Dodaj do ulubionych

Jakość ubrań z Tchibo

14.09.13, 15:58
Wczoraj przejrzałam sobie ofertę jesienną Tchibo - spodobała mi się damska kurta, taka jasna, z kapturem.
Nigdy jeszcze nie kupowałam nic w tym sklepie, to też mam pytanie - jak z jakością tych ubrań? Dadzą radę wytrzymać więcej niż 2 sezony? Strasznie nie lubię czegoś kupować na "chwilę", a później wyrzucać.
Obserwuj wątek
    • misterni Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 16:06
      Dwa sezony to chwila?
      Ciuchów nie kupowałam w Tchibo, ale buty są ok.
      • pruszynkaaa Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 16:28
        Jak dla mnie tak - te kurtki są na jesień/wiosnę, więc biorąc pod uwagę, że każda z tych pór roku trwa ok. 2 miesiące i później trzeba zakładać zimowe, albo już w ogóle bez (wiosna), to tak - 2 sezony to za mało smile
        • bei Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 16:37
          Kupowalam ubrania dziecku, nosi je kilka pokolen, zaraz po pierwszym uzytkowniku byly jak nowe.
          Kupuję tez obrusy i skarpetki, i drobiazgi do kuchni.
          Jakość tychże jestndobra.
          Nie wiem, jak z okryciami wierzchnimi ( dziecko nosilo kurtki i kombinezony- te zdają się być niezniszczalne i trudno o jakies dowody uzutkowania )
          Nie wiem jak jest z ubraniami dla doroslych (nie kupowalam nic poza poza dwie sztukami ubran sportowych, takich dresowych. Te jakosciowo tak samo dobre jak te z kolekcji dziecięcych)
          • pruszynkaaa Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 16:41
            To brzmi zachęcająco smile
            Zachorowałam na to:
            www.tchibo.pl/damska-kurtka-na-kazda-pogode-p400043077.html?dim1=Ab36
            I na to:
            www.tchibo.pl/damski-plaszcz-przeciwdeszczowy-p400043078.html?dim1=Rr36
            Jeszcze nie widziałam tego na żywo, ale jak na razie to skłaniam się w kierunku tej pierwszej smile
            • anias29 Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 17:40
              pruszynkaaa napisała:

www.tchibo.pl/damski-plaszcz-przeciwdeszczowy-p400043078.html?dim1=Rr36
              ja to zamówiłam i właśnie będę odsyłaćwink zupełnie nie na moją figurę: w biodrach odstaje jak bombka, a w biuście się nie dopina
              • pruszynkaaa Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 17:54
                Ja mam figurę typowej klepsydry... piszesz, że w biuście małe? Ja mam miseczkę E...
      • mama303 Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 16:57
        misterni napisała:

> Dwa sezony to chwila?
        > Ciuchów nie kupowałam w Tchibo, ale buty są ok.

Właśnie butów bym nie polecała, ciuchy natomiast bardzo dobrej jakości są
        • misterni Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 23:07
          Widać źle trafiłaś - mnie bardzo odpowiadają, a wymagająca jestem. wink
    • ketra_a Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 17:23
      Kupowałam córeczce bluzeczki na lato. Prałam już duuuużo razy. Wyglądają super, noszą się super smile
      • naturella Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 18:05
        Mamy, ja i dzieci, dużo ubrań stamtąd. Moj maz nieco mniej, ale tez trochę. Są bardzo dobre jakościowo. Balerinki stamtąd to są główne buty, jakie noszę latem, miałam ich chyba z 6 par - są bardzo wygodne. Kurtkę pikowana noszę trzeci rok (wiosna i jesienią), i nic sie z nia nie dzieje, podobnie z sukienkami, torebkami itp.
    • mamamichasia1 Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 18:07
      kupowałam sporo w sklepie Tchibo -ubranka dziecięce i pościel oraz bieliznę , zawsze byłam zadowolona , dobra jakość, polecam z pełnym przekonaniem.
    • eliszka25 Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 18:34
      kupuje w tchibo glownie ubrania sportowe i wlasnie takie "funkcyjne", czyli kurtki p. deszczowe itd. od lat jestem zadowolona z jakosci.
    • mary_lu Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 18:45
      Z kurtek jestem zadowolona, z ubranek dziecięcych też.

Gorzej z ubraniami damskimi, nie trzymają poziomu - jedna bluzka nie do zdarcia, inna po jednym praniu jak szmata. Kilka wiskozowych koszul nocnych mam dwa lata i są jak nowe, inne zmechaciły się po jednym włożeniu.
    • salsadura Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 18:50
      Kupiłam majtki. Jednorazówki sad.
      • naturella Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 23:02
        Serio? Ja kupuje czarne figi i są to najtrwalsze moje majtki, wywalam jak są juz sprane i wstyd nosić smile ale z materiałem nic sie nie dzieje.
    • kamunyak Re: Jakość ubrań z Tchibo 14.09.13, 22:18
      ubrania które tam kupowałam, były w porządku.
      Natomiast buty zimowe, "ciepłochronne', niestety, rozpadły sie w trakcie sezonu, tzn. szwy łączące skórę z ortalionem, ewidentnie złe wykonanie, szew był zbyt płytki i materiał "ujął się". Chociaż reklamacja została przyjeta bez uwag to ja bardzo żałowałam bo butki były wygodne, ładne, cieple i dokładnie takie, jakich szukałam na zimę i śnieg.
      • ojasia Re: Jakość ubrań z Tchibo 15.09.13, 08:30
        Mam podobne doświadczenia, ubrania zawsze bardzo dobrej jakości. Chociaż kupowałam raczej dziecięce, na buty skusiłam się raz i to był błąd- ledwo wytrzymały jeden sezon ( chodzi o buty zimowe). Czyli ubrania polecam, butów nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka