ichi51e 10.10.13, 05:48 Pytanie techniczne. Prosto z mostu - body na wierz czy do srodka? (i co w opcji ze spodenkami na wierzch?) - czym oglupiacie dziecko na czas zakladania? (Jakie srodki chemiczne? Kuny jakiekies sprzedaja? Kajdany? Tv?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jematkajakichmalo Re: Rajtki - problem 10.10.13, 07:21 No na wierzch, na wierzch... przy spodniach tym bardziej, nawet tych ocieplanych zimowych A co do punktu drugiego - wszystko zalezy jakie duze dziecko i nie kuny tylko borsuki... i ich odchody Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Rajtki - problem 10.10.13, 07:29 body pod rajstopy, chyba ze przy poruszaniu mu się zsuwają ja ogłupiałam dziwnymi minami i dzwiękami Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Rajtki - problem 10.10.13, 08:26 Body zawsze wsadzałam do środka, a rajty na wierzch. Co do ogłupiania - nie mam takiego problemu więc nie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Rajtki - problem 10.10.13, 08:38 Cholera...bo mnie pasowaloby body na wierzch... Inaczej mi rajatopy ze spodni wylaza... No ale efekt posredni slaby... Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Rajtki - problem 10.10.13, 08:44 Bo to zależy czy traktujesz body jako koszulkę czy jako gacie Gacie pod rajstopy (weź sobie załóż gacie na rajty ;p) a koszulkę można też na rajstopy. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Rajtki - problem 10.10.13, 08:39 Ja body pod rajty ubierałam dziecku. Nie uciekalo, robiłam z ubierania zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Rajtki - problem 10.10.13, 08:51 Body pod rajstopy. Ale dziecko nosi pieluchę? Bo jeśli nie nosi to body robią za majtki. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Rajtki - problem 10.10.13, 08:59 Na wierzch. Bez ogłupiania. Bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Rajtki - problem 10.10.13, 09:00 Moment - rajty na wierzch. Pielucha, body, rajtki / spodnie / cokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Rajtki - problem 10.10.13, 09:40 No dobra - a sobie jak byscie zakladali? Zakladajac ze zakladacie dorosle body rajstopy i spodnie - bo ja bym sobie zalozyla A majtki-rajstopy-body-spodnie zeby rajstopy nie wylazily. Ale moze chlopcu nie wypada? P.s body jako majtki to dla mnie kosmos - majtki to majtki! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Rajtki - problem 10.10.13, 09:46 Ja zakładałam tak: - jeśli pieluchowe to -> pielucha, body , rajstopy. - bezpieluchowe podobnie-> body, rajstopy. Po prostu uważam, że w sytuacji kiedy dziecko ma body majtki są niepotrzebne. A już na pewno chłopcu. Ostatecznie po to ma jądra na zewnątrz żeby się nie przegrzewały i nie gniotły Moje lubiły rajstopy. Z forum dowiedziałam się, że to dziwne i rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Rajtki - problem 10.10.13, 09:57 Moje lubiły rajstopy. Z forum dowiedziałam się, że to dziwne i rzadkie. Moje tak samo, a syn na widok pierwszych kaleson rzucił się do ucieczki co do tematu: pielucha, body, rajtki, spodnie jak podrosły i chodzily bez pieluch to body tylko zimą było używane i nie pamiętam, czy pod body jeszcze dawałam majty, ale chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Rajtki - problem 10.10.13, 09:53 A to tu mnie zaskoczyłaś. Bo ja body też traktuje jako majtki. Jakoś mi się nie chce dublować odzieży na pieluszce. Co do rajstop. Ja tez niechetnie zakładam je córce - sama córka ma to gdzieś ale JA nielubie więc ograniczam Kupiłam małej getry i zakładam. Albo na legginsy - jako ozdobę i ocieplenie. Albo pod spodnie jako ocieplenie. Coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Rajtki - problem 10.10.13, 10:09 Tak - getry ja na to mowie (choc niektorzy getry=legginsy) bardzo to jest fajne - sama nosze ;p Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Rajtki - problem 11.10.13, 14:50 > A to tu mnie zaskoczyłaś. Bo ja body też traktuje jako majtki. Jakoś mi się nie > chce dublować odzieży na pieluszce. Eeee, majtki na pieluchę? A po co? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Rajtki - problem 10.10.13, 09:55 zawsze zakładałam body na rajstopy, czy pieluchowemu, czy niepieluchowemu. body pod rajstopy po pierwsze mi sie nie podobało wizualnie, po drugie bylo niepraktyczne bo mala rajty ściągała w trymiga. z bodziakiem zapiętym na wierzchu juz tak łatwo nie było. czym ogłupialam - niczym. na początku działało "nózki chowają sie w norkach", gdzie oczywiscie norkami były rajty, a potem to juz po prostu dziecko sie dawało ubierac/ubierało samo bez protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Rajtki - problem 10.10.13, 10:09 Ja ubieralam tak-pielucha, body, rajstopy, spodnie czy spódnica, na gore bluzka która przykrywala wystające rajstopy. Do majtek nigdy juz nie ubieralam body, zeby niebyłe problemu z toaleta, i dla mnie body go nie majtki wiec zawsze majtki musza byc. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Rajtki - problem 10.10.13, 10:05 Pielucha - body - rajstopy. Moj rajstopy zazwyczaj daje sobie zalozyc, problem mamy ze skarpetami Czasem w ogole nie chce sie ubierac, wtedy albo obiecuje, ze idziemy do metra (u nas dziala) albo gonie i zjadam poszczegolne konczyny - wtedy przestaje sie wic i czeka, co mu tam nastepnego zjem i daje sobie zalozyc przy okazji ciuchy. Aha, i oczywiscie jedna zlota zasada - im bardziej sie spiesze i mi zalezy, tym bardziej dziecko nie chce sie ubrac i nie ma zamiaru wspolpracowac wiec juz biore to pod uwage i dokladam spokojnie 15 minut jak wiem, ze musze cos zrobic o konkretnej porze. Wkurza mnie to, bo zazwyczaj oznacza, ze musze wstac wczesniej ale wole tak niz potem sie spozniac. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Rajtki - problem 10.10.13, 23:30 Pielucha - body - rajstopy na wierzch - spodnie; nie widzę sensu zakładania majtek, bo w komplecie z rajtkami i spodniami tyłek mu się zagotuje do reszty. A co będzie, gdy jeszcze kombinezon założę? Młody zresztą jęczy i stęka, gdy mu za ciepło, więc ubieram na cebulkę. Zwykle daję: pieluchę, ręczniczek do twarzy, gryzak, zabawkę dźwiękową, jakiś magazyn z błyszczącym papierem. Wczoraj dzięki temu ostatniemu zyskałam cenny czas przy zmianie pieluchy . Patrzył zafascynowany na samą okładkę lub miął i giął, ale się chociaż nie przewalał na boki. Odpowiedz Link Zgłoś
bella.maruda Re: Rajtki - problem 11.10.13, 01:27 Trochę chloroformu i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Rajtki - problem 11.10.13, 14:52 Hmm, moje nosiły body wyłącznie przed okresem odpieluszania. Wtedy miały pampka, body i na to rajtki, bo tak wyglądało ładniej, niż body na rajtkach majtające się gdzieś poniżej kroku. Majtek na pieluszkę nie zakładałam nigdy, nie widzę powodu. Po odpieluchowaniu body nie zakładałam, bo dzieciaki nie potrafiłyby same się rozebrać w toalecie. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Rajtki - problem 11.10.13, 16:52 Corce zakladalam pieluche, body i rajstopy a po odpieluchowaniu majtki i rajstopy, to oczywiscie w zestawie ze spodnica lub sukienka. Synowi pieluche, body i spodnie. Nie zakladalam synowi rajstop. Problemu z ubieraniem nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Rajtki - problem 11.10.13, 16:55 > - body na wierz czy do srodka? (i co w opcji ze spodenkami na wierzch?) Najpierw spodnie, potem rajstopy, potem body, a na wierzch pampersa. Odpowiedz Link Zgłoś