Dodaj do ulubionych

pasta bez SLS

03.11.13, 00:21
Nie bardzo wiem do jakiego forum pasuje ten post więc walę w ciemno na ematkę

Młodemu wciąż nawracają afty. Ma to po tatusiu a do tego alergik na wziewach. Właśnie doczytałam że można zmniejszyć częstotliwość nawrotów stosując pasty do zębów bez SLS (laurylosiarczan sodu). Znacie takie pasty do kupienia w PL?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: pasta bez SLS 03.11.13, 00:26
      Moze ktores z tych ekoprzepisow na pasty z sody itp? Nigdy mi sie nie chcialo w tym babrac, jacys znajomi sobie robia i chwala.
    • burina Re: pasta bez SLS 03.11.13, 02:16
      W Rossmanie jest duży wybór kosmetyków naturalnych, bez SLS, wydaje mi się, że pasty bez SLS też tam kupowałam.
      Któryś Elmex też był ok.
      A tu masz wątek z innego forum:
      wizaz.pl/forum/showthread.php?t=673438
    • peonka Re: pasta bez SLS 03.11.13, 08:15
      Truskawkowa pasta Pinio z Biedronki, chyba że SLS występuje też pod jakąś inną nazwą. Skład: Aqua, sorbitol, hydrated silica, propylene glycol, xantan gum, sodium c-14-c-16 olefin sulfonate, aroma, sodium fluoride, sodium saccharin, methylparaben, propylparaben, Cl 16255

Podobny skład, ale dodatkowo bez parabenów, ma pasta dentalux pirate fruits for kids z Lidla.
      • peonka Re: pasta bez SLS 03.11.13, 08:18
        Aha, i zielony elmex.
    • przeciwcialo Re: pasta bez SLS 06.11.13, 17:47
      Enzycal Curaprox. fajna, ostatanio zamowilam ja na a...o przy okazji zakupu szczoteczek Curaprox. Pewnie w stacjonarych sklepach stomatologicznych tez dostaniesz bez problemu.
    • kikimora78 Re: pasta bez SLS 06.11.13, 17:57
      U nas to samo - używamy zendium (która, ku zapewne rozpaczy Gazety, jest do kupienia w PL)
    • memphis90 Re: pasta bez SLS 06.11.13, 18:02
      Jest taki elmex bez dodatków, mogą go stosować nawet osoby wierzące w homeopatię (zwykła pasta homeopatii przeszkadza).
      • shih-mo Re: pasta bez SLS 06.11.13, 20:33
        firma forever, pasta aloesowa
        coś wspaniałego dla dzieci i dorosłych, aft nie będzie na bank, leczy również krwawiące dziąsła
        jedyna wada to nie wybiela, więc trzeba innym sposobem sobie wybielać
      • peonka Re: pasta bez SLS 06.11.13, 21:22
        Już od kilku miesięcy nie widuję tej pasty (elmex dozwolony w homeopatii), a bardzo ją lubiłam. Czy ktoś wie, gdzie można ją kupić? W Polsce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka