Dodaj do ulubionych

ceny ubran dla dzieci w PL

22.03.13, 19:16
Dziewczyny jakie sa ceny ubran dla dzieci w Polsce? Nie chodzi mi o jakies extra wypasione ani o uzywane. Jakich zakupow dokonalyscie ostatnio i dla dzieci w jakim wieku? W jakich sklepach kupujecie? Czy mozna kupic np. w miare fajna bawelniana bluzke na dlugi albo krotki rekaw za 10-20 zl dla pieciolatka (albo chociaz dla 9-miesieczniaka)? Albo bluze na zamek, z kapturem za 30 zl? Spodnie za 40 zl dla 5-latka?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 19:34
      snowdust napisała:

> Dziewczyny jakie sa ceny ubran dla dzieci w Polsce?

takie jak na zachodzie, przynajmniej w sieciówkach

Nie chodzi mi o jakies extr
      > a wypasione ani o uzywane. Jakich zakupow dokonalyscie ostatnio i dla dzieci w
      > jakim wieku?
      kupuję dla niespełna 5 latki

W jakich sklepach kupujecie?
      z firm w polsce to h&m, zara, niekiedy wójcik, ale kupuję też w "next", na allegro gymboree, esprit, old navy, gap

Czy mozna kupic np. w miare fajna baw
      > elniana bluzke na dlugi albo krotki rekaw za 10-20 zl dla pieciolatka (albo cho
      > ciaz dla 9-miesieczniaka)? Albo bluze na zamek, z kapturem za 30 zl? Spodnie za
      > 40 zl dla 5-latka?

można na wyprzedażach oraz w c&a, jest parotysięczny wątek na ten temat na forum "zakupy".
      • snowdust Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 20:54
        No wlasnie z tym "takie jak na zachodzie" to niekoniecznie. Tez myslalam ze ceny sa mniej wiecej takie same ale doznalam niemalego szoku jak wczoraj porownalam sobie buty z Clarks'a. IDENTYCZNE baleriny kosztuja 349zl w Polsce i okolo 220 zl w UK (44.99 funtow)... Naprawde bylam w szoku ze roznica moze byc az taka.
        • poznanianka-78 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 11:57
          snowdust napisała:

> No wlasnie z tym "takie jak na zachodzie" to niekoniecznie. Tez myslalam ze cen
          > y sa mniej wiecej takie same ale doznalam niemalego szoku jak wczoraj porownala
          > m sobie buty z Clarks'a. IDENTYCZNE baleriny kosztuja 349zl w Polsce i okolo 2
          > 20 zl w UK (44.99 funtow)... Naprawde bylam w szoku ze roznica moze byc az taka
          > .
          oczywiście,że jest duża różnica w cenach.Było juz na ten temat kilka wątków.I sprawdziłam to osobiście.
    • empirical Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 19:39
      Odpowiem Ci tak: w Polsce 3pak bodziaków (białe, tradycyjne) dla malucha w moim lokalnym Tesco kosztuje 32zł.
      W UK, również w Tesco TEN SAM produkt kosztował mnie 2.5 funta (12.5 zł).

Dlatego też zamawiam ciuchy przez internet zza granicy. Koszt przesyłki to około 25zł, ale przy dużym zamówieniu zwraca mi się z nawiązką. Można też kupić bilet w tanich liniach i wyskoczyć na wyprzedaże.

Oczywiście są w Polsce outlety, wyprzedaże, można kupić coś w dobrej cenie, ale trzeba w to włożyć sporo wysiłku.
      • ewma Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 19:45
        Szczerze mówiąc,ja takie ceny widziałam ewentualnie na wyprzedażach.
        W PL,ciuchy są bardzo drogie, porównując z innymi krajami.
      • snowdust Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 21:39
        No wlasnie tez o tym myslalam. Czyli z Twojego postu wynika ze Tesco wysyla za granice. Jeszcze sa jakies sklepy z ktorych korzystasz? Tutaj ubrania dla dzieci lubie kupowac np. w Asdzie bo sa tanie, fajne i dobrze sie nosza (dla siebie nie lubie). Ale oni jeszcze nie wysylaja do Polski.
        • empirical Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 11:54
          Dla malucha kupuje w Tesco UK, dla siebie i męża w okresie wyprzedaży w New Look (darmowa wysyłka do PL przy zakupach powyżej 55f), Burton, Dorothy Perkins, Topshop i Asos.

Zakupy nieciuchowe często robimy na amazon.co.uk (darmowa wysyłka przy zakupach na ponad 25f).
      • quesuerte Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 12:18
        Ja właśnie ten trzypak bodziaków przywiozłam z polskiego Tesco (Łódź)
        Cena: 9.99.
        Za 32 nie widziałam.
        • empirical Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 15:53
          o kurka, może tesco ma dla warszawki inny cennik uncertain to nie fair...
          • memphis90 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 19:31
            ja płaciłam ok. 30zł za trójpak bodziaków z tesco. Ale jakość jest kiepska. Tanie bodziaki nexta czy earlydays właśnie przekazałam czwartemu z kolei użytkownikowi w rodzinie, tescowe ledwo sprawdzały się przy jednym dziecku.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 16:43
        gdzie najczesciej kupujesz online?
    • szmytka1 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 19:41
      bardzo łatwo to sprawdzisz, wejdź na stronę sieciówki H&M, C&A, Cubusa czy tam kappahla i sobie pooglądaj, ceny mają podane.
    • mama-tyma Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 19:45
      za te ceny spokojnie, można i taniej jak ktoś lubi bawić się w wyszukiwanie promocji i okazji
    • 18lipcowa3 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 19:57
      Ceny są za wysokie, kupuję tylko na wyprzedażach.

• solejrolia Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 21:00
      ogólnie?- są za wysokie. bez promocji i wyprzedaży nie warto nawet spoglądać na ubranka dziecięce.
      a ceny, które wymieniłaś no są, ale na końcówce wyprzedaży, gdy już nie ma rozmiarów, czy zostają pojedyncze sztuki.
    • dziennik-niecodziennik Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 21:20
      da się kupić, ale w tańszych sklepach. w Pepco chociazby. albo na wyprzedażach.
    • kerri31 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 21:49
      Przestań, ceny w Polsce zarówno ubrań jak i wszystkiego są nie adekwatne do rzeczywistości. Żeby ubrać dziecko w sklepie od stóp do głów musiałabyś zarabiać kilkanaście tysięcy złotych, dlatego w Polsce tak są popularne Second-hand'y i Allegro.
      Ja uwielbiam kupować w tzw. lumpeksach ale teraźniejsze lumpeksy trochę różnią się od wcześniejszych, mają lepszy asortyment a rzeczy układane są z większą estetyką i starannością.
      Wiele firmowych ubranek, często prawie jak nowych kupuję za góra 18-20 zł, za które w galerii musiałabym dać ok 60 zł albo i więcej.
      Tylko trzeba mieć dobry second-hand, bo szmateksów też nie brakuje. Za dobre buty Bartka na zimę 260 zł, no ludzie dla kogo te ceny ?
      • a.nancy Re: ceny ubran dla dzieci w PL 22.03.13, 22:31
        > Żeby ubrać dziecko w sklepie od stóp do głów musiałabyś zarabiać k
        > ilkanaście tysięcy złotych, dlatego w Polsce tak są popularne Second-hand'y i Allegro.

nie kupuję ciuchów w second-handach (nie znam fajnych, nie mam czasu) ani na Allegro (no, kilka razy się zdarzyło, w pierwszym roku życia dziecka). z lenistwa i braku czasu kupuję w sklepie, na który akurat trafię (ostatnio głównie H&M, Cocodrilo). nie zarabiam jakoś wybitnie dużo smile
        • memphis90 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 19:32
          Już? Pochwaliłaś się?
    • moguer Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 11:49
      Nie uważam , że ceny są aż tak bardzo wysokie dla mnie są ok. Spokojnie kupi się t-shirt za 19,99 zł , spodnie po 29,99 zł (dresowe) sieciówki mają tanszą linie i tą droższą. Zara ma bluzki od 19.99 zł a kończąc nawet na 99 zł.
      Zgodzę się, co do butów, ze są drogie, tzn pewnie można kupic tansze, ale ja stawiam na jakośc , w zime ma byc dziecku w nogi ciepło i kupuje dobre buty teraz córka śmigała w Emu i stwierdziła, ze ma jak w piecyku , no i przed sezonem buty dla córy to koszt dosyc wysoki bo wiadomo w jednej parze nie bedzie śmigac. 500 zł dla dziecka za emu hmm to troszkę przesada , ale ja wiem, ze warto
    • quesuerte Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 12:24
      Jeśli chodzi o noworodka, opłacało się kupić zestaw ciuszków w Polsce i dołozyć 100 pln za paczkę. Piszę tu o ubrankach kupowanych w lokalnych dziecięcych sklepach (produkcja polska)
    • anetajamroz Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 12:42
      ogolnie w polsce ceny ubran dla dzieci sa wygorowane, ale mozna trafic na fajne promocje smile nawet w supermarketach trafisz na fajne, w miare dobrej jakosci rzeczy, ale jak masz mozliwosc to dla maluchow lepeij wydac wiecej kasy na ubranka z natyralnych tkanin, zeby ich nie podraznialy i zeby byly wygodne i trwale.
    • pibelle Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 12:56
      Kupuję tylko na wyprzedażach w sklepach internetowych i tak się od lat składa, że wyłącznie w tych zagranicznych uzyskuję ceny, które mnie urządzają. Ostatnio bardzo dużo na niemieckim amazonie. Mają na przykład więcej esprita niż sam esprit online i bardzo często lepsze ceny. A dziecięcy esprit to jest dla mnie mistrzostwo świata.
    • agni71 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 13:57
      snowdust napisała:

> Dziewczyny jakie sa ceny ubran dla dzieci w Polsce? Nie chodzi mi o jakies extr
      > a wypasione ani o uzywane. Jakich zakupow dokonalyscie ostatnio i dla dzieci w
      > jakim wieku? W jakich sklepach kupujecie? Czy mozna kupic np. w miare fajna baw
      > elniana bluzke na dlugi albo krotki rekaw za 10-20 zl dla pieciolatka (albo cho
      > ciaz dla 9-miesieczniaka)? Albo bluze na zamek, z kapturem za 30 zl? Spodnie za
      > 40 zl dla 5-latka?

jeszcze dla 5-latka czy niemowlaka, mysle, ze możesz sie zmieścić w podanych cenach, powyżej 6 lat to juz raczej z kuponami rabatowymi i na pwyprzedażach.

Jakich zakupow dokonalyscie ostatnio i dla dzieci w
      > jakim wieku? W jakich sklepach kupujecie?

Ostatnio kupowałam dla 6,5 latki, 8,5-latki i 10,5-latki. Co? Spodnie kolorowe, bluzki, bluzy, bieliznę, skarpetki, sukienki. Zazwyczaj dla dzieci kupuję z nowych kolekcji (z rabatami) w H&M, Kappahl, C&A, a na wyprzedażach do ww dochodzą jeszcze Zara, Benetton, Smyk, Okaidi, rzadziej Gap, Reserved, Wójcik (tam juz dawno nic). Jak dzieci były młodsze to jeszcze Mothercare, szczególnie niektóre rzeczy niemowlęce lubiłam (pajace i body).

---
      ematka jad ulewa tylko na forum a do meza od switu do nocy szczerzy zeby jak zahipnotyzowana. by nanuk24
    • memphis90 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 19:28
      Nie, na rynkach i bazarkach dobrej jakości bluzeczka kosztuje 30zł, sweter/bluza 50zł, spodnie podobnie, sukienka 40-60zł. A mówimy o straganach , gdzie cena jest niższa, bo sprzedawca nie płaci mega kasy za najem lokalu i trudnienie personelu. W sieciówkach typu H&M czasem trafisz na promocje, ale ubranka są kiepskiej jakości. W sklepach typu cocodrillo licz ok. stówy.
    • maderta Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 19:39
      Ceny, jakie poajesz to na codzień widuję w pepco, w innych sklepach to na promocjach.
      Ja często kupuję na promocjach właśnie, nowe kolekce omijam zerokim łukiem. Dziś zakupiłam (nie na promocji, bo to był prezent urodzinowy, więc nie oszczędzałam) bluzę dla córy lat 8 za 79zł i tunikę za 40, kupione w Smyku, oraz t-shirt w C&A za 30zł.
      Zwykle jednak, jak pisałam wyżej promocje w sieciówkach.
    • inguszetia_2006 Re: ceny ubran dla dzieci w PL 23.03.13, 20:01
      Witam,
      Moja córka ma 165 cm., jest uczennicą piątej klasy SP, więc ciuchy dla niej kupuję w sklepach dla dorosłych. Wyprzedaże są najlepsze, wiadomo;-P W Smyku kupuję jej dżinsy,bo te dorosłe są za szerokie w biodrach. Kolekcja wiosenna - chyba 59 złotych za sztukę, kolory zielony,niebieski,czerwony. Resztę w sklepach dla dorosłych. Nawet lepiej, bo wyprzedaże lepsze, XS-ki są dla mojej córki najlepsze, a ten towar zostaje i leży, bo dla kobiet za wąskie tu i ówdzie, a dla dziewczynki w sam raz. Odkąd moja córka ma już rozmiary "normalnego człowieka" wydaję mniej na ciuchy, ale łyżka dziegciu też jest. Wydaję więcej na buty, kozaki, trampki i inne takie.
      Pzdr.
      Ing
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka