Dodaj do ulubionych

"Postarzałaś się"

24.07.13, 19:09
No i jaką ciętą ripostę by zastosowały emamy po usłyszeniu takiego komentarza od kolegi widzianego 4 lata temu. Od razu zapowiadam: nikomu lat nie ubywa, ale ja wyglądam naprawdę młodo... ba! ja jestem młoda (25 lat)! I przy 170 cm wzrostu ważę 58 kg. Ale dziś zrobiło mi się przykro, aha jeszcze oprócz postarzenia się to jeszcze "przytyłam"... Tak mi było głupio, że zdołałam tylko bąknąć coś w stylu "dobrze, że ty z roku na rok coraz piękniejszy"...
Obserwuj wątek
    • joanna35 Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 19:13
      Lepiej być starym za to dobrze wychowanymwink
    • xxe-lka Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 19:13
      cham i tyle, nawet nie bawiłabym się w riposty tylko od razu zrobiła efektowny obrót na pięcie
    • baltycki Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 19:27
      filipinka0601 napisał(a):

> No i jaką ciętą ripostę by zastosowały

Ino w pysk "plask!"

> ja jestem młoda (25 lat)! I przy 170 cm wzrostu ważę 58 kg.

Jestes mloda, szczupla laska

>Ale dziś zrobiło mi się przykro,

ale goopia
    • ciezka_cholera Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 20:05
      Jasna sprawa: chcial Cie chlopak miec, ale mu nie dalas te 4 lata temu, czyz nie? To i sobie ulzyl. W ogole bym nie ripostowala, niech mu pojdzie na zdrowie zakompleksionemu biedactwu..
      • filipinka0601 Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 21:27
        Prawda, prawda... Ty to chyba życie znasz...
    • rosapulchra-0 Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 20:24
      "No cóż.. ja może coraz starsza, ale tobie mądrości i urody z wiekiem tylko ubywa.."
    • wies-baden Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 20:34
      - Dzięki za dobre słowo, już cię polubiłam!
    • marychna31 Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 21:30
      W ogóle sobie odpuśc wdawanie się w dyskusje z kims takim.
      Nikt normalny, miły, kulturalny i na poziomie nigdy by tak nikomu nie powiedział.
    • makurokurosek Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 22:29
      Pytanie po co ripostować? Najważniejsze jest to jak ty się czujesz ze swoim wyglądem i swoimi latami, a nie jak jesteś odbierana przez innych.
      Ja na taki tekst odpowiedziałabym: " To super, w końcu wyglądam jak dorosła osoba, a nie jak małolata". I byłaby to moja naprawdę szczersza wypowiedz.
    • angazetka Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 22:35
      Po co się nam tłumaczysz ze swego wieku i wagi? Nie musisz smile
      A gościa olej, nie jest wart twoich nerwów.
    • mindtriper Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 22:35
      - owszem i alzheimer nie odebrał mi świadomości, że byłeś i jesteś naprawdę słabym kolesiem.

I odchodzisz, kręcąc młodym tyłkiem.
      • zlotonaiwnych Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 22:40
        A mi to wisi - no, ale jak miałam 25 lat to mi nie wisiało. Teraz mam już taki stosunek do wieku, że jest mi wszystko jedno. Zresztą, mam męża, rodzinę, nie potrzebuję szukać akceptacji u obcych osób - a niech se gadają co chcą, co mnie to...
        • bi_scotti Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 22:55
          Gdy sie ma 25 lat to chyba good news, ze wreszcie Cie przestana prosic o ID jak chcesz zobaczyc film oznaczony "R" - ja bym to przyjela jako zapowiedz wolnosci-doroslosci tongue_out
          Koledze sie ulalo ale to on niesie krzyz niezaspokojenia, nie skupiaj sie na nim, nie warto!
          • martishia7 Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 23:01
            > Koledze sie ulalo ale to on niesie krzyz niezaspokojenia,

Piękne! O ile bardziej wytwornie brzmi niż "to przez to, że mu nie dałaś" big_grin
            • lily-evans01 Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 23:16
              Jak zwał, tak zwał wink.
    • blond_suflerka Re: "Postarzałaś się" 24.07.13, 23:00
      Odpowiedź na taki tekst byłaby zależna(w sumie jak na każdy innywink od nastroju w danym momencie. Dziś to bym się zapytała co chciał uzyskać taką uwagą i czy wie czym jest inteligencja emocjonalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka