Dodaj do ulubionych

"Myślałam,że jesteś uczennicą"

22.11.12, 00:07
Trochę się chwalę,ale... Ostatnio 2 razy zostałam wzięta za uczennicę podstawówki i po
chwilowej radości,zastanawiam się,czy to jednak dobrze? Mam 35 lat,zawsze wyglądałam na młodszą,ale aż tak "źle" nie byłowink Pierwszy raz,to pani sekretarka w szkole moich córek.
Przyszłam podstemplować legitymację starszej córki,która była "zgubiona" przez 2 lata i
babka do mnie: "o,od 2 lat masz już nie podstemplowane". Tłumaczyłam sobie,że baba
mi się dobrze nie przyjrzała,ale po tym drugim razie,to już sama nie wiem? Byłam z młodszą,
jej koleżanką i mamą koleżanki na przy szkolnym placu zabaw i podeszła do nas matka innej
dziewczynki (z klasy młodszej),której nigdy nie widziałam i zaczęła gadać z tą drugą matką.
Rozmawiała chwilę z tą drugą matką,ale do mnie się nie odezwała (ja do niej zresztą też nie).
Nie zastanawiałam się nad tym. Ostatnio spotkałyśmy się na urodzinach u koleżanki i ona mnie
przeprasza,że się do mnie nie odezwała,ale myślała,że jestem uczennicą. I to mnie trochę
zaniepokoiło. I co,która mnie "przebije"? wink
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 00:17
      Ale co w tym niepokojacego ?
      Super,nie wiem w czym problem.
      Podobno ja tez wygladam duzo mlodziej niz mam lat,ale pobic cie nie pobije za uczennice nikt mnie nie wezmie,uczennica nie chodzi ubrana jak ja.
    • kroliczyca80 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 00:19
      Żeby Cie przebić, trzeba by przecież trafić do przedszkola, nierealnesmile
      Ale ja zostałam niedawno wzięta za studentkę pierwszego roku. Na inauguracji roku akademickiego, dokąd wybrałam się służbowo, zostałam ochrzaniona za nie do końca oficjalny stój jak na pierwszy dzień moich studiów. Uprzejmie podziękowałam panu dziekanowiwink
      I jeszcze w wakacje dostałam opiernicz od staruszki na przystanku, że "dzieci rodzą dzieci".
      A w moim przedszkolu jedna z mam wygląda na góra 14 lat. Przez cały rok byłam przekonana, że to starsza siostra przychodzi po braciszka, choć bywała tez na zebraniach. Niedawno dowiedziałam się, że to moja równolatka.
    • stuletnia_stokrotka Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 06:45
      nie no-przecież tu żadna nie wygląda na swój wiek i każdą proszą o legitymację szkolną tongue_out
    • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 07:01
      Uczennicę podstawówki?Trudno mi to sobie wyobrazić jak widzę uczennice w szkole.
    • anna.vanilla Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 07:17
      Dawno nic mnie tak nie rozbawiło.
      Masz dziś u mnie pierwsze miejsce, ale nie powiem, w czym big_grin
    • ziazia17 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 08:27
      Ale Ty się z tego cieszysz? Uczennice kończące podstawówkę mają po 12 lat. To całkowite dzieciaki. Ja osobiście nie zazdroszczę.
    • robitussin Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 08:30
      > chwilowej radości,zastanawiam się,czy to jednak dobrze? Mam 35 lat,zawsze wyglą
      > dałam na młodszą,ale aż tak "źle" nie byłowink

Szczerze powiedziawszy zastanawiam się, jak muszą wyglądać uczennice podstawówki w Twoich okolicach, jeśli 35-latkę biorą za jedną z nich smile
      Porównanie do licealistki, od biedy gimnazjalistki - rozumiem, bo wówczas dziewczynki stają się już kobietami i różnice faktycznie się zacierają. Ale podstawówka?

> I co,która mnie "przebije"? wink

Bez szans wink Fakt, ostatnio nauczycielka córki (gimnazjum) wykrzyknęła, że wyglądamy jak siostry bliźniaczki, ale wiem, że to był baaaardzo naciągany komplement wink
    • nowi-jka Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 08:39
      fajnie byc brana za osobe młodą ale z PODSTAWÓWKI? to jak ty wygladasz?
      • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 08:54
        nowi-jka napisała:

> fajnie byc brana za osobe młodą ale z PODSTAWÓWKI? to jak ty wygladasz?

- dla mnie to brzmi, ze wygląda jak dorosła osoba z niedorozwojem jakimś; w sumie szkoda kobiety. Bo w życiu nie uwierzę, że 35-latka będzie wzięta za 12-13-latkę, a tyle mają dziewczynki starszych klas szkoły podstawowej- na co dzień mam w tym roku z takimi do czynienia- nie ma opcji,aby nawet baaardzo młodą mamę uczennicy z nią pomylić.
        Dlatego kobieta ma poważny niedorozwój , żaden powód do chluby.
        • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:06
          Klasyczny jad ematkowy się ulał :d
          dziewczyna ma pewnie mlodą twarz i dziewczecą figurę,
          ale tak czlowiekowi pewnie lepiej na duszy sie zrobi z rana
          jak powie jej, ze jest niedorozwinieta.
          • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:11
            Ale JAKI jad? Serio, wierzę,ze młodo wygląda; że ma dziewczęcą figurę, dziecinne rysy twarz, być może ubiera się w sklepach dla dzieci- jednak nie uwierzę, że normalna dorosła kobieta będzie wyglądała na dziecko z podstawówki- a to z prostego powodu: NA CO DZIEŃ w tym roku mam do czynienia z dziewczynkami w tym wieku- nawet te nadmiernie dojrzałe nie wyglądają na ponad 20 lat- ale też żadna z mam, nawet tych baaardzo młodych- nie wygląda jak córka 12/13-letnia.
            Mówię o niedorozwoju fizycznym, jeśli wg niej wygląda jak 12-letnie dziecko. Bo mogę spokojnie uwierzyć w 30+, wyglądające na 20+; że wyglądają jak dzieci- nie, nie wierzę.
          • robitussin Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:20
            > dziewczyna ma pewnie mlodą twarz i dziewczecą figurę,

Rozumiem, że to literówka i chciałaś napisać "dziecięcą" wink
            • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:24
              Tak, ma figurę jak dziecko- bo w przypadku podstawóki mówimy o dzieciach, jest płaska, z zarysem tylko piersi, nie ma bioder- ma wygląd dziecka z podstawówki, zanim przemieni się w kobietę- widzisz,JAK strzykam jadem? big_grin
              • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:29
                Oj strzykasz.
                Jakies kompleksy sie odezwały ?
                • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:34
                  Niby jakie? Po prostu niewiarygodne jest to, co pisze i tyle; pracuję z koleżanką, ma 2 dzieci, rozmiar ubrań 34- jest super zgrabną laską, która nie wygląda na matkę 2 dzieci i 37-latkę; dałabym jej górą 25- wygląda naprawdę młodo, świeżo i świetnie- JEDNAK widzę różnicę między młodym wyglądem, a wyglądem DZIECKA- to wszystko. I nie, nie mam kompleksu swojego wieku- jeśli tego miał twój przytyk dotyczyć.
                  Pomijam, że kobieta może bardzo młodo wyglądać, ale wiek często widać po oczach- tam odbija się nasza dojrzałość (no chyba że nie ma co się odbijać).
                  • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:01
                    Nie sadze, zeby pani w sekretariacie czy na placu zabaw
                    zagladala jej gleboko w o oczy w poszukiwaniu oznak dojrzalosci wink
                    Oprocz dziewczecej figury ma moze taki styl ubierania,
                    ktory delikatnie mowiac nie dodaje jej lat, nie maluje sie mocno,
                    a makijaz postarza;p , dziewczecy głos.
                    Tak, zwlaszcza glos moze bardzo wplywac na ogolne wrazenie.

• gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:10
                      35latka ubierająca się jak 13latka,dziecięcy głos,figura,fryzura i brak makijażu,lub co gorsza taki 13latki.No nie wiem,nie wiem,nigdy takiej nie spotkałam.
                      • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:16
                        A ja znam taka, nie wiem co prawda czy ma 35, przypuszczam, ze
                        troche mniej, okolo 32, nie maluje sie, ubiera sie malo kobieco, ma dzieciecy glosik
                        i nie znajac jej nie wiem czy nie uznalabym jej za np.15latke.
                        • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:18
                          15-latka to 2 klasa gimnazjum; czyli więcej, ciągle to NIE JEST dziecko w wieku 12/13 lat. W tym wieku te parę lat to często przepaść; a co dopiero 12 lat a 35 lat!!!
                          • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:23
                            Lekko tłusciutka jest, dlatego 15latka wink
                            gdyby byla deskowata, moze i wygladalaby jeszcze mlodziej.
                        • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:24
                          No a ja nie.Nie widziałam osoby która biorą za 20 lat młodszą.Gdzie,więcej n,z 20 latwinkJak ona funkcjonuje?
                          • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:27
                            Jak strzykana gwiazda "Holyłudu"- młoda i wiecznie piękna, musi sprzedać patent big_grin
                            TERAZ : celowo była złośliwa. big_grin
                            • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:33
                              No mnie sie zdarzylo kilka razy byc odmlodzoną o 20 lat
                              mimo iz botoksu nie stosuje ;D oraz nie ubieram sie w Smyku
                              i dziekuje, mam sie dobrze, wszystko co trzeba posiadam,
                              a zycie seksualne mam nad wyraz udane tongue_out
                              • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:38
                                No ba....
                                To typowe na forach,bo na ulicach już niesmile
                                • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:40
                                  Nigdy nie wiesz, czy mijane 15stki to tak naprawde nie 40tki big_grin
                                  • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:52
                                    Tak,nigdy nie wiadomo,czy pani wchodząca do szkoły chce odebrać dziecko,czy może kurtkę w szatni powiesić i udać się na lekcje....
                                    • bella.maruda A jakie to udogodnienie dla wagarowiczów :) 23.11.12, 02:00
                                      Wychodzi taka dwunastolatka w porze lekcji ze szkoły, nauczyciel dyżurny zaczepia ją i każe wracać do klasy, a ona mówi, że właśnie była porozmawiać w sprawie córki z wychowawcą i leci już, bo spieszy się do pracy smile
                  • lafiorka2 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:19
                    marzeka1 napisała:

> Niby jakie? Po prostu niewiarygodne jest to, co pisze

Dla emtaki mało co jest wiarygodnesmile
                    Chyba,że przypadkowo w swym cudownym,realnym świecie się z tym spotkała,ale to rzadkość.W ematkowym świecie jest wszystko poukładanesmile
                • robitussin Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:52
                  antyideal napisała:

> Oj strzykasz.
                  > Jakies kompleksy sie odezwały ?

Pytanie nie do mnie, ale się wypowiem smile
                  O jakich kompleksach piszesz? Marzeka opisuje fakty. Jeśli dojrzała kobieta w wieku 30+ jest porównywana do dziecka z podstawówki, to coś jest chyba z nią "nie halo" pod względem budowy ciała. Albo "nie halo" jest z dziewczynkami z podstawówki w tych okolicach wink Może są nazbyt dojrzałe, jak na swój wiek i wyglądają jak kobiety po trzydziestce wink
                  BTW - zapytaj się jakiegoś faceta 30+, czy gdyby ktoś powiedział, że wygląda jak uczeń gimnazjum, to skakałby ze szcześcia wink A wszak faceci też chcą być odbierani jako młodsi, niż są w rzeczywistości. Ale BEZ PRZESADY. Gdyby mi ktoś zasunął, że wyglądam jak 13-latka, to sądzę, że lekko bym się zgarbiła. Bo mimo wszystko mam nadzieję, że wyglądam jak KOBIETA, z cyckami, biodrami i twarzą dorosłego człowieka.
                  • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:05
                    Nie widzisz nic nienormalnego we wmawianiu dziewczynie,
                    ze jest niedorozwojem, ktoremu nalezy wspólczuc ?
                    • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:11
                      Ne użyłam słowa "niedorozwój" w sensie: jest głupia, kaleka; a w sensie braku rozwinięcia cech, które z 35-latki czynią jednak kobietę, a nie dziecko. I tak, jeśli ma AŻ TAK wygląda na dziecko: nie ma piersi, bioder i nie wygląda na kobietę, to czego tu niby zazdrościć?
                      Bo bardzo fajnie jest poczuć się/być odebranym jako młodsza osoba , ale dziecko z podstawówki???
                      • robitussin Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 11:25
                        > Bo bardzo fajnie jest poczuć się/być odebranym jako młodsza osoba , ale dziecko
                        > z podstawówki???

Otóż to - jest mi miło, gdy ktoś ze szczerym zdziwieniem mówi, że dałby mi 10 lat mniej, bo nie wyglądam na 40. I takie sytuacje się zdarzają. Jeśli by mnie porównał do 20-latki, uznałabym to za nieszczere, ponieważ sama wiem, jak wyglądam. Jeśli do 13-latki, no cóż. Pozostawię to bez komentarza wink
          • lafiorka2 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:14
            antyideal napisała:

> Klasyczny jad ematkowy się ulał :d
            > dziewczyna ma pewnie mlodą twarz i dziewczecą figurę,
            > ale tak czlowiekowi pewnie lepiej na duszy sie zrobi z rana
            > jak powie jej, ze jest niedorozwinieta.

ematka zywi się jadem.Inaczej umieratongue_out
      • anorektycznazdzira Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:45
        > fajnie byc brana za osobe młodą ale z PODSTAWÓWKI? to jak ty wygladasz?
        No jak się wygląda w podstawówce: fryzurę się ma taką, jaka sama urosła, bez makijażu, w płaskich butach i w neutralnych światopoglądowo ciuchach. Figura też, hmmm, nie-jak-u-licealistki.
        Sorry Autorko, ale obraz się wyłonił niefajny. Niby dobrze jest wyglądać młodo, ale raczej nie o TO chodzi. Tak więc Twoje własne pytanie, czy coś jest nieteges może dostać tylko jedną odpowiedź: na 99% tak.
    • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 08:44
      Ee, na luzie Cie przebije, a mam lat 41 ;p
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,140305257,140315409,Re_zale_sie_czy_chwale_nie_wiem_sama_P.html
      A jak mialam 35, czy 36 lat jakas pani z troska w parku mnie zapytała
      o powód tak wczesnego zdecydowania sie na macierzynstwo...wink
      • anorektycznazdzira Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 19:35
        Przecież to jest OK i szczerze mówiąc całkiem często się zdarza, tym częściej, im starsza jest pytająca. Zwróćmy jednak uwagę, że aby sytuacje były symetryczne, "Twoja" pani w parku musiałaby zawiadomić prokuraturę o niechybnym gwałcie na na dziecku ze skutkiem 'ciąża'.
      • anetuchap Re:O to mi właśnie chodzi! 24.11.12, 17:44
        Anty,mam tak samo jak Ty - nie cieszy mnie to,że dla niektórych wyglądam jak dziecko.
    • aurita Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:04
      Nie mam szans: mam cycki, pupe i ponad 170 wzrostu. I brak pryszczy na twarzy suspicious

• 18lipcowa3 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 09:23
      Nie chciałabym być brana za uczennicę SP czy LO mając tyle lat ile mam.
      No ale ja nie mam obsesji wyglądania na 15 przy 30.
      Lubię dorosły, kobiecy typ urody a nie ''dziewczynkowy.''
      • franczii Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:11
        Podpisuje sie.
        Kiedy w wieku 27 lat zostalam wzieta za uczennice to sie sobie przyjrzalam w lustrze bo wcale komplement to nie byl.
        • tais86 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 16:48
          ja też się zgadzam, sama jestem często brana za niepełnoletnią osobę przy wieku 26 lat i bardzo uprzykrza mi to życie.
    • morgen_stern Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:07
      Czekam na wątek, w którym ematka zostanie wzięta za niemowlę i obca kobieta wetknie jej na ulicy do ust smoczek. Oblizany, żeby była jeszcze mała awanturka.
      • marzeka1 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:14
        morgen_stern napisała:

> Czekam na wątek, w którym ematka zostanie wzięta za niemowlę i obca kobieta wet
        > knie jej na ulicy do ust smoczek. Oblizany, żeby była jeszcze mała awanturka.
        >

- piękne big_grin
      • daisy Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:19
        I czapeczkę głębiej na oczki nasunie. big_grin
      • mondovi Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:49
        i zadziwi się, że już mówi i chodzi, zatem nad wyraz rozwinięta.
      • robitussin Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 11:27
        morgen_stern napisała:

> Czekam na wątek, w którym ematka zostanie wzięta za niemowlę i obca kobieta wet

ROTFL! Potem będzie już tylko porównanie do zygoty wink)
      • hildegarda-z-plocka Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 16:39
        hahahaha! wielokrotnie czytałam na forum, że ktoś opluł ekran komputera, jednak osobiście nigdy mi się to nie zdarzylo. aż do teraz.

ps
        sama sie jaram, gdy ktos mnie weźmie za sporo mlodsza, choć nie chciałabym, zeby ktoś mnie wziął za 12 latkę. ale moja siostra ma 23 a babcie ja nagminnie biora za gimnazjalistkę (ma kobicą figuręsmile) i ona serio tak właśnie wygląda. a ja jej zazdroszczęsmile
      • pitahaya1 A ta ile ma lat? 22.11.12, 19:15
        www.wiocha.pl/433354,Dzidzia_Piernik
      • anna.vanilla Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 21:08
        morgen_stern napisała:

Like it!
      • bella.maruda Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 23.11.12, 02:08
        big_grin Konstatuje z przyjemnością, że nie straciłaś całkiem formy big_grin
    • ewcia1980 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:11
      Szczerze ... to trochę przerażające.
      fajnie jest wyglądać młodo.
      Ale wyglądać jak młoda KOBIETA
      A nie jak dziecko ze SP.

Mi kiedyś zdarzyło się też że zostałam wzięta za moje uczennice.
      Tyle, że moje uczennice miały wtedy 16-17 lat a ja jakieś 27.

• edelstein Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:14
      Nie przebije cie,mnie biora za taka przed 18i czesto pytaja o dowod.Przez jakis czas bylam brana za siostre syna,ale od kiedy mowi “mamo“nie ma szanswinkja nie wiem jak wygladaja teraz dziewczynki pod koniec podstawowki,ale ja mialam cyc i biodra juz wtedy.
      Juz kiedys opisywalam,ze do mojego chlopa wujek,ktory go x czasu nie widzial powiedzial:nie wiedzialem,ze masz taka duza corke juzbig_grin Robie co moge by nie wygladac za mlodo,ni ale genow nie przeskocze.Nawet na czarno sie przefarbowalam,bo podobno dodaje to lat i co uslyszalam,w tym kolorze wygladasz tak mlodo.Z reguly szacuja mnie na 20 gora 23.
      • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:29
        Być braną za 20(typowe dla ematki) a 12latkę to chyba różnica,jak sądzisz?
        • edelstein Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:45
          Dlatego napisalam,ze nie przebije jej,bo na 13wygladalam jak mialam 13tongue_out nie wiem czy typowe dla jematki,pare osob tutaj wie jak teraz wygladam i moga potwierdzic,ze nie na swoje lata.Faktem jest,ze to rodzinne,kobiety w familii wygladaja mlodo.
    • daisy Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:22
      Chcesz powiedzieć, że masz nierozwinięte trzeciorzędowe cechy płciowe? Wow. big_grin
    • princesswhitewolf Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:28
      Powiem lepszy numer. To ze moja 72 letnia matce jak nie pokaze dowodu osobistego nie chca dac znizej dla seniorow po 60roku zycia to nic. Ale juz ten telefon pobil rekord....
      :
      Dzwoni kobieta na telefon mojej mamy i zaczyna rozmowe wstepna z "dzien dobry" etc, i po krotki odpowiedziach grzecznosciowych mojej mamy prosi: "czy moge prosic Twoja mame albo kogos starszego do telefonu?" Na co moja mama odpowiada:" Starszego niz 72 lata? Sa tu tylko mlodsi" Na co ona" Aaaa przepraszam, Pani ma taki mlody glosik"...smile))
      • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:32
        A staruszki piskliwe juz widziałam,to mnie nie dziwi.
        • princesswhitewolf Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 23.11.12, 08:57
          tyle ze ona wyglada z 15 lat mlodziej ( zdecydowanie nie jak staruszka)i nie piskliwa tylko glos ma mlodszy niz ja.Cale zycie taki ma
      • default Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 23.11.12, 08:18
        Moją matkę pani w kasie Zoo poprosiła o dowód, żeby sprawdzić czy może już wejść za darmo (darmowy wstęp jest od 70 lat, moja matka ma 87).
        I głos też ma taki dziecinny, zdarzyło się, że ktoś dzwoniąc poprosił "dziecko, możesz zawołać mamusię lub tatusia do telefonu).
    • sarling Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:43
      Tu nie chodzi o strzykanie jadem, ale o jakiś umiar.
      Super fajnie jest wyglądać młodo, dostawać 10 lat mniej niż w dowodzie, fajnie jest też np. zrobić sobie z nieiwdzialnych piersi wesołe B. Ale balony Loli Ferrari już nie są fajne, podobnie jak wygląd dziecka u 35 latki.
      Mam znajomą w swoim wieku, którą poznałam jakieś 5 lat temu i też uważałam, że jest dzieckiem kobiety, z którą przyszła (również circa w moim wieku).
      Jest malutka, chudziutka, ubiera się w dziecięce ciuchy, nie maluje się.
      Teraz jest w ciąży wyglada.....
      groteskowo.
      • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:50
        No ale co dziewczyna ma począc jesli faktycznie wyglada tak dziecinnie ?
        na sile wbic sie w szpile, zrobic sobie wieksze piersi i strzelic mocny makijaz,
        zeby nie razic otoczenia wygladem nieadekwatnym do wieku ?
        • robitussin Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 11:33
          antyideal napisała:

> No ale co dziewczyna ma począc jesli faktycznie wyglada tak dziecinnie ?

A czy musi coś poczynać? Nie, absolutnie.
          Tylko, gdy jeśli kilka osób napisało, że jej współczuje, a nie zazdrości, to Ty uważasz, że to te osoby mają kompleksy smile Bynajmniej.
          • antyideal Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:42
            Jesli ktos reaguje tak nerwowo na takie wpisy
            to mozna podejrzewac, ze ma ;p
            Mowiac o nerwowej reakcji mam na mysli
            post Marzeki, niesmaczne to było.
    • grave_digger Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:47
      jak wyglądasz? jesteś niska, chuda i bez biustu? nie masz makijażu? nigdy nie farbowałaś włosów? jestem bardzo ciekawa.

z moich ostatnich obserwacji, raczej zdecydowana większość kobiet w moim towarzystwie i nie tylko (35-40) nie wygląda na swój wiek. raczej, gdy jakieś kobiety wyglądają to się dziwię, że wyglądają tak staro wink
      • grave_digger Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 10:50
        aha. chociaż ja na swój wiek też nie wyglądam, to mój mąż już w ogóle przesadza wink wygląda młodziej ode mnie chociaż jest w tym samym wieku, ale u niego to dziedziczne. w jego rodzinie wszyscy są jacyś zakonserwowani suspicious teściowa to laska bez zmarszczek normalnie suspicious raz, moja kumpela walnęła "kto to jest? twój uczeń?" suspicious ale wybaczam jej bo wypiła piwo i było ciemno w knajpianym ogródku suspicious
        • landora Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:46
          Mam kolegę, który wygląda nieprzyzwoicie młodo. Byłam przekonana (i nie ja jedna), że jest sporo młodszy ode mnie, dawałam mu 23-24 lata. Koleś ma 37...
          • default Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 23.11.12, 08:24
            Mój mąż ma 52 lata, ale ludzie na ogół oceniają go na jakieś 35, góra 40. On co prawda ma jakieś tam zmarszczki, ale przede wszystkim o młodym wyglądzie decyduje u niego typ urody, u niego to rodzinne, jego ojciec nawet jak miał 70, to wyglądał "chłopięco" smile
            I zero siwych włosów (czego mu cholernie zazdroszczę, bo ja bez farbowania byłabym już siwa jak gołąbek).
      • aurita Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 11:25
        Tak a propos mam ponad 40 i nigdy nie farbowalam wlosow. A to jakis prikaz jest?
    • atowlasnieja Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 11:48
      mam koleżankę wzrostu mizernego (jej własne słowa) i szczupłą do tego. Pamiętam, że koło 30 syczała ze złości bo miała okazję raz się pokazać w urzędzie z makijażem a raz bez i wściekała się, że bez kilograma tapety na pysku potraktowali ją jak zupełną smarkulę (czyli odjęto jej co najmniej 12 lat).
    • afro.ninja Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:06
      znam taka kobiete po 30, faktycznie wyglada jak nastolatka. jest niska i ma dzieciece rysy twarzy, nie wyglada, ze tak powiem kobieco.
      to nie jest na plus, bo po przyjrzeniu sie dokladniej, widac, ze to kobieta i widac, ze jest po trzydziestce.
      • jagienka75 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:16
        fro.ninja napisała:

> znam taka kobiete po 30, faktycznie wyglada jak nastolatka. jest niska i ma dzi
        > eciece rysy twarzy, nie wyglada, ze tak powiem kobieco.
        > to nie jest na plus, bo po przyjrzeniu sie dokladniej, widac, ze to kobieta i w
        > idac, ze jest po trzydziestce.

To ja mam w sąsiedztwie taką kobietę, która wygląda na 30 lat, z tym że ona ma...ponad 50 lat i dwoje dorosłych dzieci i wnuki.
        Kobieca to ona nigdy nie była i będzie.
    • anorektycznazdzira Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:39
      Proponuję przestać się ubierać w unisexy, zrobić COŚ z włosami i chociaż trochę zacząć używać makijażu...
      tongue_out
      • atowlasnieja Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 12:54
        a każdy musi mieć pełną tapetę którą trzeba szpachelką zdzierać? Przy kanciastej figurze lepiej wyglądają stroje unisex.
        • gryzelda71 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 13:01
          To co opisałaś nie jest makijażem.A w nim każda kobieta wygląda lepiej.
        • anorektycznazdzira Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 13:49
          atowlasnieja napisała:
          > a każdy musi mieć pełną tapetę którą trzeba szpachelką zdzierać?
          A innej opcji nie znasz?
    • panikorbka-to-ja Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 13:06
      jedyne, co się nasuwa, to to, że nie potrafisz się ubrać jak kobieta i umalować, no nie wiem, czy to tak super..
      a mnie kiedyś wzięli za faceta, ale jestem wysoka, miałam wtedy krótkie włosy i kurtkę motocyklową, wzięłam to do siebie nie powiem..smilesmile
    • dzoaann Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 14:01
      zostalas uzanana za uczennice podstawowki? i liczysz, ze ktoras ematka cie przebije i napisze, ze wzieto ja za przedszkolaka?
      • mama_kotula Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 17:15
        dzoaann napisała:
        > zostalas uzanana za uczennice podstawowki? i liczysz, ze ktoras ematka cie prze
        > bije i napisze, ze wzieto ja za przedszkolaka?

Za niemowlę. Albo płód.
        • viviene12 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 18:47

>
          > Za niemowlę. Albo płód.

nie chce sie licytowac, ale zawsze moga byc jeszcze dwie kreski na tescie ciazowym.
          >
          • lusitania2 Re: "Myślałam,że jesteś uczennicą" 22.11.12, 19:35
            viviene12 napisała:

>
            > nie chce sie licytowac, ale zawsze moga byc jeszcze dwie kreski na tescie ciazo
            > wym.
            > >

like it! smile
        • stuletnia_stokrotka mama_kotula 22.11.12, 18:48
          czy ty podprowadziłaś syna mojej siostrze? identyczni są big_grin
          • mama_kotula Re: mama_kotula 23.11.12, 15:27
            stuletnia_stokrotka napisała:
            > czy ty podprowadziłaś syna mojej siostrze? identyczni są big_grin

To nie mój syn, to mój mąż, tylko - zgodnie z ematkowym standardem - młodo wygląda big_grinbig_grin
            • stuletnia_stokrotka Re: mama_kotula 24.11.12, 18:10
              mama_kotula napisała:

>
              > To nie mój syn, to mój mąż, tylko - zgodnie z ematkowym standardem - młodo wygl
              > ąda big_grinbig_grin
              >
              no tak-jak mogłam zapomnieć..
              a ty to zapewne ta dama w środku? big_grin big_grin
              • mama_kotula Re: mama_kotula 25.11.12, 13:17
                stuletnia_stokrotka napisała:
                > no tak-jak mogłam zapomnieć..
                > a ty to zapewne ta dama w środku? big_grin big_grin

Żartujesz? To moja mama.
                • stuletnia_stokrotka Re: mama_kotula 25.11.12, 13:30
                  mama_kotula napisała:

> Żartujesz? To moja mama.
                  >
                  wybaczysz mi to gigantyczne fopa? sad sad
    • 1yna-taka Re: "Myślała, że jsetem siostra bliźniaczka 22.11.12, 18:13
      Ostatnio gdy odprowadzałam córkę do przedszkola, opiekunka wzięła nas za siostry i wezwała policje, no bo jak można dopuścić do sytuacji gdzie dwa srajty szlajają się po mieście. Eskortowano nas do domu, po czym patrol sprawdził mój dowód osobisty, oczywiście przedszkolanka dostała mandat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka