Dodaj do ulubionych

Mc Donalds

01.08.13, 09:32
zamówiłam kilka razy w ostatnim tygodniu frytki w mc donaldzie. Zamawiałam w 3-ch różnych lokalach.
Sama sól. Czy zauważyłyście to samo?
Chyba to jest po to by zaraz zamowić cole, albo dwie, bo tyle co sypią lodu(pół kubka 0,25) to nie starczy popić sól.
Dostałam biegunki po pierwszym razie.
Ale już nasptenym razem poszłam wymienić na porcje bez soli.fuj
Nawet dziecko nie chciało jeść.
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:37
      Po co kupujesz co s po czym masz biegunkę?
      Po co wciskasz dzieciakowi coś czego jesc nie chce.
      • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:39
        gryzelda71 napisała:

> Po co kupujesz co s po czym masz biegunkę?
        > Po co wciskasz dzieciakowi coś czego jesc nie chce.
        czytaj ze zrozumieniem, bez soli b.dobre
        • memphis90 Re: Mc Donalds 01.08.13, 15:56
          > czytaj ze zrozumieniem, bez soli b.dobre

"Ale już nasptenym razem poszłam wymienić na porcje bez soli.fuj
          Nawet dziecko nie chciało jeść. "

jak b. dobre, jak fuj???
          • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 19:56
            memphis90 napisała:

> > czytaj ze zrozumieniem, bez soli b.dobre
            >
            > "Ale już nasptenym razem poszłam wymienić na porcje bez soli.fuj
            > Nawet dziecko nie chciało jeść. "

> jak b. dobre, jak fuj???

nie czepiaj sie bez soli b.dobre, z solą fuj, tak miałam na myśli
            niektorych zazdorsc bierze bo nie stac na frytki za 5zł.
      • moje.m gryzelda a po co jad? 01.08.13, 09:40
        • gryzelda71 Re: gryzelda a po co jad? 01.08.13, 09:44
          Cóż nie ogarniam twojego stołowanie się w mc i już.
      • mala-wiedzma Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:40
        jako były pracownik mc donald : możesz poprosić o nieposolone frytki i o napoj bez lodu.
        • gazeta_mi_placi Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:42
          A powiedz szczerze, na ilu dniowym oleju smażycie?
          • mala-wiedzma Re: Mc Donalds 01.08.13, 13:28
            nie wiem jak teraz, kilka lat temu olej był codziennie filtrowany i jego czystość była sprawdzana kilka razy dziennie. jak ogólnie nie jestem i nigdy nie byłam zwolenniczką żarcia makdonaldowego tak o normy bezpieczeństwa tam naprawdę się dba, na pewno wszystko co tam dostaniesz moze nie będzie zdrowe i smaczne tak na pewno będzie przygotowane w sposób bezpieczny i w sterylnej wręcz czystości.
            • mvszka Re: Mc Donalds 01.08.13, 21:17
              na pewno wszystko co tam dostaniesz moze nie będzie zdrowe i smaczne tak
              > na pewno będzie przygotowane w sposób bezpieczny i w sterylnej wręcz czystości

równie dobrze można napić się wody utlenionej
              • mala-wiedzma Re: Mc Donalds 02.08.13, 12:49
                a przepraszam, namawiam Cię do stołowania się w macu? czy ja gdziekolwiek stwierdziłam, ze to jest wartościowe jedzenie? ja tylko stwierdzam, że pod względem sanitarnym sieci mc donalds nie można NIC zarzucić.
          • jamesonwhiskey Re: Mc Donalds 01.08.13, 14:43

> A powiedz szczerze, na ilu dniowym oleju smażycie?

akurat standardy samotarne maja wyzsze niz buda z hambusami pana henia
        • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:54
          mala-wiedzma napisała:

> jako były pracownik mc donald : możesz poprosić o nieposolone frytki i o napoj
          > bez lodu.
          wiesz ale ja lubie frytki z solą i niespodziewałam sie że dostanę sól z frytkami, ani lód z colą, to jest oszustwo!
          ale ja sie nie dałam i wymieniłam, rezygnowac nie chce bo lubie tam nieraz zjeść na podwieczorek coś
          • mala-wiedzma Re: Mc Donalds 01.08.13, 13:30
            no to nie rezygnuj. na dzień dobry przy zamówieniu prosisz o niesolenie frytek i napój bez lodu/z mniejsza ilościa lodu. tam w zamówieniach naprawdę można sporo modyfikować i nikt Ci za to łba nie urwie ani nie stwierdzi, że roszczeniowa wariatka przyszła. ludzie lubią wściekle słone frytki i stad ta norma niestety. naprawdę rzadko zdarzały sie osoby reklamujace zbyt słony posiłek, uwierz mi.
          • jamesonwhiskey Re: Mc Donalds 01.08.13, 14:44
            to daja tam soli w malych torebkach
    • moofka Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:41
      no problem
      zarcie w mcdonaldzie niesmaczne i niezdrowe
      big_grinbig_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:43
      Nie rozumiem jak można jeść ten syf kilka razy w tygodniu? Ja jem raz w miesiącu i rzadziej i mam dość.
      • andaba Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:44
        Rzadko jadam frytki w mcdonaldzie, ale zawsze muszę prosić o dodatkową sól, bo są zupełnie niesłone.

Może zależy od lokalu, albo od gustu...
        • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:58
          andaba napisała:

> Rzadko jadam frytki w mcdonaldzie, ale zawsze muszę prosić o dodatkową sól, bo
          > są zupełnie niesłone.
          >
          > Może zależy od lokalu, albo od gustu...

no chyba nie rzecz gustu, raz byłam z mamą, raz z dzieckiem, raz z męzem, za kazdym razem każdy mówił ze jest przesolone, zresztą wystarczy stanąc przy kasie i poobserwować jak oni solą
      • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:55
        gazeta_mi_placi napisała:

> Nie rozumiem jak można jeść ten syf kilka razy w tygodniu? Ja jem raz w miesiąc
        > u i rzadziej i mam dość.
        to po co wogole jesz
    • morgen_stern Re: Mc Donalds 01.08.13, 09:59
      A ja zrobię reklamę Makowi, choć na tym forum to niepopularne smile Spróbowałam nowych wrapów, z kurczakiem jest smaczny, ale ten z wołowiną naprawdę dobry, fajnie przyprawiony. Jak na fast-food - wymiata.
      • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:02
        morgen_stern napisała:

> A ja zrobię reklamę Makowi, choć na tym forum to niepopularne smile Spróbowałam no
        > wych wrapów, z kurczakiem jest smaczny, ale ten z wołowiną naprawdę dobry, fajn
        > ie przyprawiony. Jak na fast-food - wymiata.
        >
        musze spróbowac
    • lady-z-gaga Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:04
      Kilka razy w tygodniu to za mało, stołuj się tam codziennie, a organizm się przyzwyczai.
      • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:06
        lady-z-gaga napisała:

> Kilka razy w tygodniu to za mało, stołuj się tam codziennie, a organizm się prz
        > yzwyczai.

posłucham twojej rady, super jestem pod wrażeniem
    • lola211 Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:15
      Zachodze czasem do maca,gdy w brzuchu burczy,a wiem ze nie mam szans na normalny szybki posilek.Lubie ich wrapy.Przestalam kupowac zestawy wlasnie na opisany problem- mocno przesolone frytki i megazimna rozwodniona cola- aczkolwiek nigdy nie bylo problemu,gdy prosilam o cole bez lodu.
      • moje.m Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:16
        lola211 napisała:

> Zachodze czasem do maca,gdy w brzuchu burczy,a wiem ze nie mam szans na normaln
        > y szybki posilek.Lubie ich wrapy.Przestalam kupowac zestawy wlasnie na opisany
        > problem- mocno przesolone frytki i megazimna rozwodniona cola- aczkolwiek nigdy
        > nie bylo problemu,gdy prosilam o cole bez lodu.

z lodem jest lepsza, ale umiar jakiś, ile tego lodu oni sypią, naprawde musza tak zaoszczedzić?
        • kietka Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:23
          nie jedzcie tego syfu, przytyłam na tym (pospiech, blisko pracy itd.) 15 kg, dorobilam sie zgagi itp, jestem czysta juz 2 miesiace i nie tesknie wcale, teraz w pocie czoła zrzucam...juz udalo mi sie odrobic 3kg, kazda wylana kropla potu sprawia, ze coraz bardziej jest mi niedobrze, jak czuje "ten" zapahc
          jestem z siebie dumna, bo moja corka lat 8 jadla w maku kika razy, a syn 4 lata nigdy, trzymajcie dzieci z daleka...
    • run_away83 Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:28
      Frytki faktycznie się popsuły. Do niedawna zestaw nuggetsy+frytki to była jedyna rzecz, którą byłam w stanie zjeść w macu, wszystkie buły i inne wynalazki zawsze były dla mnie kompletnie niejadalne. Ale jakiś czas temu stanęliśmy w macu przy autostradzie na kawę i szybkie siku i dzieciaki zapragnęły happy meal. Ok, kupiliśmy. Jedyne co miało wzięcie to zabawki i soczki. Nuggetsy smakowały jak zmielona srajtaśma w panierce i były zimne, a frytki były jak z gumy i przesolone. Ble.

Jeszcze tylko lody ratują maca w moich oczach (te zwykłe, w wafelku, bez dodatków). Reszta, mało tego że niezdrowa, najzwyczajniej w świecie paskudnie smakuje.
    • amoreska Re: Mc Donalds 01.08.13, 10:32
      Ja lubię czasami zjeść w mc donaldzie sałatkę kurczak premium.
      Nie lubię hamburgerów, cheeseburgerów i big maców.

Od wielkiego dzwonu zjem kanapkę z rybą albo burgera z kurczakiem.
    • gaskama biegunki po mc donaldzie i kfc 01.08.13, 10:37
      My rodzinnie mamy zawsze problemy żołądkowe po mc Donaldzie i po kfc. Nie wiem, jak to wytłumaczyć, ale tak jest. Ja nawet lubię kfc, mc Donalda mniej, ale po jednym i drugim boli (a w zasadzie bolał, bo nie stołuję się już w tych miejscach) mnie brzuch. Syn ma jeszcze gorzej, bo miał biegunki i wymiotował. Po pierwszym razie nie wpadliśmy na pomysł, że to po kfc, po drugim razie, myśleliśmy, że to przypadek, po trzecim zrezygnowaliśmy z tego typu jedzenia. Ale my w zasadzie nie jadamy tego, co zawiera polifosforany, różne E, konserwanty, glutaminiany i różne dziwne rzeczy, których nazw nie rozumiemy i nawet nie jesteśmy w stanie przeczytać. Wydaje mi się, że żołądki wtedy nie wyrabiają przy kfc i mc Donaldzie.
      • miakyee Re: biegunki po mc donaldzie i kfc 01.08.13, 11:20
        Ale my w zas
        > adzie nie jadamy tego, co zawiera polifosforany, różne E, konserwanty, glutamin
        > iany i różne dziwne rzeczy, których nazw nie rozumiemy i nawet nie jesteśmy w s
        > tanie przeczytać.

Możesz powiedzieć gdzie robisz zakupy?
        • gaskama Re: biegunki po mc donaldzie i kfc 01.08.13, 11:34
          A jesteś z Warszawy?
    • feel_good_inc Do McDonalda można wpaść na kawę 01.08.13, 11:22
      bo mają dość przyzwoitą, choć w większości wersji koszmarnie przesłodzoną. Reszta serwowanych tam "dań" nie nadaje się szczególnie do spożycia, szczególnie mielona kukurydza o smaku wołowiny nie wiadomo dlaczego nazywana nuggetsami z kurczaka.

Frytki z McD są bardzo kiepskie - nie dość, że sól walona jest do nich już na etapie wstępnego preparowania w fabryce, to jeszcze nasączane są (podobnie jak reszta żarcia z wMcD) "naturalnym aromatem wołowiny" ( nutrition.mcdonalds.com/getnutrition/ingredientslist.pdf ).
    • mama_zona Re: Mc Donalds 01.08.13, 11:26
      ja byłam wczoraj i napiłam sie b.dobrej kawy z lodem..reszty nie kupuję.
    • lilly_about Re: Mc Donalds 01.08.13, 12:13
      Nie rozumiem dlaczego katujesz sie jedzeniem w miejscu, które tak cię rozczarowalo tyle razy. Nie, nie zauwazyłam, jem sporadycznie w Macu.
    • mindtriper Re: Mc Donalds 01.08.13, 12:18
      Miałaś biegunkę po soli???
      Sól zatrzymuje wodę, utrudnia, technicznie rzecz biorąc, biegunkę.
      Cola, nawet z lodem toż samo.
      • pulcino3 Re: Mc Donalds 01.08.13, 12:39
        Ja jak tylko zjem zestaw, to już przy stole, zaczyna mnie dziwnie pobolewać brzuch i włącza mi się przyśpieszona perystaltyka, jakbym miała za chwilę dostać sraczki big_grin Autentycznie.
        Ale raz na ruski rok coś tam zjem suspicious
    • kerri31 Re: Mc Donalds 01.08.13, 12:33
      Najlepsze jest to, że jest też wersja bez soli, np. dla dzieci ale również solona ! big_grin tylko mniej https://emotikona.pl/emotikony/pic/33icon_yyk.gif
    • mindtriper Re: nie rozumiem 01.08.13, 13:39
      Część pań manifestuje tu świadectwa zburzeń żołądkowo-jelitowych po wizytach w Macu lub KFC, ale twardo nadal tam chodzi.
      Po co?
      • mala-wiedzma Re: nie rozumiem 01.08.13, 13:44
        bo dzieci czasem chcą, a jak kiszki marsza grają to też sie przy okazji zje.

a inna sprawa, że niektórzy po prostu lubią tego typu żarcie
      • ga-ti Re: nie rozumiem 02.08.13, 08:56
        By oczyścić jelita? wink
    • kamelia04.08.2007 Re: Mc Donalds 01.08.13, 13:50
      i dlatego nie jadam w Mc Donaldsie.
      Samo badziewie, a w dodatku nie moje menu.

Raz na ruski rok sie kawy w Mc caffe napije, bo jest z ekspresu, wiec filozofii wielkiej nie ma. Kupowanie tam lodów też zostało przytkrecone.
      Makarony z Mac caffe są obrzydliwe, poza wyglądem, to nic je z makaronami nie łaczy.
    • larysa-1 Re: Mc Donalds 01.08.13, 14:45
      www.youtube.com/watch?v=KHP3RdWMcCM
      polecam ten odcinek i nie tylko, dlaczego wracasz do mc Donalda?
      • jamesonwhiskey Re: Mc Donalds 01.08.13, 14:47
        a dlaczego wracam ? a w zasadzie nei wracam bo wole burger kinga
        • ma_dre Re: Mc Donalds 02.08.13, 01:29
          No i tu sie zgadzamy w calej rozciaglosci! Z tym, ze najgorszy Burger King w jakim bylam to ten w galerii krakowskiej uncertain
    • jamesonwhiskey Re: Mc Donalds 01.08.13, 14:47
      powiem ze dziwia mnie te wszytkie sraczki po mak syfie
      moze dostajecie z nerwow ze to tyle kosztuje
      • rhysmeyers22 Re: Mc Donalds 01.08.13, 15:13
        nie jem tego goowna ,odrzuca mnie sam zapach,jedynie lody maja ok albo shake od biedy ,jak wiem ze musze cos zjesc na miescie na szybko to wole kanapke i salatke w starbucks ,lubie ciabatty ,czasem ciasto marchewkowe do tego kawa i juz.
      • memphis90 Re: Mc Donalds 01.08.13, 16:01
        Mnie też to trochę dziwi; znajomy, zaprawiony w bojach prof. archeologii, który siedział w różnych Egiptach i takich tam, zawsze powtarzał, że w krajach III świata McD to błogosławieństwo, bo można zjeść spokojnie tego szczurburgera bez obaw o klątwę faraona big_grin
    • zuwka Re: Mc Donalds 01.08.13, 20:05
      Zauważyłam już bardzo dawno i jak już jestem to zawsze proszę bez soli. Nie robią problemów nigdy
      ------------------------------------------------------------
      "Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów."
      ------
      • ponis1990 Re: Mc Donalds 01.08.13, 20:55
        Hehe, miałam identyczne spostrzeżenie kiedy kupiłam tam frytki parę lat temusmile I postanowiłam, że fryt nie zjem tam więcej. Bo ja cukrożer ( więc ich McFlurry ubóstwiam, jak tam zachodze nawet w porze obiadowej, to tylko żeby znowu to zjeśćsmile)
    • ga-ti Re: Mc Donalds 02.08.13, 09:03
      Ja frytki z McDonalda lubię bardzo, jedne ze smaczniejszych, jakie jadam. Colę prawie zawsze proszę bez lodu.
      Nigdy żadnych perturbacji żołądkowych po Macku nie zauważyłam.

Teraz jestem na diecie bez mąki i cukru i baaardzo tęsknię za niezdrowym żarciem big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka