Dodaj do ulubionych

Nie rozumiem zasad na tym forum

27.04.13, 10:58
Był sobie wątek dotyczący zmiany w przepisach. Nowej, dla niektórych matek bardzo istotnej. Wyleciał. Ktoś się domyśla dlaczego? Bo rozumiem, że skoro nie ja ten wątek zakładałam, to nie mam prawa pisać do moderacji z pytaniem "dlaczego"? Temat mnie interesuje, chętnie sama założyłabym podobny wątek, ale nie mam pojęcia jaki przepis został złamany. Post założycielski zawierał link - może adres był nieprawomyślny?
Obserwuj wątek
    • iwles o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:02

forum.gazeta.pl/forum/w,567,144132658,144150894,przyklejone_przez_moderatora_autor_Kannama.html

został przyklejone, bo na ten temat juz wczoraj ktos zalożyl watek, a w Netykiecie jest punkt: "Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki."
      • z_lasu Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:09
        O ten. Ale jak kliknęłam to nie było informacji, że przeklejone/przeniesione na inne forum/na oślą ławkę itp. Po prostu "wątek został skasowany".
        • iwles Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:20

bo faktycznie zostal skasowany. Watki, do których są doklejane można rozpoznać po oznakowaniu czerwonym ptaszkiem v
          • z_lasu Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:32
            A dlaczego nie mogę tego znaleźć przez wyszukiwarkę forumową? Wpisuję słowo z mojego postu + autor + wg daty (ew. zawężając do forum emama - teraz, gdy już wiem, że wpis nie opuścił tego forum) i wpis nie zostaje znaleziony.

OK - ja rozumiem zasady i ich nie kwestionuję, chodzi mi tylko o kwestie organizacyjne. Dostaję komunikat, że wątek został skasowany i wpisu nie da się znaleźć przez wyszukiwarkę. Czyli rozumuję, że wątek faktycznie został skasowany. A tu się okazuje, że jednak "gdzieś jest, lecz nie wiadomo gdzie". Jak szukać takich przeklejonych wątków (nie będąc ich założycielem)?
            • iwles Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:37

bo już nie jestes autorem postu przyklejonego, tylko twój nick znajduje się w treści.
              Mi wyszukiwarka znalazla (na pierwszym miejscu):

forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=z_lasu&queryMode=SIMPLEALL&sortMode=DATE&pageNumber=1&navforum=emama
              • z_lasu Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:45
                No tak, na to nie wpadłam, że przestałam być autorem swojego postu uncertain
            • mika_p Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:38
              Wyszukiwarka miewa opóźnienie. A przeklejenie odbywa się ręcznie, jak zwykły wpis.
              • z_lasu Re: o ten ci chodzi ? 27.04.13, 11:46
                Tak, wiem. Odczekałam jakiś czas, a wpis był już widoczny jako przeklejony.
                • malewielkieskarby Re: o ten ci chodzi ? 02.05.13, 11:37
                  OK. No to ja mam pytanie: dlaczego za każdym razem, kiedy próbuję napisać o Ośrodku "Ufność", który potrzebuje wsparcia finansowego - to moje wątki są kasowane. Przecież ani nie robię reklamy, ani nie przeklinam, nie zamieszczam linków do konkurencyjnych forów, nie szerzę agresji. No więc pytam, o co chodzi, bo nawet na emaglu mnie skasowaliście.
                  • gazeta_mi_placi Re: o ten ci chodzi ? 02.05.13, 14:34
                    Żebranie w sieci jest zabronione.
                    • malewielkieskarby Re: o ten ci chodzi ? 06.05.13, 11:54
                      Co za bzdura..
                  • zona_mi Re: o ten ci chodzi ? 06.05.13, 12:57
                    Jedna z zasad na forum jest niespamowanie.
                    Założenie kilku wątków na ten sam temat na różnych f. podpada pod spam - szczególnie, że jest forma ogłoszenia, niezależnie od intencji.
    • z_lasu Re: I znowu mam ten sam problem. 02.05.13, 15:50
      Wyleciał wątek i nigdzie nie mogę go znaleźć. Znowu nie mój wątek. Zdążyłam jeszcze dostać powiadomienie o nowych wpisach, chciałam przeczytać - wątku nie ma. Nie zauważyłam, żeby jakikolwiek punkt regulaminu czy netykiety został złamany w poście założycielskim. Wątek dotyczył kart zbliżeniowych, nie padła nazwa banku ani wystawcy kart. O co chodzi? Jak się upewnić, że wątek rzeczywiście został skasowany, a nie przesunięty? No i jeśli skasowany to chętnie dowiedziałabym się dlaczego (żeby samej w przyszłości nie popełnić tego błędu).
      • iwles Re: I znowu mam ten sam problem. 02.05.13, 17:01

no, niestety, ale post założycielski zlamal regulamin.
        Słuchaj, nie będą moderatorzy za kazdym razem tłumaczyć znikania wątków, ale na pewno nie usuwają ich dla wspólnej zabawy.
        I od tej chwili - zgodnie z Netykietą, odpowiedzi będą udzielane tylko autorom i tylko na priv.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka