Dodaj do ulubionych

PILNA PORADA _Proba samobojcza

30.06.13, 19:33
Szukam telefonu gdziekolwiek gdzie mozna zadzwonic po porade.
Nie znam dziewczyny osobiscie.Wczoraj probowala powiescic siebie i 2 malych dzieciPoszla z nimi do lasu.Dziewczyna jest prawdopodobnie na lekach psychotropowych.Nie wiem co i jak moge zrobic.
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Proba samobojcza 30.06.13, 19:34
      blu4 napisała:

> Szukam telefonu gdziekolwiek gdzie mozna zadzwonic po porade.
      > Nie znam dziewczyny osobiscie.Wczoraj probowala powiescic siebie i 2 malych dzi
      > eciPoszla z nimi do lasu.Dziewczyna jest prawdopodobnie na lekach psychotropowy
      > ch.Nie wiem co i jak moge zrobic.

Zadzwonić na policję.
    • stara.kociara Re: Proba samobojcza 30.06.13, 19:35
      Powiadomić policję, skoro realnie zagraża sobie i dzieciom. W takiej sytuacji powinna być leczona, nawet bez swojej zgody.
    • przystanek_tramwajowy Proba samobojcza 30.06.13, 19:41
      I lepiej żebyś nie była trollem, robiącym sobie z nas jaja. To forum ma długą tradycję współpracy z policją, która z kolei bezbłędnie namierza dowcipnisiów piszących o samobójcach labo osobach znęcających się nad dziećmi. Pamiętacie laskę, której koleżanka rzekomo znęcała nad dzieckiem, którym się opiekowała?
      • annakate Re: Proba samobojcza 30.06.13, 19:48
        wezwać pogotowie - jeśli potrzebne jest umieszczenie w szpitalu psychiatrycznym to może to się odbyć bez zgody samej zainteresowanej, jesli zagraża swojemu zyciu lub zyciu i zdrowiu innych
      • rosapulchra-0 Re: Proba samobojcza 30.06.13, 21:50
        Serio?
      • jowita771 Re: Proba samobojcza 30.06.13, 21:53
        Chodziło o tę współlokatorkę, która zakochała się w ojcu dziecka, który był jednocześnie wykładowcą autorki? Nie wiedziałam, że sprawa miała jakiś ciąg dalszy, jak to się skończyło?
      • goodnightmoon Re: Proba samobojcza 01.07.13, 10:48
        przystanek_tramwajowy napisał:

> Pamiętacie laskę, której koleżanka rzekomo znęcała nad dzieckiem, którym się opiekowała?

Pamiętamy! No i co, była to jednak ściema? Wiesz coś na ten temat?
    • blu4 R _Proba samobojcza 30.06.13, 20:03
      Uwierz mi trolem nie jestem.Czekam na dane tej dziewczyny i dzwonie na policje
      • aurinko Re: R _Proba samobojcza 30.06.13, 20:07
        Dziwię się, że wolałaś tracić czas na pisanie na forum zamiast dzwonić od razu na Policję. Nawet nie mając szczegółowych danych dziewczyny powinnaś dawno to zgłosić. Zapewne jakieś informacje, które pomogłyby namierzyć tę dziewczynę, posiadasz (nawet jeśli myślisz że są one bez znaczenia).
        • rosapulchra-0 Re: R _Proba samobojcza 01.07.13, 18:10
          aurinko napisała:

> Dziwię się, że wolałaś tracić czas na pisanie na forum zamiast dzwonić od razu
          > na Policję. Nawet nie mając szczegółowych danych dziewczyny powinnaś dawno to z
          > głosić. Zapewne jakieś informacje, które pomogłyby namierzyć tę dziewczynę, pos
          > iadasz (nawet jeśli myślisz że są one bez znaczenia).

O jesoo, następna gwiazda.. sciana
          • aurinko Re: R _Proba samobojcza 01.07.13, 18:32
            Płyń baranku.
    • jowita771 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 20:58
      Dzwoń na policję, podaj te dane, które masz, a sama czekaj dalej na wiadomość. Może namierzą ją przed Tobą.
      • ella_nl Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:00
        I wolisz pisać na forum niż zadzwonić na policję/pogotowie?
        I stało się to wczoraj?
        • yogisia Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:46
          A może dowiedziała się przed chwilą? Może policja nie przyszła jej do głowy?
          Zostaw ją. Mam nadzieję, że zadzwoniła gdzie trzeba.

• rosapulchra-0 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:52
          No tak. Kolejna oburzona. Nie wolno o nic spytać na forum, bo zaraz się dowiesz, że jesteś tępa dzida, co to mieszka w necie, a nie pomaga innym, jakby to sobie forum życzyło sciana big_grin
          • ella_nl Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 22:04
            Mam prawo wątpić w tę historię? Mam! Więc się odczeptongue_out
            • kk345 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 22:15
              > Mam prawo wątpić w tę historię? Mam!

Ja też mam wątpliwości, niespójne to jakies.
            • rosapulchra-0 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 23:02
              Sorka, ale w którym miejscu poddałaś w wątpliwość tę historię:
              CytatI wolisz pisać na forum niż zadzwonić na policję/pogotowie?
              I stało się to wczoraj?

?
              I nie żebym się czepiała tongue_out
              • ella_nl Re: _Proba samobojcza 01.07.13, 13:34
                Rosa - nie wierzę w tę historię. I tyle w temacie.
        • mearuless Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 22:11
          ooooooooooooooooo straszne!!
          szuka pomocy ale co tam!!! skopac ją!
          co za idiotyzmy, skad ma sie najszybciej dowiedziec jak nie wie>
    • blu4 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:45
      Stalo sie to wczoraj ja dowiedzialam sie o tym dzisiaj.Dzwonilam na policje.Podalam Imie,Nazwisko i miejsce zamieszkania.Okazuje sie ze za malo bo policjant zazadal jeszcze numeru telefonu do tej osoby ktorego ja nie mialam niestety.
      • ella_nl Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:48
        Ale przyjęli zgłoszenie? Bez nr telefonu nie będą "działać"?
      • jowita771 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:50
        To zadzwoń jeszcze raz i poproś o jego nazwisko, może się facet ocknie. Zadzwoń, jak nie zadzwonisz, a ona zrobi cos sobie i dzieciom, to będziesz sobie pluć w brodę, że mogłaś zrobić więcej.
      • kamunyak Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:53
        Policja sama nie moze sobie znaleźć nr telefonu, znając imię, nazwisko i inne dane?
        To co to za policja?
        Lepiej powiadom jakieś inne służby albo jakiś telefon zaufania, centrum interwencji kryzysowej, cos takiego poszukaj. Tam na pewno wiedzą co zrobić.
      • rosapulchra-0 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:54
        A po co mu numer telefonu?
        Nieprzyjęcie zgłoszenia jest zgodne z prawem?
        Bo dla mnie jest przede wszystkim nienormalne.
    • blu4 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:57
      Chyba tak zrobie bo z kolezanka nie moge sie skontaktowac wiec numeru nie posiadam do tej dziewczyny.Zastrzeglam temu policjantowi ze moge nie oddzwonic bo mam telefon na karte i srodki mi sie koncza a teraz nie mam gdzie doladowac.
      • rosapulchra-0 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 21:59
        Na policję jest telefon za darmo.
      • yenna_m Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 22:19
        napisz tez maila na komisariat (Dane powinny być dostępne w necie)
        zawszeć to dowód na piśmie, że się zgłaszało sprawę
    • blu4 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 22:29
      Mieszkam w Walii wiec za polaczenie musze placic.Roztrzesiona kolezanka tej dziewczyny zadzwonila dzis do mnie opowiadajac mi te historie..Nie znam Jej ale zostawic tak tego nie moglam.Zwlaszcza ze Ona prawdopodobnie jest sama z dziecmi.Dziewczynka 4 latka chlopczyk 1,5 roku.Probowalam dodzwonic sie pod rozne telefony zaufania niestety nikt nie odbieral.Nie bede podawala miejsca zamieszkania tej osoby ale jesli ktos ma parcie zeby sprawdzic to dzwonilam na Policje do Kolobrzegu.Miasta skad pochodze.Tam podali mi wlasciwy nr telefonu na policje w innym miescie.
      • jowita771 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 22:42
        Może policjant nie chciał przyjąć zgłoszenia, bo nie mieszkasz w Polsce i w razie, gdyby się okazało, że sobie robisz jaja, to trudniej Cię namierzyć? Masz w Polsce mamę, siostrę, przyjaciółkę? Poproś, żeby zadzwoniła.
        • rosapulchra-0 Re: _Proba samobojcza 30.06.13, 23:07
          jowita771 napisał:

> Może policjant nie chciał przyjąć zgłoszenia, bo nie mieszkasz w Polsce i w raz
          > ie, gdyby się okazało, że sobie robisz jaja, to trudniej Cię namierzyć? Masz w
          > Polsce mamę, siostrę, przyjaciółkę? Poproś, żeby zadzwoniła.

Żartujesz, prawda? suspicious
      • echtom Re: _Proba samobojcza 01.07.13, 10:25
        > Mieszkam w Walii wiec za polaczenie musze placic.Roztrzesiona kolezanka tej dzi
        > ewczyny zadzwonila dzis do mnie opowiadajac mi te historie.

Nie rozumiem - koleżanka dziewczyny zadzwoniła do Ciebie do Walii zamiast szukać pomocy na miejscu?
        • gazeta_mi_placi Re: _Proba samobojcza 01.07.13, 11:59
          Trollem pachnie, jak dziewczyny zaczęły ją straszyć namierzeniem przez policję naraz się okazało, że mieszka za granicą.
    • blu4 Re: _Proba samobojcza 01.07.13, 15:47
      w pierwszym poscie wyraznie zaznaczylam ze nie znam tej dziewczyny osobiscie! Trudno od razu z gory przewidywac o co zapytacie! Wyraznie napisalam ze szukam numeru cokolwiek i gdziekolwiek gdzie moge zadzwonic po porade.Zgodnie ze zdaniem wiekszosci zadzwonilam na policje..Kolezanka ktora mieszka w Polsce zadzwonila do mnie o porade!!! Co zrobic !!! W pierwszym odruchu napisalam tutaj bo wiem ze tu jest masa ludzi. Nie codziennie mam stycznosc z takimi problemami i pomimo ze ja tej dziewczyny nie znam sumienie nie pozwolilo mi tego olac. Dlaczego ja a nie kolezanka??? Ona sie bala ze to wyjdzie ze to Ona dzwonila. A.M.E.N
      • rosapulchra-0 Re: _Proba samobojcza 01.07.13, 18:20
        A czego się spodziewałaś? Większość siedzących na forum ma za punkt honoru:
        1. dowalić
        2. skopać
        3. wyśmiać
        4. udowodnić na podstawie wybiórczych informacji, że kłamiesz
        5. wymyślić historię na twój temat i opowiadać innym
        6.. dużo tego jeszcze wink

Wali mnie w lewą nerkę, czy trollujesz, czy nie. Opisałaś sytuację dość mi bliską, też byłam za granicą, też dowiedziałam się o nieszczęściu i też postanowiłam zareagować, więc absolutnie dopuszczam, że takie sytuacje jak u twojej koleżanki są bardzo prawdopodobne.
        Moja rada jest taka - niech twoja znajoma da ci namiary do rodziny samobójczyni, a sama napisz maila i potwierdź papierowym listem zgłoszenie na policję. I czekaj na wiadomości.
        • ella_nl Re: _Proba samobojcza 01.07.13, 19:14
          Jasne, Rosa - bo każdy musi mieć takie samo zdanie jak ty.
          Puknij się w główkętongue_out
    • whitney85 a OPS 01.07.13, 19:30
      Jeśli dziewczyna jest sama, nie starałabym się tak od razu wysyłać ją do psychiatryka. Taki mamy popieprzony kraj, zdarza się że zrozpaczone kobiety decydują się na takie ekstremalne rozwiązania.
      Już ktoś wyżej napisał o ośrodku interwencji kryzysowej. Zazwyczaj działają przy OPS-ach i składają się z psychologów, pracowników socjalnych i prawników. Mają możliwości doraźnej pomocy. Myślę, że wpierw próbowałabym tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka