Dodaj do ulubionych

Oglaszam konkurs

26.03.13, 13:10

Na najlepszy pomysl na moj dzisiejszy obiad.Zamierzam zrobic piersi ptaka beztluszczowo z ziolami,niestety wena konczy sie na piersiach,pytanie co to tego?moze byc pracochlonne,egal,na dobrze smakowac i byc zdrowe.Pomozcie,bo ja od dwoch dni mam zawieche,piersi czekaja i Jak dalej tak pojdzie to dostana nog,bo pomysl nie nadchodzi.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
Autorem powyzszego zdania jest Moofka.
Obserwuj wątek
    • lelija05 Re: Oglaszam konkurs 26.03.13, 13:19
      Marchewka z groszkiem, sos pieczarkowy lub smażone pieczarki, tzatziki, brokuły.
      Zgłodniałam.
    • szmytka1 Re: Oglaszam konkurs 26.03.13, 13:22
      robię tak od kilku tygodni z 1-2 x na tydzień bo mam fazę na to. Łyżka oliwy (to zdrowy tłuszczwink) rzucam czosnek pokrojony w plastry i lekko podsmażam, tak aby nie przypalić, dorzucam cebulę w plastry pokrojoną, potem cukinię, dodaję pieprz ziarnisty, sól, kminek, kolędrę, bazylię, wlewam pomidorowy sos, wciskam sok z cytryny, dodaję na koniec drobno posiekany surowy ząbek czosnku. Do tego makaron. Piersi można podsmażyć wczesniej i dodać do sosu, albo w trakcie produkcji wrzucić do czosnku i razem na 1 patelni wszystko zrobić.
      • phantomka Re: Oglaszam konkurs 26.03.13, 14:18
        Sos z porów i śmietany. Do tego jakaś ostrejsza surówka i ryż.
        Ew. piersi faszerowane suszonymi grzybami z zielona pietruszką plus sos grzybowy.
    • rosapulchra-0 Re: Oglaszam konkurs 26.03.13, 14:22
      Ryż basmati z warzywami w woku i na oliwie. Warzywa dowolne, ilość ich też dowolna, przyprawy podstawowe - dobre, szybkie i sycące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka