Dodaj do ulubionych

Do mam niepracujących

27.11.12, 12:24
Kochane mamy, czy wy będąc z dzieckiem/ćmi, macie mieszkanie posprzątane na błysk?
Tak pytam, bo ja to nie. I zaczynam się zastanawiać co jest ze mną nie tak. Brak dyscypliny, lenistwo czy zła organizacja? Jak wy planujecie sobie dzień, czy cały czas zajmujecie się domem, czy czasami odpuszczacie? Ja czasem odpuszczam, a potem jest mi z tym źle. Mam dzieci w wieku 2 i 4. 2 latek musi być pod stałą kontrolą, bo zostawione samopas realizuje swoje bardzo"twórcze" pomysły. Jak jest u was?
Obserwuj wątek
    • mona_mayfair Re: Do mam niepracujących 27.11.12, 12:28
      Na błysk, to nie;p Ogarniam na bierzaco, czasem robię większe sprzatanie jak mnie wena napadnie albo jest potrzeba. Czasem odpuszczam calkowicie, jak dzis np, bo jestem chora i mi się nie chce.
    • azonka1 Re: Do mam niepracujących 27.11.12, 21:43
      Zdecydowanie większy szlif miałam jak pracowałam, ale mnie zawsze mibilizowalo bardziej gdy miałam więcej zajęc.
    • wespuczi Re: Do mam niepracujących 27.11.12, 21:52
      nieee, a to dlatego ze poniewaz jest wiele bardziej interesujacych rzeczy do zrobienia niz porzadki.
    • m_india Re: Do mam niepracujących 27.11.12, 22:07
      U mnie jest porządnie posprzątane, ale to ze względu na takie moje zboczenie. Sprzątam na bieżąco, więc nie jestem zasypana, nawet okna nie myję jakoś terminowo, tylko jak zobaczę, że któreś brudne to to jedno myję. Ale ja nie musiałam dzieci mieć non stop na oku, nie miały dostępu do rzeczy niedozwolonych, a poza tym raczej są z tych spokojnych co się potrafią zająć na długo zabawką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka