sel.avi 24.01.13, 18:43 miałyście kiedykolwiek poczucie bycia "dyzmą"? kiedy inni traktowali was, jakbyście byli kimś więcej, niż faktycznie jesteście? wątek "lajtowy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
echtom Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 19:09 Aż tak to nie, ale prawdą jest, że inni czasem uważają, że potrafię zrobić/załatwić znacznie więcej rzeczy niż w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 19:13 > miałyście kiedykolwiek poczucie bycia "dyzmą"? kiedy inni traktowali was, jakby > ście byli kimś więcej, niż faktycznie jesteście? Hmmm...Dyzma to akurat był zdecydowanie "czyms mniej" niż funkcje, które pełnił.... Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 19:22 Bycie dyzma to może nie, ale miałam sytuacje w której ktoś przypisał mi zasługę, której chyba nie popełniłam. Pewna pisarka umieściła w książce specjalną dedykację dla mnie, tylko dlatego że podpowiedziałm jej w jaki sposób można otrzymać dofinansowanie na wydanie tej książki. To nie było nic wielkiego, a jednak otoczenie uznało że miałam olbrzymi wkład w powstanie tej publikacji. A ja to zrobiłam ot, tak. Komu innemu też bym poradziła. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 19:35 hehe tak,w szpitalu jak lezałam na podtrzymaniu ciazy,z emmą. Miałam kolezanke,prawniczkę,która-nomen omen-ma tak samo na nazwisko jak ja,ale żadna rodzina,i ona dowiadywala sie u ordynatora jak tam ze mną,jak się czuje itd..I poszła fama po szpitalu,że ja tez prawniczka Dowiedziałam sie o tym,kiedy jeden młody lekarz ginekolog kiedys usiadl na moim lózku i mówi co o tym sądze-i opowiada jak mu buchneli auto..i tak opowiada te szczegóły..a ja się w końcu pytam-w jakim celu mi to wszystko opowiada..a on na to,że skoro jestem prawniczką to będę wiedziała co i jak A ja mu na to,że to chyba jakies nieporozumienie,bo ja kosmetyczką jestem tylko Nie wiem czy przez ta pomyłkę czy tez nie przez nia-byłysmy najlepiej traktowaną salą wtedy w szpitalu Kopernika (Krk)..dziewczyny przechodziły z innych sal i to co opowiadały-nadawaloby sie na książkę A u nas naprawdę było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 21:50 Mamoemmy, żaden prawnik, a już na pewno młody, płci żeńskiej i leżący na podtrzymaniu nie zrobiłby wrażenia na żadnym lekarzu, a zwłaszcza z Kopernika Skąd Ci przyszło do głowy, że na lekarzach jakikolwiek zawód w ogóle może zrobić wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 19:34 Tak, szczególnie jeden znajomy specjalizuje się w przedstawianiu mnie innym w taki sposób, że mam ochotę chwycić saperkę i zakopać się pod chodnik. Ale on chyba wierzy w to, co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy zona 24.01.13, 19:37 pewnie ma racje,a Ty kochana jestes ZBYT skromna Domyslam sie co mowi,pewnie to,co ja o Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: zona 24.01.13, 19:48 > pewnie ma racje,a Ty kochana jestes ZBYT skromna Być mejbi Inna rzecz, że jest dla mnie szalenie motywujący, bo po niektórych tekstach staram się dosięgnąć przedstawionego ideału i bywa, że mi się to udaje Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 19:50 Wczoraj jestem nowa na stanowisku w pracy. Pomagam ludziom rozwiązywać problemy ale nie mam jeszcze doświadczenia. Zadzwonił spanikowany użytkownik ze popełnił błąd w aplikacji. Rozmowa trwała ze 20 minut z czego ponad 15 sama pytałam sie osób uczących mnie. Na koniec usłyszałam: jak to wspaniale porozmawiać z osoba kompetentna! Wszystko pani wie bardzo mi pani pomogła Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: dyzma - mała sonda 24.01.13, 21:35 A, prawda, w pracy raz było. Przyszedł czytelnik w nietypowej sprawie, zawołali mnie, wyszłam do niego w polarku i dżinsach, a on do mnie "pani dyrektor" Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: dyzma - mała sonda 25.01.13, 03:06 Juz kiedys pisalam, ze w lecie dorabiam sobie czasem uczac policjantow. I nie moge ich oduczyc zeby o mnie nie mowili "prof" - nie bylam, nie jestem i zapewne nigdy nie bede profesorem ale jakos tak od pierwszych sesji kilka lat temu ten profesor przylgnal i nie moge sie go pozbyc. A mnie to raczej krepuje, bo wszelkie tytuly mnie krepuja, na wizytowce nie mam (jak wielu innych znanych mi ludzi) zadnych tam M.Sc., PhD. etc. choc na swoje credentials zarobilam uczciwie Na profesora nie zarobilam niczym procz zyczliwego usmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: dyzma - mała sonda 25.01.13, 08:03 Tak, czasem mam tak w pracy, wiele osób, z którymi współpracuję, uważa mnie za osobę z wyższym wykształceniem prawniczym, podczas gdy moja wiedza wynika z wieloletniego doświadczenia i praktyki, a nie ze studiów. No, ale wiedzę bezsprzecznie posiadam, więc z tym Dyzmą to tak niezupełnie prawdziwa analogia Odpowiedz Link Zgłoś