Dodaj do ulubionych

raptowne chudniecie

31.05.13, 15:49
Kiedys pisalam na tym forum ,ze biegam od dwoch lat teraz juz prawie trzech a waga stoi przy wzroscie 173 wazylam 68 km.Po roku zaprzestalam biegac intensywnie tzn biegalam dalej ale juz nie tak czesto , obecnie przecietnie 2-3 razy w tyg po 40 minut wczesnie nawet 4-5 razy po godzinie.Teraz zdarzaja sie tygodnie ze biegam raz w tygodniu(w nastepnym odrabiam biegajac 3 razy) ,z braku czasu w sumie w tym miesiacu bylam ok 12 razy .Przestalam sobie narzucac tempo biegam kiedy moge bo lubie nie stosowalam nigdy zadnych diet bo lubie jesc i kiedy jestem glodna mam zly humor i bo glowy.
Najdziwniejsze jest to ze od ok miesiaca chudne bez powodu jem jak jadlam , biegam nawet troche mniej intensywnie bo wyjezdzalam i duzo pracuje a waga leci przez ostatni miesiac schudlam ok 3kg bez cudow i diet.Powinno mnie to cieszyc a nie cieszy dzis wtrynilam paczke orzechow laskowych porzadny obiad a waga ciagle spada mam 41 lat i raczej spowoniony metabolizm buu nie dogodzisz
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 15:55
      Mojemu koledze waga zaczęła raptownie spadać, miał podkrążone oczy itd. Okazało się, że to cukrzyca.
      • marianna72 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:06
        mam nadzieje ,ze nie cukrzyca inne objawy sie nie zgadzaja. Mam energie i ogolnie dobrze sie czuje ale moze sie przejde zrobic komplet badan
    • croyance Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:10
      Ja tez bym sie przeszla do lekarza na wypadek, co Ci szkodzi.
      • marianna72 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:19
        Przejde sie ale mam nadzieje ,ze moze poprostu cos sie zwyczajnie odblokowalo.Wczesniej przy duzym wysilku fizycznym nie chudlam wiec moze to wczesniej mialam problem np z tarczyca a teraz sie "naprawilo" i wreszcie chudne chociaz troche to dziwne i pewnie teoria naciaganawink))
    • redheadfreaq Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:22
      Nagła utrata masy bez wyraźnego powodu nie jest zdrowym objawem. Zrobiłabym chociaż podstawowe badania krwi i moczu i zastanawiała, czy jest jeszcze coś, co powinno mnie zmartwić (lecące włosy, biegunka lub wręcz przeciwnie, zmęczenie, itp).
      • marianna72 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:30
        No wlasnie nic nie ma ,mam super wlosy , regularne miesiaczki , tryskam energia i dobrym humorem ,nie stresuje sie specjalnie od dobrych kilku lat, zadnych biegunek czy zaparc .Jem sporo ale bez przesady ani mi goraca ani sie nie poce .Przejrzalam juz fora w poszukiwaniu objawow i nic nie pasi oprocz tych kg
    • kkalipso Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:27
      Ja zawsze chudnę najszybciej jak przestanę ćwiczyć ,mięśnie flaczeją i stąd strata na wadze ,powinnaś wiedzieć ,że one ważą najwięcej.

• marianna72 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:34
        kkalipso napisała:

> Ja zawsze chudnę najszybciej jak przestanę ćwiczyć ,mięśnie flaczeją i stąd str
        > ata na wadze ,powinnaś wiedzieć ,że one ważą najwięcej.
        >
        Ale ja nie przestalam cwiczyc , biegam rzadziej niz w pierwszym roku ale dalej biegam.Mialam w tym czasie na przestrzeni dwoch lat kilka razy przerwe np tygodniowa i nigdy nie chudlam.W zeszlym tyg mialam przerwe 4 dniowa bo bylam w polsce i nie wzielam butow wiec nie moglam biegac ale od soboty dalej zasuwam
        • kkalipso Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:36
          No to nie wiem,ale to chyba dobrze ,że chudniesz -czy nie?
          • marianna72 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:40
            kkalipso napisała:

> No to nie wiem,ale to chyba dobrze ,że chudniesz -czy nie?
            no dobrzewink)) tylko dziwnie sie z tym czuje bo wczesniej nic nie pomagalo jak mialam te moje 68 to mialam a teraz raptem taki spadek bez niczego no to sie tez zastanawiam
            • kkalipso Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:44
              Czyli co chcesz powiedzieć,biegałaś , ćwiczyłaś a waga stała w miejscu a teraz jak troszkę sobie odpuściłaś to chudniesz?

• marianna72 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 19:53
                kkalipso napisała:

> Czyli co chcesz powiedzieć,biegałaś , ćwiczyłaś a waga stała w miejscu a teraz
                > jak troszkę sobie odpuściłaś to chudniesz?
                >
                Wczesniej biegalam i chodzilam na silownie b. intensywnie przecietnie bieganie 4-5 razy w tygodniu a pozniej silownia np orbiterek czy jak tam sie nazywa ( tak przez rok). Z czasem poniewaz nie widzialm wielkich wagowych rezultatow ( chociaz sylwetka na pewno sie zmienila) zaprzestalam cwiczyc tak intensywnie ( gdzies po roku) Od dwoch lat pracuje i od tego czasu pozostawilam sobie bieganie bo je po prostu polubilam , dobrze sie czuje , poprawia mi humor wiec biegam ale bez specjalnego nacisku .Jak mam luzniejszy tydzien polece nawet 4 razy jak tydzien ciezki czy wyjezdzam konczy sie na 1 razie ( tak od dwoch lat) Sylwetka od biegania zrobila sie fajna ale waga stala nawet potrafilam poleciec w gore od czasu do czasuwink)) A 65 na wadze to ostatni raz widzialam 7 lat temu i teraz ten spadek cieszy mnie ale zdaje sobie sprawe ze w wieku 41 lat jest raczej dziwny.Dlugo wyszlo sorry
              • ira_07 Re: raptowne chudniecie 31.05.13, 20:48
                Nic w tym dziwnego. Wiele osób tak ma. Ścisła dieta, rygor - waga spada lub staje. Odpuszczają trochę i spada mocniej. Pytanie jak bardzo autorce spada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka