Dodaj do ulubionych

krótka piłka

10.10.13, 16:02
ojciec wrócił pijany do domu i zdemolował mieszkanie. Żona z dziećmi wyniosła się do koleżanki, a sąsiedzi poinformowali policję o niepokojących odgłosach, ta zaś – pracowników socjalnych. Procedura spowodowała, że dzieci zostały objęte programem ochrony, a ojciec dostał zakaz zbliżania się do nich. Kiedy kobieta (która przekonywała, że ojciec nie krzywdził dzieci) chciała, by mąż do niej wrócił, dowiedziała się, że będzie to równoznaczne z utratą praw rodzicielskich. Kiedy dzieci wyjechały do Polski, szkoła powiadomiła o tym policję. Wszczęto sprawę o odebranie rodzicom prawa do opieki nad nimi.
Obserwuj wątek
    • best_bej Re: krótka piłka 10.10.13, 16:03
      To wszystko na wyspach. Państwo ma bata na matki które całe życie siedzą przy przemocowcach.
      • gazeta_mi_placi Re: krótka piłka 10.10.13, 16:10
        Mnie zaciekawił komentarz Michała pod spodem artykułu:

"Ciekawe ile dzieci zostało odebranych muzułmańskim rodzicom. Poważnie, zastanawia mnie taka statystyka."
        • kota_marcowa Re: krótka piłka 10.10.13, 16:55
          Pewnie wcale albo niewiele. Oni żyją w swoich gettach i kryją się nawzajem, tam nie ma kto zawiadomić policji. A jak ktoś zechce interweniować, to zaraz wrzaski o dyskryminacji.
    • edelstein Re: krótka piłka 10.10.13, 16:10

Jakos nie chce mi sie wiertyc,ze to byl glowny powod,nie wierze rowniez,ze odbieraja,bo dziecko ridzice zostawili pod opieka sasiadki.
      Dzis przyjezdza rodzina z Uk,az sie zapytam.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
      • owianka Re: krótka piłka 10.10.13, 16:35
        Właśnie, ta sąsiadka mnie najbardziej zastanowiła. To mogę legalnie wynająć nastoletnią babysitterkę z ogłoszenia, a nie mogę skorzystać z pomocy sąsiadki, którą znam dajmy na to od -nastu czy -dziesięciu lat?
        • edelstein Re: krótka piłka 10.10.13, 16:40

Pewbie te Same legendy co o odbieraniu dzieci w Niemczech za to,ze mowia po polsku.
        • kota_marcowa Re: krótka piłka 10.10.13, 16:52
          Myślę, że tu chodzi o zostawianie dzieci samych w domu.
          W Wielkiej Brytanii nie ma przyzwolenia na zostawianie dzieci u sąsiadów, bo rodzice muszą coś załatwić.
          A to zrozumiałam jako niechęć samych sąsiadów do zostawania z cudzymi dziećmi.

A poza tym akurat w sprawie z artykułu bardzo dobrze, że służby interweniowały, przemoc i alkoholizm to dostateczny powód moim zdaniem.
          • gazeta_mi_placi Re: krótka piłka 10.10.13, 18:43
            Zgadzam się, byle tylko dzieci trafiły do dobrej rodziny zastępczej bo i tam są patologie i na ogół trudniejsze do udowodnienia bo na "oko" rodzina sprawdzona na wszystkie strony i bez nałogów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka