Dodaj do ulubionych

Konto klasowe

15.10.13, 09:07
Dziewczyny czy w klasach waszych dzieci funkcjonuje coś takiego jak konto klasowe na które można wpłacać składki?
Taka opcja wydaje mi się wygodna, dostęp do konta ma trójka klasowa, rodzice ani skarbnik nie muszą za sobą biegać.
Jeśli takie konto funkcjonuje to jaki to jest bank? I czy sprawdza się lepiej niz tradycyjne zbieranie kasy, nie ma żadnych problemów z jego funkcjonowaniem?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:12
      Z ta wygodą może i jest tylko nic konto nie pomoże, jak rodzić nie chce wpłacić.
    • an_ni Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:13
      tak , mamy konto klasowe, ma do nie go dostep jedna osoba skarbnik
      rozlicza sie z niego co miesiac i na koniec roku
      bank nie wazny
      konto musi byc osobiste, wiec dostep osob trzecich wykluczony
      trzeba zaufac jednej osobie
      konta firmowego na klase nie zalozycie
    • polifonia1983 Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:18
      Chyba, że ktoś udostępni swoje, na szkołę nie założycie, bo musiałaby się rozliczyć z kasy na koncie jak z dochodu, bylibyście mocno stratni. Stąd na wycieczki i inne pierdoły raczej się wpłaca dając pieniądze komuś do ręki.
    • melancho_lia Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:21
      U nas wpłaca się na konto osobiste skarbnika. Konta klasowego nie założycie.
    • slonko1335 Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:21
      Tak, mamy takie konto. Założyłam konto godne polecenia w Wbk bo jest wszystko za darmo i można dostać dodatkowe bonusy. Zależało mi żeby karta do konta była bezpłatna i wypłaty z bankomatów które mam koło domu-w wbk nie są wszytskie bankomaty bezpłatne wiec musiałabyś zobaczyć czy ci pasują akurat te. Nie chciałam też aby konto było internetowe tylko.
      Na początku miałyśmy założyć takie konto w trzy osoby-na całą trójkę klasową ale nie mogłyśmy się nigdy zgadać więc w końcu założyłam sama.
      WSzystkie wpływy i wydatki rozliczam na gmailowych dokumentach do których link mają rodzice uczniów wiec na bieżąco mogą sprawdzić co i jak.
      • slonko1335 Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:24
        acha dowiadywałam sie w US czy nikt się nie czepi mi tego konta i pani powiedziałą, że muszę trzymać wszelkie paragony i faktury po prostu żeby udowodnić w razie jakiejś kontorli, że wpłaty rodziców poszły na dzieci a nie na wycieczkę dla mnie.
    • loola_kr Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:21
      Mamy konto klasowe, skarbnik nie chce żadnych wpłat gotówkowych, tylko na konto - tam wszystko jest udokumentowane, wygodniejsze dla rodziców i skarbnika. Dostęp ma trójka klasowa.
    • joanna_poz Re: Konto klasowe 15.10.13, 09:31
      tak, mamy.
      skarbnik założył konto w mBanku.
      zadnego biegania z kasą w łapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka