17.01.13, 09:56
Postanowilam zmienic prace(tzn.rozejrzec sie czy ktos oferuje wiecej).Opisalam krotko co i jak na portalu dla szukajacych pracy.Dostalam meila ,ze jesli mam mniej niz 30,jestem ladna i zadbana to i owszem pan ma dla mnie pracetongue_out o ile rozumiem,ze do tej pracy lepiej byc mlodym.To dalszej czesci ni hu hu nie kapuje,bo kontaktu z klientami miec nie bede,zleceniodawcy moga mnie zobaczyc co najwyzej w dresach lub dzinsach jak przyklejam literki czy ustawiam manekiny i to wczesnym rankiem.Z jednej strony oferuje wiecej niz mam,z drugiej az tak duzo to tez nie jest,a na afery z pracodawca ochote mam taka jak na tarzanie sie w blocie.Wasze opinie?mi smierdzi seksualnym podtekstem.
Obserwuj wątek
    • takajakcudak Re: Padlam 17.01.13, 10:13
      Też zaczynam zmieniać , poszukiwać nowej pracy i powiem szczerze ,jak przeczytałam to też padłam. Co najmniej dziwne te uwagi dotyczące wieku. Kurcze mam 36 lat prawie sad , czyli rozumiem że,to już dyskwalifikuje w pewnym sensie.
      • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 10:37
        Dwie oferty i obie od czapy,ale przynajmniej odzew jest.Jak widac dopisek “tylko powazne oferty“nie dzialauncertain Jedyne co uzyskalam to to,ze moj sie wpieniluncertain co ja poradze,ze idioci pisza?
    • chipsi Re: Padlam 17.01.13, 11:17
      Nie rozumiem takich wymagań. Co innego gdyby praca była wyczerpująca fizycznie lub wymagała młodości z uwagi na rodzaj klienteli. A w innym wypadku? Toż baba po 40-tce to same plusy - doświadczenie ma, nie wybrzydza w pracy jak małolaty, raczej na zmywak do Irlandii nie wyjedzie, no i małe szanse że za 3 miesiące ucieknie na macierzyński.
      • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 11:23
        Ta praca wymaga aktywnosci fizycznej,ale targanie palet z towarem jest milion razy ciezsza praca.Tak wiec spokojnie do 50mozna ja wykonywac.Szef chce mlode cialko jednak.
        • lelija05 Re: Padlam 17.01.13, 11:43
          A to ci esteta, no.
          Ciekawe jak on wygląda.
          • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 12:15
            Po stylu pisania obstawiam pana pod 50 z brzuszkiem znudzonego zonawink Niby profesjonalny mail,a z podtekstami.Korci mnie by napisac,ze waze 150kgbig_grini jestem lysa,ale wymagania wiekowe spelniambig_grin
            • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 12:17
              Kiedys byl reportaz,reporterka szukala pracy w innej branzy i na 15rozmow 13mialo podtekst erotyczny.Zaxzynam poderzewac,ze dupa to wiecej bym zarobila niz glowa.
            • chipsi Re: Padlam 17.01.13, 12:39
              waze 150kgbig_grini jestem
              > lysa,ale wymagania wiekowe spelniambig_grin

Dobreee big_grin
    • ksionzka Re: Padlam 17.01.13, 12:32
      moje doświadczenia z portalami dla szukających pracy to była porażka.

Telefon nr 1. ROK za późno.
      numer zastrzeżony 23.00

-yyyyyy ja z ogłoszenia w sprawie pracy.
      Janie wiem o co chodzi, o ogłoszeniu nie pamiętam, pół przytomna wyrwana ze snu mówię:
      - Jakiej pracy?
      - No pracy, z ogłoszenia, aktualne?
      - Ale o co chodzi konkretnie?
      - No praca dla młodej dziewczyny, duże zarobki.
      - Wk..się i rozłączyłam się.
      Domyślam się że to albo głupi żart albo ktoś szukał dziewczyny na rurę.

Drugi telefon 2 lata później, po powrocie z zagranicy wiec w sumie w porę smile

Telefon, nie odbieram bo 5.30 rano.
      10.00 SMS:
      Witam. Oferta pracy aktualna?
      Olałam bo sobie myślę, że ja niby mam dać komuś pracę (nie zaczaiłam)
      Telefon tydzień później, odbieram i cisza, rozłączył się.
      Minuta później SMS: Jest pani zainteresowana TA praca?
      Myślę sobie: Co jest do jasnej anielki wiec wkurzona odpisuje i ku mojemu zaskoczeniu dostaje SMS zwrotnego z opisem pracy...sprzątanie w obiekcie publicznym. No ok ale to nie mój ze tak powiem zawód, no i jakoś dziwne mi się wydaje, żeby osoba szukająca pracownika nawet na takie stanowisko ( każdy chyba umie sprzątać tongue_out) zachowywała się tak niepoważnie.
      • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 12:52
        O sprzataniu dostalam przed chwilabig_grin ja rozumiem,ze jak ktos potrzebuje to sie chwyci kazdej,ale ja opisalam w jakiej branzy mnie praca interesuje.Nie pisalam szukam obojetnie jakiej pracy.Choc gdyby za sprzatanie zaoferowano wiecej niz mam to czemu nie.
        Podalam maila,i blogoslawie,ze nie nr telefonu,bo by mnie cos trafilo.Po przeczytaniu mozna przynajmniej ochlonacsmilei sie nie powie spier...aj pan na drzewo.
    • mdro Re: Padlam 17.01.13, 13:07
      Nie przejmuj się, to pewnie jacyś niekumaci Polacy albo obleśni Turcy na tę oferę odpowiadają, no bo przecież nie Niemcy... Chociaż z drugiej strony jakim prawem taki Polak czy Turek mógłby się dorobić na tyle, by kogokolwiek spoza swojego getta śmieć zatrudniać?
      • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 13:21
        Ulzylo ci?big_grin
        • mdro Re: Padlam 17.01.13, 13:25
          Nie, ubawiłam się patrząc, jak Ci znów internetowa kreacja się pruje big_grin.
          • edelstein Re: Padlam 17.01.13, 13:31
            Wzrusza mnie twoja troska nad moja kreacjabig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka