Dodaj do ulubionych

Sephora czy Douglas?

14.12.12, 13:04
Co lepsze? Gdzie wiekszy wybor? Gdzie taniej? Douglasa znam, ale Sephory nie a chcialam dla kogos bony podarunkowe zakupic. Jakie macie doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:07
      Sephora,taniej nie jest,ale ja mam wieksze zaufanie,dziewczyny tam,znaja sie na rzeczy,lepszy wybor i ogolnie lepsze wrazenie.
    • shellerka Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:14
      zależy, co chcesz kupić. w duglasie jest np., bobbie brown, której nie ma w sephorze. i tylko dla tych kosmetyków odwiedzam duglasa. resztę kupuję w sephorze i tam mam kartę stałego klienta, którą wyrobil mi mąż smile bo ja nie znoszę wyrabiania wszelkich kart, dlatego nie mam takiej w duglasie i koło się zamyka wink
    • vivibon Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:27
      Sephora, bo w Douglasie nie ma Benefit i Make Up For Ever.
      • vivibon Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:30
        I Smashboxa.
    • chipsi Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:33
      Byłam tu i tam, różnicy większej nie odnotowałam. Perfumy kupuje w sprawdzonych perfumeriach internetowych - połowę taniej.
      • zuzanna56 Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:43
        Jak dla mnie, bardzo podobne ceny i wybór. Perfumy kupuję w sklepach wolnocłowych, albo od koleżanki, która ma dostęp do trochę tańszych.
    • gazeta_mi_placi Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:45
      Nie lubię Pań "sephorowych" są zarozumiałe i drą nosa, na szczęście już tam nie bywam.
      • shellerka Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 14:27
        sporo się zmieniło gazeta wink
        ja od jakiś dwóch trzech lat trafiam na wyjątkowo pomocne i miłe ekspedientki w sephorach.

jedyne co mnie irytuje, to ochrona smile wyjątkowo widoczna i mało dyskretna.
        • gazeta_mi_placi Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 14:33
          A do ochrony z kolei nigdy nic nie miałam, kiedyś weszłam z reklamówką (kupowałam coś w sklepie obok), pokręciłam się dość długo po sklepie i ostatecznie nic nie kupiłam, a gdy wychodziłam "zapiszczałam" na bramce, puszczono mnie bez problemu mimo, że byłam skłonna pokazać zawartość reklamówki (towar kompletnie nie kosmetyczny), nawet doradzono żebym poszła z powrotem do danego sklepu by porządnie mi zdjęli zabezpieczenie (to zabezpieczenie towaru z tamtego sklepu piszczało).
    • lauren6 Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 13:50
      W obu mam kartę stałego klienta. Nie widzę specjalnej różnicy między tymi sklepami: półka cenowa ta sama, asortyment podobny . Tak jak byś się pytała co lepsze: Lidl czy Biedronka. Każdy zwraca uwagę na inne szczegóły.
      • gazeta_mi_placi Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 15:03
        Lidl jest zdecydowanie lepszy niż Biedronka, trudno porównywać te sklepy na zasadzie podobnych poziomów bo poziom Lidla jest dużo wyższy.
    • jematkajakichmalo Re: Jeszcze jedno pytanie :) 14.12.12, 14:18
      Bo zapomnialam w watku glownym. Czy jak mam bon powiedzmy na 100 zl a kupie cos za 80 to reszta przepada czy moge ja wykorzystac nastepnym razem?? Brat mi mowil, ze w wielu sklepach takie cos ma niestety miejsce, ze albo trzeba kupic dokladnie za tyle, albo za wiecej i doplacic, zeby nie stracic pieniedzy.
      • kitkat22 Re: Jeszcze jedno pytanie :) 14.12.12, 15:00
        w Sephorze miałam taki bon nie mogłam wybrac kilku rzeczy żeby uzbierać kwotę x na którą był wystawiony kupon. zasadniczo wolę Douglasa i obsługę w tej perfurmerii, ale ostatnio zauwazyłam, że obsługa w Sephora jakby się podciągnęła.
    • nikki30 Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 14:41
      Żadna z tych perfumerii!
      Ceny dużo wyższe niż np. w merlinie lub na strawberry ! Wczoraj kupiłam w merlinie krem o 120 zł tańszy niż w Douglasie... Dziś odebrałamsmile
      W sephorze kupuje w tej chwili jedynie kosmetyki do włosów Osmo na które maja wyłączność i to wtedy gdy mam 20 % rabatu.
    • adellante12 Re: Sephora czy Douglas? 14.12.12, 15:08
      Ja wole Douglasa. Sephora jakoś mi nie lezy, nawet za bardzo nie wiem czemu, nie lubie i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka