05.09.13, 21:08
Pijecie koktajle? Jakie? Owocowe, owocowo-warzywne czy tylko warzywne?
Jakiś przepisik podrzucicie?
I czy zastępujecie koktajlem jakiś posiłek i jaki?
Zaczynam przygodę z koktajlami i myślałam, że zastąpię nimi śniadania, ale czy taki koktajl"trzyma" z 3 godziny?
Wasi mężowie też je pijają? Dzieciorki też?
Obserwuj wątek
    • kocianna Re: smoothie 05.09.13, 21:15
      W czasie intensywnego odchudzania po 2-3-4 godzinach na fitnessie wypijałam banana zmiksowanego z dwiema szklankami mleka. Doskonale koił głód i świetnie mi się po nim spało bez konieczności zwalczania przyciągania lodówki....
      Uwielbiam wszelkie koktajle sezonowe, ale też najczęściej z mlekiem zsiadłym/kefirem/maślanką (i z cukrem albo miodem).
      Zamiast śniadania to raczej nie, śniadanie powinno być porządne i zawierać węglowodany....
      • d.d.00 Re: smoothie 05.09.13, 21:39
        To może na II śniadanie?
        I śniadanie jem 7.30-8, II koło 11, obiad 14 i czasem coś koło 18 i tak nie wiem, co tu zmienić i gdzie wmontować ten koktajl.
    • lola211 Re: smoothie 05.09.13, 21:18
      Pijam - bardzo lubie sok z selera naciowego zmiksowac z bananem, kiwi , jablkiem i jak mam to dodaje liscie szpinaku.
      Mleczne z malinami albo truskkawkami-na bazie kefiru czy jogurtu.
      Uwielbiam smoothie z mango.
      • d.d.00 Re: smoothie 05.09.13, 21:37
        lola211 napisała:

> Pijam - bardzo lubie sok z selera naciowego zmiksowac z bananem, kiwi , jablkie
        > m i jak mam to dodaje liscie szpinaku.
        Właśnie taki to był pierwszy, jaki zrobiłam smile Dobry.
        Dodajesz oleju lnianego?
        • lola211 Re: smoothie 05.09.13, 22:10
          > Dodajesz oleju lnianego?

Nie,ale spróbuje,dzieki.
    • aneta-skarpeta Re: smoothie 05.09.13, 21:24
      my mamy fazy- szczegolnie na wiosne i jesien

bardziej owocowe robię- na forum polecono mi dorzucic odrobine płatków owsianych- dziecko się nie orientuje a napój jest bardzo pożywny

pijemy wszyscy
    • loola_kr Re: smoothie 05.09.13, 21:44
      koktajli nie pijam, zamiast śniadania piję kefir ok. godz. 9-10, drugie śniadanie (serek ziarnisty albo pieczywo chrupkie z serem) jem ok. 12-13.
    • e_r_i_n Re: smoothie 05.09.13, 21:50
      Na śniadanie pijam jogurt naturalny + owoce (truskawki, maliny, jagody, banan) + otręby/musli.
      Na kolację smoothie bez jogurtu - np. pomarańcze + truskawki + banan posypane pestkami słonecznika.
    • mayaalex Re: smoothie 05.09.13, 21:51
      Uwielbiam owocowe, pije na sniadanie albo na kolacje, jesli chce, zeby dluzej mnie trzymaly to dodaje otreby albo platki owsiane.
      Mango, jogurt, cynamon (albo swieza mieta ale trzeba od razu wypic caly, mieta po jakims czasie w lodowce nie smakuje dobrze sad
      Mango, banan, jogurt, cynamon (o, moze tez byc troche swiezego imbiru)
      Mango, banan, pomarancza, jogurt, cynamon
      Truskawki, jogurt, mieta
      No i sok z marchewki plus swiezy imbir - ale to juz nie za bardzo sycace smile
      W Belgii sezon na truskawki trwa bardzo dlugo wiec bardzo czesto mam wlasnie koktajl truskawkowy.
    • shimmer_lip Re: smoothie 05.09.13, 22:21
      Banan, połowa avokado, trzy łyżki jogurtu naturalnego, jak ktoś lubi to łyżka miodu, i odrobina przypraw takich jakie kochasz (cynamon, kardamon). Wychodzą zielone lody normalnie smile aaa jak za gęste to troszkę mleka domiksować smile
    • myelegans Re: smoothie 05.09.13, 22:22
      codziennie na sniadanie spozywam smoothie i wrzucam do niego co tam mam, jak owoce, to mrozone truskawki, maliny, jezyny, brzoskwinie, borowki, banany, arbuzy, melony, (kupuje mieszanki, albo solo,albo sama mroze),
      z warzyw to: avocado, buraki, marchew, szpinak, kielki, pietruszke, jarmuz (w duzych ilosciach, bo kupuje wielka paczke na raz), ogorki, sok z cytryny
      no i siemie lniane, czasami orzechy,
      jako bialko to albo maslo orzechowe, albo mleko migdalowe, kokosowe, ryzowe.
      Nabialu nie daje, ale jak kto woli to jogurtu mozna wrzucic.

Dziecku robie tylko owocowe, bo zielonego nie chce pic
      Trzeba miec dobry mikser, ja mam takiego diabla, ze wszystko na papke rozwala w ciagu minuty, dobrze szczegolnie do warzyw.

Jak mrozone owoce to lodu juz nie wrzucam, jak warzywa, to trzeba wrzucic kostki lodu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka