erin7 18.09.13, 19:58 Obejrzałam wczoraj Katyń A.Wajdy i pozbierać sie nie mogę. Fakty znam, nawet zdawałem historie na maturze ale jakoś zawsze to były suche fakty. A tu mnie rozwalilo normalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 19:59 ohhhh, odkryłaś jak to drzewiej bywało? Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:09 Chyba nie przeczytałas dokładnie. historie znam b.dobrze, to nie jest dla mnie odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:12 erin7 napisała: > Chyba nie przeczytałas dokładnie. historie znam b.dobrze, to nie jest dla mnie odkrycie..." ahhh, a już myślałam, że cię prawdziwa historia wzruszyła, a to tylko film był... Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:19 A Ty znając fakty historyczne jestes non stop wzruszona? Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna_miotla Re: Pozbierać sie nie mogę 24.09.13, 17:03 Doral nie wszyscy mają Twoje lata więc nie oczekuj, że będą tak doskonale jak Ty znać historię. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:10 Obejrzyj "Pokłosie" (to takie jakby Jedwabne) to nie pozbierasz się miesiąc. Albo "Ostatni pociąg do Auschwitz". Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:27 Proponuję Różę, też nie do pozbierania. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 21:38 klubgogo napisała: > Proponuję Różę, też nie do pozbierania. wg mnie akurat Róża taka sobie,jedynie wzmaga moją nienawiśc do pewnej narodowości. Jesli te filmy-wymienione tu-sa podobne-to nawet nie chce ich obejrzeć.Miałam nadzieję,że sa lepsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 21:50 Do jakiej narodowości? DO rusków? Przecież oni tak się zachowywali albo jeszcze gorzej. Przynieśli tu ze sobą azjatycki smród. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:11 Zbierałam się tydzień po "Naszej Klasie" Słobodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:21 szczególnie końcówka jest wstrząsająca,morderstwa na zimno,jak w rzeźni.. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:26 U mnie wystąpiło zjawisko dokładnie odwrotne - fakty są przerażające, natomiast film nie niósł żadnych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 20:29 Katyń oglądałam w kinie parę lat temu. Nigdy wcześniej nie spotkałam się, by widzowie opuszczali salę kinową w totalnym milczeniu. I nie wiem, co bardziej mnie przerażało, czy ta cisza, czy te strzały. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 21:44 klubgogo napisała: Nigdy wcześniej nie spotkałam się, by wi > dzowie opuszczali salę kinową w totalnym milczeniu. Wiele razy byłam w kinie i wiele razy byla taka reakcja -przewaznie na filmach z podobnej tematyki... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 22:20 A oglądałaś o Popiełuszce? Jedyny film na którym NIKT nie miał popcornu i coli. Cisza na sali, do końca napisów nikt nie wstał z foteli. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pozbierać sie nie mogę 19.09.13, 10:50 Ale który? Ten z lat 80 tych czy ten (roku dokładnie nie pamiętam) z przeciągu chyba pięciu lat? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pozbierać sie nie mogę 24.09.13, 17:00 Oglądałam, ale mało drastyczny w sumie. Nie pokazywali scen prawdziwego katowania, ale może ten starszy film jest bardziej drastyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Pozbierać sie nie mogę 18.09.13, 21:18 Znam to uczucie. Pamietam jak rozjechał Kac Vegas II. Odpowiedz Link Zgłoś