , farfoclowate i smakuje jak siano zalane wodą ,nie wiem jaką mozna czerpac przyjemnosć z picia tego ?
    • maggorlo Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:15
      - bieganie
      - dobra książka
      - wino, albo dużo wina, albo bardzo dużo wina ( w zależności od głębokości depresji i poziomu stresu tongue_out )
      • jola-kotka Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:24
        Siłownia,sauna a najlepsze solarium.
    • beataj1 Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:22
      Zakupy. Ale takie drobne max do 40 zł.
      I tu są trzy kategorie: pomadki, lakiery do paznokci i włóczki.
      Im bardziej szaro za oknem tym bardziej wariackie kolory kupuje. Ostatnio nabyłam włóczkę w kolorze żarówiasto żółtym (kolor kamizelek odblaskowych jakie noszą robotnicy na drogach) i zrobiłam sobie komin. Jeszcze nie odważyłam się go założyć ale ten czas nadchodzi.
      Pomadki koniecznie w mocnych kolorach czerwieni albo ostatnio burgund (dzięki pomadkom dowiedziałam się że ilość odcieni czerwonego jest niemalże nieskończona) A w lakierach do paznokci sky is the limit - można sobie pozwolić na wszystko. Wydam 10 zł na nowy lakier i od razu lepszy humor.

A z poza zakupowych - gorące kakao i waniliowa świeczka wieczorami.
      • tosterowa Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:24
        o! ja też kupuję szminki i lakiery do paznokci "na poprawę humoru". Włóczek na szczęście nie wink
        • beataj1 Re: Drobiazgi na poprawę humoru 13.11.12, 14:31
          Szczęściara - nie potrafie sie kurde oprzeć kolejnej włóczce. Ciągle siedze na allegro i cos dokupuje - a to z cekinami na komin a to ciekawy kolor na sweterek, a to jakieś resztki na kocyk. Mam w domu 5 dużych pudeł włóczek (z czego 3 ukryte przed chłopem bo się wstydzę że aż tyle tego mam). Jakbym chciała to wszystko wyrobić to do siedemdziesiątki mam zajęcie. A w internecie tyyyle pięknych nowych włóczek sad
    • majenkir Re: 13.11.12, 14:35
      bella_roza napisał:
      > macie jakieś sposoby na podniesienie nastroju

Mam jeden: jedzenie. Duzo i niezdrowo big_grin.
      A potem humor jeszcze gorszy, bo wiadomo - du.pa rosnie wink.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/EyS38bArbyduwnye7X.jpg
      Charty
    • bella_roza Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 09:12
      pliz, nie ma więcej pomysłów? może jakieś magiczne mysli typu "zawsze może być gorzej"?

naprawdę potrzebuję inspiracji bo inaczej będę musiała wrocic do prochow sad
      • tezee Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 09:39
        Kawa , alkohol , zakupy oraz zestrojenie się , specjalne zadbanie o siebie wtedy zawsze człowiek lepiej sie czuje niezaleznie od zyciowych okoliczności. Zasade mam taka im u mnie gorzej tym lepiej wyglądam.
        • aleks2539 Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 09:51
          mam tak samo smile) Im u mnie gorzej tym lepiej wyglądam smile Mam więc chyba fazę szczytową tego gorzej big_grin
          Jak wszystko u mnie w porządku to ubieram się czy maluję standardowo. Jak łapię większego w.urwa to pocieszam się tym, że mimo, iż się wszystko wali to fajnie wyglądam big_grin
          Mi nastrój poprawia w zależności od problemów - wizyta u fryzjera (zdarza się, że nastrój może się pogorszyć wink ), pomalowanie paznokci, zakupy kosmetyczne (odzieżowe odpadają bo włącza się faza pt niepotrzebne wydanie kasy), wypad do rodzinnego miasta na lumpeksy (chodzę sama 3 h i wracam z torbą h&m, nextów itd w cenie ok 1-5zł /szt,
          natomiast jeśli chodzi o totalny stres w pracy - wracam do domu i siadam z dzieciakami do wyklejania, kolorowania, budowania domków z klocków. Cokolwiek byle odmóżdżyć mózg wink
    • default Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 09:52
      - dłuuugi spacer z psami po lesie,
      - dobry horror (książka Kinga lub dobry film z tego gatunku, ale naprawdę dobry, a nie jakiś tani badziew z potworami smile),
      - pieczenie ciast,
      - drobne zmiany wystroju w domu, np. nowe zasłony, poduszki na kanapę, wymiana kolorystyki ręczników w łazience, inne ustawienie doniczek z kwiatkami lub ich przesadzanie do nowych pojemników itp. pierdoły.
      Oraz myślenie "w dupie mam wszystko, jak nie zrobię tego czy owego to świat się nie zawali" smile
    • renkag Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 10:29
      Standardowo:
      - książka (najlepiej zakup jakiejś nowej)
      - kawa
      - ciastko
      Beataj -włóczka, uwielbiam włóczki A co teraz robisz??? Ja komin i kocyk smile
      - forum
      - zajęcie się planowaniem czegoś (świat, wakacji itp.)

• an_ni Re: Drobiazgi na poprawę humoru 14.11.12, 10:40
      seks
      w ramach ruchu wink

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka