Dodaj do ulubionych

Co ubieracie?

30.06.13, 16:26

Mam zaproszenie,dress code smart casual,zaznaczone zadnych ripped Jeans,Problem ja mam tylko ripped Jeans i za chiny nie möge sie polubic z spodniami materialowymi.Co zalozyc?
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: Co ubieracie? 30.06.13, 16:39
      Sukienke. Prosta, mniej elegancka niz koktajlowa. Ja bym zalozyla biala lub koralowa bawelniana z dziurkami/z bawelnianej koronki. Albo lniana? Plus maly sweterek, zaleznie od pogody.
      Mam taka:
      www.1-2-3.fr/eshop/clementine-r-guipure-robe-guipure
      Hilfiger ma podobna biala sukienke, w massimo dutti tez widzialam full sukienek, wlasciwie w kazdym sklepie i przedziale cenowym cis znajdziesz.
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 16:44

Niezbyt nadaje sie sukienka,bo bedzie sporo chodzenia.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
        Autorem powyzszego zdania jest M.
        • mayaalex Re: Co ubieracie? 30.06.13, 16:49
          Hmm... No to wychodzi na to, ze jednak spodnie materialowe wink
    • solejrolia Re: Co ubieracie? 30.06.13, 16:55
      leginsy i tunikę
    • barefoot_duck Re: Co ubieracie? 30.06.13, 17:02
      A co za problem? Kup proste, ciemne jeansy, a to już baza do bardzo wielu stylizacji. W stylu smart casual dobierz do tego marynarkę lub elegancki kardigan. Może coś w tym stylu (oczywiście stylizacja Gwyneth w wersji z butami na płaskim obcasie, skoro ma być sporo chodzenia):
      https://cdni.condenast.co.uk/592x888/g_j/gpaltrow_gl_3may12_wen_b.jpg
      https://makeupandbeauty.com/wp-content/uploads/2013/05/casual-dress-for-women-2.jpg
      https://3.bp.blogspot.com/-Gp1o3IZWINk/UaKwiCd9-YI/AAAAAAAASKo/QyKAiMy2D1k/s1600/Fashionable+stylish+elegant+women+casual+smart+wear+outfits+jeans+summer+spring+style+clothes+collection+set+++(15).jpg
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 17:14
        Problem to nie jest moj styl.Nie pasuje so mnie i Bede sie meczyc.
        • adwarp Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:03
          a jaki jest twój styl? będzie łatwiej
          • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:23

biker boots,Jeans poszarpane,tischorty i sportowa bluza albo adidasy,dzons i bluzka na ramiaczkach.
            Mini na disco.
            • podkocem Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:38
              w takim razie zostań w domu.
              • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 07:54

Musialas,bo bys sie udusila.Mam nadzieje,ze ulzylo.
            • shellerka Re: Co ubieracie? 01.07.13, 22:04
              dokładnie tak sobie Edel wyobrażam.
              mini na disco i wielki dekolt obnażający jej wielki biust, koniecznie koszulki na ramiączkach z oczojebnym logo i jakimiś haftami z cekinów do tego niezgrabne uda w poszarpanych dżinsach, koniecznie w jasnobłękitnym kolorze.

i dlaczego Edel, mam wrażenie, że część postów w tym wątku pisałaś pod wpływem alkoholu?...
              • edelstein Re: Co ubieracie? 02.07.13, 10:23

Nie nosze koszulek na ramiaczkach,wirklich dekoltow,cekinow i wirklich logo,jasnoblekitnych spodni tez nie mam.
                Bo akurat pilam,jest zabronione pic i wypowiadac sie?
    • adwarp Re: Co ubieracie? 30.06.13, 17:09
      to kup sobie nie podarte wink

mogę iść za ciebie, bo ja mam dużo spodni nie jeansowych.
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 17:17

Jesli odwalisz za mnie towarzyskie konwenanse to nie ma sprawytongue_out
    • doral2 Re: Co ubieracie? 30.06.13, 18:53
      ja to ubieram choinkę.
      a na siebie to zakładam ubranie.
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:26

A ja ubieram na siebie rzeczy,masz z tym Problem?Jak tak to wypad.
        • kk345 Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:08
          > A ja ubieram na siebie rzeczy,masz z tym Problem?Jak tak to wypad.

Ta wypowiedź pasuje do poszarpanych dzinsów i "tischorta" big_grin
          • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:38

I swietniebig_grin boli cie to?bo mnie nie
      • nangaparbat3 Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:18
        Tez napisalam, ze choinke, dwie odpowiedzi edel i jedną moją oraz NIE WIEM CO JESZCZE wycieto. Hm.
        • ardzuna Re: Co ubieracie? 01.07.13, 00:53
          Dołączam do grona ubierających choinkę. Ubierałam jeszcze dziecko ale już wyrosło i ubiera się samo.
          • kamelia04.08.2007 Re: Co ubieracie? 01.07.13, 10:51
            no, ale ubierania dziecka nie jest odpowiedzia na pytanie, bowiem dziecko, to człowiek, czyli "kogo ubieracie?"
    • kkokos Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:00
      raz do roku choinkę.

nie wiedziałam, że chodzi się tylko w spodniach. nie wiedziałam, że w sukienkach czy spódnicach tylko się siedzi. nic nie wiedziałam o świecie.
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:21

To jest impreza gdzie nie chodzi sie Od stolika do stolikatongue_out
        Nie nosze spodnic.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
    • hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:03
      Sukienkę, spódnicę i elegantszą bluzkę lub sweterek, spodnie materiałowe plus żakiet. Ale z tego co czytam, cobyśmy nie sugerowały to i tak jesteś na nie. W takim razie włóż jeansy, trampki i t-shirt, najwyżej wyjdziesz na dziwoląga tongue_out
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:25

Nie nosze spodni materialowych,nie posiadam eleganckich bluzek i spodnic.Mam jedna mini.Na tym koniec.
        • kropkacom Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:18
          Skoro nie chcesz sobie nic innego kupić to idź w tym co masz.
    • aga.doris Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:53
      Kiedyś ubierałam dzieci i choinkę. Teraz już tylko choinkęwink
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:03

OJP ja sie ubieram w rzeczy,czy to jest tak ciezko pojac?
        • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:04

Aha zakladam to ja noge na noge.
          • aga.doris Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:12
            A ja zakładam, że język którym się posługujesz to język prawie polskiwink
            • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:21

Niech bedzie prawie polski,przeszkadza ci to?
              • aga.doris Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:25
                Absolutnie nie. Jak dla mnie możesz ubierać co tylko chcesz. Pozwól jednak, że ja pozostanę przy choincewink
                • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:39

Alez ubieraj choinke,co mnie to?
                  Jesli chvesz udawac glupia,ze nie zrozumialas to udawaj dalej.Szkoda klawiatury.

• aga.doris Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:49
                    Coż, jakie pytanie taka odpowiedźwink
                    • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:54
                      Wyunaje zasade nie Ma glupich pytan,sa tylko beznadziejne odpowiedzi.Jakos nie czuje sie zaskoczona,standart.
                      • anulka.p Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:00
                        Dlaczego "Ma" a nie ma?
                        Dlaczego "standart", a nie standard?
                        O "wyunaje" i zadziwiającej interpunkcji już nie wspomnę.
                        • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:02
                          Zebys sie pytala
                        • rosapulchra-0 Re: Co ubieracie? 01.07.13, 01:05
                          anulka.p napisała:

> Dlaczego "Ma" a nie ma?
                          > Dlaczego "standart", a nie standard?
                          > O "wyunaje" i zadziwiającej interpunkcji już nie wspomnę.

A może masz coś do powiedzenia na temat, poza przypi..em się o poprawność gramatyczną do osoby od lat mieszkającej za granicą?? Masz? suspicious
                          • anulka.p Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:09
                            Znam osoby, ktore mieszkają za granicą dłużej niż koleżanka Klaudyna zyje w ogóle, a piszą (i mowią) po polsku zachowując poprawnośc tego języka.
                            Nawet (nie przymierzając) ty Roso nie walisz takich bykow, a twoje posty nie są tak chaotyczne i niedbałe. Edelstein jest na tym forum absolutną liderką w bezładnej pisaninie, bez stosowania żadnych reguł i szacunku dla czytających. A dziś kiedy nawet słownika nie trzeba posiadać, a wszystko jest w necie i można sprawdzić, tak koszmarne błędy to naprawdę obciach.
                            • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:16
                              Ktos zmusza cie do czytania?
                              Mozesz wygasic.

• mia_siochi Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:26
                        edelstein napisała:

> Wyunaje zasade nie Ma glupich pytan,sa tylko beznadziejne odpowiedzi.

A to ktoś Cię kiedyś okłamał smile

Jakos nie
                        > czuje sie zaskoczona,standart.

Taki standart, jak branzoleta czy dekold.
                        • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:39

Nie jestem idealna,robie bledy.Ciesze sie,ze ty nie.
          • bibistuart1 Re: Co ubieracie? 01.07.13, 06:50
            To zaloz sobie noge na noge i tak idz na przyjecie.Po co zawracasz ludziom glowe jak wiesz co zalozyc?
    • joe_stru Re: Co ubieracie? 30.06.13, 19:55
      Ją myślę, edelstein, żebyś nie zakładała nic. A propos tematu postu - za użycie słowa ubierac w tym kontekście nie zdaje się
      Z 4 do 5, czy jakoś tak. Także nic nie "ubieraj", twoja enerdowska solarka zupełnie wystarczy. Goście będą zachwyceni. Luv ya !!!!
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:02

juz zwixowales sie ze szczescia?
    • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:11

Dla tych dla ktorych wszystko sie z choinka kojarzy,u Nas sie choinke stroi,co nie przeszkadza by sie stroic na jakas okazje.Jak widac dla niektorych "smart casual"jest za skomplikowane,wiec wola sie dopier..ic,by podniesc swoja samoocene na poziomie dzdzownicy.

• hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:30
        Jak na razie smart casual skomplikowane jest dla Ciebie. Dziewczyny, w tym ja doradziły Ci w temacie, ale skoro to nie, tamto nie to idź nago, wtedy nikt Ci nie dopier...i !!!
        • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:52

Tyle to i Google mi da,czekalam na niebanalne zestawy,a nie podstawe,ktora znam.Jakbym nie znala to byl i tak wolala spytac Google.Czekalam na cos fantazyjnego i Jak zwykle dostalam odpiwiedzi na miare jematkowego napuszenia.

• hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:00
            Fantazyjnego powiadasz? A co można fantazyjnego doradzić kobiecie, która w szafie posiada jedynie jeansy, podarte w dodatku i nijak nie chce przyjąć do wiadomości, że w stylu smart casual też można wyglądać z fantazją, niekoniecznie jak obdartus. Ty wiesz jaki masz problem? Zamknęłaś swój umysł w tych podartych portkach i za cholerę nie przyjmiesz do wiadomości, że można inaczej.
            • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:06

Alez ja wlasnie na za fantazje czekam,tylko nie w wydaniu spidnica,sukienka.
              • sumire Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:08
                no to w jakim wydaniu? spódnica nie, sukienka nie, nie-dżinsy nie, to może udrapować na sobie firankę?
                • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:16
                  Sa legginsy,skora,dzins w wielu kolorach,fakturach.Butow tez sa tysiace od kowbojek na sandalkach konczac.
                  Czekam na jakis niebanalny zestaw.
                  Banalny moge w trzy min. zestawic.
                  • aneta-skarpeta Re: Co ubieracie? 30.06.13, 23:28
                    skórzane spodnie latem...powiadasz?

no to by było niebanalne

jeszcze kowbojki do tego i szoruj w trasęwink

zdejmij klapki z oczu i kup jakąs ładną banalną sukienkę

nie ma co Ci doradzic- leginsy nie są eleganckie, reszty nie nosisz
                    • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:01

18do20stopni,goraco ze az wyciagnelam sweter.Latotongue_out
              • hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:18
                edelstein napisała:

>
                > Alez ja wlasnie na za fantazje czekam,tylko nie w wydaniu spidnica,sukienka.

Ale jaką. Jedynym rozwiązaniem w tym wypadku są spodnie materiałowe- rurki, koszula, wygodne buty, marynarka lub sweterek.
                • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:25

Przeciez smart casual dla kobiet nie jest ustalone?ci widze dzinsy,biala koszula,spodnie materialowe plus sweterek,u facetow koszula,polo,dzinsy,spodnie materialowe.U mlodszych tuniki i jeggins.Niby na byc elegancko i niezobowiazujaco,a wiekszosc sztywno wystepuje.na mysl ze znow biala kosziula,dzins,slabo mi.
                  .
      • barefoot_duck Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:37
        edelstein, ja generalnie w życiu prywatnym jestem człowiek pokojowo nastawiony, spokojny i wyluzowany. I usiłowałam ci doradzić nawet, bez dowalania za błąd językowy koszmarny i za używanie czegoś, co nawet ponglish czy tam polgielskim nazwać nie można, z całego serca chciałam ci pomóc. Ale jak widzę kolejne twoje wpisy, to scyzoryk mi się w kieszeni otwiera.
        1. Tak, wszystkie dziewczyny mają rację: ubrać to można choinkę. Generalnie coś, albo kogoś. Dziecko można ubrać.
        2. Teksty w stylu, że jeśli ktoś ma z tobą problem, to wypad, to sorry - ale nie na ogólnie dostępnym forum. Raz, że z kulturą to wiele wspólnego nie ma, a dwa - jeśli piszesz na OGÓLNIE DOSTĘPNYM forum, przyjmij, że możesz przeczytać coś, co ci się nie spodoba. A że pisząca do ciebie osoba miała rację (patrz punkt pierwszy) - tym bardziej przyjmij na klatę, najwyżej nie czytaj dalej.
        3. Jak widać po wypowiedziach części przedmówczyń i choćby mojej - nie, "smart casual" nie jest dla nas za trudne, bo usiłowałyśmy ci doradzić. Fakt, że nie usłyszałaś tego, co usłyszeć chciałaś.
        4. Jeżeli chciałaś przeczytać, że motocyklowe buciory, poszarpane jeansy, t-shirt czy ewentualnie mini (gdzieś jeszcze organizują "disco"?!!!) mają cokolwiek wspólnego ze stylem "smart casual" - NIE, NIE MAJĄ, NIE MIAŁY I NIGDY MIEĆ NIE BĘDĄ! Ja również lubię motocyklowe buty i poszarpane jeansy. Ale nie ubieram się tak do pracy i na imprezy.
        5. Dobrą radę mam jedną: nie idź na tę imprezę. Problem będzie z głowy. Nie będziesz musiała się męczyć w niepasującym do ciebie w stylu stroju, nie obrazisz organizatorów kompletnie od czapy ubiorem.
        6. A w sumie mam jeszcze jedną radę - nie zadawaj pytań, jeśli nie jesteś przygotowana na to, żeby usłyszeć odpowiedź.
        • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:49
          Interesujace,ze na ogolnodostepnym Forum dopie...dalaja sie do mnie Jak zwykle te Same osoby,co za zbieg okolicznosci.
          Nie musze przyjmowac na klate bo pewne osoby mam w d..e.
          Spytalam co ubieracie,rozwala mnie tekst,gdzie insynuujesz,ze wiesz lepiej co ja chcialam przeczytac.
          Dyskoteki istnieja dalej,a ze niektorzy sa w wieku przedpotopowym i ich tam nikt nie wpusci,ich problem.
          Oczekiwalam jakichs fajnych propozycji a nie walenia podstawami,tyle moge sobie wygooglowac wpisujac smart casual.
          • barefoot_duck Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:00
            Droga koleżanko, niestety - smart casual ma tyle z fantazją wspólnego, co ty z kulturą osobistą, więc porad z fantazyjnymi zestawami nie oczekuj.
            Co do nie wpuszczania na "dyskoteki" osób w wieku przedpotopowym, to hmmm... Disco, to królowało w latach siedemdziesiątych. Jeżeli to wtedy w swojej mini brylowałaś na parkietach, to wiek twój może nie przedpotopowy, ale leciwy co najmniej.
            Ja chadzam co najwyżej do klubów, do których nie wpuszczono by cię, bynajmniej nie ze względu na wiek.
            Pozdrawiam niezmiennie serdecznie i życzę udanej zabawy wink
            • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:11

To jestes do typu,smart casual jest tylko dla mezczyzn ustalony na fest,u kobiet pozostawia bardzo szerokie pole do popisu.
              No zobacz ostatni raz w disco bylam miesiac temu,a w latach 70to nawet w planach nie bylam,moj rodzice bylo dziecmibig_grin
              Do klubow chadzam takze i jeszcze nigdy nie mialam problemow z wejsciem gdziekolwiek.

• aneta-skarpeta Re: Co ubieracie? 30.06.13, 23:31
                edel- jestes taką ekspertką od smart casiual, że najlepiej będzie jak sama coś z fantazją wymyślisztongue_out
                • goodnightmoon Re: Co ubieracie? 01.07.13, 11:11
                  aneta-skarpeta napisała:

> edel- jestes taką ekspertką od smart casiual, że najlepiej będzie jak sama coś z fantazją wymyślisz tongue_out

Dokładnie! I prosimy o zdjęcie docelowego zestawu, przynajmniej się czegoś nowego nauczymy suspicious W przedszkolu mojego syna wkrótce będzie piknik, może też się ubiorę z FANTAZJĄ wink
              • najma78 Re: Co ubieracie? 02.07.13, 07:46

www.next.co.uk/women/casualwear
                Przejrzyj wersje luxury, sporo zestawow jest ze spodniami jens, krotkimi spodniami itd.moze cos wybierzesz.
          • kk345 Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:11
            > Interesujace,ze na ogolnodostepnym Forum dopie...dalaja sie do mnie Jak zwykle
            > te Same osoby,co za zbieg okolicznosci.
            > Nie musze przyjmowac na klate bo pewne osoby mam w d..e.

Rosa, to ty? big_grin
        • anulka.p Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:50
          Oj dziewczyny, zrozumcie - chciała się Klaudyna pochwalić, że dostała zaproszenie, pewnie to dla niej mega wydarzenie, bo jak widać po jej odzieży (ktorą opisuje), nie chadza w takie miejsca. A Wy zamiast zawyć z zazdrości, jej doradzać po prostu zaczęłyściebig_grin Nie o to chodziło drogie panie!
          • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 20:57

Jak widac niektorzy nadal dostaja orgazmu Jak moga moje imie napisacbig_grin fantazja niektorych nie zawodzi,szkoda ze nie w tym zakresie co trzeba.
            Z pozdrowieniami
            Klaudyna

• hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:09
              Wiesz co, ja tam uprzedzona do Ciebie nie byłam, ale coś mnie trafia jak złośliwie negujesz wszystkie dobre rady. Fantazji to akurat Tobie brakuje, sympatycznego usposobienia także. Mniej złości, więcej uśmiechu proponuję.
              • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:20

Nie mam nic przeciwko dobrym radom,ale moge na palcach jednej reki sympatYczne i pomocne odpowiedzi policzyc.Adwarp,Ty i jeszcze jedna.Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie.
                Na miss publicznosci nie startuje.
                • podkocem Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:43
                  Jak Kuba Bogu tak Bog K
                  > ubie.

Ano. Sympatią nie grzeszysz to i miłych odpowiedzi nie otrzymujesz.
                  • rosapulchra-0 Re: Co ubieracie? 01.07.13, 05:45
                    A ja się akurat Edel nie dziwię. Gdyby podobne pytania zadała inna, zważ, że zjadliwych uwag gramatycznych byłoby jak na lekarstwo. Po jaką cholerę w tym wątku się odzywa np. jakaś anulka? Do tej pory znalazłam jej dwie odpowiedzi, żadna nie w temacie, za to z całym wiadrem jadu i obrzydliwego dopi..nia się. Po co? Za nudno?
                    Podobnie się dzieje z moimi wątkami, grupa pod wezwaniem leci się wpisać, bynajmniej na temat. Jedna tylko z tych moich psychofanek stara się czasem coś na temat napisać, ale w taki sposób, żeby od razu mnie kopnąć, tak wiesz, pod stołem, ja poczuję, a nikt nie zauważy wink, vide mój wątek o sześciolatce śpiewającej heavy metal. Mogę się założyć, że gdyby kto inny był autorem tego wątku, to reakcje byłyby inne, a wypowiedzi w typie kasowanych przez administrację również byłoby znacznie mniej, tych pogardliwych również.
                    Ty zresztą też niewiele odbiegasz od niektórych forumowych specjalistek od kopania, przypominam ci mój wątek o szczurkach i twój dowcip z poziomu trolla krejzi suspicious
                    • marychna31 Re: Co ubieracie? 01.07.13, 07:18
                      Rosa, spójrz uczciwie od góry wąku: dużo sensownych opowiedzi, na temat.

A chamstwo założycielki wątku w opowiedziach każdemu podziałało na nerwy. Nie da się z niej, na podstawie tego wątku, zrobić ofiary.
                    • podkocem Re: Co ubieracie? 01.07.13, 09:13
                      1. Szczury to obrzydliwe szkodniki i się je tępi a nie hoduje (no, chyba że w labolatorium na doświadczenia). Wszystko jedno kto by temat założył, odpowiedź byłaby ta sama. Sorry, ale zdania nie zmienię.
                      2. Casual dress code nie obejmuje poszarpaych dżinsów, właściwie w ogóle żadne dżinsy nie wchodzą w grę, sportowe czy heavy metalowe buty też nie. Jeśli ktoś nie przyjmuje tego do wiadomosci to niech nie pcha się na imprezę na którą ewidentnie (przynajmniej strojem) pasować nie będzie. Sztuka życia w społeczeństwie polega na dopasowywaniu się do sytuacji. Nie można być wiecznie pod prąd. Na dłuższą metę to męczące dla każdej ze stron, powoduje irytację i złośliwe komentarze. U mnie w pracy jest casual dress code, blisko tysiąc pracowników biura i jakoś każdy dostosować się potrafi mimo, że po pracy widuję ich conajmniej odmiennie ubranych.
                  • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:21

Ty wiesz najlepiej czym grzesze,a czym nie.Na szczescie w realu nikt nie,dopier...ala sie do kazdej literki i szuka dziury w calym,byleby wylac jad dzieki czemu tez jest milo i sympatycznie.

• marychna31 klaudyno 01.07.13, 07:20
              masz ty w końcu problem ze swoim imieniem, czy nie? Co chwila się chwalisz, ze nie masz nic przeciwko temu, żeby sie nim do ciebie zwracać a jednocześnie dostajesz szału, ze ktoś go uzywa. Może jak ci to nie pasuje to wprost o tym napisz? To nie jest oczywiste- ja np nie mam nic przeciwko temu, zeby pisac do mnie "Mario".
              • edelstein Re: klaudyno 01.07.13, 08:32

Zauwazylas w jakim kontekscie forumki uzywaja tego imienia?

• lucerka Re: klaudyno 01.07.13, 09:11

Fajne imie, dawno nie slyszane.
                  Ale dziewczyny maja racje. Moze rozpatrz ichnie propozycje. Na jakis kompromis musisz pojsc.

Swoja droga rozumiem cie. Ja tez z niechecia wbijam sie w cos, co jest nie w moim stylu.
    • rhaenyra Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:17
      kiedy ta impreza i na czym dokladnie ma polegac i ile masz czasu ?
      jak wazna to mozesz ostatecznie kupic jakies spodnie materialowe i nastepnego dnia wywalic
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:35
        Czasu mam troche
        Dosc wazna,dobrze by bylo wpadac w oko
        caly dzien chodzenia i podziwiania.
        Figury do materialowych spodni nie posiadam niestetytongue_out

• hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:46
          Proszę, zamień dżinsy na elegantsze materiałowe rurki:
          https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3457083,2,1,a.html
          Spódnicę na powyższe rurki:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3457084,2,2,b.html
          Wersja z sukienką:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3457085,2,3,c.html
          Wszystkie trzy zestawienia miałam na sobie na "wycieczkach pracowych". Poszukam jeszcze fotek cobyś miała wybór tongue_out
        • kanna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 21:50
          Materiałowe nie, ciemne jeansy nie, spódnica nie, sukienka nie, legginsy nie..

masz problem tongue_out

Załóż swoje ulubione jeansy i udaj,ze nie widziałaś dopisku big_grin
          (nie dziękuj, nie dziękuj.. dobre rady to moje hobby)
    • adwarp Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:02
      może któreś z takich spodni

www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/duttipl/pl/30220004/678564/Spodnie
      • edelstein Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:19

Dzieki,te ze sprzaczkami czarne wygladaja ok.Mam rozbudowane nogi,moze Beda pasowac.

• hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:28
      Poświęciłam się i poobcinałam własne foty, może się zainspirujesz tongue_out
      Zamień krótkie spodenki na długie lniane spodnie:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hg/ze/aoca/Ri4HjphrIall3SBbPX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hg/ze/aoca/xC14Z8v7g5KFt5EvvX.jpg
      Tutaj dżinsy zamieniasz na spodnie materiałowe, najlepiej rurki.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hg/ze/aoca/bqEfJZbRmB67tIafoB.jpg
      Biała koszula nie jest taka zła wink
      • mayaalex Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:35
        Hrabina, ale masz super nogi!
        • hrabina_murzyna Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:38
          Dzięki, ale to takie ujęcia smile W rezultacie mam kompleksy na punkcie swoich nóg, chociaż do najgorszych nie należą tongue_out
    • kura17 Re: Co ubieracie? 30.06.13, 22:31
      Edel, Ty masz duzy biust, dobrze pamietam? (ja tez).
      zaloz zwykle jeansy (nie poszarpane) i jakas niebanalna bluzke ze sporym dekoltem (ale bez przesady). do tego jakis zwracajacy uwage naszyjnik, moze nie "korale', ale jakis kamien/muszla na rzemyku. i ciezsze buty, zeby byla rownowaga miedzy gora a dolem (chyba, ze masz kragle biodra, to wtedy nie trzeba. ja w ogole nie mam tylka, wiec musze dodawac sylwetce rownowagi ciezszymi/wiekszymi butami).

ja czesto sie tak ubieram na okazje "smart casual" i czuje sie swobodnie.

mysle, ze jesli nie przesadzisz (zbyt seksowny wyglad), to zapadniesz w pamiec i bedzie Ci wygodnie smile
      • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:58
        No mam spory,dzieki,pogrzebie w szafoe,moze cos poskladam so kupy.Gdyby bylo cieplo byloby latwiej,z krotkim,rekawem mam sporo bluzek.
    • ailia Re: Co ubieracie? 30.06.13, 23:37
      Sciemniasz laska jak zawsze...jak taka gladka jestes artystka plastyczka co to zajmuje sie projektowaniem wnetrz sklepowych to co, nie masz ani jednej osoby kolo siebie, ktorej mozesz dyskretnie sie popytac, co to casual w tym wypadku znaczy? Chyba sama nie zostalas zaproszona. A jak sama to tymbardziej nie ma sie co przejmowac, wsrod 5 tysiecy innych zaproszonych gosci nikt sie twoim wygladem nie przejmie. Sorry ale sie pograzasz z kazdym postem.
    • bibistuart1 Re: Co ubieracie? 01.07.13, 06:43
      Ja ubieram choinke lub dziecko.. Na uroczystosci zakladam sukienke lub eleganckie spodnie i bluzke. Czy tak trudno mowic i pisac po polsku?
      • bei Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:39

• guderianka Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:42
      Podsumowując :
      masz mocną budowę nóg i wydatny biust
      nie lubisz sukienek i spódnic
      lubisz jeansy ale nie rurki
      nie chcesz materiałowych spodni
      ze względu na porę roku i dnia spróbowałabym nałożyć coś takiego ;
      https://www.e-lady.pl/files/image/12265_Spodnie_lniane_bibiKAWA_2kis.jpg
      do tego taka bluzka lub zwykła biała prosta
      https://image.ceneo.pl/data/products/22824413/i-fruit-of-the-loom-damska-koszula-poplin-8211-dlugi-rekaw-kolor-bialy.jpg
      buty w tym stylu
      https://s4.ifotos.pl/img/1_hsphsaw.jpg
      dodatki
      https://img16.tablica.pl/images_tablicapl/66796705_1_644x461_bransoletka-i-naszyjnik-z-drewna-zamosc.jpg
      • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:52

Fajne te spodnie.Z jakiej to firmy,strony?
        • guderianka Re: Co ubieracie? 01.07.13, 08:56
          Stąd
          Może znajdziesz tam tez coś innego, fajne rzeczy niektóre mają
          • edelstein Re: Co ubieracie? 01.07.13, 09:01

Dzieki.
            Kiedys mialam podobne,ale po paru latach wyzionely ducha i juz na takie nie natrafilam.

• guderianka Re: Co ubieracie? 01.07.13, 09:17
              a widzisz ?może to jakiś znak ? wink
              • guderianka p.s. Ja niżej podpisana.. 01.07.13, 09:18
                Ubieram siebie
                A choinkę ozdabiam tongue_out
                • edelstein Re: p.s. Ja niżej podpisana.. 01.07.13, 09:39
                  Znak nie znak,w tym da sie chodzic i nie czuc jak przebrana.
                  Ja tam choinke nadal stroje lub wlasnie ozdabiam.

ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
                  • chipsi Re: p.s. Ja niżej podpisana.. 01.07.13, 09:51
                    Ciucha nie doradzę ale jak nigdy muszę się zgodzić z tym Twoim ubieraniem. Nagle wszystkie ematki gołe chodzą a ubierają tylko dzieci i choinkę tongue_out Ja tam wolę spodnie na sobie niż na choince ale cóż, nie narzucam.
                    Tak mi się skojarzyło to czepianie jak mojego "odprawiania urodzin".
                • najma78 Re: p.s. Ja niżej podpisana.. 02.07.13, 07:56
                  guderianka napisała:

> Ubieram siebie
                  > A choinkę ozdabiam tongue_out

Hahaha, ja tez, ubieram siebie lub kogos, choinke dekoruje lub ozdabiam.

sjp.pwn.pl/slownik/2531855/ubra%C4%87_si%C4%99
                  • edelstein Re: p.s. Ja niżej podpisana.. 02.07.13, 10:25

• karola1008 Re: Co ubieracie? 02.07.13, 09:36
            Aaaaaaach, Guderianko, ależ piękne spodnie znalazłaśsmile. Chyba sobie kupię smile.
            Edel, do bluzki koszulowej i butów na koturnie te spodnie będą świetnie wyglądały.
    • kamelia04.08.2007 ubieram choinke, ale dopiero w grudniu 01.07.13, 10:54
      polska język, trudna jezyk. Ani po polsku, ani po niemiecku mówic nie umiesz porządnie

A jesli chodzi o mnie, to ubieram się, ewentualnie wkładam spodnie.

Możesz włozyc spódnice i bluzke, mozesz włozyc sukienke szmizjerke, mozesz włozyc spodnie o kroju dzinsów, ale z bawełny nie-dzinsowej.
      Mozliwości jest cała masa.
      • edelstein Re: ubieram choinke, ale dopiero w grudniu 01.07.13, 11:03
        Wow a ty co umiesz poza siedzeniem w domu I czekaniem az ci chlop kase da?
      • guderianka Re: ubieram choinke, ale dopiero w grudniu 01.07.13, 11:08
        Mądralo, odczep się. Jeśli ona chce ubierać to chyba jej sprawa ? Purystka językowa się znalazła, uważaj bo jeszcze ktoś (ja suspicious)weźmie sobie na tapetę Twoje odpowiedzi , w których tez zdarzają się błędy i będzie za każdym razem punktował tongue_out
        Jak to było źdźbło w czyimś a belki w swoim ?
        (tak, kolejny skrót językowy jak ten w ubieraniu )
        • rosapulchra-0 Re: ubieram choinke, ale dopiero w grudniu 01.07.13, 13:08
          Ojtamojtam!
          Miła Gude, to nie wiesz, że jematki piszą tak doskonale jak one same są?
          • aneta-skarpeta Re: ubieram choinke, ale dopiero w grudniu 01.07.13, 15:02
            Rosa...pamiętaj- Ty taka sama ematka jak kazda z nas
        • sumire Re: ubieram choinke, ale dopiero w grudniu 02.07.13, 08:20
          ale to jest niepoprawne, no. gdyby chodziło o ubieranie się w coś, nikt by się nie uczepił, ale ubieranie czegoś ma jednak zgoła inne znaczenie, niż wielu lubi myśleć.
          to tak, jakby bronić używania 'bynajmniej' zamiast 'przynajmniej', bo tak się bardziej podoba. nie brońmy tego typu 'skrótów językowych', bo to obrona niechlujstwa.
    • goodnightmoon No i ... ?????? 08.07.13, 11:25
      To co, był już ten event?
      Co w końcu założyłaś? Jaką fantazję zrealizowałaś? wink

Nie bądź miękka, pochwal się, dawaj fotki!!! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka