No bo co jest lepsze na emigracji to pewnie łatwo wymienić, biorąc pod uwagę że PL to dziki kraj jednak...
Niemniej na pewno nie tylko ematki emigrantki a każdy kto choć trochę podróżuje jest w stanie wymienić coś co działa w naszym niecywilizowanym kraju lepiej niż gdzie indziej
Mogą to być zupełnie prozaiczne rzeczy
Np. dla mnie taką prozaiczną rzeczą jest dostęp do WIFI. Sporo podróżowałam, miałam też okazję mieszkać przez pół roku w Skandynawii i być może to tylko moje odczucie ale dla mnie z darmowym dostępem do neta jest za granicą ciężko. Jadąc przez PL co jakiś czas choćby na światłach stojąc można złapać jakieś niezabezpieczone WIFI z restauracji czy jakiegoś sklepu. Natomiast jadąc kilkukrotnie pół dnia przez Niemcy nie złapałam ani razu nawet na dworcu. Mało tego całodniowy pobyt w jednym z większych Niemieckich miast skończył się złapaniem WIFI raz w Apple Store w jakimś CH. Internet był owszem w McDonaldzie ale również trzeba było się logować i i rejestrować na jakiejś stronie T-mobile. W Skandynawii bardzo podobnie Hot Spotów niet, darmowego neta w centrum miasta nawet w stolicy - niet wszystko zabezpieczone
No i na pewno choć jestem entuzjastką także kuchni innych krajów to uważam, że polska kuchnia nie ma sobie równych a także poszczególne składniki tejże kuchni.