14.03.13, 20:27
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,13564306,Rodzice_i_poltoraroczna_coreczka_zastrzeleni_w_Gdansku.html?lokale=warszawa#BoxWiadTxt
mało co mnie rusza, ale to?

jakim trzeba być człowiekiem żeby z zimną krwią strzelić do małego dziecka??? płatnych morderców nie podejrzewam o empatię, ale PO CO? po co strzelać do dziecka, które jeszcze nie mówi, nie potrafi rozpoznać sprawcy? w niczym nie zagraża?

kiedyś nawet złodzieje mieli swój honor, teraz zbydlęcenie sięga zenitu

Obserwuj wątek
    • beataj1 Re: koszmar 14.03.13, 20:33
      Bestialstwo.
      jedyne co mi przychodzi do głowy to to że ten wyrok musiałby być czymś w rodzaju pokazówki.
      Pokazanie innym że jeśli zrobią coś nie tak zapłacą nie tylko oni ale też ich rodziny.
      By wszyscy bardziej się bali.
    • 18lipcowa3 Re: koszmar 15.03.13, 08:26
      straszne, czytalam
    • pszczolaasia Re: koszmar 15.03.13, 08:31
      straszne.
      zaciekawilo mnie cos. w telewizji mowili dzisiaj ze mezczyzna nie byl notowany, byl kolekcjonerem broni i mial wszelkie pozwolenia a nie mialby jakby byl notowany a tu w tym artykule pisza ze byl wielokrotnie notowany.
      co do dziecka- to ja tego nigdy nie zrozumiem jak mozna zrobic cos tak malemu dziecku.no i wiekszemu tez. czy to robi zawodowy zabojca- jak w tym wypadku, czy robi to jego matka, wujek siostra czy brat.... po prostu nie ogarniam tego. no nie potrafie przy najszczerszych nawet checiach.
      • fifiriffi Re: koszmar 15.03.13, 10:35
        a ja słyszałam własnie,że by znany policji i sporo notowany,że niby handlarz bronią.
      • echtom Re: koszmar 15.03.13, 10:55
        > co do dziecka- to ja tego nigdy nie zrozumiem jak mozna zrobic cos tak malemu dziecku.no i wiekszemu tez. czy to robi zawodowy zabojca-

Właśnie, nawet tacy ludzie mają zwykle poczucie tabu.

"- Co z nim zrobimy, Frank?
        - Skoro poznał moje imię..."

I nie mam sprecyzowanego zdania, czy to lepiej dla dziecka.
    • marzeka1 Re: koszmar 15.03.13, 09:00
      Wczoraj to pod "gangsterskie porachunki" podciągnęli- tyle że pamiętam (wiem, "Ojciec chrzestny" to może tylko literackie źródło) to i u gangsterów rodziny się "nie tyka".
      Straszne.
      • thegimel Re: koszmar 15.03.13, 10:48
        Już od dawna się tyka. Gangsterski honor to przeszłość i bajka.
        • nabakier Re: koszmar 16.03.13, 21:50
          I w dodatku nieprawda.
          • thegimel Re: koszmar 16.03.13, 22:07
            Toteż piszę, że bajka. Ludzie jeszcze wciąż wizję gangsterów jak rodem z Ojca chrzestnego mają. sad
    • kerri31 Re: koszmar 15.03.13, 09:20
      To się właśnie nazywa działanie na zlecenie...
    • lauren6 Re: koszmar 15.03.13, 09:23
      Bydlęta. Oby ich szybko złapali.
      • aguila_negra Re: koszmar 15.03.13, 10:29
        lauren6 napisała:

> Bydlęta. Oby ich szybko złapali.

Oby nie.
        Wolałabym, by ktoś ich wcześniej ukatrupił w podobny sposób.
    • maltry Re: koszmar 15.03.13, 10:16
      A moja pierwsza myśl była taka, że w tej całej tragedii dobrze, że dziecko razem z rodzicami odeszło a nie zostało samo...
      • moguer Re: koszmar 15.03.13, 10:26
        Też o tym pomyślałam, może to brutalne, ale teraz przynajmniej jest z rodzicami. Znam przypadek gdzie roczne dziecko kilka godzin siedziało przy zwłokach zamordowanej matki. Bardzo długo babcia tego dziecka walczyła, żeby to nie odbiło się na jego psychice, niestety i dopiero w 3 roku zaczął mówic takie dziecko było zablokowane.
        Tragedia straszna
        • fifiriffi Re: koszmar 15.03.13, 10:34
          okropne to co się stało!!!
          Mój mąż tak wyzywał,że az musiałam go" opr".
          Nie wiem co to za chamidło straszne,sku...yny!

A potem jeszcze wiadomość,że ojciec pobił 3,5mczne dziecko.
          Co się k... !!!dzieje z tymi ludźmi?!
        • koronka2012 Re: koszmar 15.03.13, 18:42
          Wiecie co, mi się nie mieści w głowie, że można w takiej sytuacji pomyśleć "dobrze, że wszyscy razem". Przecież to dodatkowy koszmar i niewyobrażalna trauma dla tych, którzy zostali, dalszej rodziny. Nie wiem jak można pocieszać się że zginęli we trójkę, a nie we dwoje, tak jakby utrata wszystkich była łatwiejsza do zniesienia... sorry, jak dla mnie absolutnie chore myślenie.

• cygarietka Re: koszmar 16.03.13, 22:34
            Sorry, ale jak dla mnie to Twoje myślenie jest absolutnie chore. Nie wiadomo jak potoczyło by się dzieciństwo dziewczynki, być może trafiła by do babci, dziadka, cioci, którzy kochali by ją nad życie , a być może poniewierałaby się po placówkach wychowawczych do 18 rż.
            Strasznie żal mi dziecka i tego całego dramatu, które musiało przejść dziecko jak i dorośli, jednakże moją pierwszą myślą było " może dobrze, że dziewczynka poszła z rodzicami...."
            Powiem więcej.
            Uważam, że dzieci bite, zabijane, gwałcone przez rodziców przechodzą nieporównywalnie większą traume, aniżeli TA dziewczynka. Ich dramaty trwają często latami nim ktoś zdoła im pomóc, a wielokrotnie bywa już za późno....
    • edelstein Re: koszmar 15.03.13, 10:38

Dlatego jestem za kara smierci.Chyba nikt nie wierzy w resocjalizacje skurw...na ci z przylozenia zabija dziecko,
      • pulcino3 Re: koszmar 15.03.13, 10:46
        faktoid donosi gorzej

oboje dorośli mogli zginąć - od strzałów
        dziecko uderzone kolbą broni
        wszystko mogło rozegrać się dzień wcześniej
        straszne
    • dziennik-niecodziennik Re: koszmar 15.03.13, 10:45
      tez sie wczoraj usilowalismy rozeznac. facet - ok, kobita - no tez ok, mozna miec do nich anse, ale dzieciak? niegroźny w żaden sposób?... piszą że od uderzenia zginął, moze przypadkiem, moze chcieli odtrącić...
      nie wiem.
      z tego co czytalam to chyba ktoras mafia tak egzekucje robi (WSZYSCY ktorzy są na miejscu egzekucji giną), ale nie pamiętam ktora...
    • puza_666 Re: koszmar 15.03.13, 11:03
      slabo mi....1,5 roczna dziewczynka....niewinne male dziecko, ktore zaczyna rozumiec co sie dzieje wokol niej
      wiem, wiem - nie wolno nam osadzac i ferowac wyrokow, w tej chwili zabilabym s@!#@!$32w
      z zimna krwia
      tak jak oni
      nic nie poradze na moje uczucia
      • a-ronka czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 11:12
        facet miał skład broni w piwnicy- granaty, karabiny ,pociski.
        Żona kosmetyczka nic biedna nie wiedziała,nie znała kolegów,nie zadawała pytan skąd mają kasę na bmw,merole itp.
        Pan zrobił sobie w piwnicy magazyn bombowy i jakby to pierdykło to kilkunastu sąsiadów plus ich dzieci ach niewinne istotki wyleciałoby w powietrze. Nie wspomnę o mieszkaniach zniszczonych po wybuchu a nie mające ubezpieczenia od bomb i niewypałów.
        Teraz saperzy poznają co misio trzymal w piwnicy i jak stwierdzą ewakuację to kilkadziesiąt rodzin postoi sobie na zimnie. Al. co tam ,zbili niewinne dziecko, a to łobuzy a misio vel sąsiad był taaaaaaaaaaaaki miły, dzień dobry mówił....
        • dziennik-niecodziennik Re: czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 11:18
          głupie jestesmy bo żałujemy zabitego dziecka?...
          nie sądzę.
        • aguila_negra Re: czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 11:21
          a-ronka napisała:

> facet miał skład broni w piwnicy- granaty, karabiny ,pociski.

I dlatego zabito jego, żonę i córeczkę?
          Chyba faktycznie jestem głupia, bo kompletnie nie rozumiem sensu Twojego postu w tym wątku sad
          • puza_666 Re: czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 11:25
            tak, jestem glooooooopia bo mi zal serce sciska z powodu smierci niewinnego dziecka
        • 18lipcowa3 a ty jestes normalna 15.03.13, 11:29
          przeca nikt tu faceta nie żałuje, nawet jego d..y nikt nie żałuje, bo zgadzam się - one zawsze wiedzą
          tylko dziecka żałują, że nie żyje, że byc może widziało jak zabijają matkę, ojca...
          dziecka żal, nie powinno ginąć, mogło pożyc, może rodzina by adpotowała, może inni ludzie, może miałoby lepiej niż w domu rodzinnym
          nikt się nam panem z panią nie lituje, takie ryzyko zawodowe
        • dziennik.odchudzania Re: czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 12:04
          Ale skąd ty, u licha, masz takie informacje? Jakie materiały wybuchowe?
          • melancho_lia Re: czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 14:45
            Wystarczy poczytać- chcą ewakuować kamienicę.
            • dziennik.odchudzania Re: czy wy naprawdę takie głupie jesteście ? 15.03.13, 15:14
              Otóż to! Wystarczy poczytać - nie wykryto żadnych materiałów wybuchowych i nie ma mowy o ewakuacji kamienicy.
        • czar_bajry czy ty naprawdę taka głupia jesteś? 17.03.13, 00:29

Że w tym konkretnym przypadku nie chodzi o to co pan trzymał w piwnicy i czy pani wiedziała co mąż robi? Chodzi o to jakim zwyrodnialcem musi być osoba strzelająca co niemowlaka.
    • taka_pani_jedna Re: koszmar 15.03.13, 15:37
      Ja mam dziecko w takim wieku, wczoraj ryczałam, no ja po prostu nie rozumiem, nie wiem czy i skąd w ludziach może być tyle okrucieństwa, pojąć nie mogę.
      Tak jak i inni, myślałam, że gangster czy mafiozo, ale jakiś tam swój honor ma, ale najwyraźniej mafia zaczęła zatrudniać zwykłych psychopatów...
    • antyideal Re: koszmar 16.03.13, 20:31
      No i złapali gnoja, rabunek prawdopodobnie, oplacilo mu sie ..
      • thegimel Re: koszmar 16.03.13, 22:08
        W głowie się nie mieści... włamywacz. Cały czas byłam pewna, że to na zlecenie było...
      • aquarianna Re: koszmar 16.03.13, 23:15
        antyideal napisała:

> No i złapali gnoja, rabunek prawdopodobnie, oplacilo mu sie ..

Nie wiadomo, czy to faktycznie on czy tylko jakaś mała płotka sad
        Coś wyjątkowo szybko go znaleźli. I to jeszcze w Elblągu.
        • echtom Re: koszmar 16.03.13, 23:35
          Też poczekam z komentarzami, aż coś pewnego w śledztwie ustalą.
        • antyideal Re: koszmar 16.03.13, 23:40
          Trzeba poczekac. W kazdym razie mial w mieszkaniu skradzione rzeczy,
          ale trudno uwierzyc, ze tylko z chciwosci ta masakra..
    • nabakier Re: koszmar 16.03.13, 21:54
      Mnie przyszło do głowy, że mógł szantażować/torturować rodziców śmiercią dziecka, a dopiero potem zabić ich samych.
      • antyideal Re: koszmar 16.03.13, 21:57
        Moze po prostu chcial je uciszyc sad
        • ponis1990 Re: koszmar 16.03.13, 22:07
          ech, w pale się nie mieścisad Chociaż dobra, bandyci - zwyrodnialcy, a jak ktoś wytłumaczy mi ojca który katuje trzymiesięczniaka ,,bo się ma słuchać i na głowę wejdzie'' sad
          • cygarietka Re: koszmar 16.03.13, 22:39
            Też nie mogę przestać myśleć o tym 3 miesięczniaku, wiem, ze świata nie zmienię, ale nie mogę.... Do tego matka do lekarza poszła po dwóch dniach, bo ojciec zabronił .........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka