edzieckomama Re: kto ile wydaje 09.08.13, 09:08 ja sobie kupuje takie kabanosiki np, kupie sobie kilka opakowan na 2 tyg.Jedno opakowanie albo dwa można zjeśc w ciągu dnia. Kupie oliwe z oliwek, jak tak bardzo jest przez was uwielbiana, może zamist oleju zacznę używac oliwy, moze dziecko wkńcu bedzie chciało jeść smazone na oliwie. U mnei w rodzinie smieją się ze bede teraz smażyc na oliwie, ubaw mają, ja w sumie ze względu na forum to zrobie. Niech Wam będzie. Co tydzięn nowe promocje, nowe ceny, niższe, borówek kupię kilka opakowań bo sa tanio, będziemy wymiotowac nimi. uhahaahaa www.auchan.pl/promocje/lal1 Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama wątek o pensjach 11.08.13, 08:49 jak to jest zarabiacie 1200-1600 a wydajecie więcej niż zarabiacie, a ze mnie się smiejecie. No chore Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:00 ale co jest chore ? w wątku na który się powołujesz są podane zarobki połowy zarabiającej rodziny druga połowa też zarabia-heloł Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:03 guderianka napisała: > ale co jest chore ? > w wątku na który się powołujesz są podane zarobki połowy zarabiającej rodziny > druga połowa też zarabia-heloł całe to społęczenstwo jest kłamliwe, zarabiacie mniej ode mnie a wydajecie więcej, uahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:19 Realia płacowe jakie są kazdy widzi. Internet wszystko przyjnie takze własną firme, gosposie, meża bogacza, wakacje na seszelach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:20 guderianka napisała: > no tak, > wszyscy kłamią poczytaj wątek o tym ile zarabiają, a wydjaą więcej Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:24 Z reguly zarabia tez maz wiec mozna wydac wiecejnniz wlasn a pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:27 przeciwcialo napisała: > Z reguly zarabia tez maz wiec mozna wydac wiecejnniz wlasn a pensje. z reguły wydaje sie na opłaty też a mąz jak wspominaja niektóre mąz zarabia 2000 np Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:29 przeciwcialo napisała: > Z reguly zarabia tez maz wiec mozna wydac wiecejnniz wlasn a pensje. przewalic woją penjse i pół męża na jedzenie, sory ale to trzeba jeśc jak świnia, ile człowiek zje, ile wydaje proporcjonalnie do pensji, ja nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 15:35 Skad wiesz ile ten ststystyczny mąż zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:25 czytam i widzę ile zarabia JEDNA osoba w gospodarstwie domowym-a nie dwie Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:31 guderianka napisała: > czytam > i widzę ile zarabia JEDNA osoba w gospodarstwie domowym-a nie dwie ale większość pisała ze na jedzenie wydaje 1600-2000 a zarabia 1200 np, reszta z pensji męza a opłaty? w zasadzie zawsze są wyższe, a tutaj w wątku męzowie o wiele więcej od kobiet nie zarabiają. Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie za 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewnie w sklepie za tyle samo pracuje. Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo. A jeśłi mąz jest rzeczywiście lekarzem bo by żona za marnote 1200 nie szła do pracy przecież czy nawet 2000 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:35 w zasadzie zawsze są wyższe, a tutaj w wątku męzowie o > wiele więcej od kobiet nie zarabiają a gdzie to wyczytałaś-bo ja nie widzę Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewnie w s > klepie za tyle samo pracuje. Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo a to ciekawa reguła jeśłi > mąz jest rzeczywiście lekarzem bo by żona za marnote 1200 nie szła do pracy pr > zecież czy nawet 2000 tys. dlaczego? to że Ty bys nie poszła nie oznacza ze tak samo postapia inni praca to nie tylko dodatkowa kasa ale tez pasja,staz,składki,doswiadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:41 guderianka napisała: > w zasadzie zawsze są wyższe, a tutaj w wątku męzowie o > > wiele więcej od kobiet nie zarabiają > a gdzie to wyczytałaś-bo ja nie widzę > [i]Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z > > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pew > nie w s > > klepie za tyle samo pracuje. Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo[/ > i] > a to ciekawa reguła > jeśłi > > mąz jest rzeczywiście lekarzem bo by żona za marnote 1200 nie szła do pr > acy pr > > zecież czy nawet 2000 tys. > dlaczego? to że Ty bys nie poszła nie oznacza ze tak samo postapia inni > praca to nie tylko dodatkowa kasa ale tez pasja,staz,składki,doswiadczenie > > to nie jest ciekawa reguła, bo lekarz nie wziąłby sobie zwykłej sprzedawczyni, po drugie gdyby nawet to ona nie pracowałaby za 1% jego pensji, jakas musiałaby być stuknięta. Zresztą jakby to wyglądało. Ja pracowałam w róznych branżach.Mam najomych takich z dawnych lat, nieraz spotykam. znajoma pracuje na poczcie, układa listy, jej mąż pracuje w markecie wykłada towar. Druga pracuje w sklepie, jej mąz sprząta. trzecia jest fryzjerką, mąz dostawcą. kolega jest lekarzem, jego żona też lekarzem. Koleżanka jest prawnikiem jej mąz również. nie znam sprzątaczki i lekarza, którzy byliby razem. Czy innych podobnych. Ludzie dobierają się na swoim poziomie. T Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 15:40 to nie jest ciekawa reguła, bo lekarz nie wziąłby sobie zwykłej sprzedawczyni, po drugie gdyby nawet to ona nie pracowałaby za 1% jego pensji, jakas musiałaby być stuknięta no comments Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 15:36 W małżeństwie nie ma moja pensja-twoja pensja tylko dochody wspolne z ktorych opłaca się zobowiązania i utrzymanie. nie ma w tym nic dziwnego. jesli ty musisz się z męzem szarpac o to z czyjej pensji co jest placone to współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:18 przeciwcialo napisała: > W małżeństwie nie ma moja pensja-twoja pensja tylko dochody wspolne z ktorych o > płaca się zobowiązania i utrzymanie. nie ma w tym nic dziwnego. jesli ty musisz > się z męzem szarpac o to z czyjej pensji co jest placone to współczuje. ja sie szarpać z męzem nie musze bo wypłaty wpływają na wspólne konto. Natomiast jesli wydajesz więcej niż zarabiasz to musi to byc z pensji męża, bo jakby nie było na koncie pensja meza to nie starczyłoby jej na wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:21 No ale w czym masz problem, u nas nie ma moja pensja, męza pensja. Wydajemy razem ze wspólnie zarobionych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:02 > Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewnie w s > klepie za tyle samo pracuje. powalający argument. > Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo. zdradzę ci sekret - NIEKONIECZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:08 ewcia1980 napisała: > > Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z > > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewn > ie w s > > klepie za tyle samo pracuje. > > powalający argument. > > > > Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo. > > zdradzę ci sekret - NIEKONIECZNIE. tyle samo mam na myśli stolarz i kucharka od 1200-5000 lekarz i prawnik - 50.000-milion sprzedwca i magazynier 1500-3000 jak sie ludzie dobiorą to zapewne z podobynm wykształceniem, poiomem i zarobkami. chodzi mi widełki, nie wykłócam się ze ty zarabiasz 2000 a twoj mąż 4000 bo dla mnei to podobna pensja np, ale o to ze ty zarabiasz 2000 a mąż 100.000 to raczej nie jest to pradobodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:18 > jak sie ludzie dobiorą to zapewne z podobynm wykształceniem, poiomem i zarobkam > i. zaintrygowałas mnie. to jak ocenisz mnie i mężą. ja nauczycielka mąż rolnik któreś z nas popełniło mezalians czy związek jest do zaakceptowania?? a jak z zarobkami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:19 ewcia1980 napisała: > > jak sie ludzie dobiorą to zapewne z podobynm wykształceniem, poiomem i za > robkam > > i. > > zaintrygowałas mnie. > to jak ocenisz mnie i mężą. > ja nauczycielka > mąż rolnik > > któreś z nas popełniło mezalians czy związek jest do zaakceptowania?? > a jak z zarobkami ?? > to uważam że ten sam poziom intelektualny. żeby zostac nauczycielką nie potrzeba studiów, wystarczy kurs, a rolnikiem to wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:22 Aby zostac nauczycielka musisz mieć studia, rolnictwo tez mozna studiowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:25 przeciwcialo napisała: > Aby zostac nauczycielka musisz mieć studia, rolnictwo tez mozna studiowac. no co ty ona wie lepiej bo na forum wszyscy kłamia Odpowiedz Link Zgłoś
edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 19:41 przeciwcialo napisała: > Aby zostac nauczycielka musisz mieć studia, rolnictwo tez mozna studiowac. no ciekawe, nauczycielka jaką? Moja dawna koleżnka ze szkoły podstawowej słabo się uczyła, skończyła zawodówkę i jest nauczycielką angielskiego, ma tylko kurs. Raczej nikt nie studiuje rolnictwa, rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 19:52 edzieckomama napisała: > no ciekawe, nauczycielka jaką? każdą, która chce uczyć w SZKOLE. > Moja dawna koleżnka ze szkoły podstawowej słabo się uczyła, skończyła zawodówkę > i jest nauczycielką angielskiego, ma tylko kurs. "a świstak siedzi i zawija" > Raczej nikt nie studiuje rolnictwa, rzadkość. a o tym od kogo wiesz - od psa?? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: wątek o pensjach 22.08.13, 14:23 Bzdury gadasz. Żeby być nauczycielem trzeba mieć studia. Znam takich którzy studiują rolnictwo,np. rodzice mają bardzo duże gospodarstwo i syn chce nim nowocześnie zarządzać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:24 > to uważam że ten sam poziom intelektualny. żeby zostac nauczycielką nie potrzeb > a studiów, wystarczy kurs, znasz sie w każdym temacie, że ho ho a jak z dochodami?? chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: kto ile wydaje 11.08.13, 17:28 o łał!!!! Nakarmiłyście trola już prawie na 800 postów Dawajcie dziewczyny, jeszcze troszkę i przebije ślub księżniczki zia Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: kto ile wydaje 22.08.13, 14:36 Ja wydaję 1500 tygodniowo. Sześcioosobowa rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś