15.04.13, 17:14
Witam Was,
potrzebuję porady co zrobić z dorosłymi psami, które całe swoje zycie były pod opieką taty. Pochodzę z małej miejscowości, jak większość wyszłam za mąż i wyfrunęłam daleko od domu. Moja starsza siostra została aby opiekowac się chorym tatą, niestety tata zmarł i zostawił psy, którymi opiekuje się teraz moja siostra, która nie pracuje, na dzien dzisiejszy nie moze znaleźć pracy, ja z pracą moge jej pomóc ale musiałaby wyjechac i tu własnie jest problem, znajomi i rodzina mówią ze trzeba psy uspić, my nie chcemy tego robić, schronisko dla zwierząt jest przepełnione, obawiamy się, ze nikt nie będzie chciał 2-óch dorosłych psów wziąć do siebie.
Chciałabym Was zapytac jak postapić aby nie usypiać tych psów.
Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • moguer Re: psy 15.04.13, 17:39
      Nikt Wam nie uśpi psów, bo nie mają gdzie iśc, o uśpieniu decyduje weterynarz i on musi miec do tego powód (ciężka nieuleczalna choroba).
      Poszukajcie dla nich domu
    • thegimel Re: psy 15.04.13, 18:18
      Poogłaszaj, spróbuj na dogomanii, na tablicy.
    • rhaenyra Re: psy 15.04.13, 18:18
      a dlaczego ty albo siostra nie mozecie wziac psow do siebie ?

zapytaj tez na dogomanii jesli bedziecie szukac domow dla psow ?
      jakie to psy ?
    • lauren6 Re: psy 15.04.13, 18:28
      Fajnych masz znajomych, którzy doradzają usypianie zdrowych zwierząt.
    • d.wludyka Re: psy 15.04.13, 20:18
      Schronisk jest wiele, jak nie w tym to w innym mieście je przyjmą, ale może chociaż spróbujcie poszukać im domu. Wiem, że im starsze i mniej rasowe tym trudniej, ale może się uda. Jest tez wielu pasjonatów, wkładających dużo serca w pomoc takim zwierzakom. Poszukajcie.

W jakim wieku są psy, w jakim rejonie Polski? Napisz coś o nich (duże, małe, kanapowe, podwórkowe) może ktoś coś podpowie.
    • deszcz.ryb Re: psy 15.04.13, 23:18
      Psy wziąć do siebie a znajomym i rodzinie kazać się MOCNO puknąć w głowę. Nikt nie uśpi zdrowych psów.

Ewentualnie można szukać domu dla psów, ostateczność to schronisko.
      • 3-mamuska Re: psy 15.04.13, 23:23
        Zaopiekować sie psami, ze względu na pamięć o tacie.
        To były jego psy kochał je. Tak zaopiekowala bym sie ze względu na tatę....sad((
        Schronisk jest od groma pełno w nich psów, szczeniaki cieżko znajdują domy a co dopiero dorosłe psy, a zgotowac im zycie w schronisku , nie nigdy w życiu.
        -----------------------
        Myśl o tym co mówisz...
        Nie mów tego co myślisz...
        • lauren6 Re: psy 16.04.13, 11:15
          Mi też w głowie się nie mieści, że można chcieć zabić towarzyszy swojego zmarłego rodzica crying
    • esr-esr Re: psy 16.04.13, 08:16
      napisz coś więcej o psach, może tu znajdzie się ktoś chętny? jakie to psy, ile mają lat, gdzie teraz są, etc.
    • demonsbaby w rękę google 16.04.13, 08:25
      i wyszukuj wszystkie fundacje od "4 łap" po "psy w potrzebie" i proś wolontariuszy o pomoc w adopcji psów. Zdrowych zwierząt nie usypiają. Schroniska są przepełnione mogą nie przyjąć.
    • mariolka55 Re: psy 16.04.13, 08:40
      zaopiekowałabym sie psami ze względu na pamięć o tacie
      on pewnie je kochał a psy jego sad
      • szarla2013 Re: psy 16.04.13, 11:04
        mariolka55 napisała:

> zaopiekowałabym sie psami ze względu na pamięć o tacie
        > on pewnie je kochał a psy jego sad
        >

Gdyby to było możliwe - nie byłoby tego postu i problemu.
        Problem pojawia się w momencie kiedy nie ma osoby, która się nimi zaopiekuje.
        Obydwie siostry są zdala od tego miejsca.
        A wzięcie ich ze sobą odpada.. z prostego powodu - jedna mieszka w Belgii.
        A druga mieszka nie u siebie.
        A to duże, dorosłe podwórkowe psy, a do tego nie ufne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka