Dodaj do ulubionych

Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie

19.11.13, 18:21
Mam taki problem - musze podrzucic synkow tesciom na 2 tygodnie - los zdecydowal nie ja cholerny swiat w ogole mi to nie na reke bo tesciowie maja dom niebezpieczny do dzieci nieprzystosowany - bibeloty schody pies etc. do tego nie ufam tesciowej - bo tesciowa (ktora bedzie sie dziecmi zajmowac jest to wylewie i nie oszukujmy sie nie jest to normalny czlowiek)
I pytanie mam takie - co mam im dac po za ubraniami dla dzieci? Bramki i krzeselka do karmienia juz sobie kupili dzieki bogu (3 lata i 18 miesiecy maja dzieciaczki)wozek i kurtki zimowe (jakby co) dam (zalezy mi zeby tesciowa chodzila na dlugie spacery) ale czy musze im tez dac pieluchy? (Na dwa tygodnie???!) jedzenie?
Obserwuj wątek
    • cycymelkowa_natalia Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:27
      A zapomnialam dopisac ze tesciowie sa ludzmi bogatymi i nic im nie brakuje wiec nawet nie zauwaza czy sa te pieluchy czy nie - ale nie chce wyjsc na wykorzystywaczke uncertain
      • kandyzowana30 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:33
        Tak nalezalo by kupic. Pieluchy, chusteczki, ulubione przysmaki dla dzieci typu desery, platki, soki itd.
        Nie nalezaloby oczekiwac od osoby po wylewie dlugich spacerow z dziecmi.
        Nalezaloby zaoferowac pomoc w przystosowaniu domu do dzieci na te dwa tyg I ponownie po dwuch tygodniach przywrocenie do stanu pierwotnego.
      • attiya Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:59
        a co ma ich bogactwo do rzeczy?
        dajesz im dziecko plus to wszystko, co jest dziecku potrzebne
    • opium74 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:28
      ???? a nie lepiej zapytac teściowej??
      Jesli jest po wylewie i "nie jest to NORMALNY człowiek" /co masz na mysli swoją drogą??/ to ja starałabym się jak najbardziej ułatwić. Wiadomo że zapas pieluch na 2 tygodnie to i wydatek duży i niewygodne w transporcie - ja bym zapewniła.
      Dodatkowo jesli teściowa mało sprawna to starałabym się przygotowac jakies obiady dla dzieciaków - zupe powekowac w słoikach, coś pomrozic itp.
      Oczywiście mleko w proszku, ewentualne lekarstwa, srodki pielęgnacyjne itd.
      Ale ja ze swoją teściową rozmawiam i po prostu bym z nią a nie z forum ustalała co i jak.
    • czar_bajry Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:30
      dziwna jakaś jesteś....
    • mamma_2012 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:31
      Jak dla mnie pieluchy i chusteczki to podstawa, jesli starsza korzysta z nocnika dałabym tez nocnik. Jedzenie niekoniecznie, chyba, ze jakies jogurciki, kaszki i inne takie. Pomimo, ze mam fajnych "teściów" zaproponowalabym pieniadze na niezbędne wydatki związane z dziećmi (chociaż oczywiscie by odmówili). Moze potrzebna bedzie pościel dziecięca? Moze plastikowa "zastawa", zeby nie było problemu?
      Pomysl o zabawkach dla dzieci, jesli nie ma u teściów.
      • opium74 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:33
        Ja zaproponowałam jedzenie ze względu na potencjalnie słaby stan zdrowia teściowej będącej po wylewie - nie o pieniadze tu chodzi ale o ułatwienie organizacji życia codziennego.
      • cycymelkowa_natalia Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:35
        zabawki to wiem... Niestety musze dac gorsze bo i tak pewnie nic nie wroci uncertain pies jest potwornie rozpuszczony. Zreszta tam sa jakoes zabawki po starszych wnukach ksiazeczki tez sa.
        • aneta-skarpeta Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 19:00
          zabawek lepszych nie dasz, ale dzieci bez problemu? big_grin
          • kk345 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 21:57
            Bo dzieci, nawet pogryzione przez psa, wracająsmile
          • attiya Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 09:01
            taaaa, też mi się to rzuciło w oczy big_grinbig_grin
            dzieci jej nie szkoda ale zabawek oj tak
    • ledzeppelin3 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:32
      Nie ufasz teściowej, uważasz, że nie jest normalna i sprzedajesz jej dzieci na 2 TYGODNIE?
      Słaby trolling albo jesteś wariatką/ 17-letnią dresiarą/ chcesz się dzieci pozbyć raz a dobrze.
      • cycymelkowa_natalia Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:39
        Nie mam wyjscia. Jej demencja jest raczej lagodna. Zamysli sie czasem zapomina ze cos opowiadala ale na poziomie opieki nad dzieciakami sobie radzi. Niejednego wnuka juz wychowala - szwagierka jej czesto dzieci podrzuca i wszyscy zyja.
    • cycymelkowa_natalia Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:49
      Tez mialam poczucie ze pieluchy jednak musze dac...Glupio mi o tym pisac ale tesciowa mi kiedys zasugerowala ze dada przemaka i ze powinnam kupowac pampersy. Ale aktualnie mnie nie stac / tzn moglabym kupic i mnie nie zabije ale mi szkoda. A jak wysle dady to na 100% ona ich nie zuzyje tylko kupi pampersy wiec to przeciez bez sensu. Wydaje mi sie ze lepiej udawac ze zapomnialam zeby tak sie nie musiala krepowac ze mnie podkupuje... uncertain
      • kandyzowana30 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 19:56
        Kup te, na ktore cie stac i ktorych uzywasz na codzien. Jesli nie beda jej pasowaly kupi inne a twoje wroca do ciebie. To juz bedzie jej wybor.
        • ichi51e Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 20:11
          smile))) proste a piekne smile))
      • kotobala Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 00:11
        cycymelkowa_natalia napisała:
        > Tez mialam poczucie ze pieluchy jednak musze dac...Glupio mi o tym pisac ale te
        > sciowa mi kiedys zasugerowala ze dada przemaka i ze powinnam kupowac pampersy.
        > Ale aktualnie mnie nie stac / tzn moglabym kupic i mnie nie zabije ale mi szkod
        > a. A jak wysle dady to na 100% ona ich nie zuzyje tylko kupi pampersy wiec to p
        > rzeciez bez sensu. Wydaje mi sie ze lepiej udawac ze zapomnialam zeby tak sie n
        > ie musiala krepowac ze mnie podkupuje... uncertain

Przepraszam, ale Ty upośledzona umysłowo jesteś? Absolutnie nie bierz tego, jako oskarżenie czy uprzedzenie. Pytam tylko.
      • ma_dre Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 00:51
        no kurka... niby mowic umieja, ale dogadac sie to juz nie uncertain
        no i na co wam bozia te geby podawala, nie przyalyby sie komu innemu?
    • kropkacom Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 18:58
      Porozmawiaj z teściami. Pozmawiaj z ojcem dzieci. Rodziną. Przyjaciółką. Znajomą. Kimkolwiek, ale w realu.
    • edelstein Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 19:12

Zabawna jestes.
    • fasol-inka Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 19:16
      Oczywiście, że powinnaś dać pieluchy i to z zapasem na wszelki wypadek, chusteczki też
      I gdybyś nie pomyślała to też szczoteczki do zębów dla obojga i pastę
      Ja dawałam też kosmetyki do kąpieli: żel, szampon
      • cycymelkowa_natalia Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 19:23
        O jezu... No to szarpne sie na te pampersy (bez sensu)... sad chustek nie trzeba bo oni tam myja pod woda.
    • viviene12 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 19:20
      wez, jak juz trollujesz to sie wysil nieco...

... zieeeeeew...
    • gorgolka podstawowe leki 19.11.13, 19:40
      termometr dziecięcy, syrop przeciwgorączkowy, itp.
      jakieś dokumenty, moje musiały kiedyś na tydzień do mamy mojej jechać, to 200 km dalej, dałam książeczki zdrowia na wszelki wypadek,
      kredki, malowanki, ulubione ze 2 bajki na dvd - tak, jeśli piszesz że teściowa po wylewie to może w hardkorowej sytuacji jak opadnie z sił takie bajki pozwolą odetchnąć chwilę
      • cycymelkowa_natalia Re: podstawowe leki 19.11.13, 19:46
        Dzieki za rady zapomnialam o lekach smile dvd nie daje bo wlaczyc nie umieja ale tam jest kablowka wiec cos bedzie. Dzieci sa super spokojne ladnie sie razem bawia i bardzo kochaja wiec klopot zaden smile))
        • beatulek Re: podstawowe leki 19.11.13, 20:14

Dzieci sa super spokojne ladnie sie razem baw
          > ia i bardzo kochaja wiec klopot zaden smile))

Lubię to.

Nie zapomnij teściom podziękować za opiekę!!
    • klubgogo Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 20:43
      ale czy musze im tez dac pieluchy? (Na dwa tygodnie???!) jedze
      > nie?

Buhahahahaha big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin jeśli twoi teściowie prowadzą fundację dobroczynną, to oczywiście nie dawaj tych pieluch i jedzenia. Ja rozumiem, że nie musisz kupować wszystkich produktów żywieniowych, ale jakieś porządne zakupy ulubionych przez dzieci rzeczy mogłabys zrobić. I pieluchy, dziewczyno, pieluchy, środki pielęgnacyjne. Oczekiwałaś, że i kurtki zimowe dzieciom kupią?
    • 18lipcowa3 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 20:51
      Poważnie chcesz dać im dzieci?
      • toxicity1 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 21:29
        Troll i w dodatku prymityF...uncertain
    • chusteczka4 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 21:51
      total idiot
    • kol.3 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 22:03
      Podrzucanie dwójki dzieci teściowej po wylewie i z demencją dla mnie raczej mało odpowiedzialne.
    • buuenos Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 22:04
      Nic nie daj,idz na zywiol,zobaczymy jak sie starsza dama sprawdzi.Co tam bedziesz tesciowej ulatwiac.Niech sie wezmie w garsc,jedza jedna!kurtek nie dawaj,sie zobaczy czy jedza improwizowac potrafi/ koce na grzbiet/ 3maj siesmile...
      • toxicity1 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 22:07
        I czym się tu podniecać?
        Pierdołami wyssanymi z brudnego palucha trolla?
    • wielkafuria Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 19.11.13, 22:22
      bo tesciowa (ktora bedzie sie dziecmi zajmowac jest to wylewie i nie oszukujmy sie nie jest to normalny czlowiek)

hmmm, nienormalna to ty jestes, tesciowa co najwyzej moze byc niepełnosprawna na przyklad...
    • kosheen4 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 00:19
      tu masz trochę na ten temat
    • ma_dre Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 00:49
      ludzie sa cholerrrrrnie dziwni
      nie lepiej zadzwonic do tesciowej z pytaniem "mamo, co przywiezc?"
      czy tu ktos ma telefon do twoich tesciow????
    • ewa_mama_jasia Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:27
      Ubranka na 2 tygodnie, pieluchy - koniecznie. Wózek, ubrania ciepłe i lżejsze na wyjście (2 tygodnie to sporo czasu, pogoda może się diametralnie zmienić). Lekarstwa, termometr, książeczkę zdrowia i ubezpieczeniową (inny dokument poświadczający prawo do leczenia dzieci), zabawki, ulubione produkty żywnościowe.
    • default Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:35

> I pytanie mam takie - co mam im dac po za ubraniami dla dzieci?

Nianię, która pomoże teściowej z demencją i po wylewie ogarniać dwójkę dzieciaków.
    • joxanna Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:44
      A nie dałoby rady teściowej przeprowadzić do Ciebie na te 2 tygodnie? Myslę, że dzieci byłoby łatwiej ogarnąć.
      • agunia777 Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:51
        Dadaj do tego:
        - książeczkę zdrowia
        - kontakt do minimum 3 osób które są również chętne do zaopiekowania się dziećmi przez kilka godzin i godziny w których mogłyby się zająć
        - napisz a kartce jak leczyć katar/przeziębienie Twoich dzieci (zostaw podstawowe leki)
        - zostaw ulubione zabawki, ulubione książki, ulubione filmy na dvd etc
        - zostaw podstawowe jedzenie, którym żywią się pociechy i napisz na kartce mniej więcej co jedzą na śniadanie, obiad, kolacje, ile płynów piją
        - jeżeli teściowa ma dom nie musi z nimi wychodzić na długie spacery, wystarczy, że popilnuje ich na podwórku. zostaw sprzęt do zabawy, np. rowerki, hulajnogi, piłkę etc
    • nowi-jka Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:47
      ustal to z babcią a nie z nami
      ja bym dała pieluchy a jedzenie to raczej nie chyba ze dziecko byłoby sloikowe to zrobiłabym zapas
    • ziarenko-piasku Re: Podrzucanie dzieci tesciom sv pytanie 20.11.13, 08:57
      Nie wiem, ale jeśli ja nie ufałabym teściowej, za nic dzieci bym jej nie zostawiła, na pół dnia nawet!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka