Dodaj do ulubionych

seks z mężem zawsze w kondomie

31.05.13, 09:40
my tak robimy, niezależnie od innych form antykoncepcji - jakoś tak higieniczniej (ze względu na pościel), zresztą z przyzwyczajenia bo przez długie okresy życiowe kondomy były jedyna formą antykoncepcji. ktoś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 09:42
      Seks to w ogóle średnio higieniczny jest ale żeby tak? Dla mnie-bez sensu. Seks bez gumki jest przyjemniejszy a jak się stosuje inna antykoncepcję to po co guma? Aspekt higieniczności do mnie nie przemawia. A małzonek też taki zadowolony z gumki?
      • bella_roza Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 09:47
        maggi9 napisała:

A małzonek też taki zadowolony
        > z gumki?
        nie ma dla niego różnicy w doznaniach, dla mnie też.
        • riki_i Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:14
          kup mu na dyskrecji sztuczną pochwę , będzie jeszcze higieniczniej, wygodniej i bezstresowo
          • rosapulchra-0 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 11:15
            Widzę, że kolega riki ma niebywałe doświadczenie w tej"dyskrecji" big_grin
          • daisy Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 13:06
            Och, riki big_grin
          • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 08:54
            big_grin
    • 5kocur Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 09:54
      bella_roza napisał:

> jakoś tak higieniczniej (ze względu na pościel<

OPJ, no grunt że pościel czysta big_grin big_grin big_grin
      • mx3_sp Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 09:57
        to jakie macie kryterium zmiany pościeli?
        • aneta-skarpeta Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 09:58
          jak sie robią brunatne pasy na długości, znaczy że trzeba pościel zmienićtongue_out
      • rosapulchra-0 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 11:17
        OJP - innego rozpoczęcia posta nie znasz? shock
        • 5kocur Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:56
          znam wink
          w tym wypadku nie przychodzi mi nic innego do głowy tongue_out
        • iskierka40 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 17:28
          no przecież na pościeli nie może być plam od spermy.
          • marcela16 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 07:15
            szczerze mówiąc sa kobiety które lubią obojętnie z kim, czym itd.Dltego możliwe ze w gumce czy bez nie ma różnicy. Jednak bez gumki jest różnica, ja bym na dłuższą metę nie mogła.
            Moge sie zgodzić na zakończenie w gumce ale nie cały seks. A doznania to tak jak czytałam kobiety po porodzie miały jakies problemy z czuciem, nie czuły fiu.a i tak jest z innymi doznaniami, jedna w gumce czuje lepiej bo ma wypsutki, a f...t moze być za mały i gumka daje doznań. A inna woli bez gumki i gusta sa rózne.
            • memphis90 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:06
              Jak penis jest za mały (albo pochwa za szeroka, bo przy dobrych mm Kegla nie ma czegoś takiego jak "za mały"), to żadna gumka z wypustkami nie pomoże uncertain No, chyba, że mówimy o kolczastych atrapach na penisa.
    • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 09:59
      Na pewno higienicznej i zdrowiej dla Ciebie, większość żonatych facetów zdradza, zatem przy okazji i rozsądniej.
    • aneta-skarpeta Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:00
      na wszelki wypadek to ja bym na waszym miejscu jeszcze ręcznik podkładała
      zawsze to higieniczniej
      • mx3_sp Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:01
        i folię malarską, a potem jeszcze irygację w occie.
        • heca7 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:03
          Względy antykoncepcyjne rozumiem (czasem nie można inaczej) ale "ze względu na pościel"????
          • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:05
            Nie każdy jest fletuchem, lubisz spać na usyfionej pościeli Twoja sprawa, chyba że codziennie zmieniasz.
            • maggi9 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:08
              Jak się zabrudzi, co nie zawsze się zdarza, to mozna wymienić. Poza tym mi ubrudziło sie tylko prześcieradło a to i tak tylko parę razy. Co za problem zmienić? Lepiej używac kondoma, ręcznika i czego jeszcze? Płachty z folii?
              • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:15
                Nie zawsze się zdarza? Znaczy jak? Nie spuszcza się? big_grin
                • riki_i Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:21
                  nie zawsze naprodukuje tyle, że się wyleje na prześcieradło big_grin

bo, ekhm, zwykle ów płyn co najwyżej cieknie po nogach po wyjściu z łóżka big_grin
                • iwles Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:06

A co proponujesz na wyciek żeński nie męski ? tongue_out
                  • gulcia77 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:21
                    Diabli wiedzą. Może przykleić super glue woreczek foliowy big_grin
                    Mnie też to zastanowiło, bo za zawilgocone prześcieradło w naszym starym, nudnym stadle, to raczej ja odpowiadam, niźli mój chłop big_grin
                  • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 10:00
                    Który bywa zasobniejszy w ilość niż męski w dodatku big_grin
                • maggi9 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:29
                  Drogie panie i panowie zapomnieliście o jednej rzeczy-seks nie zawsze sie uprawia w łóżku i nie trzeba potem zmieniać ani pościeli, ani ręcznika ani najczęściej nawet tej nieszczęsnej płachty z folii czy czego tam używacie. I nie kanapy tez nie trzeba myć.
                  • gulcia77 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:32
                    No, ale stosując argumentację rozy, to chyba trzeba by tapicerkę oddać do czyszczenia. Chyba, że tylko wanna pełna wody, ale to się zaś może w łazience nachlapać i syf, moim zdaniem, większy. smile
                    • maggi9 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:34
                      No tak ale jak teraz sie zastanowiłam to nie wiadomo o jaki aspekt higieniczny chodzi. Czy o brudzenie pościeli, ręczników i ogólnie chałupy czy że może wymiana płynów ustrojowych jest tak bardzo niehigieniczne?
                      • gulcia77 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:38
                        No, ale skoro ta wymiana taka beee, to po kiego grzyba ją stosować. I jeszcze jedno - nie wiem, jak wygląda fizjologia innych kobiet, ale ja mam przy dobrym orgazmie taki strzał własny, że ilość płynów ustrojowych chłopa przy tym, to pestka. To powinnam sobie ręcznik papierowy podkładać, czy jak?
                        • 5justi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:13
                          gulcia o jakim ty strzale kobiecym mówisz?
                          • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:14
                            Nie słyszałaś o kobiecych wytryskach?
                            • 5justi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:34
                              nie...
                              serio!

wytrysk jest z pochwy?
                              • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 22:30
                                Nie, nie z pochwy:
                                pl.wikipedia.org/wiki/Ejakulacja_u_kobiet
                                Zastanawiające jest to, jak długo to zjawisko było ignorowane przez środowiska medyczne, jakaś tam łechtaczka i jakiś tam babski wytrysk, kogo to interesuje...
                        • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:15
                          Gulcia, zazdroszczę, wiem, że dla facetów to baaardzo podniecające smile
                  • nanuk24 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:50
                    No ale jezusmaria, co Ty proponujesz? Persy brudzic albo na takim balcie chleb pozniej dzieciom kroic!?tongue_out
                • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 09:59
                  A Ty się seksisz tylko w pościeli? suspicious
                  • molek32pll Re: seks z mężem zawsze w kondomie 03.06.13, 21:17
                    KOLEGO OD POPRAWNEJ POLSZCZYZNY, CO OZNACZA SLOW SEKSISZ??? BO DO ORTAGRAFII TO SIE CZEPIASZ
                    • demonii.larua Re: Mollek 04.06.13, 08:18
                      czytaj uważnie:
                      "czasownik zwrotny - (1.1) pot. posp. (potocznie, pospolicie) uprawiać seks "
            • iwles Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:17

a czym ta pościel będzie usyfiona?
              • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:20
                Wypływającą spermą, bleee....
                • iwles Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:25

e tam, zaraz wypływać, może zatrzyma się w środku ?
                  • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:27
                    Cały? Chyba to niemożliwe.
                • panidemonka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:56
                  Biedny czy biedna-w sensie mentalnym rzecz jasna-Gazeta?
                  Takie coś się leczy, chyba że deklarowało się dożywotnie dziewictwo.
                  A podobno jest was dwoje-mąż i żona. Ktoś tak na forum pisałsmile
                • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 17:04
                  Tej spermy jest pewnie mniej niż łyżeczka. Przynajmniej tyle faceci dostarczali do laboratorium do badania . Straszne ilości.
                • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 09:48
                  Serio brzydzi Cię sperma? big_grin
                  • hanalui Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 10:45
                    demonii.larua napisała:

> Serio brzydzi Cię sperma? big_grin
                    Nie do mnie ale...
                    Mnie nie brzydzi ale kręcić całe życie seksualne wokół odrobiny kisielu wychlapanego koniecznie w naga dziurke... No proszę cię...jest wiele ciekawszych w tym wszystkich rzeczy i akurat ta to na dalekim ostatnim końcu
                    Swoją droga zwykle zagorzale przeciwniczki gumek nie maja za dużo wyboru bo pan i władca nie lubi, albo mu wiednie tongue_out
                    • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 11:43
                      E tam, ja do gum nic nie mam - juz napisałam, że od czasu do czasu są u nas w użyciu, specjalnej różnicy nie widzę - mój też zresztą nie.
                      Co do spermy - ot no jest i tyle - ale jeśli dorosła osoba pisze że to obrzydliwe w sensie wyciekania czy plam, no kurde big_grin dla mnie to nie jest normalne big_grin trąca zaburzeniem albo bardzo ubogim życiem seksualnym albo czym tam jeszcze big_grin chociaż, gdyby gazeciarz lubił spermę można by go o odmienną orientację posądzić big_grin
                      Wycieka się wyciera, jest plama zmieniasz prześcieradło i tyle big_grin
        • 5kocur Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:11
          mx3_sp napisała:

> i folię malarską, a potem jeszcze irygację w occie.

big_grin big_grin big_grin

• czar_bajry Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:15
            To może w ogóle niech zrezygnują z seksu w końcu nie dość że kłopotliwy to jeszcze mało higienicznytongue_out
      • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:00
        Jednorazowe papierowe żeby potem do pralki nie wrzucać takich niehigienicznych big_grin
    • blond_suflerka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 10:41
      Zrezygnujcie z prezerwatywy, będziesz zdrowsza i pogodniejszawink
      "Niezależnie, jak abstrakcyjnie by to brzmiało, ludzkie wydzieliny działają wzmacniająco na nasz dobry nastrój. Sperma, której zaledwie 3% stanowi nasienie, składa się z wody i ponad 50 innych substancji. W tym: cukru (by odżywiać plemniki), substancji immunosupresyjnych (przeciwdziałających niszczeniu nasienia przez system immunologiczny kobiety), endorfin, prolaktyny, oksytocyny, serotoniny i dwóch innych żeńskich hormonów. Ścianki waginy wchłaniają antydepresyjną miksturę, która wzmacnia zbawienne działanie orgazmu na naszą psychikę."
      • hanalui Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:07
        blond_suflerka napisała:
        > Ścianki waginy wchłaniają antydepresyjną mik
        > sturę, która wzmacnia zbawienne działanie orgazmu na naszą psychikę."

Rozumiem ze autorowi tego cytatu nie przyszlo do glowy wchlanianie innymi czesciami tylko wagina wchalniac moze big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile big_grin smile :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :) :D :)
        • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:29
          Przez przewód pokarmowy raczej się nie da tak wchłonąć wink
          • memphis90 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:09
            Co nie znaczy, że się zmarnuje...
            • blond_suflerka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:15
              Właściwie zmarnuje bo nie wchłonie tak dobrze i nie zadziaławink Szczególnie, że ta dobroczynna mieszanka ma też swoje plusy w kwestii mięśni pochwy a o gardle nic mi nie wiadomowink
              • memphis90 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 02.06.13, 19:33
                No jak to- nie będziesz mieć zgagi!
                • blond_suflerka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 02.06.13, 19:58
                  Nie miewam zgagitongue_out
      • bella_roza Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 08:50
        i to jest jakiś sensowny argument, ale trzeba przy tym używać innej antykoncepcji np pigułek, które mają jednak negatywny wpływ na zdrowie kobiety. obawiam się że cudowne działanie spermy nie przeważy tych negatywów.
        • blond_suflerka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:16
          Racja.
    • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 11:04
      Kogo to obchodzi....
    • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 13:43
      Ja. Nigdy jeszcze nie uprawialam seksu z mezem bez prezerwatywy.
      • ganna_risatdinova Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:14
        Serio? Niby wiem, że różni są ludzie na świecie, ale czasem nawet mnie szczęka opada. A mogłabyś z łaski swojej uzasadnić tę decyzję?
        • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:27
          Normalnie. Nie wolno mi brac tabletek antykoncepcyjnych, jestem uczulona na wszystkie zele antyplemnikowe, uzywamy wiec kapturka lateksowego (ja) i prezerwatywy (maz). Nie ma dla nas innej opcji antykoncepcji wlasciwie, wiec co pani zrobisz.
          • mx3_sp Re: 31.05.13, 14:34
            da się coś przez to czuć? przez ten kaptur?
            • croyance Re: 31.05.13, 14:37
              Czlowiek nie czuje, ze go ma. Mozna latwo o nim zapomniec (zdjecie dla ciekawych):
              intimatehealthhelp.net/wp-content/uploads/2012/09/contraception-diaphragm2.jpeg
              • gazeta_mi_placi Re: 31.05.13, 14:54
                Słabo mi...
                • panidemonka Re: 31.05.13, 14:59
                  Po raz kolejny polecam wąchanie octu, amoniaku i szeroko otwrate oknasmile
                  • gazeta_mi_placi Re: 31.05.13, 15:05
                    Nie mam octu ani amoniaku, poza tym nie lubię zapachu octu, od niego to dopiero mi słabo...
                    • panidemonka Re: 31.05.13, 15:11
                      No to słabnij i sobie np. mdlej. Przez monitor nikt Ci nie może pomóc.
                      P.s.
                      Amoniaku też nie lubię-bardzo, ale to bardzo.
                  • croyance Re: 31.05.13, 17:57
                    Nie gadaj, ten kapturek jest na recepte z kliniki Family Planning. Fakt, ze w Polsce malo popularny, ale tutaj sie uzywa.
                    Ja go uzywam od 8 lat i wszystko gra.
                • 5kocur Re: 31.05.13, 15:00
                  słabo ci na widok palca w pochwie?
                  big_grin big_grin big_grin

to wszystko tłumaczy tongue_out
              • mx3_sp Re: ale czy męża czujesz? 31.05.13, 15:11
            • fomica Re: 31.05.13, 15:16
              > da się coś przez to czuć? przez ten kaptur?
              A co konkretnie masz na mysli, czego niby miałoby się "nie czuć"? Dziwne pytanie.
              • mx3_sp Re: 31.05.13, 15:18
                człon w osłonce dobijający się przez dodatkowy tunel. Nie za dużo tego?
                • memphis90 Re: 01.06.13, 21:11
                  Kapturek zakładasz tylko na szyjkę macicy. Szyjką zbyt wiele nie czujesz, co najwyżej szturchanie.
              • 5kocur Re: 31.05.13, 15:21
                fomica napisał:

> A co konkretnie masz na mysli, czego niby miałoby się "nie czuć"? Dziwne pytan
                > ie.

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
              • ciociacesia bo wiesz jak człon 31.05.13, 17:08
                ek taki długi ze az macice penetruj to i mu kapturek przeszkadza
          • ganna_risatdinova Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:34
            Rozumiem, a ponieważ jestem ostatnią osobą, która chciałaby meblować innym życie, to się zamknęwink.
            Aczkolwiek ja w analogicznej sytuacji zdecydowałabym się prawdopodobnie na spiralę, miedzianą, bez hormonów. Bo to tak dziwnie nie czuć nawet mężawink.
            • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:38
              A nie, spirali tez nie moge, bo mam chorobe tkanki lacznej uncertain
              Przerabane.
              • riki_i Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:48
                Okresy też masz nieregularne? No bo te 3 dni przed okresem to wszak można ...
                • antyideal Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:07
                  A mowi sie, ze wrazliwosc w ludziach zanika...popatrz jak wszyscy przejeli sie,
                  ze "nie czujesz "męzawink)
                  • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 17:58
                    Ja nie jestem specjalnie wrazliwa i szczerze powiem, ze nie wydaje mi sie, zeby byla jakakolwiek roznica w odczuciach. Nie narzekam.
                • bella_roza Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:10
                  riki_i napisał:

> Okresy też masz nieregularne? No bo te 3 dni przed okresem to wszak można ...

a potem na forum jazda bez trzymanki po kimś kto zaliczy wpadkę
              • dzoaann Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:33
                a pierscien dopochwowy? niby tez hormonalny, ale moze?
            • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:58
              Bo to tak dziwnie nie czuć nawet mężawink

Jak to nie czuć męża?
              • panidemonka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:01
                Może jest czyścioszkiem?
              • ganna_risatdinova Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:11
                Ja bym się czuła dziwnie całe życie sypiając z mężem przez folię.
                Bo chyba nie chcesz mi wmówić, że nie ma żadnej różnicy, z gumą czy bez.
                • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:21
                  Ale męża folią owijasz?No serio nie wiem jak można nie czuć jak mąż ma prezerwatywę.
                  • ganna_risatdinova Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:25
                    Mojego męża?! Heh, ja go nie widziałam od kilku lat, więc nie mam szansy owijać czymkolwiek.
                    Ale widzę, że dążymy do absurdu.
                    Jak już koleżanka wyżej wspomniała, kontrowersyjna forumka zabezpiecza się kapturkiem, a mąż na dodatek ma założoną prezerwatywę. Nie wierzę, że nie ma różnicy doznaniowej. Tyle, że ona tego nawet nie wie, bo nigdy z mężem saute nie spała.
                    • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:31
                      Czy zmniejsza to twoje doznania.Uzywanie gumek przez innych?
                    • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:33
                      Bosze spanie z kimś nie oznacza uprawiania seksu.
                      • ganna_risatdinova Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:38
                        No wiesz, jak napisałam bardziej dosadnie i obrazowo, to ruck zuck mnie wycięliwink.
                        Pewnie nie zdążyłaś przeczytaćtongue_out
                        • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:21
                          Ale pytam,czy na twoje doznania(czucie faceta)ma wpływ używanie przez innych prezerwatyw?.
                        • sanrio Ganna I love you 31.05.13, 21:28
                          będziesz moją lesbijską żoną?suspicious
                    • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 17:07
                      Może dzieci robili naturalnie chba że dzieci z wpadek krążkowo kondomowych wink
                    • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:02
                      Wiem jak to jest bez gumki, bo spalam kiedys z innym facetem (poprzednim partnerem) bez niej. Zero roznicy. IMO jest dokladnie tak samo.
                • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:41
                  Bez jest zdecydowanie przyjemnej.
                  • bella_roza Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:19
                    gazeta_mi_placi napisała:

> Bez jest zdecydowanie przyjemnej.
                    z pozycji faceta czy kobiety?
                    • gulcia77 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:43
                      z mojej pozycji kobiety, różnica jest kolosalna. Na korzyść saute. To nie znaczy, ze nie miałam nigdy dobrego seksu z prezerwatywą, ale po to mam tego swojego niemęża od dwunastu lat, żeby poszaleć, zaufać, nooo właśnie te jego płyny ustrojowe mnie kręcą. Uwielbiam na przykład jego zapach. Dlatego najczęściej bzykamy się rano, a higiena, to jedynie wyskoczenie, żeby umyć zęby, choć zdarza się i tak, że rano po prostu odpuszczamy sobie usta usta.
                • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 17:03
                  Motyw z filmu- Gdzie pachną stolrotki - tam tez gośc z dziewczyna przez folie sie całujebig_grin No ale on dotykiem usmierciłby ja co w przypadku ematek raczej nie ma miejsca big_grin
                • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:01
                  No wlasnie wg mnie nie ma absolutnie zadnej roznicy. Nie mam wrazliwosci ksiezniczki na ziarnku grochu, zeby czuc jakakolwiek roznice przez gumke czy bez.
                  Taka mi antykoncepcja zostaje i juz, zadne pierscienie, plastry, spirale i Bog wie co nie wchodza w gre - kapturek mi zapisali na recepte w klinice, jestesmy zadowoleni, nie widze zadnego problemu. Od 8 lat wszystko jakos funkcjonuje.
                  • an_ni Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:42
                    ja ci po trosze przyklasne, nie widze wiekszej roznicy miedzy golasem a ogumionym
                    jest tyle cienkich albo nie lateksowych gumek
                    nawet wole ogumionego jesli ma wypustki
                    naturalny takich nie ma!
                    jedynym minusem jest brak czucia wytrysku u partnera, ja lubie to czuc
                    • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:43
                      No wlasnie rozni ludzie lubia rozne rzeczy, mnie jest akurat wszystko jedno czy czuje wytrysk, czy nie. Mezowi tez nie przeszkadza.
          • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:05
            Jest jeszcze wazektomia, sterylizacja kobiety jak się już wszystki dzieci urodziło.
            • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:03
              Ale po co, skoro oboje jestesmy zadowoleni i wszystko swietnie funkcjonuje?
    • ganna_risatdinova Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:11
      A my tak nie robimy i dziwimy się, że ktoś w stałym związku tak robi.
      Po pierwsze zmniejszacie sobie przyjemność i atmosferę - bo to w kluczowym momencie trzeba przerywać i szukać gumek, a po drugie dla mnie seks bez gumy jest oznaką zaufania w związku - ufam ci, że jesteś mi wierny. I to w moim przypadku nie naiwność, tylko intuicja.
      • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 14:18
        a po drugie dla mnie seks bez gumy jest o
        > znaką zaufania w związku - ufam ci, że jesteś mi wierny.

Wierny nie znaczy niepłodny.Gumka to antykoncepcja również.
      • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:04
        A mnie nic nie dziwi, bo uwazam, ze nie ma w tej sprawie zadnej normy.
        Zadna atmosfera mi sie nie psuje, doznania tez IMO sa dokladnie take same, w ogole nie widze w tym absolutnie zadnego problemu i naprawde nie musicie sie tak mna martwic tongue_out
        Argumentu o wiernosci w ogole nie rozumiem, co ma jedno do drugiego.
        • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:23
          A jesli chodzi o sama antykoncepcje, to jesli by zawiodla (co jest malo prawdopodobne, bo maz jest po operacjach jader i nie jest jakis super plodny, ja tez mam problemy) to tez byloby fajnie i juz. Dlatego nie ma zadnego stresu.
          • an_ni Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:45
            no to w takim razie to ja nie wiem po co az dwa zabezpieczenia tego samego rodzaju wlasciwie
            • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 18:48
              Tak nam lekarz zalecil i tego sie trzymamy, chociaz faktycznie sama prezerwatywa spokojnie starcza i jak kapturka zapomne, to tez sie nie stresuje. Mojemu mezowi nie przeszkadza - zreszta nie jest jakims nastolatkiem, tylko 50-letnim mezczyzna, wiec spoko.
    • wespuczi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:20
      coz my sie teraz musimy przerzucic na gumki, oj bedzie weslolo, boje sie ze nas z przyzwyczajenia poniesie wink
    • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 15:57
      Ja gumnki zabraknie to szklanak wody zamiast bo seks niehigieniczny?
      • gazeta_mi_placi Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:02
        A dlaczego ma braknąć? Można kupić kilka kartonów prezerwatyw i mieć zawsze w domu zapas, to nie problem.
      • bella_roza Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:20
        przeciwcialo napisała:

> Ja gumnki zabraknie to szklanak wody zamiast bo seks niehigieniczny?
        nie, można w wannie o ile jest inna antykoncepcja wink
        • gulcia77 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:30
          Kurcze, no muszę, muszę Ci zadać to pytanie. Po co uprawiać seks, jeśli się uważa go za niehigieniczny. No przecież to właśnie totalna bliskość, sorki, ale wymiana płynów ustrojowych, to największa frajda. My z moim czasami nawet przez telefon żartujemy, że jak wróci, to pierwsza rzecz jaką zrobi będzie wymiana płynów ustrojowych.
          P. S. Kiedyś moja ukochana babcia usłyszała ten tekst, myślałam, że na zawał serca zejdzie, no bo jak tak można, jeszcze przy dziecku big_grin
          • guderianka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 08:12
            Gumka-tylko w czasie po zaprzestaniu brania tabletek do momentu działań na rzecz prokreacji. Poza tym nie stosujemy -Mąż nie lubi. Mnie tam to nawet podnieca suspicious
        • marcela16 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:48
          Ja biore pigulki, maz gumke ale pod koniec zaklada, w celu troche antykoncepcji, czystosci i nawet doznania sa inne, ale nie lepsze. Bella ja Cie rozumiem, jestesmy odpowiedzialne, a dziecioroby jezdza po takich osobach,bo tak nie potrafia
          • gulcia77 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:52
            Yyyy, że dziecioroby?! No cóż, muszę niemężowi powiedzieć, żeśmy dziecioroby big_grin
          • przeciwcialo Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:58
            big_grinbig_grinbig_grin
    • nanuk24 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 16:43
      W ogole nie uprawiam seksu, wlasnie ze wzgledu na posciel.

Swoja droga, maz twoj ma porzadny rozrzut, ze az tak posciel potrafi obruzgac.
      • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:20
        OBRUZGAĆ??? Co to za twór? wink
        • nanuk24 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:27
          big_grin
          cza wstawic y w miejsce uwink
          • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:33
            big_grin
    • allatatevi1 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:02
      no ale musi wyjmować z ciebie zaraz po wytrysku, nie przeszkadza ci to?
      Nie chcielibyście jeszcze tak podrzemać "złączeni"
      • an_ni Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 22:32
        a po co flaka trzymac w srodku, robal taki
        tylko mlodziezy udaje sie ponownie zaskoczyc jeszcze w srodku
        powyzej 25 r.z. nie ma szans
        • memphis90 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:15
          Oj, można, można big_grin
      • bella_roza Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 08:47
        allatatevi1 napisała:

> no ale musi wyjmować z ciebie zaraz po wytrysku, nie przeszkadza ci to?
        wcale nie musi, dobre ma zastawki tongue_out
    • kerri31 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:16
      Higieniczniej hahahhahaha big_grin big_grin
      Pościel się wypierze a loda mu kiedyś robiłaś ?
      • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:34
        Tylko z połykiem, bo tak higieniczniej, pościel się nie upaskudzi tongue_out
        • nutka07 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 02.06.13, 11:01
          Raczej tylko w gumie tego loda wink
    • morgen_stern Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 21:36
      Uważam się za dość doświadczoną i TAK, między seksem w gumce i bez gumki jest różnica. Jak pisała wyżej gulcia, można mieć super seks w gumce, ale doznania z samej penetracji są zupełnie inne.
      • triss_merigold6 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 22:07
        Ciekawy wątek, nie powiem.
        Podoba mi się określenie osobliwe na wyznanie forumki, że nigdy z mężem bez gumy nie miała okazji.
        • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 23:27
          Na tym forum wszystko jest osobliwe ...
          • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 23:38
            BTW w ogole nie qmam, w czym problem. Mnie odpowiada, mezowi odpowiada, dzialamy wg rad kliniki, ktora wziela pod uwage i moje i jego problemy zdrowotne, oboje jestesmy zadowoleni, a metoda sie sprawdza. A tu sie tak wszyscy zatroskali, no nie moze byc.
      • croyance Re: seks z mężem zawsze w kondomie 31.05.13, 23:26
        E tam Morgen, ja probowalam i bez i z, i jest IMO dokladnie tak samo. Widocznie ludzie maja rozna wrazliwosc, ale ja za cholere nie widze roznicy.
        • lucerka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 07:26
          Bo kobieta musi miec orgazm i dazyc do perfekcyjnych doznan seksualnych, ktore sie osiaga tylko bez gumki. Na prawde dziwi mnie, ze nikt nie potrafi sobie wyobrazic udanego zycia seksualnego z gumka. Gdzie wasza wyobraznia dziewczyny?

Sama dolacze sie do dziewczyn, ktore twierdza, ze jest roznica. Moze istniec dla wiekszosci a dla niektorych nie bedzie zadnej....czy to trudno sobie wyobrazic?
          • lucerka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 07:26
            Sorry, zle sie podpielam.
          • marcela16 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 07:37
            lucerka napisała:

> Bo kobieta musi miec orgazm i dazyc do perfekcyjnych doznan seksualnych,
            > ktore sie osiaga tylko bez gumki. Na prawde dziwi mnie, ze nikt nie pot
            > rafi sobie wyobrazic udanego zycia seksualnego z gumka. Gdzie wasza wyobraznia
            > dziewczyny?
            >
            > Sama dolacze sie do dziewczyn, ktore twierdza, ze jest roznica. Moze istniec dl
            > a wiekszosci a dla niektorych nie bedzie zadnej....czy to trudno sobie wyobrazi
            > c?
            >
            z gumką jest ok, ale tez zależy jaką.....ale bez gumki to jest doznanie lepsze, wiadomo.
            Trafiłam takie gumki(pomyliłam sie przy zakupie, bo kolor opakowania podobny Durexów) że były tak twarde, suche ze myślałam ze mi skórę zedrą, więc to od wszystkiego zależy.
            • kropkacom Re: seks z mężem zawsze w kondomie 02.06.13, 11:46
              No, ale są osoby dla których seks z gumką to nie kwestia wyboru, tak? Chyba, że dla was antykoncepcja nie jest ważna?
    • moofka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 08:05
      strasznie mnie zasmucil ten watek
      kiedy na to forum tyle glupich bab nalazlo?
      kiedys tyle nie bylo crying
      • asia_i_p Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:56
        Chyba żartujesz. Od czasu, jak mi pokazano tampon z Gdańska i rózicę, nie ubawiłam się tak.
    • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 10:04
      Czasem używamy big_grin też ze względów higienicznych, aczkolwiek nie ze względu na pościel big_grin
      • moofka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 10:20
        demonii.larua napisała:

> Czasem używamy big_grin też ze względów higienicznych, aczkolwiek nie ze względu na p
        > ościel big_grin

wstydliwe choroby?
        • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 11:07
          Pewnie są jeszcze osoby,co uważają to i za wstydliwą i chorobę.Comiesięcznąbig_grin
          • zuwka Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 23:48
            ale w czym ta gumka pomoże w przypadku comiesięcznej? mąż się nie zabrudzi? big_grin taka higiena? tongue_out
            • gryzelda71 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 02.06.13, 11:10
              Nie ma obowiązku stosowania prawda?Po co te oburzenia i współczucie ,że inni mają i robią inaczej.Dorosłe baby,a nadziwić się nie mogą. Zajmijcie się sobą i partnerami.No chyba,że pozostało już tylko wspomnienie i czas żyć współżyciem innychbig_grin
        • demonii.larua Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 11:45
          E nieee big_grin jak grzybobranie się trafi to w ogóle się nie baraszkuje big_grin ino leczy
    • memphis90 Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:02
      Ja się od zawsze brzydzę gumek (oślizgłe, fąflaste i w ogóle fuj) i unikam jak mogę. Stosowałam tylko, jak nie mogłam żadnej innej formy anty.
    • na_pustyni Re: seks z mężem zawsze w kondomie 01.06.13, 21:46
      ze stałym partnerem tylko bez prezerwatywy
    • kropkacom Re: seks z mężem zawsze w kondomie 02.06.13, 11:43
      Czytając ten wątek, już pomijając post pierwszy nawet, mam wrażenie, ze zabrała się grupa nastolatek big_grin Porażka. Czuć wytrysk, czuć faceta, wstydliwe choroby i tak dalej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka