Dodaj do ulubionych

problem z peselem dziecka

04.11.13, 22:06
Właśnie odkryłam, że moje dziecko i dziecko mojej znajomej mają identyczny pesel. Córka nie mogła się zapisać do biblioteki z powodu braku "unikalności peselu". Podobna sytuacja była latem gdy wyrabialiśmy w funduszu karty potwierdzające ubezpieczenie. Wtedy pan który mnie obsługiwał stwierdził, ze w jej zakładzie pracy musieli podać złe dane. Gdzie to trzeba zgłosić? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: problem z peselem dziecka 04.11.13, 22:08
      Do ucs. Zdarza sie - dziecko szwagierki mialo bledny pesel - suma kontrolna sie nie zgadzala. Lepiej zalatwic.
      • ichi51e Re: problem z peselem dziecka 04.11.13, 22:09
        USC sprawy obywatelskie mialo byc.
        • hugo43 Re: problem z peselem dziecka 04.11.13, 22:25
          nasz syn ma imie konczace sie na a i paniusia w meldunkach, przy wysylaniu dokumentow od razu wpisala plec zenska.wyszlo,gdy jakis czas pozniej robilismy paszport.w dwa dni byl nowy pesel,czyli da sie to zalatwic szybko.
          • wuika Re: problem z peselem dziecka 04.11.13, 22:28
            Gorzej z odkręcaniem potem WSZĘDZIE.
            Moim dzieciom też walnięto się przy peselach, urzędy typowo państwowe to pół biedy - wszystkie korzystają z jednej bazy danych i tyle, informacja po placówkach, etc. Ale Zus? A NFZ?!? Do tej pory nie mamy tego odkręconego, a od dowiedzenia się o tym błędzie wiemy już ładnych kilka miesięcy.
    • mamgabi Re: problem z peselem dziecka 04.11.13, 22:35
      Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka