Dodaj do ulubionych

Piotrkow Tryb.warto sie wybrać?

05.08.13, 22:17
Czy jest coś ciekawego w Piotrkowie,zebym przekonała męża aby zabrał mnie ze sobą z dziećmi w delegacje na kilka dni do i tak wynajętego na mc domu w którym w najbliższym czasie bedzie tylko mąż i brat męża zamiast całej ekipy.Jest sens sie pchać,bo w tym roku żadnego urlopu nie było i nie bedzie więc chociaż to jest jakaś atrakcja,pytanie czy warto

Obserwuj wątek
    • kai_30 Re: Piotrkow Tryb.warto sie wybrać? 05.08.13, 22:37
      No jak się wybierać, to tylko w tym roku, bo w przyszłym Trynkiewicz wychodzi. Innych "atrakcji" Piotrkowa nie znam, niestety, ale byłam tylko raz, na krótko, i zajmowałam się głównie spożywaniem alkoholu.
    • panna.w.paski Re: Piotrkow Tryb.warto sie wybrać? 05.08.13, 22:55
      Hej, Piotrków niestety do najpiękniejszych nie należy, delikatnie rzecz ujmując uncertain Ale kilka propozycji mam:

Po pierwsze - ośrodki wypooczynkowe "Wawrzkowizna" i "Słok" w Bełchatowie, ok. 40 km od PT. Bardzo przyjemne, dużo zieleni i atrakcji (las, woda z plażą, wypożyczalnia sprzętu wodnego, boiska, korty, mini-zoo, konie plus zaplecze gastronomiczno-noclegowe). "Wawrzkowizna" jest bardziej dla rodziców z mniejszymi dziećmi, "Słok" natomiast świetnie nadaje się na dłuższe spacery, choć jest w nim też hotel Wodnik a w nim całkiem miły aquapark.

Po drugie - Kleszczów, ok.40 km od Piootrkowa. Mała gmina, ale b. bogata, mają np. fajny aquapark. Warto zobaczyć też kopalnię odkrywkową, robi wrażenie.

Po trzecie - Sulejów. 15 km od Piotrkowa, kursują małe prywatne busy (możliwe, że komunikacja miejska też). Nigdy nie byłam, ale na pewno atrakcji mają tam sporo.

Jeśli udałoby się Wam zorganizować to tak, że w ciągu tygodnia jeździsz z dziećmi nad Zalew a w weekend jedziecie razem całą rodziną np. na Wawrzkowiznę i do kopalni, to myślę, że mielibyście szansę wypocząć smile
      • czar_bajry Re: Piotrkow Tryb.warto sie wybrać? 05.08.13, 23:04
        Fabryka bombek ale to nie terazsmile
        • loganmylove Re: Piotrkow Tryb.warto sie wybrać? 06.08.13, 02:10
          Sulejów i atrakcje? Byłam tam ostatnio na tygodniowym szkoleniu. Atrakcji to zero jest-dziura smile ale do wody blisko i lasy ładne więc pochodzić możnasmile
    • schnupfchen Re: Piotrkow Tryb.warto sie wybrać? 06.08.13, 05:29
      Jestem z Piotrkowa smile Dziewczyny maja racje, Sulejow i okolice. Ale na mc jak pogoda nie bedzie dopisywac to nie wiem...
      • kol.3 Re: Piotrkow Tryb.warto sie wybrać? 06.08.13, 06:31
        Zamek jakiś chyba jest? Poza tym kupilam tam kiedyś w delegacji świetny kostium kąpielowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka