Dodaj do ulubionych

kto ile wydaje

• edzieckomama Re: kto ile wydaje 09.08.13, 09:08
      ja sobie kupuje takie kabanosiki np, kupie sobie kilka opakowan na 2 tyg.Jedno opakowanie albo dwa można zjeśc w ciągu dnia. Kupie oliwe z oliwek, jak tak bardzo jest przez was uwielbiana, może zamist oleju zacznę używac oliwy, moze dziecko wkńcu bedzie chciało jeść smazone na oliwie. U mnei w rodzinie smieją się ze bede teraz smażyc na oliwie, ubaw mają, ja w sumie ze względu na forum to zrobie. Niech Wam będzie. Co tydzięn nowe promocje, nowe ceny, niższe, borówek kupię kilka opakowań bo sa tanio, będziemy wymiotowac nimi. uhahaahaa

www.auchan.pl/promocje/lal1
    • edzieckomama wątek o pensjach 11.08.13, 08:49
      jak to jest zarabiacie 1200-1600 a wydajecie więcej niż zarabiacie, a ze mnie się smiejecie. No chore
      • guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:00
        ale co jest chore ?
        w wątku na który się powołujesz są podane zarobki połowy zarabiającej rodziny
        druga połowa też zarabia-heloł
        • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:03
          guderianka napisała:

> ale co jest chore ?
          > w wątku na który się powołujesz są podane zarobki połowy zarabiającej rodziny
          > druga połowa też zarabia-heloł

całe to społęczenstwo jest kłamliwe, zarabiacie mniej ode mnie a wydajecie więcej, uahahahah
          • guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:14
            no tak,
            wszyscy kłamią wink
            • przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:19
              Realia płacowe jakie są kazdy widzi. Internet wszystko przyjnie takze własną firme, gosposie, meża bogacza, wakacje na seszelach itp.
            • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:20
              guderianka napisała:

> no tak,
              > wszyscy kłamią wink

poczytaj wątek o tym ile zarabiają, a wydjaą więcej
              • przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:24
                Z reguly zarabia tez maz wiec mozna wydac wiecejnniz wlasn a pensje.
                • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:27
                  przeciwcialo napisała:

> Z reguly zarabia tez maz wiec mozna wydac wiecejnniz wlasn a pensje.

z reguły wydaje sie na opłaty też a mąz jak wspominaja niektóre mąz zarabia 2000 np
                • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:29
                  przeciwcialo napisała:

> Z reguly zarabia tez maz wiec mozna wydac wiecejnniz wlasn a pensje.

przewalic woją penjse i pół męża na jedzenie, sory ale to trzeba jeśc jak świnia, ile człowiek zje, ile wydaje proporcjonalnie do pensji, ja nie wierzę.
                  • przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 15:35
                    Skad wiesz ile ten ststystyczny mąż zarabia?
              • guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:25
                czytam
                i widzę ile zarabia JEDNA osoba w gospodarstwie domowym-a nie dwie wink
                • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:31
                  guderianka napisała:

> czytam
                  > i widzę ile zarabia JEDNA osoba w gospodarstwie domowym-a nie dwie wink

ale większość pisała ze na jedzenie wydaje 1600-2000 a zarabia 1200 np, reszta z pensji męza a opłaty? w zasadzie zawsze są wyższe, a tutaj w wątku męzowie o wiele więcej od kobiet nie zarabiają. Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie za 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewnie w sklepie za tyle samo pracuje. Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo. A jeśłi mąz jest rzeczywiście lekarzem bo by żona za marnote 1200 nie szła do pracy przecież czy nawet 2000 tys.
                  • guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:35
                    w zasadzie zawsze są wyższe, a tutaj w wątku męzowie o
                    > wiele więcej od kobiet nie zarabiają

a gdzie to wyczytałaś-bo ja nie widzę
                    Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z
                    > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewnie w s
                    > klepie za tyle samo pracuje. Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo

a to ciekawa reguła wink
                    jeśłi
                    > mąz jest rzeczywiście lekarzem bo by żona za marnote 1200 nie szła do pracy pr
                    > zecież czy nawet 2000 tys.

dlaczego? to że Ty bys nie poszła nie oznacza ze tak samo postapia inni
                    praca to nie tylko dodatkowa kasa ale tez pasja,staz,składki,doswiadczenie
                    • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 09:41
                      guderianka napisała:

> w zasadzie zawsze są wyższe, a tutaj w wątku męzowie o
                      > > wiele więcej od kobiet nie zarabiają

> a gdzie to wyczytałaś-bo ja nie widzę
                      > [i]Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z
                      > > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pew
                      > nie w s
                      > > klepie za tyle samo pracuje. Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo[/
                      > i]
                      > a to ciekawa reguła wink
                      > jeśłi
                      > > mąz jest rzeczywiście lekarzem bo by żona za marnote 1200 nie szła do pr
                      > acy pr
                      > > zecież czy nawet 2000 tys.

> dlaczego? to że Ty bys nie poszła nie oznacza ze tak samo postapia inni
                      > praca to nie tylko dodatkowa kasa ale tez pasja,staz,składki,doswiadczenie
                      >
                      >
                      to nie jest ciekawa reguła, bo lekarz nie wziąłby sobie zwykłej sprzedawczyni, po drugie gdyby nawet to ona nie pracowałaby za 1% jego pensji, jakas musiałaby być stuknięta. Zresztą jakby to wyglądało. Ja pracowałam w róznych branżach.Mam najomych takich z dawnych lat, nieraz spotykam.
                      znajoma pracuje na poczcie, układa listy, jej mąż pracuje w markecie wykłada towar.
                      Druga pracuje w sklepie, jej mąz sprząta.
                      trzecia jest fryzjerką, mąz dostawcą.
                      kolega jest lekarzem, jego żona też lekarzem.
                      Koleżanka jest prawnikiem jej mąz również.
                      nie znam sprzątaczki i lekarza, którzy byliby razem. Czy innych podobnych. Ludzie dobierają się na swoim poziomie.
                      T
                      • guderianka Re: wątek o pensjach 11.08.13, 15:40
                        to nie jest ciekawa reguła, bo lekarz nie wziąłby sobie zwykłej sprzedawczyni, po drugie gdyby nawet to ona nie pracowałaby za 1% jego pensji, jakas musiałaby być stuknięta

no comments
                  • przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 15:36
                    W małżeństwie nie ma moja pensja-twoja pensja tylko dochody wspolne z ktorych opłaca się zobowiązania i utrzymanie. nie ma w tym nic dziwnego. jesli ty musisz się z męzem szarpac o to z czyjej pensji co jest placone to współczuje.
                    • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:18
                      przeciwcialo napisała:

> W małżeństwie nie ma moja pensja-twoja pensja tylko dochody wspolne z ktorych o
                      > płaca się zobowiązania i utrzymanie. nie ma w tym nic dziwnego. jesli ty musisz
                      > się z męzem szarpac o to z czyjej pensji co jest placone to współczuje.

ja sie szarpać z męzem nie musze bo wypłaty wpływają na wspólne konto. Natomiast jesli wydajesz więcej niż zarabiasz to musi to byc z pensji męża, bo jakby nie było na koncie pensja meza to nie starczyłoby jej na wydatki
                      • przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:21
                        No ale w czym masz problem, u nas nie ma moja pensja, męza pensja. Wydajemy razem ze wspólnie zarobionych pieniędzy.
                  • ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:02
                    > Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z
                    > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewnie w s
                    > klepie za tyle samo pracuje.

smile powalający argument.

> Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo.

zdradzę ci sekret - NIEKONIECZNIE.
                    • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:08
                      ewcia1980 napisała:

> > Po za tym jak kobieta pracuje w sklepie z
                      > > a 1200 (pisała któraś) to mąz ne jest lekarzem za 150 tyś. Tylko tez pewn
                      > ie w s
                      > > klepie za tyle samo pracuje.
                      >
                      > smile powalający argument.
                      >
                      >
                      > > Małżeństwa przewaznie zarabiają tyle samo.
                      >
                      > zdradzę ci sekret - NIEKONIECZNIE.

tyle samo mam na myśli stolarz i kucharka od 1200-5000
                      lekarz i prawnik - 50.000-milion
                      sprzedwca i magazynier 1500-3000
                      jak sie ludzie dobiorą to zapewne z podobynm wykształceniem, poiomem i zarobkami.
                      chodzi mi widełki, nie wykłócam się ze ty zarabiasz 2000 a twoj mąż 4000 bo dla mnei to podobna pensja np, ale o to ze ty zarabiasz 2000 a mąż 100.000 to raczej nie jest to pradobodobne.
                      • ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:18
                        > jak sie ludzie dobiorą to zapewne z podobynm wykształceniem, poiomem i zarobkam
                        > i.

smile zaintrygowałas mnie.
                        to jak ocenisz mnie i mężą.
                        ja nauczycielka
                        mąż rolnik

któreś z nas popełniło mezalians czy związek jest do zaakceptowania??
                        a jak z zarobkami ??

• przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:19
                          big_grin
                        • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:19
                          ewcia1980 napisała:

> > jak sie ludzie dobiorą to zapewne z podobynm wykształceniem, poiomem i za
                          > robkam
                          > > i.
                          >
                          > smile zaintrygowałas mnie.
                          > to jak ocenisz mnie i mężą.
                          > ja nauczycielka
                          > mąż rolnik
                          >
                          > któreś z nas popełniło mezalians czy związek jest do zaakceptowania??
                          > a jak z zarobkami ??
                          >
                          to uważam że ten sam poziom intelektualny. żeby zostac nauczycielką nie potrzeba studiów, wystarczy kurs, a rolnikiem to wiadomo.
                          • przeciwcialo Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:22
                            Aby zostac nauczycielka musisz mieć studia, rolnictwo tez mozna studiowac.
                            • ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:25
                              przeciwcialo napisała:
                              > Aby zostac nauczycielka musisz mieć studia, rolnictwo tez mozna studiowac.

no co ty smile ona wie lepiej bo na forum wszyscy kłamia smile
                            • edzieckomama Re: wątek o pensjach 11.08.13, 19:41
                              przeciwcialo napisała:

> Aby zostac nauczycielka musisz mieć studia, rolnictwo tez mozna studiowac.

no ciekawe, nauczycielka jaką?
                              Moja dawna koleżnka ze szkoły podstawowej słabo się uczyła, skończyła zawodówkę i jest nauczycielką angielskiego, ma tylko kurs. Raczej nikt nie studiuje rolnictwa, rzadkość.
                              • ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 19:52
                                edzieckomama napisała:
                                > no ciekawe, nauczycielka jaką?

każdą, która chce uczyć w SZKOLE.

> Moja dawna koleżnka ze szkoły podstawowej słabo się uczyła, skończyła zawodówkę
                                > i jest nauczycielką angielskiego, ma tylko kurs.

"a świstak siedzi i zawija"

> Raczej nikt nie studiuje rolnictwa, rzadkość.

smile a o tym od kogo wiesz - od psa??
                              • minkapinka Re: wątek o pensjach 22.08.13, 14:23
                                Bzdury gadasz. Żeby być nauczycielem trzeba mieć studia.
                                Znam takich którzy studiują rolnictwo,np. rodzice mają bardzo duże gospodarstwo i syn chce nim nowocześnie zarządzać.
                          • ewcia1980 Re: wątek o pensjach 11.08.13, 16:24
                            > to uważam że ten sam poziom intelektualny. żeby zostac nauczycielką nie potrzeb
                            > a studiów, wystarczy kurs,

smile
                            znasz sie w każdym temacie, że ho ho smile

a jak z dochodami??
                            chętnie poczytam.

• kota_marcowa Re: kto ile wydaje 11.08.13, 17:28
      o łał!!!!
      Nakarmiłyście trola już prawie na 800 postówtongue_out

Dawajcie dziewczyny, jeszcze troszkę i przebije ślub księżniczki zia big_grin
    • ledzeppelin3 Re: kto ile wydaje 22.08.13, 14:36
      Ja wydaję 1500 tygodniowo. Sześcioosobowa rodzina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka