Dodaj do ulubionych

W Polsce jest bosko!

13.01.13, 10:28
Narty, sanki, balwany, istne szalenstwo. Nawet samochodem sie fajnie jezdzi - ciuchutko, mieciutko, wolniutko. Nikt sie nie spieszy, kazdy nagle ma czas smile
Moja Mloda pierwszy raz w zyciu jechala na sankach. Pol dnia brnelysmy w sniegu. Pobliskie lasy wygladaja jak z bajki. Obie patrzylysmy na to jak zaczarowane, az zal wracac do krainy deszczowcow sad
Obserwuj wątek
    • vesper_lynd_1 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:32

Oj tak, jak się ma to na chwilę to i może pięknie i bosko- jak ma się to białe gó... przez trzy miesiące albo i więcej- pewnie inaczej się śpiewawink
      • podkocem Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:36
        eee tam, z tego co wiem dopiero w tym tygodniu jest bialo.
        A co powiesz na deszcz dzien w dzien przez 6 tygodni? Tak mielismy na wiosne.
        • ola Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:39
          Mam dom w górach. Przez 4 miesiące w roku jest ponad metr śniegu.
          Od drzwi do furtki mam 200 metrów (ile to machnięć łopaty?).
          Nie podzielam twoich zachwytów...
          • baltycki Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:16
            ola napisała:

> Mam dom w górach. Przez 4 miesiące w roku jest ponad metr śniegu.

To napisal poprzedni wlasciciel tego domu big_grin

www.hala-szrenicka.com/smile2.html
            • antyideal Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 13:37
              big_grin

Góry sa cudne, a najbardziej podczas kilkudniowego pobytu w pensjonacie wink
          • aquarianna Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 15:24
            ola napisała:

> Mam dom w górach. Przez 4 miesiące w roku jest ponad metr śniegu.
            > Od drzwi do furtki mam 200 metrów (ile to machnięć łopaty?).
            > Nie podzielam twoich zachwytów...

To tak jakby postawić dom na klifie i narzekać na jesienne sztormy ;>
            • ola Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 16:25
              to nie ja postawiłam ten dom, tylko mój pradziadek wink
        • vesper_lynd_1 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:43

Powiem tyle - wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...zbyt długosmile
      • aquarianna Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 15:23
        vesper_lynd_1 napisał(a):

>
        > Oj tak, jak się ma to na chwilę to i może pięknie i bosko- jak ma się to białe
        > gó... przez trzy miesiące albo i więcej- pewnie inaczej się śpiewawink

Dla mnie zima taka, jak teraz mogłaby trwać nawet pół roku. No może mróz większy by się przydał i ciut więcej śniegu, bo się za szybko wygniata wink
    • lady-z-gaga Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:39
      Bo zarowno snieg, jak i upał, to wspaniałe wynalazki na urlop smile po dłuższym czasie tracą na atrakcyjności

• olena.s Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:50
        Święte słowa pani dobrodziejki. W nadmierze wszystko daje w kość, w nieznacznej ilości gotowiśmy płacić za to krocie.
    • kropkacom Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 10:49
      Bardzo dużo bym dała za mróz i śnieg przez bite trzy miesiące.
      • kosheen4 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 11:36
        o tak, zwłaszcza za mróz. to o niebo zdrowsze niż te cholerne temperatury oscylujące wokół zera, wilgotne i grypogenne.
        • kropkacom Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 11:46
          Tak, zwłaszcza, że nie mieszkam już w domku jednorodzinnym na zadupiu i mogę się cieszyć zimą. Znaczy mogłabym...
    • nabakier Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 11:51
      Yyyy...śnieg jest fajny, ale na prowincji i w weekend na kuligu właśnie. Bo w mieście to ta posolona breja śniegowa powoduje korki, zniszczenie butów i ogólny wkurw. Nigdy śniegu w mieście!
      • kropkacom Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 11:55
        Znowu, bez przesady. Śnieg w mieście brzydki jest przez to, że się go posypuje solą, piaskiem i zanieczyszczenia robię swoje. Potem przychodzi oczywiście odwilż...
        • nabakier Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:59
          Przeca napisałam, że osolona ta breja wink Nie ma nie osolonej chyba...
      • baltycki Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:09
        nabakier napisała:

> Yyyy...śnieg jest fajny, ale na prowincji
        > wkurw. Nigdy śniegu w mieście!

A skąd absurdalne założenie, że.. na prowincji nie ma miast?
        • nabakier Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:58
          hehe, no masz plusa, trafiony smile
    • ma_dre Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:08
      To nie wracaj, moze przez reszte roku bedzie ci tu rownie bosko big_grin
    • jematkajakichmalo Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:15
      Sue - Ty narzekasz? a co jam ma powiedziec? Od kilku lat mamy tu 1 pore roku... obrzydliwa jesien, pada pada pada i pada. Temperatury ok zera, czasem troche podskocza, ale naprawde nie widac specjalnej roznicy pomiedzy zima i latem wink

Tez bym sobie poganiala w sniegu, lece do PL za 2 tygodnie, ale obawiam sie, ze juz bedzie po nim sad
      • carmita80 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:30
        Dzieci zazwyczaj lubia snieg, moje bardzo by chcialy zeby byl, ja nawet jako dziecko sniegu nie lubilam, ani mrozu i tak mi zostalo. Dlugie sniezne i mrozne zimy zawsze wplywaly na mnie zle, czulam jakbym miala depresje, balam sie ze wszysyko umarlo i tak juz bedzie zawsze. Nie lubie upalow, ale zimna tez nie. U nas ma spasc snieg, troche,w poniedzialek, mam nadzieje ze jednak do tego noe dojdziea temperatura wroci szybko do normy czyli powyzej 7°C.
        • podkocem Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 15:37
          Moja Mloda najpierw tydzien wygrzewala sie na plazy i babrala w piachu, a potem przyleciala do Polski prosto w snieg. Roznica temperatur okolo 25 stopni. Balam sie, ze dozna szoku, ale splynelo to po niej.
      • hamerykanka Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 13:25
        Heh, u nas w lecie temperatura oscyluje w granicach 35-45C. Zima przez wiekszosc czasu jest taka, ze mozna nosic krotki rekaw , ewentualnie polara. snieg zdarza sie rzadko-wczoraj troszeczke popadalo (dopiero drugi raz tej zimy) i za dwa dni go nie bedzie...
      • aquarianna Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 15:29
        jematkajakichmalo napisała:

> Sue - Ty narzekasz? a co jam ma powiedziec? Od kilku lat mamy tu 1 pore roku...
        > obrzydliwa jesien, pada pada pada i pada. Temperatury ok zera, czasem troche p
        > odskocza, ale naprawde nie widac specjalnej roznicy pomiedzy zima i latem wink

Co to za masakryczne miejsce? wink
    • atteilow Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 12:45
      No tak, bo jest niedziela i mozna niespiesznie wyjsc z rodzinką z domu, bo śnieg już przestał padać i sobie spokojnie leży na gałęziach drzew, na górce i stoku, bo chodniki zostały juz odśnieżone i udało mi się odkopać mój samochód, bo jest lekki, rześki mróz i dobrze się oddycha, bo czasem slonko przebije się zza chmur i robi mi się wtedy błogo. Tak, dziś po prostu jest dobry i przyjemny dzień.
    • stuletnia_stokrotka Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 15:24
      uwielbiam taką zimę,dla mnie mogłaby trwać od listopada do marca big_grin
      wczoraj zasypało moje miasto-wzięliśmy młodą na sanki i wróciliśmy po 3 godzinach i było bombowo!
    • eliszka25 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 15:52
      u nas tez prawie bosko. jest snieg, niewiele, ale moze z 10 cm i do wczoraj byl lekki mrozek i slonce. super bylo, bo dzis jest mgla i lekko na plusie, czyli pod psem. choc ze sniegiem to i tak o wiele lepiej niz bez.

ja tam uwielbiam zime z mrozem i sniegiem. zwlaszcza odkad mieszkam w gorach i sniegu najczesciej mamy naprawde duzo. nie ma u nas posolonej brei, bo snieg z chodnikow i ulic jest wywozony w wyznaczone miejsca, a nie zgarniany na waly miedzy chodnikiem i ulica. sliskich chodnikow tez nie ma, bo snieg wywieziony, chodnik posolony, wiec nic sie nie slizga raczej. natomiast prosto z okna sypialni mozemy wyskoczyc na gorke na sanki i jest po prostu super smile.
    • suazi1 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 16:00
      Gdybym nie musiała odśnieżać chodnika przed domem i podjazdu o 5.30 przy -10, myślałabym tak samo big_grin
      • akseinga Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 16:16
        jest bosko, ale tylko teraz jak jestem w gorach , mrozik , snieg -bajkowo. Jak wroce do Krakowa to juz bosko nie bedzie.
        • heca7 Re: W Polsce jest bosko! 13.01.13, 16:55
          No ładnie jest itd. wink Mieszkam na peryferiach Wawy, dużo tu starych sosen więc wyglądają naprawdę ładnie. Ale żeby wyjechać z garażu , który jest w piwnicy domu muszę się najpierw odkopać a potem jeszcze posypać solą podjazd. Odśnieżone są tylko te ulice, po których jeździ autobus czyli ok...5. Reszta musi radzić sobie sama a piesi liczyć na litość gospodarzy lub trzymać się płotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka