Dodaj do ulubionych

walka z kurzem

21.03.13, 18:40
czym ścieracie kurz? i jakiś preparatów stosujecie ewentualnie, do wycierania mebli. jak o nie dbacie?

Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: walka z kurzem 21.03.13, 19:02
      Normalnie ukradlas mi watek!! wink

Mialam wlasnie o tym pisac, ze sie zakochalam... w Swifferze!!!!! a dokladnie tej malej miotelce ze zmiennymi wkladami!
      Genialne, genialne, genialne!!
      Dlaczego nie odkrylam tego wczesniej??
      Wreszcie w ciagu kilku minut powycieralam katy i zakamarki, ktore scierki nie widzialy jakies 3 lata big_grin

Nic sie nie kurzy, kurz lapie ze hej, rewelka, nie moge sie nachwalic smile
      allegro.pl/swiffer-miotelka-do-zbierania-kurzu-4szt-z-niemiec-i3050239879.html
      Miotelke kupuje sie raz, a potem dokupuje wklady. Moze nie sa najtansze, ale naprawde warto wydac na to kazdy pieniadz. Mi starcza taki wklad na raz, ale mam naprawde bardzo duze powierzchnie i sporo zakamarkow. Jasne, mozna to pewnie uzywac kilka razy, ale ja tak lubie wyczyscic i wyrzucic i potem nowego uzyc smile
      • sofi84 Re: walka z kurzem 21.03.13, 20:11
        a to taka sama końcówka, jaką ma pronto duster?
        • jematkajakichmalo Re: walka z kurzem 21.03.13, 20:42
          Nie wiem, nie znam pronto duster, ale sie zainteresuje smile

W przypadku swiffera nie sadzilam, ze reklama naprawde nie klamie big_grin
          • jematkajakichmalo Re:P.S. 21.03.13, 20:47
            Popatrzylam i u nas w ogole tego nie ma (ja mieszkam w Niemczech). Tak na pierwszy rzut oka wyglada troche inaczej jak swiffer, ale opinie ma tez bardzo dobre. Cenowo wychodzi prawie tak samo.
      • nanuk24 Re: walka z kurzem 21.03.13, 21:41
        swiffer jest rewelacyjny i nie tylko miotelka, ale sciereczki jednorazowe swiffer do podlogi moga tez sluzyc do wycierania kurzy.
        Uzywam tego od lat.

-
        Dzis jestem w nastroju nieprzysiadalnym.
    • hakeldama Re: walka z kurzem 21.03.13, 23:05
      Ja co prawda używam ściereczki z mikrofibry i wody, ale zauważyłam że:
      -brak dywanów, zasłon, firanek
      -ograniczona liczba tzw.durnostojek
      -przejście na tryb minimalistyczny - tzn pozbywasz się części rzeczy, których nie używasz lub robisz to rzadko
      -odpowiednia organizacja rzeczy - większośc schowana, odpowiednie organizery i pudła (dzięki ci Boże za sklep Ikea)

zdecydowanie pomaga utrzymać czystość i kurzu jest mniej

• mamuska25 Re: walka z kurzem 22.03.13, 09:45
        Gdybym tylko mogła wymienić swoje dwa piece kominkowe na c.o., wówczas wszelkie wypowiedzi na temat kurzu mogłyby mieć sens. Póki co, to dla mnie walka z wiatrakami, którą codziennie na nowo i bez końca toczę już kilka ładnych lat.
        Ale fakt faktem, ze brak dywanów i wszędobylskich dupereli to mniej sprzątania z kurzu smile
        • jematkajakichmalo Re: walka z kurzem 22.03.13, 10:10
          Czy dywanow to nie wiem, bo dopiero na panelach/parkiecie widac to ustrojstwo wink Ale na pewno mniej doopereli = latwiejsze sprzatanie.
          Tak czy tak miotelka swiffera stala sie moja idolka.
      • ivaz Re: walka z kurzem 22.03.13, 21:14
        podpisuję się pod tymi słowami ale dopiszę jeszcze białe meble, na których kurz tak samo się gromadzi jak na ciemnych, ale na białych go nie widać, no jak najmniej durnostojek.
    • pibelle Re: walka z kurzem 22.03.13, 15:48
      odkurzaczem z włochatą końcówką
    • olakociak Re: walka z kurzem 22.03.13, 15:56
      Taką łapką z mikrofibry kupioną w biedrze za jakieś 7 zł. Kocham ją miłością wielką. Polecam z czystym sumieniem - ma dodatkowy plus, że druga strona pięknie poleruje lustra albo mój zakichany lustrzany piekarnik na którego wypucowanie traciłam zawsze mnóstwo siły, bo ciągle się robiły maziaje. A łapką moment i bez smug mam finitosmile
    • karola12336 Re: walka z kurzem 12.08.13, 09:28
      Mój sprawdzony środek to Pronto. Jeszcze się nie zaiwodłam. Bardzo dobrze radzi sobie z kurzem , przy czym ładnie pachnie i odświeża pokój wink
      Naprawde dobry, nie wiem dlaczego niektórzy sprzedawcy w sklepach z meblami go odradzają. Stosuje środki Pronto juz od paru lat i nic sie nie dzieje złego. Jezeli interesuje was jakiś sklep internetowy z duzym wyborem srodków czyszczacych to polecam tę: www.superkoszyk.pl/settings.php?filter_remove=all . Często są nowe promocje, szybka dostawa i ani razu jeszcze sie nie zaiwodłam. Pozdrawiam
    • mnb0 Re: walka z kurzem 12.08.13, 10:58
      Mokra szmata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka