Dodaj do ulubionych

Buty na drodze

12.05.13, 22:21
Co robią buty na drodze? Czy tylko ja się na nie natykam? Na autostradach, drogach szybkiego ruchu nieraz widzę porzucone buty. Leżą w miejscach, w których nikt nie ma prawa chodzić. Co ludzie muszą robić, ze je gubią?
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Buty na drodze 12.05.13, 22:24
      czasem sa to buty po wypadku uncertain
      widziałam czasem takie..
      • podkocem Re: Buty na drodze 12.05.13, 22:28
        no ale co? Wszystko zbiorą, a buty (a włąściwie but - bo to zazwycza jeden samotny but leży) zostawią? Bez sensu raczej.
        • lily-evans01 Re: Buty na drodze 12.05.13, 22:43
          Ponoć jest to jakiś dziwny fenomen, trudny do wytłumaczenia - ale przy wypadku ludziom buty zlatują z nóg i lądują nawet ileś tam metrów dalej.
          • stuletnia_stokrotka Re: Buty na drodze 13.05.13, 06:35
            jest taki przesąd,że jak służby ratunkowe przyjeżdżają na miejsce wypadku i widzą buty leżące osobno to niemal pewniak,ze jest denat. i coś w tym jest bo często oglądam zdjęcia z miejsc wypadków i nieboszczycy nie mają butów. a jeśli uderzenie jest silne to wyobrażam sobie,że buty mogą daleko odlecieć.
            • kikimora78 Re: Buty na drodze 13.05.13, 08:13
              e tam - raz jak się wywaliłam na rowerze to też mi laczki spadły, i to faktycznie nawet daleko poleciały - a nadal żyję smile
    • eliszka25 Re: Buty na drodze 13.05.13, 01:56
      znam jeden przypadek zgubienia butow na autostradzie. znajomy jechal po autostradzie w niemczech motorem, predkosc mial duza. na plecach mial plecak, najprawdopodobniej jakos zle zapiety, bo odpial mu sie w trakcie jazdy i posypaly sie z niego jakies rzeczy, w tym buty. pojechal dalej, bo nie mial zamiaru ryzykowac zbierania rzeczy miedzy pedzacymi samochodami.

pewnie nie byl jedynym tego typu przypadkiem.
    • estragonka Re: Buty na drodze 13.05.13, 07:40
      nie tak dawno moi walnieci koledzy - studenci jadac na zjazd poklocili sie o otwate okno w samochodzie i jeden drugiemu wyrzucil przez nie buta wink
    • heca7 Re: Buty na drodze 13.05.13, 07:44
      Na autostradach to nie wiem wink Ale widuję takie pojedyncze buty przy zwykłym chodniku i drodze. Jakoś z wyglądu pasują mi na pijaka, który zasnął i potem poszedł boso do domu... Albo ktoś wyrzucił worek ze śmieciami i zwierzęta rozwłóczyły całość po okolicy.
      • 1yna-taka Re: Buty na drodze 13.05.13, 08:15
        Gdy wracałam z pracy miałam okropną nieprzyjemność zobaczyć jak samochód potrącił człowieka, obok niego leżał but który spadł mu podczas uderzenia z nogi druga noga również była bez buta. Nigdy nie zapomnę tego szarego adidasa należącego do tego człowieka, oczywiście wypadek był śmiertelnysad
    • melancho_lia Re: Buty na drodze 13.05.13, 08:16
      Podobno powypadkowe sad
      Ja kiedyś czytałam wywiad z policjantem, który jeździł do wypadków. Z tymi butami to coś jest na rzeczy. Mówił, ze kiedys zdziwiło go że potrąconej kobiecie zdjęło kozaki- takie zapinane do kolan. Nierozpięte leżały na jezdni...
    • blanus2202 Re: Buty na drodze 13.05.13, 08:53
      Jak byłam mała to jadąc z rodzicami ściągnęłam całą garderobę z siebie (z butami) i wyrzucałam przez okno- także jakieś wytłumaczenie co robię dziecięce na drogach smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka