Dodaj do ulubionych

wątek na luzie nt programu "Ugotowani"

25.11.12, 18:43
oglądam sobie i tak się zastanawiam, czy żeby wziąć udział w tym programie, to trzeba mieć duże, super urządzone mieszkanie a jeszcze lepiej dom z ogrodem?
i druga rzecz, która mnie w tym programie zastanawia, to "pakowanie" się gości do sypialni i polegiwanie na łóżku gospodarzasad

która ogląda? i podzieli się swoimi wrażeniami?
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 18:47
      pewnie każdy może smile
      Ale osoby mające kawalerkę z meblościanką z lat 80-tych i generalnie mieszkanie wymagające remontu-nie będą sie chwalić w tym programie swoim gniazdkiem wink
    • sanrio Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 18:56
      hehe, z tym łóżkiem to pewnie taka formuła, że goście oglądają mieszkanie no i również sypialnię - dla mnie masakra, ja osobiście nie mam zwyczaju mówić gościom "idźcie obejrzeć moje mieszkanie i zajrzyjcie w każdy kąt".
      Też mnie uderzyło to, że mieszkania uczestników są jakoś dziwnie identycznie pourządzane, zwykle w nowym budownictwie (a'la miasteczko Wilanów hehe) / odrestaurowanej kamienicy / wypasionym domu - ciekawe czy warunkiem przy zgłaszaniu jest wysłanie zdjęcia domostwawink
      • to_ja_tola Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:00
        też się zastanwiałam kiedyś...ale widziałam(chyba raz) dom,owszem,ale taki zwykły,mieszkał w nim kawaler i do "fajnego" brakowało mi dużosmile
        Poza tym chyba to warunek jakiś,że goście tak chodzą po mieszakniu i "zwiedzają" każdy kąt?Nie wiem,ale tak to wygląda.
    • koza_w_rajtuzach Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:03
      smile

Czasem oglądam. Program nawet w porządku, ale też mam wrażenie, że raczej typowi Polacy nie biorą tam udziału. Nawet z ciekawości niektórych sprawdziłam i np. był tam chłopak dziewczyny, która występuje w TV w jakimś bardziej znanym programie, jakiś aktor drugoplanowych ról, ogólnie to jacyś tancerze, to jacyś piosenkarze, projektantka mody, tu np. winda w mieszkaniu (nie na klatce schodowej, tylko wewnątrz mieszkania), tu jakieś piękne wille i cuda na kiju. Raz widziałam program, gdzie rzeczywiście nikt nie wyglądał na zamożnego, normalne mieszkania i normalni ludzie.
      Ale być może właśnie chodzi o to, aby byli to ludzie z "wyższych" sfer, bo nie zależy im tak na kasie i są w miarę uczciwi z ocenami.
      • mgla_jedwabna Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:05
        Albo jest tak, jak w "Perfekcyjnej Pani Domu" czyli nie żaden dom to, a studio telewizyjne...
      • kropkacom Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:11
        > Program nawet w porządku, ale też mam wrażenie, że raczej typowi
        > Polacy nie biorą tam udziału.

Jak ja bym to napisała to bym oberwała big_grin
    • i_love_my_babies Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:07
      najlepszy był dzisiaj dom narzeczonej uczestnika programu big_grin big_grin
      • aneta-skarpeta Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:13
        masakra

moj chłop juz wczesniej mówi-ciekawe jak mieszka ten drętwus, bo ma zaj. iscie drogi rower- oszacował na 20-30 tys.

może mu narzeczona kupiławink
        • karo.8 Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 21:30
          dlaczego od razu drętwus, tylko dlatego,ze ma drogi rower. ludzie.
          dlaczego nie można być sobą.
          polska wersja jest kiepska. słabo gotują. na kostkach, Kucharku, Vegecie.
          ciężkie sosy serowe,serniki
          • aneta-skarpeta Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 21:43
            nie chodzi o to, że jest dretwusem, bo ma drogi rower

jest drętwusem, co ma drogi rower- kazdy moze byc sobą, ale niektórzy są dretwusami- taki life
          • koza_w_rajtuzach Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 26.11.12, 06:19
            > polska wersja jest kiepska

A która wersja jest lepsza?
            Bo widziałam brytyjską. I polska bardziej mi się podoba.
            A co do Vegety, to oni muszą na niej gotować. Zawsze jest przybliżenie, jak dodają ją do smaku, więc widocznie Vegeta sponsoruje ten program.
            • jamesonwhiskey Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 26.11.12, 12:35
              > Bo widziałam brytyjską. I polska bardziej mi się podoba.

ale co ci sie najbardziej podoba
              frajerzy ktorzy daja po 2 punkty zeby wygrac te pare kola
              czy nadeci do granic mozliwosci ludzie ktorzy nie wiedza co to jest dobra zabawa
              no i te potrawy ktore ludzie proponuja
              baba ktora zapodala rolade i kluski slaskie
              czyli to co robi co niedziela i ktora nie lubi praktycznie nic rozbila mnie zupelnie
              druga baba zapodala poledwice wieprzowa na surowo bo wolowa za droga
              bida z nedza
              co do angielskiej wersji to jest mega wylew i komentarz tez jest ostry
              wiec przypuszczam ze poprostu nie zlapalas dowcipu

• ewasuwek Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 26.11.12, 12:55
        na forum Ugotowanych piszą, że ten budynek należy do miasta, które bezskuteczne próbuje pozbyć się lokatorów (rodzina jakiegoś byłego prezesa PZU)...
        • kroliczyca80 Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 26.11.12, 15:50
          No to już chyba ten fragment usunęli...
    • lilly_about Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:13
      W jednym odcinku koleś przeszukał szafki w sypialni drugiego kolesia. To dopiero hardcore.
      • oktat Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:20
        .... i zaglądał do każdej szuflady smile Oglądałam jednak odcinek, w którym facet mieszkał w zwykłym bloku, zwykłej, zagraconej kawalerce a za drzwiami stal bardzo brzydki materac, przywiązany sznurkiem do ściany, na którym chyba spał... smile
        • irena.ochodzka Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:35
          mnie zabił niedawno odcinek z Zakopanego- matko jacy zawzięci ludzie....
    • methinks Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:44
      Tak, trzeba miec duze i ciekawie urzadzone mieszkanie. Takie sa wymogi formatu.
    • salsadura Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:48
      W Pl obejrzałam ze dwa odcinki i się zniechęciłam,bo nic ciekawego w nich nie znalazłam.Ani ciekawe przepisy,ani fajni ludzie(z przewagą mocno niefajnych).
      Do oglądania zachęciła mnie córka,bo wiedziała,że w De bardzo chętnie oglądam"Perfektes Dinner".Formuła podobna,a realizacja zupełnie inna(na korzyść niemieckiego,oczywiście).

Poszukałam w necie i okazuje się,że program niemiecki oparty jest na angielskim"Come dine with me".
      • salsadura Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:51
        Acha,zapomniałam napisać,że w niemieckim też goście włażą wszędzie,zaglądają do szaf,szuflad,przymierzają ciuchy i buty,komentują..

Widać taki format programu uncertain.
      • gryzelda71 Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 19:57
        Ja wole angielską wersję.Tam to się dzieje i często gęsto jedzenie schodzi na drugi
        planwink
    • kroliczyca80 Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 22:32
      Ten dzisiejszy pałac z basenem to był dom narzeczonej tego facecika? Gość bardzo podobny do Kozyry, zauważyłyście?
      Moja znajoma brała udział w jednym z wcześniejszych odcinków. Wcześniej kilka lat współpracowała z TVN-em jako osoba z off-u. No i mieszkanie, które pokazała, na pewno nie jest jej. Nie mam bladego pojęcia skąd je wytrzasnęli.
    • norma_intelektualna Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 22:34
      Dostałam kiedyś propozycję wystąpienia w tym programie. Nikt mnie o wielkość mieszkania nie pytał.
    • princy-mincy Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 23:14
      Kiedyś czytałam wywiad z gościem,n który wygrał jeden z odcinków.
      Mówił, ze ekipa rezyserujaca uznała, ze jego własna kuchnia się nie nadaje (za mało światła chyba) i kręcili cześć ujęć w mieszkaniu sąsiadów. Mówił tez ze mieszkanie mu podrasowali dekoratorzy wnętrz.
      • phantomka Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 23:31
        Wolę wersję brytyjską. Tam jest pełna swoboda, nikt nie przywiązuje wagi, jak wygląda jego dom, czy ma elegancką zastawę. Mają dobrze zjeść, zabawić się, ponabijać z przeciwników.
        Kiedyś włączyłam dla porównania polską wersję i tak naprawdę z góry wiedziałam, jak to będzie wyglądało. Nie pomyliłam się.
    • szyszunia11 Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 25.11.12, 23:32
      Ja tez niedawno dostałam propozycję udziału w tym programiebig_grin Pani przez telefon mnie nieźle przemaglowała pytaniami, a co ciekawe - owszem - jakoś tam istnieję w sieci, ale na pewno nie w sensie kulinarnymwink a ona mnie od razu pyta o moje popisowe danie i tak prowadzi rozmowę, jakby to było oczywiste, że gotowanie to moja pasja;P
      przez chwilę nawet brałam pod uwagę udział w ramach robienia sobie publicitywink więc od razu powiedziałam, że mam kuchnię przed remontem, dwa palniki i piekarnik wolnostojacy za 300 złwink była więc opcja że przyjmę tych ludzi u mojej mamy, która ma jednak lepsze warunku (nie ma piekarnika, ale mój można przenieść;PP) Po namyśle zrezygnowałam z udziału, potem jeszcze obejrzałam program i Boga chwale że mnie uchronił przed pokusą sławy;PPPP
    • lilka69 a kto chce ogladac mieszkanie 48 m, 26.11.12, 12:11

3-pokojowe (klitkowe) w wielkiej plycie z sasiadem pijaczkiem pod brama i napisanymi slowami typu k... na scianach?

• kropkacom Re: a kto chce ogladac mieszkanie 48 m, 26.11.12, 12:38
        To jest program gdzie się ludzie chwalą, tak? To gotowanie to tak przy okazji.
        • lilka69 Re: a kto chce ogladac mieszkanie 48 m, 26.11.12, 15:36
          nie.

nie ale moim zdaniem ludzie, ktorzy mieszkaja na 48 metrach w czworke w bloku z wielkiej plyty z nieprzeszkadzajacymi im zsypami z robactwem , napisami typu ku... na scianach , oplutymi drzwiami wejsciowymi jedza tradycyjnego schaboszczaka z ziemniakiami. skoro zyciowe warunki nie przeszkadzaja im to trudno ich podejrzewac o polot w gotowaniu. I WIDOCZNiIE TAK SAMO sadzi producent programu.

co nie znaczy, ze ktos ze zlotej willi takiego schaboszczaka nie lubi ale na pewno CZESCIEJ wyjezdza, poznaje inne kuchnie , smaki . ma po prostu pienadze na to.

• gryzelda71 Re: a kto chce ogladac mieszkanie 48 m, 26.11.12, 15:41
            To twoje dzieciństwo?
            Bo przecież nie masz takich znajomych.....
            • aneta-skarpeta Re: a kto chce ogladac mieszkanie 48 m, 26.11.12, 15:46
              ja ja bym miała tragiczne mieszkanie to tez bym się nie pchała do programu

jak mówie o tragicznym to mam na mysli tragiczne, a nie zwykłe

ja widzialam domy, miekszania z meblościankami etc wiec to nie jest tak, że tylko nowoczesne i modne są pokazywane, ale z pewnoscią częsciej pchają się tam ludzie, którzy takze chcą pokazać jak mieszkają

btw czasem mówią, że gotują w mieszkaniu przyjaciółkiwink
      • szyszunia11 Re: a kto chce ogladac mieszkanie 48 m, 26.11.12, 14:48
        lilka69 napisała:

>
        > 3-pokojowe (klitkowe) w wielkiej plycie z sasiadem pijaczkiem pod brama i napi
        > sanymi slowami typu k... na scianach?
        >

no wydaje mi się, że napis "k..." i sąsiad pod bramą to problemy które da się łatwo wyeliminowaćwink nie wiem, ja mam nieco odmienne realia.
    • guderianka Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 26.11.12, 15:48
      oglądam i lubię-szukam inspiracji, już dawno stwierdziłam że to program dla bogatych i wyjątkowych, każdy kto bierze w nim udział jest kimś ponad przeciętnym :adwokat, sportowiec,dj,instruktor fitness itp i ma wypasioną kuchnię i mieszkanie. Dlaczego nie ma ekspedientki, rzeźnika,grabarza,dozorcy, kelnerki itp ?
      • kroliczyca80 Re: wątek na luzie nt programu "Ugotowani" 26.11.12, 15:52
        A w czymże bardziej "wyjątkowy" jest dj czy instruktor fitness od takiego, dajmy na to, rzeźnika? Pomijając to, że to rzeźnik na ogół ma wypasioną chatęwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka