Dodaj do ulubionych

Hilfe! Rozstępy !!

15.02.13, 09:46
Cześć!
Znacie jakieś sprawdzone i działające kremy na rozstępy? 10 dni temu urodziłam 2 dziecko ( po 1 ciąży nie miałam rozstępów na brzuchu) i coś okropnego mi powyłaziło na brzuchu. Różowe pionowe rozstępy, które niemiłosiernie mnie swędzą ! Jak zacznę drapać to nie mogę się opanować i wpadam w jakiś trans drapaniowy. Położna stwierdziła, że nic nie pomoże tylko ewentualnie natłuszczać no i nie drapać.
W tej ciąży przytyłam 12 kg ( w poprzedniej 16 ) i 10 dni po porodzie ubyło mi już 11 kg. Może za szybko waga spadła i skóra jest taka ogłupiała?
Poratujcie!
Obserwuj wątek
    • roksanka_3 Re: Hilfe! Rozstępy !! 15.02.13, 10:24
      skóra moze i jest oglupiala tyle tylko ze juz nic z tym nie zrobisz. jak rozstepy sie pojawily to juz nie znikna. owszem zbledna, zmniejsza sie ale beda widoczne.
      kremy nic nie pomagaja, pomagaja zabiegi scierajace naskorek (np mikrodermabrazja, peelingi) ale z tego co sie orientuje to trzeba szybko sie do nich zabrac bo jak juz rozstepy zbledna( wogole po jakims tam czasie) to juz sa niewielkie szanse na to ze nawet zabiegi cos dadza. takze jesli masz wydawac kase na kremy to lepiej sobie zafunduj zabiegi mikrodermabrazji (duzo jest promocji na grouponie)
      • matka_z_corka Re: Hilfe! Rozstępy !! 15.02.13, 11:04
        Mąż aptekarz więc z różnymi specyfikami nie byłoby problemu. Teraz właśnie używam Oilanu, zastanawiałam się nad Elancylem - niby specjalna seria dla ciężarnych i po porodzie, ale obawiam się ,że to też pic na wodę. A z wizytą u kosmetyczki to raczej nie wypali bo co zrobić z małym ssakiem, a taki zabieg to pewnie nie trwa 15 minut. Ale dzięki za radę.
    • zurekgirl Re: Hilfe! Rozstępy !! 15.02.13, 10:30
      Dzialaj poki sa rozowe. U mnie na swedzenie skory pomaga krem oilatum, ale w aptece z pewnoscia zaproponuja ci kilka. Zaden krem nie zlikwiduje rozstepow, jesli juz teraz wiesz, ze ich nie znosisz, to lec do dobrego salonu i niech ci poleca zabiegi. Nie wiem, czy to zdrowo zaraz po porodzie, pewnie troche beda chcieli odczekac, ale lepiej przyoszczedzic na zabiegi niz wydawac fortune na kremy, ktore tylko pomoga bliznom zblednac.
      • jbielu Re: Hilfe! Rozstępy !! 15.02.13, 11:00
        oliwka. natłuszczaj skórę bardzo często.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka